Távközlés – mobil és vonalas újdonságok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2008. március 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 116. számában (2008. március 1.)
Habár a SIM-kártyák száma mára meghaladta a hazai lakosság létszámát, a mobilcégek a következő évektől további piacbővülést várnak. A szolgáltatók a mobilinternet területén a beszédforgalomhoz hasonló felfutásra számítanak az elkövetkező években.

A 2007-es év egyik legfontosabb fejleménye a mobiladat-használat jelentős mértékű hazai fejlődése volt, elsősorban az internethasználat területén. Elérhetővé vált a mobil szélessávú internet egyre több ember számára, és világossá vált, hogy van is erre igény. Egyes előrejelzések szerint az ország lélekszámára vetített mobiltelefon-elterjedtség körülbelül 125 százalékos lehet majd.

2008 a távközlésben a mobil szélessávról szól, e területen bontakozhat ki komoly konkurenciaharc a szolgáltatók között. A mobilinternet területén a beszédforgalomhoz hasonló felfutásra lehet számítani.

Folyamatosan nő a mobil-előfizetők száma

A Nemzeti Hírközlési Hatóság adatai szerint tavaly év végére 10 millió 710 ezerre nőtt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató ügyfeleinek száma, így hazánkban száz lakosra már 106,5 előfizetés jut.

Az előfizetők száma alapján 2007 végére a Pannon piaci részesedése 34,96 százalékról 35,12 százalékra emelkedett, míg a T-Mobile-é 44,02 százalékról 43,97 százalékra, a Vodafone részesedése pedig 21,02 százalékról 20,91 százalékra csökkent.

A Pannon

A Pannon üzleti tevékenysége korábban arra alapult, hogy lehetőséget teremtett a beszélgetésre, később a rövid szöveges üzenetek egymáshoz való eljuttatására. Mára meghatározóvá vált, hogy internetkapcsolatot biztosít ügyfeleinek, egyszerűbbé, könnyebbé teszi a mindennapi kommunikációt, hatékonyabbá a munkát, szórakoztatóbbá a szabadidőt. A cég számos különféle szolgáltatást nyújt, melyek közül sok már ma is internetalapú.

A Pannon GSM Távközlési Zrt. a Telenor-csoport tagja, a magyarországi távközlési piac meghatározó szereplője. Az 1994 óta működő társaság Pannon és djuice márkanevek alatt beszéd- és adatalapú szolgáltatások, integrált megoldások és multimédiás tartalmak széles, egyre bővülő választékát nyújtja egyéni előfizetőknek, kis- és nagyvállalatoknak egyaránt.

A Pannon 2007 harmadik negyedévét további mobil szélessávú fejlesztések és egy egyedülálló tarifacsomag-típus, a Limit bevezetése határozta meg. A negyedév során 23 000-rel nőtt a Pannon-előfizetők száma, ami az előző év hasonló időszakához képest igen jelentős, 239 000-es növekedést jelent. 2007. III. negyedévének végén a Pannon piaci részesedése 33,4%-os volt.

Új üzleti tarifák – Üzleti Alap, Üzleti Pro 1, Pro 3, Pro 8

A Pannon új üzleti tarifacsomagjai költségkímélő, jól átlátható és kényelmes megoldásokat nyújtanak kis- és középvállalkozásoknak. Az üzleti tarifacsomagokat kizárólag adószámmal rendelkező üzleti előfizetők vehetik igénybe (kivétel előtársaságok), természetes személyek magáncélra nem.

Az Üzleti Alap tarifacsomag előnyei

Alacsony havi díj, egységes perc- és SMS-díjak, másodpercalapú számlázás, már 1 üzleti előfizetéstől megrendelhető.

Havi díj: nettó 990 Ft.

Az Üzleti Pro 1, Pro 3 és Pro 8 tarifacsomagok előnyei

A havi díj 100%-ban lebeszélhető, egységes, kedvező perc- és SMS-díjak, cégen belüli 0 Ft-os percdíj, másodpercalapú számlázás, már 1 üzleti előfizetéstől megrendelhetők.

Havi díj: nettó 3490 Ft, ebből lebeszélhető 3490 Ft.

A díjcsomagban foglalt lebeszélhető forgalom értéke kizárólag belföldi, normál díjas beszédhívásokra használható fel.

Az Üzleti tarifacsomagokhoz megrendelhető költségcsökkentő szolgáltatások

MobiTrend Bázis

A szolgáltatás igénybevételével minden cégen belüli, azonos ügyfélszámhoz tartozó SIM-kártyák közötti hívás ingyenes.

MobiTrend Plusz

Használatával elkülöníthetők az üzleti és magánhívások, a cégen belüli hívások ingyenesek, valamint kedvezően hívhatóak egy kiválasztott, belföldi, vezetékes körzetszámhoz tartozó telefonszámok.

PartnerKörzet

A szolgáltatás segítségével egy kiválasztott belföldi vezetékes körzetszám minden időszakban nagyon kedvezményes percdíjjal hívható. A PartnerKörzet szolgáltatás Üzleti Pro 8 csomaggal nem vehető igénybe.

PartnerRégió

A szolgáltatás megrendelésével egy kiválasztott magyarországi régió területéről – a Pannon hálózatán belül – kezdeményezett hívásokra 25% percdíjkedvezményt biztosít a cég. A szolgáltatás 50%-os percdíjkedvezményt jelent akkor, ha a kiválasztott régióból az üzletfél is megrendeli a szolgáltatást ugyanarra a régióra.

PartnerOrszág

A PartnerOrszág szolgáltatásunk egy olyan költségcsökkentő megoldás, amelynek igénybevételével egy kiválasztott ország 20% kedvezménnyel hívható.

Az Üzleti tarifacsomagokkal együtt – egy ügyfélszám alatt - igénybe vehető tarifacsomagok

Autóskártya tarifacsomag, Adatkártya tarifacsomag, Ipari tarifacsomagok, Mobil Internet tarifacsomagok.

Az Üzleti tarifacsomagban foglalt havidíj-mentes szolgáltatások

Foglaltságjelzés, hívástartás, hívásvárakoztatás, hívásátirányítás, hívófél-azonosítás, SMS, hívószámküldés-tiltás.

Az Üzleti tarifacsomagokhoz megrendelhető, havidíj-mentes szolgáltatások

Hangposta Plusz, Konferenciahívás, Plusz Nulla, MMS Studio, E-mail Studio, Elektronikus hívásrészletezés, MMS, MobilAdat Start.

Az Üzleti tarifacsomagokhoz rendelhető egyéb szolgáltatások

AdatSzám, FaxSzám, E-mail Exchange, e-Phone, e-Phone Corporate, Flottakövetés, Autóskártya, Hívásértesítő, Különleges hívószám, MMS Hétvége, MobilAdat 3, MobilAdat 50, Mobil-Adat 250, MobilAdat 500, MobilAdat 1500, MobilAdat Napijegy, Mobil Internet 3, Mobil Internet 10, Műholdas szolgáltatás, Nemzetközi hívástiltás, Papíralapú hívásrészletezés, Roaming hívástiltás, Roaming (Satellite és Maritime).

Tarifacsomag-váltás

A tarifacsomag-váltás díja valamennyi üzleti tarifacsomagról egyéb üzleti tarifacsomagra 0 Ft, személyesen, az aláírásra jogosult személy által kérhető.

Forgalmi díjak mérése

Az Üzleti tarifacsomagok esetében a belföldi és nemzetközi forgalmi díjak mérése másodpercalapú, a roaming forgalmi díjak mérése percalapú. A Mobil-Adat szolgáltatások belföldi forgalmi díjainak mérése 10 kB-os egységekben történik.

Adatkártya tarifacsomag

Ez a tarifacsomag minden olyan cégnek, magánszemélynek, illetve egyéni vállalkozónak ajánlható, aki/amely – kihasználva a mobil adatátviteli megoldások megjelenését – előfizetését alapvetően adatkommunikációra, nem pedig hanghívásokra szeretné használni. A kedvező havi díj mellett az Adatkártya tarifacsomagot használók e tarifacsomagban az adatátviteli szolgáltatásokat érhetik el, kizárólag belföldön, kedvező áron.

Az Adatkártya tarifacsomag nettó adatátviteli díjai:

Havi díj 1000 Ft, az SMS-hálózaton belül 13,33 Ft/db, belföldi irányba 20 Ft/db, nemzetközi 35 Ft/db.

MobiTrend Bázis

A MobiTrend Bázis szolgáltatás igénybevételével minden cégen belüli, azonos ügyfélszámhoz tartozó SIM-kártyák közötti hívás ingyenes. A szolgáltatást igénybe vevő előfizetések által alkotott hívócsoport tagjai 0 Ft-os percdíjért bonyolíthatják hívásaikat a nap bármely szakaszában, bárhol is járnak éppen az országban. A szolgáltatás már akár 2 üzleti előfizetéstől igénybe vehető havi díj ellenében.

A szolgáltatás az Üzleti Alap tarifacsomag mellé rendelhető; az Üzleti Pro 1, Üzleti Pro 3 és Üzleti Pro 8 tarifacsomagok a szolgáltatást magukban foglalják.

MobiTrend Plusz

Költséghatékony, a cég igényeire szabott, mobil telefonközpont. Ez a MobiTrend Plusz egy olyan integrált mobilkommunikációs szolgáltatás, amellyel az üzleti és magánhívások elkülöníthetők, így könnyebben nyomon követhető a vállalati telefonköltség. A szolgáltatással a cégen belüli hívások ingyenesek, valamint a kiválasztott, belföldi, vezetékes körzetszámhoz tartozó telefonszámok nettó 8,80 forintos percdíjért hívhatók.

A szolgáltatás havi díja előfizetésenként nettó 1190 forint.

A MobiTrend Plusszal a munkatársak sokkal szabadabban mozoghatnak, ugyanakkor mindig elérhetőek lesznek, bárhol is dolgoznak éppen. Ezzel egy sokkal szabadabb, rugalmasabb virtuális telefonközpont hozható létre olyan plusz beruházási költségek nélkül, mint amilyet például a vezetékes alközpont kiépítése jelent.

A havi díj előfizetésenként nettó 1190 Ft, melyet az Üzleti Elit tarifacsomag magában foglal.

Irodai megoldások

A hatékony modern üzleti kommunikáció legfontosabb ismérvei a mobilitás és az elérhetőség. Az írásbeli kapcsolattartás leggyorsabb eszköze az e-mail, mely személyre szóló, bizalmas, multimédiás kommunikációt biztosít. A Pannon olyan e-mail megoldásokat nyújt üzleti ügyfeleinek, melyek személyre szabottak, bármikor, bárhonnan igénybe vehetőek.

E-phone

Ha valaki már működő levelezését szeretné mobilról is használni, akkor vegye igénybe az E-phone-t, amellyel levelezőrendszerének vezeték nélküli funkcióit használhatja.

E-mail Exchange

Az E-mail Exchange szolgáltatás akkor ajánlható, ha több és cégre szabott e-mail címre, nagyobb tárhelyre van szükség saját szerver nélkül, hiszen a kihelyezett levelezőrendszer működéséhez szükséges szervert a Pannon biztosítja. Az E-mail Exchange szolgáltatás segítségével az ezt választó cég egy komplett, kiszervezett levelezőrendszer birtokosa lehet, annak minden előnyével együtt, de költséges szerver és szoftverek megvásárlása nélkül.

A Pannon elsősorban a kis- és középvállalatokra gondolt, amikor megalkotta az E-mail Exchange szolgáltatását.

Előnyei:

– az egyszerű e-mail kommunikáció hatékony és multifunkcionális üzleti eszközzé alakítható át,

– költséghatékony (licenc-, szoftver-, hardver- és infrastruktúra-megtakarítások),

– használatával a vezetékes infrastruktúrára fordított költések csökkenthetők,

– a munkaerő jobb kihasználását teszi lehetővé azáltal, hogy kollégái számára rugalmas hozzáférést biztosít az eszközökhöz, akkor is, ha nem tartózkodnak az irodában,

– közös tárhelyet nyújt a csoportmunkához.

E-mail Exchange szolgáltatás díjai:

E-mail Exchange postaláda 200 MB tárhellyel havi nettó 3300 Ft/postaláda.

Domainnév egyszeri regisztrációs díj nettó 6000 Ft /domain.

Domainnév havi díj nettó 1000 Ft/domain/hó.

E-Phone Corporate

E szolgáltatás igénybevételével mobilon egyszerűen és online módon érhetők el az e-mailek és a személyes naptár. A szolgáltatás lehetővé teszi a Microsoft Exchange és Lotus Notes levelezőrendszerek vezeték nélküli kapcsolatát kéziszámítógéppel (PDA), vagy Microsoft, illetve Symbian operációs rendszerű mobiltelefonnal.

A szolgáltatás díjai

Számlás előfizetés esetén a havi elfizetési díj: nettó 1900 Ft/előfizetés.

Kártyás előfizetés esetén az egyszeri csatlakozási díj: nettó 10 000 Ft/előfizetés, havi előfizetési díj: nettó 3500 Ft/előfizetés.

W@P

Minden új készülék, illetve új számlás és kártyás előfizetés vásárlásánál 1 MB díjmentes, belföldön felhasználható adatforgalmat ad ajándékba a Pannon. Az 1 MB adatforgalom a vásárlás napjától számított 1 hónapig használható fel.

Mit kínál a W@P?

A W@P segítségével közvetlenül mobiltelefonon olvashatók el a legfontosabb hírek. A W@P segítségével e-mail küldése és fogadása is lehetséges, navigációs szolgáltatások vehetők igénybe, sőt rengeteg szórakoztató tartalom is letölthető: pl. csengőhangok, háttérképek, képernyővédők, Java játékok vagy akár videók, tévéadások is.

A T-Mobile

Az üzleti díjcsomagokra vonatkozó általános rendelkezések

Az üzleti díjcsomagok kizárólag adószámmal rendelkező, cégbíróságon bejegyzett gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók és nyilvántartásba vett más szervezetek részére érhető el.

Az egyes üzleti díjcsomagok magyarországi T-Mobile-előfizetéssel és 2 éves hűségnyilatkozattal vehetőek igénybe. Az üzleti díjcsomagokra vonatkozó egyes, díjszabásokban nem szereplő szolgáltatások díjai megegyeznek a szolgáltató mindenkori Partner 4 díjcsomagjának díjaival.

Az üzleti díjcsomagok részt vesznek a Szolgáltató Kapcsolat Aranykártya Programjában, megtartják a keretmegállapodás megkötéséig gyűjtött beváltható pontokat, azonban új pontokat – Partner 4 Profi Kedvezmény kivételével – már nem gyűjtenek.

Az üzleti díjcsomagokkal nem vehető igénybe a TE+ÉN szolgáltatás, a csoportos kedvezmény, a Kapcsolat Aranykártya Program időszakos tarifakedvezményei, továbbá nem kapcsolható hozzájuk aranytárskártyás előfizetés. A keretmegállapodás megkötéséig aktivált aranytárskártyás adat-előfizetések megmaradnak.

Siker üzleti díjcsomag

A T-Mobile Siker üzleti díjcsomagjával hálózaton belül akár 13,20 Ft-os percdíjjal is lehet telefonálni, a havi díj teljes egészében lebeszélhető, a csoportba bevont számok 0 forintos percdíjjal hívhatók.

Havi előfizetési díj: 3000 Ft, lebeszélhető: 3000 Ft.

A Siker üzleti díjcsomaghoz beállítható TeleMátrix szolgáltatások

A TeleMátrix szolgáltatásokkal a saját igényekhez igazíthatók a belföldi T-Mobile-előfizetések. A szolgáltatáscsomag egy internetes adminisztrációs felülethez tartozó hozzáférést tartalmaz, ahol az adminisztrációt megkönnyítendő csoportok képezhetők. A csoportba bevont T-Mobile magyarországi előfizetésekre az adminisztrációs csoportra beállított paraméterek lesznek érvényesek. A felületen beállíthatók a munkanapok, szabadnapok, a csoporthoz rendelhető munkaidő-leíró periódus is, hogy a szolgáltatás opcióit vállalkozása működéséhez lehessen igazítani.

A Siker üzleti díjcsomagban a Kedvezményes Vezetékes Körzet és a Virtuális Csoporttag szolgáltatások nem értelmezhetőek.

Dupla Profit díjcsomag

A díjcsomag havi díjának akár a kétszerese lebeszélhető, emellett számos egyéb szolgáltatás is igénybe vehető. A felkínált opciókból a Dupla Profit díjcsomagot választó tetszőlegesen válogathat, így a díjcsomag saját és cége igényeinek megfelelően testre szabható.

Havi előfizetési díj: 1800 Ft, lebeszélhető: 3600 Ft.

A Dupla Profit üzleti díjcsomaghoz beállítható TeleMátrix szolgáltatások

A szolgáltatáscsomag egy internetes adminisztrációs felülethez tartozó hozzáférést tartalmaz, ahol az adminisztrációt megkönnyítendő csoportok képezhetők. A csoportba bevont T-Mobile magyarországi előfizetésekre az adminisztrációs csoportra beállított paraméterek lesznek érvényesek. A felületen beállíthatók a munkanapok, szabadnapok, a csoporthoz rendelhető munkaidő-leíró periódus is, hogy a szolgáltatás opcióit vállalkozása működéséhez lehessen igazítani.

Komlett Extra díjcsomag

A Komplett Extra kedvezménnyel a munkatársak éjjel-nappal 0 forintos percdíjjal hívhatják egymást, emellett csoporton kívül is rendkívül kedvező tarifákkal telefonálhatnak. Az egyszerű, átlátható díjszabásnak köszönhetően mindig könnyedén nyomon követhető, hogy a hívások mikor, mennyibe kerülnek.

A Komplett Extra díjcsomag havi előfizetési díja: 1920 Ft, lebeszélhető: 960 Ft.

Autóskártya

Az Autóskártya szolgáltatás a gépkocsiba szerelt telefon és a mobiltelefon összehangolt használatát teszi lehetővé a SIM-kártya mellé rendelt autóskártyával. Az autóba épített készülék és a felhasználó kézikészüléke az ügyfél telefonhasználatához igazodva kezeli a beérkező hívásokat.

Kiknek ajánlható az Autóskártya szolgáltatás?

A szolgáltatás azon előfizetéses ügyfelek számára előnyös, akik kézi- és autóba épített készülékkel egyaránt rendelkeznek, és azokat egyenrangú, egymást helyettesítő telefonként szeretnék használni.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei

Az Autóskártya szolgáltatás igénybevételéhez az előfizetőnek szerződést kell kötni a szolgáltatásra a T-Mobile-lal. A szerződés megkötésének feltétele, hogy az előfizető havi díjas előfizetéssel rendelkezzen (kivéve ZöldZóna díjcsomag), és azon ne legyen díjtartozása. A szolgáltatás előfizetése esetén az előfizető a már meglévő SIM-kártyája mellé a gépkocsiba szerelt készülékhez egy újabb SIM-kártyát kap.

Az alapkártyán előfizetett többletszolgáltatások – a Datafax- és az infoSMS-szolgáltatások kivételével – az Autóskártyára is érvényesek. A Datafax-szolgáltatás Autóskártya esetében nem elérhető, az infoSMS-szolgáltatás igénybevételéhez külön regisztráció szükséges.

BlackBerry – több, mint telefonálás

A hatékony munkához nem kell feltétlenül az irodában, számítógépénél ülni. Egy BlackBerry készülékkel a vállalati hálózat bárhonnan, akár menet közben is szabadon elérhető. Azonnal lehet fogadni az e-maileket, lehet válaszolni is rájuk, alkalmas internetezésre, üzenetküldésre és -fogadásra, és természetesen telefonálásra.

Datafax

A Datafax szolgáltatás lehetővé teszi, hogy mobiltelefon segítségével telefaxüzeneteket és digitális adatokat (adatfájlokat, táblázatokat, grafikonokat) fogadjunk, illetve küldjünk. Az adatátvitel két számítógép között jöhet létre, amelyek közül bármelyik (vagy akár mindkettő is) csatlakozhat mobilkészülékhez.

A Datafax szolgáltatás csomagon belül a fax-, illetve az adattovábbítási szolgáltatás külön-külön is előfizethető. A fax- és adatátviteli szolgáltatás tovább növeli a mobiltelefon által biztosított mozgásszabadságot és elérhetőséget, mindig kéznél van, ha sürgősen faxolni kíván, vagy adatokat szeretne valaki számítógépek között átvinni, esetleg az interneten keresztül szeretne valamilyen fontos információhoz jutni.

Hívásátirányítás

Amennyiben a bejövő hívásokat valaki nem szeretné, illetve nem áll módjában fogadni, akkor tetszőleges mobil- vagy vezetékes számra, illetve a Hangpostára (Postamesterre) átirányíthatja azokat. A szolgáltatás igénybevételének feltételei: a Hívásátirányítás szolgáltatás minden előfizetéses T-Mobile ügyfél számára havidíj-mentesen, bármely készülékkel igénybe vehető.

Hívásletiltás

A Hívásletiltás szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a bejövő vagy a kimenő hívásokat, illetve azok bizonyos fajtáit saját készülékéről letiltsa. A bejövő hívások letiltására például akkor lehet szükség, ha külföldi tartózkodás idején az ezzel járó költségek miatt nem kíván hívást fogadni. A szolgáltatás havidíjas, bármely készülékkel igénybe vehető.

Hívástartás, -várakoztatás

A Hívástartás szolgáltatással lehetőség van arra, hogy a folyamatban lévő hívást "tartásba" helyezzük, és közben egy új hívást fogadjunk vagy kezdeményezzünk. A várakozó állapotban lévő hívás bármikor visszaállítható, és a beszélgetés folytatható.

Konferenciahívás

A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a hagyományos két résztvevős beszélgetések további résztvevőkkel bővüljenek, azaz egyidejűleg akár 5 partner folytathasson egymással beszélgetést. A konferenciabeszélgetés minden résztvevője hallja a többi résztvevőt, illetve beszélhet hozzájuk ugyanúgy, mintha valamennyien személyesen jelen lennének egy megbeszélésen.

A szolgáltatás havidíj-mentesen vehető igénybe, azonban nem automatikusan áll rendelkezésre, hanem külön kérni kell. A konferenciabeszélgetés kezdeményezéséhez szükséges a Hívástartás-szolgáltatás.

SMSBroker

Az SMSBroker a huszonegyedik század automatizált brókercége, amely a nap huszonnégy órájában biztosítja, hogy a szolgáltatást igénybe vevő tisztában legyen a Budapesti Értéktőzsde árfolyamainak alakulásával, megfelelő pillanatban adjon megbízást részvények vételére és eladására.

Mire használható az SMSBroker?

– tőzsdei kereskedésre, pénzegyenleg, értékpapír-egyenleg, szerződés lekérdezésére, megbízások törlésére,

– árfolyamfigyelő limitek beállítására.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei: az SMSBroker használatára lehetőség van a MenüÁsz segítségével, illetve anélkül is.

Tömeges MMS

A Tömeges MMS hatékony, gyors és innovatív kommunikációs csatornát biztosít. A szolgáltatás segítségével egy időben akár több száz ügyfélnek, partnernek, munkatársnak küldhető multimédiás üzenetet. A T-Mobile a szolgáltatással olyan könnyen kezelhető, innovatív üzleti megoldást kínál ügyfeleinek, amely egyszerre nagyszámú MMS elküldését teszi lehetővé. Az MMS népszerűsége folyamatosan nő, az általa biztosított vizualitásnak és könnyen értelmezhető üzenetének köszönhetően egyre több felhasználója van.

Milyen előnyöket kínál a T-Mobile Tömeges MMS szolgáltatása?

– nagyszámú multimédiás üzenet elküldését rövid időn belül,

– szöveg elküldésén túl kép és hang továbbítására is egyszerre alkalmas,

– gazdaságos felhasználást,

– hierarchikus MMS-kezelést.

Kinek ajánlható a szolgáltatás?

– kereskedelmi cégeknek, akik az MMS-t promóciós céllal kívánják felhasználni (pl. reklámozni kívánt termék megjelenítése árral együtt),

– médiacégeknek, kampányszervező cégeknek, reklámügynökségeknek, akik MMS-ben szeretnék tájékoztatni ügyfeleiket rendezvényeikről, kampányaikról, akcióikról,

– kluboknak, utazási irodáknak, akik akcióikat képpel illusztrálva szeretnék bemutatni,

– rendezvényszervező, valamint egyéb szolgáltató cégeknek.

Az igénybevétel feltétele: a Tömeges MMS szolgáltatás működtetéséhez a cégnek saját telephelyén rendelkeznie kell egy szerverrel, illetve az internetes megoldás esetén az MMS-eket küldő és fogadó számítógépnek a publikus internetről elérhető statikus IP-címmel.

Tömeges SMS

A Tömeges SMS hatékony és gyors kétirányú kommunikációt kínál. A szolgáltatás segítségével egy időben akár több száz ügyféllel, partnerrel, munkatárssal felvehető a kapcsolat, legyen szó akár egy új akcióról, akár egyéb fontos információról. Az SMS napjaink egyik leghasznosabb és mindenki által használt kommunikációs formája, mely egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módja lehet a kapcsolattartásnak. A kapcsolat ráadásul kétirányú, a küldött üzenetre a címzett válaszolhat is.

A Tömeges SMS szolgáltatás működtetéséhez a cégnek saját telephelyén rendelkeznie kell egy szerverrel, illetve az internetes megoldás esetén az SMS-eket küldő és fogadó számítógépnek a publikus internetről elérhető statikus IP-címmel.

A T-Mobile által biztosított szabványos protokoll-leírás segítségével a cégnél futtatott alkalmazás akár 2000 SMS-t is elküldhet egy óra alatt.

Kinek ajánlható a szolgáltatás?

– bankok, biztosítók, brókercégek,

– szállítmányozó- vagy fuvarozócégek,

– klubok, utazási irodák, rendezvényszervezők,

– oktatási intézmények, szolgáltató cégek.

TeleMátrix szolgáltatás

A TeleMátrix szolgáltatás internetes kezelői felület. A szolgáltatásba bevont T-Mobile magyarországi SIM-eket az adminisztráció megkönnyítésére csoportba lehet rendezni. Egy adott adminisztrációs csoporton végrehajtott változtatás az adminisztrációs csoport összes tagjára vonatkozik, kivételt a SIM-enként állítható paraméterek képeznek.

A TeleMátrix szolgáltatásra előfizető cégnek lehetősége van adminisztrációs csoportonként állítható vezetékes körzet megjelölésére. A kiválasztott vezetékes körzetszámhoz tartozó telefonszámokat kedvezményes tarifával hívhatják az egy adminisztrációs csoportba rendelt csoporttagok. Minden adminisztrációs csoportban csak egy vezetékes körzetet lehet megjelölni. A kedvezményes vezetékes körzet kedvezményes tarifái csak azon SIM-eken élnek, melyekre az előfizető a szolgáltatást megrendelte, azaz amelyek annak az adminisztrációs csoportnak a tagjai, melyekre a szolgáltatás aktiválva lett. Körzetet váltani a webes felületen bármikor lehet, de a körzetváltás minden esetben eseménydíj-köteles. A Kedvezményes Vezetékes Körzet szolgáltatás havi díját az adminisztrációs csoportban levő összes SIM-re külön-külön kiszámlázzák.

TeleMátrix Magánszámla szolgáltatás

A TeleMátrix Magánszámla szolgáltatás opcióval lehetőség van a céges és magánhívások elkülönítésére mind a használat, mind a számlázás során. A Magánszámla szolgáltatás használatához háromoldalú Magánszámla-megállapodás megkötése szükséges az a TeleMátrix szolgáltatást igénybe vevő cég, az előfizetést használó magánszemély és a T-Mobile között.

A Vodafone

A céges előfizetéshez szükséges dokumentumok:

– eredeti cégbírósági végzés vagy 30 napnál nem régebbi cégkivonat,

– eredeti aláírási címpéldány a cégjegyzésre jogosult részéről,

– eredeti céges meghatalmazás a vásárlásra, mely a Vodafone-nál történő szerződéskötésre szól, valamint szerepel rajta a meghatalmazó, a meghatalmazott és 2 tanú aláírása,

– 3 hónapnál nem régebbi közüzemi számla, vagy vezetékes telefonszámla, vagy eredeti ingatlanbérleti szerződés a végzésben feltüntetett székhelyről vagy telephelyről,

– a szerződést aláíró személy személyi igazolványa.

Azok a közüzemi számlák, amelyeken magánszemély neve szerepel, abban az esetben fogadhatók el, ha az illető a Cégbírósági végzésben tagként fel van tüntetve. Az útlevelet kell bemutatni, ha a cégtulajdonos külföldi állampolgár.

Presztízs díjcsomag

A díjcsomag két formában választható, melyek a fix havi díj ellenében fix szolgáltatásokat tartalmaznak. A Presztízs csomagokat nemcsak nagyvállalatok, hanem egyéni vállalkozók is igénybe vehetik, akár egy előfizetéssel is.

A fix szolgáltatások:

– tarifától függően 300, illetve 1000 perc ingyenes beszélgetés,

– korlátlan vezeték nélküli internet,

– mobil e-mail,

– vezetékes szám,

– ingyenes cégen belüli beszélgetés.

A Presztízs díjcsomag díjai

A Vodafone Presztízs fix havi díja 9900 Ft, a Vodafone Presztízsé 15 000 Ft.

A számlázás másodpercalapú. Az ajánlott opcióikkal minden előfizető saját igényei szerint formálhatja tarifacsomagját.

Vodafone Üzleti Fix

A csomag legfontosabb előnyei:

– másodpercalapú számlázás,

– minden időben és minden hálózatba azonos perc- és SMS-díjak,

– bármely csomag önmagában és más csomagokkal együtt kombinálva is megvásárolható,

– a havi díj feletti forgalom esetében a percdíjak nem változnak,

– a havi díj mértékétől függően csökkenő perc- és SMS-díj,

– minden üzleti tarifacsomag esetén 100%-ban felhasználható havi díj, hanghívásokra és SMS-re egyaránt,

– már egy SIM-kártyától is igényelhető.

Az Üzleti Fix 10 000 és az ennél nagyobb havi díjú tarifacsomagok esetében a havi díj összegét a SIM-kártyák közösen használhatják fel.

Az osztható havi díj azt jelenti, hogy a teljes cég egy havi díjat fizet, amit a céghez tartozó előfizetések együtt beszélhetnek le. Így nem fordulhat az elő, hogy az egyik előfizetés után a fel nem használt havi díjat is kell fizetni, míg egy másik jelentősen túlforgalmazta azt.

Ez az ügyfél számára sokkal kedvezőbb konstrukció a piacon jelenleg csak a Vodafone-nál érhető el.

A havi előfizetési díj teljes egészében felhasználható normál díjas belföldi mobil- és vezetékes hálózatokba irányuló hívásokra és rövid szöveges üzenetekre.

Hangposta percdíja (bármely időszakban) 12 Ft.

A kedvezményes, másodpercalapú Üzleti Fix tarifacsomagokat kizárólag üzleti előfizetők vásárolhatják meg, legfeljebb 20 SIM-kártyával, valamint 2 éves Üzleti Fix csomagokra vonatkozó hűségnyilatkozat aláírásával. A feltüntetett perc- és SMS-díjak belföldi, normál díjas hívásokra és SMS-ekre vonatkoznak. Az osztható csomagok esetében a tarifatáblázatban megjelölt számú SIM-kártya vehet részt egy felhasználói csoportban. Az előfizetések egy számlafizető nevére kerülnek, a havi díj pedig a használók által együttesen beszélhető le (belföldi hang- és SMS-forgalomra).

Vodafone 500, 800, 1500 és 2500 tarifacsomagok

E tarifacsomagok valamelyikének választása esetén 500, 800, 1500, illetve 2500 percen osztozhatnak a munkatársak, sőt, a Zárt csoport opcióval 0 forintos percdíjon beszélhetnek egymással.

Az 500, 800, 1500 és a 2500 perc megoszlik a cég tulajdonában lévő SIM-kártyák között. A Vodafone 500, 800, 1500 és 2500 tarifacsomagok esetében nincs csúcsidő, és a számlázás percalapon történik.

Lebeszélhető percek száma havonta 500, 800, 1500, illetve 2500 Ft.

Zárt csoport opció

Ezzel az opcióval biztosító, hogy a kollégák díjmentesen beszélhessenek egymással. Az opció az előfizetés megkötésekor minden SIM-kártyára automatikusan aktiválásra kerül, havi díja bruttó 480 Ft/SIM-kártya.

SMS 100 opció

Az opció választásánál bruttó 1248 forintos opciós díjért havonta 100 db belföldi, normál díjas SMS-t küldhető a munkatársaknak, barátoknak. A csomagban foglalt előfizetések egy előfizető nevére kerülnek. A havi díjban foglalt percek belföldi hangforgalomra használhatóak fel, és automatikusan megoszlanak a kártyák között.

Vodafone Business csomag

A Vodafone Business Csomagot csak üzleti előfizetők vehetik igénybe, 2-20 SIM-kártya használata esetén. A Vodafone Business tarifacsomagot legalább egy – tetszés szerint választható – opcióval együtt vehető igénybe. A választott opciót az egy előfizetéshez tartozó összes SIM-kártyán igényelni kell (részleges igénylés nem lehetséges). A havi és opciós díjak SIM-kártyánként értendőek.

Wireless Office opció

Ez az opció azoknak ajánlható, akik jelentősen szeretnék csökkenteni a telefonszámlájukat, és szeretnék megkönnyíteni hétköznapjaikat kiegészítő szolgáltatásaink segítségével.

Vezetékes körzet opció

Ez az opció azoknak ajánlható, akik gyakran telefonálnak egy adott vezetékes körzetbe. Kiváló költségcsökkentő megoldás, hiszen a nettó 26 Ft (bruttó 31,20 Ft) helyett csupán nettó 8 Ft (bruttó 9,6 Ft) a percenkénti hívásdíj a választott vezetékes körzetbe!

Összes vezetékes körzet opció

Ha valaki sokat telefonál Magyarország vezetékes körzeteibe, akkor érdemes előfizetnie erre az opcióra. Kártyánként is igényelhető.

Zárt felhasználói csoport opció

Azon cégeknek jelent költségkímélő megoldást, akik alacsony havi díj mellett szeretnének élni a csoporton belüli kedvezményes hívás lehetőségével.

SMS opciók

Az SMS 30 opcióval bruttó 375 forintos opciós díjért havonta 30 db belföldi, normál díjas SMS, míg az SMS 100 opcióval bruttó 1248 forintos opciós díjért havonta 100 db belföldi, normál díjas SMS küldhető. A Wireless Office opció és a Zárt felhasználói csoport opció nem választható együtt. A Vezetékes körzet opció és az Összes vezetékes körzet opció szintén nem választható együtt.

Vodafone Business Volumen

A Vodafone Business Volumen üzleti tarifacsomag a magas forgalomból eredő mobilköltségek csökkentésére ad lehetőséget. A tarifát céges előfizetők és egyéni vállalkozók vehetik igénybe, már 2 SIM-kártyától. A tarifacsomag a havi díj felének lebeszélhetőségét, forgalom utáni sávos kedvezményeket és másodpercalapú számlázást ajánl felhasználóinknak. A Vodafone Business Volumen tarifacsomag havi díja bruttó 2400 forint, melyből bruttó 1200 forint belföldi hanghívásokra felhasználható.

A Wireless Office opció segítségével jelentősen csökkenthető a telefonszámla, ha az előfizető az átlagosnál többet telefonál csoporton belül. A Wireless Office havi díjas opcióval az ugyanazon előfizetéshez tartozó rövid hívószámokra kezdeményezett hívások – bármely időszakban – hívásdíjmentesek.

A Vodafone Business Volumen tarifacsomag ügyfélszintű forgalom után sávos kedvezményeket nyújt, melyben az egy ügyfélszámhoz tartozó telefonszámok összforgalma adja a kedvezmény alapját. A kedvezmények alapját az egy ügyfélszámhoz tartozó telefonszámok összforgalma adja. A tarifacsomagra minden nyilvános csomagról lehetséges a váltás, amennyiben az előfizető cég vagy egyéni vállalkozó.

Szélessávú mobilinternet-szolgáltatás

A 3G/HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) a 3G technológia továbbfejlesztése. A gyakorlatban a Vodafone hálózatában egyelőre az 1,1-3,7 Mbit/s letöltési és 340-900 kbit/s feltöltési sebesség érhető el, függően a rádiós viszonyoktól és a hálózat pillanatnyi terhelésétől.

Wireless Office

A Vodafone Wireless Office 2 kulcsszava a költséghatékony kommunikáció. Felgyorsítja a vállalaton belüli kommunikációt, mivel mobilon korlátlanul, hívásdíjmentesen érhetik el egymást a kollégák, továbbá átirányíthatják hívásaikat. A vezetékes mellékekhez hasonlóan, a munkatársak rövid hívószámon is elérhetik egymást, amely megegyezhet a vezetékes mellék számával. Folyamatban lévő hívás átadható (továbbkapcsolható) például egy kollégának, hasonlóan, mint a vezetékes alközpontok esetén. Összekapcsolható akár öt hívás, így gyors, hatékony megbeszélést folytathat. A konferenciabeszélgetés esetén is érvényes, hogy a Wireless Office hálózaton belül a hívások ingyenesek. A Hívásszétválasztás az üzleti és a magánjellegű hívások elkülönítésében nyújt segítséget.

Az opció díja: 1080 Ft (nettó 900 Ft)/SIM-kártya.

T-com

Grátisz akciók

Grátisz 500 akciós ajánlat - 1000 nulla forintos vezetékes perccel és akciós havi díjjal

A szolgáltató március 31-éig tartó akciója keretében kínálja ezt a csomagot. A Grátisz 500 akciós ajánlat elfogadásával havonta dupla mennyiségű, azaz 1000 perc beszélhető le belföldi vezetékes irányokba nulla forintos percdíjon. A Grátisz 500 akciós ajánlattal a havi díjon is spórolhat a megrendelő, mivel a nettó 5300 Ft-os havi díj helyett most nettó 4500 Ft-os havi díjon rendelhető meg a díjcsomag.

Grátisz 300 Extra

Az akciós ajánlattal – március 31-éig – a havi díj teljes egészében lebeszélhető vezetékes irányba.

A havi díj lebeszélését követően havonta további 300 perc nulla forintos percdíjon telefonálható le belföldi vezetékes irányokba.

Grátisz 100

– ideális megoldás vállalkozásának,

– havi 100 perc 0 Ft-os percdíjú telefonálás Magyar Telekom vezetékes irányba,

– csúcsidőben és csúcsidőn kívül egyaránt lebeszélhető,

– kapcsolási díj nélkül belföldi vezetékes földrajzi számok esetén,

– analóg vonalon nettó 3650 Ft-os, ISDN-vonalon nettó 4250 Ft-os havi díjon vehető igénybe.

Üzleti kiegészítő díjcsomagok

Az alapdíjcsomagok mellé havidíjas kedvezményes beszélgetést kínáló kiegészítő díjcsomag választható.

Grátisz Mobil opció

A Grátisz 500 díjcsomag mellé igénybe vehető kiegészítő Grátisz Mobil opcióval havi 50 perc 0 Ft-os percdíjú mobilbeszélgetéshez juthat a vállalkozás.

Grátisz nemzetközi opció

A Grátisz 500 díjcsomag mellé igénybe vehető kiegészítő Grátisz nemzetközi opciókkal jelentősen csökkenthetők a nemzetközi hívások költségei.

Mobilhívó opció

A Grátisz 100, 300 és 500 díjcsomagok mellé igénybe vehető kiegészítő Mobilhívó opcióval nettó 39 forintos percdíjon hívhatja egy vállalkozás a mobilszámokat.

Világhívó opció

A Grátisz 100, 300 és 500 díjcsomagok mellé igénybe vehető kiegészítő Világhívó opcióval jelentősen csökkenthetők a nemzetközi hívások költségei.

Beszédcélú szolgáltatások

Bármely telefonvonal mellé használható kényelmi szolgáltatásokkal nemcsak egyszerűbbé, de komfortosabbá is tehető a telefonálás.

A Kezelői konferenciabeszélgetéssel akár 28 munkatárssal, partnerrel egyszerre lehet beszélni.

A Speciális számok választásával még népszerűbbé tehető a cég az ügyfelek körében. A Nevezetes, illetve a Kék és Zöld szám szolgáltatásokkal könnyebben megjegyezhetők a vállalkozás telefonszámai, amelyek akár ingyen is hívhatók.

Adatátviteli szolgáltatások

A T-Com adatátviteli szolgáltatásai teljes körű, magas színvonalú, költséghatékony megoldásokat kínálnak a kis- és középvállalatoknak is. Ajánlataik egyszerre igazodnak a gyors technikai fejlődéshez és a folyamatosan változó piaci környezethez.

Telephelyek, irodák összekötésére számtalan költséghatékony, a vállalkozások sokrétű igényeihez alkalmazkodó megoldás közül lehet választani.

A DataLink szolgáltatás költséghatékony telephelyek közötti adatátvitelt biztosít.

Az IP Complex Plusz szolgáltatáscsalád költséghatékony és rugalmas adatátviteli megoldásokat biztosít, lehetővé téve, hogy Ön üzleti kihívásainak mindenkor egyszerűen, hatékonyan és gyorsan tegyen eleget.

MultiLAN szolgáltatás az olyan több telephelyes vállalatok és intézmények számára ajánlható, amelyek számára kiemelten fontos a megbízható, minőségi, flexibilis infokommunikációs kapcsolat telephelyeikkel.

A Flex-Com digitális menedzselt bérelt vonali szolgáltatás során több tetszőleges végpont között állandó, digitális vonalat építenek ki az igényelt sávszélességben, interfészekkel és folyamatos menedzseléssel. A szolgáltatás alkalmas hang- és adatátvitelre egyaránt.

Az Analóg bérelt vonal szolgáltatást elsősorban azon ügyfelei részére ajánlja a szolgáltató, akik adatátvitelüket korlátozott költségkereten belül kívánják megoldani, sebességigényük alacsony, a felhasználási terület pedig beszédcélú.

Az Infohíd szolgáltatások révén elsősorban a bankkártyás fizetés válik egyszerűbbé.

Internetes üzleti csomagok

A T-Com több olyan komplex üzleti díjcsomagot is kínál, amelyek egyszerre nyújtanak kedvező percdíjakat és minőségi internetelérést.

Kulcsrakész T-DSL

A Kulcsrakész T-DSL csomaggal egyszerre juthat telefonvonalhoz, szélessávú interneteléréshez, valamint egy multimédiás hordozható számítógéphez a megrendelő.

T-DSL Eco 100

A T-DSL Eco 100 egyszerre kínál szélessávú internetelérést, ADSL-t, valamint 100 perc 0 forintos beszélgetést és 0 forintos kapcsolási díjat. A csomag az analóg vonal havi díját is magában foglalja.

T-DSL Eco 500

A T-DSL Eco 500 csomag egyszerre kínál szélessávú internetelérést, ADSL-t, valamint 500 perc 0 forintos beszélgetést és 0 forintos kapcsolási díjat. A csomag analóg- és ISDN-vonalakra is kérhető, és ezek havi díját is magában foglalja.

T-DSL Profi Grátisz

A T-DSL Profi Grátisz csomag egyszerre kínál 4 Mbit/s sávszélességű ADSL-t, valamint 500 perc 0 forintos percdíjú vezetékes beszélgetést és 0 forintos kapcsolási díjat. A csomag az ISDN-vonal havi díját is magában foglalja.

T-DSL Profi Ritmus

A T-DSL Profi Ritmus csomag egyszerre kínál szélessávú internetelérést, ADSL-t, valamint kedvező csúcsidejű percdíjakat és sávosan növekvő kedvezményeket. A csomag havi bruttó 5000 Ft lebeszélhető kedvezményt is tartalmaz.

Akciós T-DSL ajánlat

Akciónkban vásárolt üzleti T-DSL csomagokra határozott idejű szerződés vállalása esetén az ADSL sikeres létesítésétől számított 2 hónapig kedvezményes havi díjat számláz a T-com. A szerződés hátralévő időtartamára a normál havi díjakat számlázzák.

Az akció 2008. január 1-jétől visszavonásig, de legkésőbb 2008. március 31-ig tart.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2008. március 1.) vegye figyelembe!