26. ajánlás: Hogyan segíthet a hitelbiztosító?

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2011. szeptember 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 117. számában (2011. szeptember 1.)

Tovább romlik a magyar cégek fizetőképessége. Tisztul a piac, vagy egyre rosszabb a morál? Hogyan védekezzünk? Például hitelbiztosítói segítséggel!

2011 első felében 20 990 fizetésképtelenségi eljárás indult Magyarországon, miközben a tavalyi év első hat hónapjában még csak 17 280 - tette közzé adatait a Coface Hungary nemzetközi hitelbiztosító. Bagyura András kereskedelmi vezető szerint ezen belül a csőd­eljárások száma inkább visszaesik, vagyis a cégek nem maguk ismerik be a fizetésképtelenséget, hanem – amint a statisztika is alátámasztja – kényszer-végelszámolások révén hullanak ki a piacról.

Aligha kérdés, hogy a magyar gazdaságban továbbra is nagyon komoly visszahúzó erő a rossz fizetési morál. Nemzetközi színtereken is elkel a segítség, hiszen ezen a porondon már tényleg képtelenség egy magyar vállalkozásnak pontosan bemérnie partnere fizetőképességét. Ha pedig maguk nem tudják megoldani a megfelelő követelésbehajtást, nem szégyen segítséget kérni. A hitelbiztosítók piacán Európában és Magyarországon is voltaképpen csak három nagy magánszereplő van: az Euler Hermes, az Atradius, valamit a Coface. Sokfelé működhetnek még kisebb helyi vállalkozások, illetve állami szereplők. Magyarországon is van egy ilyen, az állami tulajdonú Magyar Exporthitel Biztosító (Mehib) Zrt., amely elsősorban nemzetközi nagyprojekteknél segíthet. Miközben a cégek világszerte követeléseik hat-hét százalékát biztosítják, nálunk ez az arány csupán egy százalék. Pedig – mint a biztosításoknál általában - gyakran kiderül, hogy mennyire hasznos is ez a szolgáltatás, legtöbbször persze csak akkor, amikor már baj van – írja a Piac és Profit 2011. júliusi számában.

A hitelbiztosítók sokféle szolgáltatást végezhetnek, minősíthetik vevőinket, információt szolgáltathatnak meglevő vagy potenciális üzleti partnereinkről, követeléseket kezelhetnek, de mindenekelőtt meghatározott díj és önrész mellett biztosítják, hogy elismert követeléseink ellenértékének legalább a nagyobbik részét megkaphassuk. Mindez itthon, magyar kereskedelmi partnerek között is fontos, de nem véletlen, hogy az egész világon három nagy szereplő uralja ezt a piacot, hiszen a globális hálózat és tudás nagyon sokat jelent a határokon átnyúló üzletkötések esetén.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2011. szeptember 1.) vegye figyelembe!