Távközlés, mobil- és vonalas újdonságok 2006-ban

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. június 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 98. számában (2006. június 1.)
Évek óta tartó erősödés jellemzi a mobil- és internetpiacot, mára a mobil-előfizetések száma megközelíti a 10 milliót, miközben a vezetékes vonalak száma folyamatosan csökken. A távközléssel foglalkozó szolgáltatók újabb és újabb tarifacsomagokkal, díjcsökkentéssel kívánják pozícióikat erősíteni, magán- és üzleti ügyfeleik számát bővíteni.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egyre több hívást kezdeményezünk a mobilhálózaton keresztül, s az egy-egy hívással töltött idő is egyre nő. Emellett évről évre százezres nagyságrenddel kevesebb fővonal van üzemben. A vezetékes telefont a korábbi időszakokhoz képest kevesebbszer használjuk, és ezeken a beszélgetés időtartama is csökken.

A három hazai mobilszolgáltató mellett ezúttal a T-Com és az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. kis- és középvállalkozásoknak kínált ajánlatait térképeztük fel. Mellettük a Hungarotel Távközlési Rt., az Emitel Távközlési Rt., valamint a Monortel Telefon Társaság Rt. kínálja még távközlési szolgáltatásait.

Pannon

A Pannon GSM Zrt. a Telenor-csoport tagja, a magyarországi távközlési piac meghatározó – több mint 33 százalékos részesedéssel – szereplője. 2006-ban ügyfélszáma mintegy hárommillió.

Az 1994 óta működő társaság Pannon és djuice márkanevek alatt beszéd és adat alapú szolgáltatások, integrált megoldások és multimédiás tartalmak széles, egyre bővülő választékát nyújtja egyéni előfizetőknek, kis- és nagyvállalatoknak egyaránt.

A Pannon 125 ország 306 mobilszolgáltatójával áll roamingkapcsolatban, s alapító tagja a Starmap Mobilszövetségnek.

Üzleti Expert és Üzleti Elit tarifacsomagok

Egyszerűen átlátható és könnyen kiszámolható két új tarifacsomagot kínál kis- és középvállalkozásoknak a Pannon 2006. március 16-tól. A két tarifacsomag akár tetszés szerint kombinálható cégen belül, már egy előfizetéstől megrendelhetők, és igénybevételükhöz hűségnyilatkozat sem szükséges, kétéves előfizetési szerződés aláírása esetén viszont akár további 40 százalékkal csökkenthetők a cégek havi költségei. A két új üzleti tarifához díjmentesen járul havonta negyven belföldi SMS, illetve további ingyenes szolgáltatások is kapcsolódnak hozzá.

Üzleti Expert tarifacsomag

Jelentősen csökkentette a Pannon az üzleti előfizetés havidíját, az Üzleti Expert tarifacsomag másodperc alapú számlázással mindössze nettó 990 forintos havidíjjal fizethető elő. Ez esetben egységesen – minden időszakban és minden irányba – nettó 28 forintos percdíjjal számolnak.

A tarifacsomaghoz további üzleti költségcsökkentő szolgáltatások is igénybe vehetők, így a csomag kötöttségek nélkül testreszabható a vállalkozás egyedi igényeinek, hívásszokásainak megfelelően.

Az Üzleti Expert mellé megrendelhető költségcsökkentő szolgáltatások kifejezetten kis- és középvállalatok számára:

– PartnerRégió: 25 százalékos percdíjkedvezmény, illetve 50 százalékos percdíjkedvezmény, 400 forint nettó havidíjért.

– PartnerKörzet: kedvezményes percdíj egy kiválasztott belföldi vezetékes körzetbe, 300 forint nettó havidíjért.

– PartnerOrszág – 20 százalékos percdíjkedvezmény egy kiválasztott ország hívásakor, nettó 500 forint havidíjért.

– MobiTrend Bázis: cégen belüli hívások 0 forintos percdíjon, nettó 1190 forintért.

– MobiTrend Plusz: cégen belüli hívások 0 forintos percdíjon, kedvenc vezetékes körzet 8,80 forintos percdíjon (egy kiválasztott vezetékes körzetbe irányuló összes hívás), melynek havidíja nettó 1190 forint.

Üzleti Elit tarifacsomag

Az Üzleti Elit tarifacsomaggal a csoporthívás nulla forint, azaz a cégen belüli hívások díjmentesen lebonyolíthatók, mivel a tarifacsomag tartalmazza a MobiTrend Bázis szolgáltatást. A másodperc alapú számlázást követő tarifa 3990 forintos havidíjának fele lebeszélhető.

Egységesen – minden időszakban és minden más irányba – nettó 24 forintos percdíjért lehet ezzel a tarifacsomaggal beszélni. A tarifacsomag a MobiTrend Bázis vagy MobiTrend Plusz szolgáltatást tartalmazza. Már egy előfizetéstől megrendelhető.

A tarifacsomaghoz járó Hangposta Plusz szolgáltatás igénybevételét szerződéskötéskor külön kell jelezni.

Az Üzleti Elit mellé megrendelhető költségcsökkentő szolgáltatások:

– PartnerRégió: 25 százalékos percdíjkedvezmény, illetve 50 százalékos percdíjkedvezmény. A havidíj: nettó 400 forint. (A szolgáltatás MobiTrend Plusz szolgáltatással nem vehető igénybe.)

– PartnerKörzet: kedvezményes percdíj egy kiválasztott belföldi vezetékes körzetbe, melynek havidíja: nettó 300 forint. (A szolgáltatás MobiTrend Plusz szolgáltatással nem vehető igénybe.)

– PartnerOrszág: 20 százalékos percdíjkedvezmény egy kiválasztott ország hívásakor, havidíja: nettó 500 forint.

Az Üzleti Expert és az Üzleti Elit tarifacsomag a Pannon bemutatótermeiben, valamint partnereknél fizethető elő. A szerződéskötéshez fontos dokumentumok:

– egy hónapnál nem régebbi cégkivonat,

– aláírási címpéldány (Amennyiben nem az aláírásra jogosult vásárol, akkor egy erre a célra kiállított meghatalmazás szükséges. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell a meghatalmazás tárgyán kívül a meghatalmazó – aláírásra jogosult[ak] – és a meghatalmazott személyi adatait, valamint cégszerű aláírásukat.),

– a szerződéskötő érvényes régi típusú személyi igazolványa, vagy régi típusú személyi igazolvány és lakcímigazoló kártya, vagy új típusú személyi igazolvány (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy új típusú gépjármű-vezetői engedély (kártya) és lakcímigazoló kártya, vagy útlevél és lakcímigazoló kártya,

– bankszámlaszerződés vagy a számlavezető bank igazolása,

– bélyegző.

MobiTrend Bázis

A MobiTrend Bázis szolgáltatás igénybevételével minden cégen belüli, azonos ügyfélszámhoz tartozó SIM-kártyák közötti hívás ingyenes. A szolgáltatást igénybe vevő előfizetések által alkotott hívócsoport tagjai 0 forintos percdíjért bonyolíthatják hívásaikat a nap bármely szakaszában, bárhol is járnak éppen az országban.

A szolgáltatás már akár 2 üzleti előfizetéstől igénybe vehető 1190 forint havidíj ellenében. A szolgáltatás Üzleti Expert tarifacsomag mellé rendelhető, az Üzleti Elit tarifacsomag a szolgáltatást magában foglalja.

MobiTrend Plusz

A Pannon MobiTrend Plusz szolgáltatása egy olyan költségcsökkentő megoldás, mellyel többé nincs szükség vezetékes telefonra, csak mobilra. A Pannon MobiTrend Pluszt már egy üzleti előfizetéssel igénybe lehet venni, havidíj ellenében. A szolgáltatás igénybevételével egy cég teljes telefonforgalmát egyetlen távközlési szolgáltató rendszerén belül bonyolíthatja, így teljes mértékben kiváltható a vezetékes alközpont.

A MobiTrend Plusz ezenfelül kedvező percdíjakat kínál: a cégen belüli mobilhívások ingyenesek, egy meghatározott belföldi vezetékes irányba kezdeményezett hívásokra pedig jelentős árengedményt jelent.

A MobiTrend Plusszal a munkatársak sokkal szabadabban mozoghatnak, mert nincsenek a "telefonzsinórhoz kötve", ugyanakkor mindig elérhetők lesznek, bárhol is dolgoznak éppen. Egy sokkal szabadabb, rugalmasabb virtuális telefonközpont hozható létre, ráadásul mindezt olyan plusz beruházási költségek nélkül, mint például a vezetékes alközpont.

A MobiTrend Plusz előnyei:

– cégen belüli mobilhívások 0 forintos percdíjért a nap bármely szakában, az egész országban,

– egy kiválasztott vezetékes körzet hívása esetén rendkívül kedvező, nettó 8,80 forintos percdíjjal lehet telefonálni,

– a szolgáltatással lehetőség nyílik az üzleti és magáncélú hívások költségének elkülönítésére, ezzel tovább csökkenthető a cég telefonszámlája,

– a cég munkatársai a mobilmellékeken mindig elérhetők, bárhol dolgozzanak is az országban, egy rendszer, egy számla, egy szolgáltató,

– a technológiai háttér kiépítésének költségét a Pannon magára vállalja. A MobiTrend Pluszhoz kedvezmények és költségkontroll-megoldások járulnak. Emellett a cégvezetőknek lehetőségük van arra is, hogy az egyes mobiltelefonok használatát korlátozzák, a kimenő hívásokat tetszés szerint szabályozzák,

– a MobiTrend Plusz ötvözi a mobilszolgáltatásokat a vezetékes telefonoknál megszokott megoldásokkal, méghozzá úgy, hogy nincs szükség vezetékes mellékekre,

– a havidíj előfizetésenként nettó 1190 forint,

– a MobiTrend Plusz szolgáltatásba bevont előfizetések közötti hívásokat 0 forintos percdíjjal intézhetők, az egész országon belül,

– egy kiválasztott belföldi vezetékes körzetszámhoz tartozó telefonszámokat az adott MobiTrend Plusz szolgáltatáshoz tartozó nettó 8,80 forintos percdíjjal lehet hívni.

PartnerKörzet

A PartnerKörzet szolgáltatás minden olyan üzleti előfizetőnek ajánlható, ahol a telefonhívások nagy része egy adott körzetre koncentrálódik. A PartnerKörzet szolgáltatás segítségével kiválasztható egy adott belföldi vezetékes körzetszám, amely minden időszakban nettó 18 forint/perc díjért hívható.

A PartnerKörzet szolgáltatást üzleti előfizetők, kis és közepes cégek, egyéni vállalkozók vehetik igénybe, a szolgáltatás havidíja: nettó 300 forint. A megadott PartnerKörzet 30 naponta díjmentesen módosítható. A szolgáltatás lemondása esetén 30 nap múlva újra lehetőség van PartnerKörzet megrendelésére.

Mobil életmód

Az elmúlt 15 évben a mobiltelefonok megváltoztatták életstílusunkat, gondolkodásunkat, elfogadottá és egyben elvárttá vált az, hogy mindig elérhetők legyünk. * 2006 márciusában országos "Térerőpróba" keretében az ország 256 helyszínén bárki kipróbálhatta, hogy a mobilcégek jelenleg milyen lefedettséggel rendelkeznek. A "Térerőpróba" eseményét felhasználva az egyik közvélemény-kutató cég arra kereste a választ, érzékelhető-e különbség a három mobilszolgáltató között a hívás minőségében, a hívás hallhatóságában és érthetőségében, valamint a szolgáltatók térerejében. Az összehasonlító teszt során az emberek több mint 90 százaléka nem érzékelt jelentős különbséget a 3 szolgáltató hálózata között.

PartnerRégió

A szolgáltatás minden olyan kisebb cégnek, illetve egyéni vállalkozónak szól, aki üzleti előfizetéssel rendelkezik.

– A PartnerRégió szolgáltatás megrendelésével kiválasztható egy magyarországi régió, amelynek területéről – a Pannon hálózatán belül - kezdeményezett hívásokra 25 százalék percdíjkedvezményt biztosít a szolgáltató, bárhol is tartózkodik a hívott fél.

– Ez a szolgáltatás anyagi megtakarítást, 50 százalékos percdíjkedvezményt jelent abban az esetben, ha a kiválasztott régióból hívott üzletfél is megrendelte a PartnerRégió szolgáltatást ugyanarra a régióra – függetlenül attól, hogy a hívott fél hol tartózkodik éppen.

A PartnerRégió igénylése

Meg kell rendelni a PartnerRégió szolgáltatást a már meglévő tarifacsomag mellé – akár már egy darab céges előfizetéshez is – egy kiválasztott régióra. A szolgáltatás havidíja előfizetésenként nettó 400 forint. A telefonon történő megrendeléshez jelszó vagy ügyfélszám szükséges. A cég honlapjáról elérhető webes ügyfélkiszolgáló rendszeren keresztül – a PannOnline-on – vagy személyesen is megrendelhető a szolgáltatás.

2006 a megújulás éve a Pannonnál

A mintegy hárommillió ügyfelet kiszolgáló mobiltársaság új, korszerű arculatra váltott 2006 február közepén. Ígéretük szerint az eddigieknél egyszerűbbé, átláthatóbbá vált a díjszabás, a szolgáltatási és ügyfélkapcsolati rendszerük. Az új logó, az új megjelenés, reményeik szerint a friss, dinamikus látvány kifejezi mindazt, ami a Pannont jelenti: a hazai jellegzetességeket, a folyamatos fejlődést, a korszerűséget, az ügyfélközpontúságot. A társaság a változást eddigi sikereire, hagyományaira építi, s szolgáltatásait a jövőben Pannon márkanév alatt nyújtja. * Az arculatváltás a Pannon megjelenésének minden részletére kiterjed, s további újdonságokat is magával hoz. Az ügyfelek márciustól az eddigieknél is átláthatóbb, felhasználóbarát számlát kapnak, egyszerűsödött és megújult a Pannon szolgáltatásportfóliója is.

PartnerOrszág

A PartnerOrszág szolgáltatás azoknak a kis- és középvállalatoknak, illetve egyéni vállalkozóknak ajánlható, akik egy adott országot gyakran hívnak. A PartnerOrszág szolgáltatással kiválasztható egy adott ország, illetve annak az országnak a hívókódja, melyet a szolgáltatás megrendelése után 20 százalék kedvezménnyel lehet hívni. A szolgáltatás havidíja: nettó 500 forint. A kedvezmény kizárólag normál nemzetközi hívásra érvényes (csak beszédhívásra). A megadott PartnerOrszág 30 naponta díjmentesen módosítható, illetve a szolgáltatás lemondása esetén 30 nap múlva újra lehetőség van PartnerOrszág szolgáltatás megrendelésére.

Közös adatbázis a díjat nem fizetők ellen

Közös adatbázist hoztak létre a hazai mobilszolgáltatók, hogy kizárják az adósságot felhalmozó ügyfeleket. A listára azok kerülnek fel, akiknél adósság miatt korlátozták a szolgáltatást. Az érintetteket levélben tájékoztatják, ha bekerültek a nyilvántartásba. Az adatbázis naponta frissül, és figyelmezteti a mobilszolgáltatót, ha lejárt tartozással rendelkező ügyfél kíván előfizetést vásárolni. A figyelmeztetés tartalmazza, hogy az illetőnek melyik szolgáltatónál van lejárt tartozása.

Adatkártya tarifacsomag

Ezt a tarifacsomagot minden olyan cégnek, magánszemélynek, illetve egyéni vállalkozónak ajánlja a Pannon, akik kihasználva a mobil adatátviteli megoldások megjelenését, előfizetésüket alapvetően adatkommunikációra, nem pedig hanghívásokra szeretnék használni. A kedvező havidíj mellett az ügyfelek e tarifacsomagban az adatátviteli szolgáltatásokat érhetik el kedvező áron.

Az Adatkártya tarifacsomag adatátviteli nettó díjaiból néhány:

Havidíj 1000 Ft

SMS hálózaton belül 13,33 Ft/db

SMS belföldi irányba 20 Ft/db

SMS nemzetközi 35 Ft/db

Átlagos havi költés

Az átlagos havi költés – számlás előfizető esetén – megfelel az utolsó 13 havi mobiltelefon-számla átlagának, kártyás előfizetés esetén az utolsó 13 havi feltöltés átlagának. Amennyiben több számlás előfizetéssel rendelkezik valaki, az átlagos havi költést a mobiltelefon-számlák egy előfizetésre eső értékeiből számolt 13 havi átlag határozza meg.

Kártyás előfizetőknek az előfizetés nélküli készülék vásárlásakor egy feltöltőkártyát kell tölteniük meglévő SIM-kártyájuk egyenlegére.

Az új előfizetők egy év eltelte után jogosultak először a kedvezményre, de kedvezményük számlálása már a Pannonhoz való csatlakozás időpontjában elkezdődik.

A kedvezmény egy összegben és egy időben vehető igénybe, készpénzt nem adnak vissza, és a fennmaradó összeg sem vihető át a következő vásárlásra. Célszerű ezért úgy kiválasztani a termékeket, hogy lehetőleg a teljes összeg felhasználásra kerüljön.

Több számlás előfizetés esetén az egyes előfizetésekhez járó kedvezmény nem vonható össze. A kedvezmény nem ruházható át más Pannon-előfizetésre, hiszen azzal az egyes előfizetők hűségét kívánják jutalmazni.

A kedvezmény igénybevételére a Pannon bemutatótermeiben, a Pannon Partner üzletekben, valamint az internetes áruházban, a PannonNetShopban nyílik lehetőség. A PannonNetShopban kiválasztott terméket szállítási díj ellenében házhoz szállítják.

A kedvezmény igénybevételének feltételei

A kedvezmény az alábbi termékek megvásárlására használható fel:

– kedvezményes árú készülék számlás előfizetéssel,

– kedvezményes árú készülék előfizetés nélkül,

– számlás előfizetés akciós áron,

– kártyás készülékes csomag,

– kártyás (előfizetéses) csomag,

– tartozékok (csak a Pannon bemutatótermeiben és a Pannon NetShopban!),

– listaáras készülékek.

Üzleti Klubkártya

Az Üzleti Klub egy olyan exkluzív kedvezményrendszer, amelynek keretében a Pannon lehetőséget biztosít a Klub tagjainak különböző, az üzleti életben hasznos szolgáltatások és termékek kedvezményes megvásárlására. A kedvezmények köre folyamatosan bővül. A programban kizárólag az üzleti ügyfelek vehetnek részt. Amennyiben ezek közül valaki szeretne klubtag lenni, nem kell mást tennie, mint igényelni egy cégnévre szóló Üzleti Klubkártyát, amit ingyen biztosít a szolgáltató. Az Üzleti Klubkártya birtokában a programban meghirdetett kedvezmények azonnal igénybe vehetők. Egy Üzleti Klubkártyával csak egy kedvezmény vehető igénybe.

Az Üzleti Klubkártya igénylését és a regisztrációt követően egy hónapon belül postázzák a kártyát, amelyet jelenleg kedvezményes újság-előfizetésre és a Raiffeisen Bank Rt. speciális ajánlatának igénybevételére lehet használni.

A bank nemcsak a nagyvállalati ügyfelek, hanem a kis- és középvállalatok számára is kimagasló, testreszabott ajánlatokat nyújt a finanszírozás és a mindennapi banki tevékenységek területén. Az Üzleti Klubkártya tulajdonosai a Raiffeisen Bank Rt. alábbi kedvezményei közül választhatnak:

– bármelyik Raiffeisen vállalati számlavezetési csomag igénybevétele esetén a bank elengedi a számlanyitási díjat (akár 9900 forint), vagy

– a hitelt igénylő Üzleti Klubkártya-tulajdonos részére díjmentes hitelbírálatot biztosít (minimum 50 000 forint).

Gyorsasági rekorder mobil szélessávú adatkártya a Pannontól

A Pannon áprilistól forgalmazza Magyarországon azt a PCMCIA adatkártyát, amely az elérhető leggyorsabb adatátvitelt biztosítja az üzleti és lakossági felhasználók számára.

A GPRS-nél akár huszonötször nagyobb adatátviteli sebességet nyújt a felhasználóknak a Pannon által forgalmazott új kártyatelefon, amely új korszakot nyithat a mobil számítástechnika területén. Az Option GlobeTrotter HSDPA/3G/EDGE/GPRS kártya funkcionalitásában sikeres elődeit, a Pannon MobiCardot, a MobiCard Pluszt és az Option 3G-t követi, s egyetlen eszközben kínál rugalmas, testreszabható megoldást a laptopot használók minden kommunikációs igényére.

A kártya által nyújtott szolgáltatások maradéktalanul kompatibilisek az elterjedt levelező-, böngésző- és naplóprogramokkal. A SIM-kártyán tárolt adatok, nevek, telefonszámok, e-mail címek, illetve naptárbejegyzések közvetlenül szinkronizálhatók ezekkel. Ugyancsak kényelmes, praktikus megoldást nyújt az Option GlobeTrotter HSDPA/3G/EDGE/GPRS adatkártya a szöveges üzenetek szerkesztésére, tárolására és küldésére.

Elektronikus számla, hívásrészletezés

Aki nem ragaszkodik a papír alapú számlához, az az interneten keresztül, a Pannon honlapján is megtekintheti legutóbbi 6 lezárt számláját. De lehetőség van a legutolsó lezárt számla részletezésének, illetve a legutolsó számlazárástól bonyolított, még kiszámlázatlan hívások egyenlegének megtekintésére is a PannOnline rendszeren keresztül. A részletes számla letöltésére is mód van, ahhoz azonban az elektronikus hívásrészletezés letöltés szolgáltatást kell segítségül hívni.

T-Mobile

A T-Mobile Magyarország legnagyobb mobilszolgáltatója. A társaság 1994 óta a hazai mobilpiac meghatározó szereplője, ügyfeleinek száma az elmúlt több mint 13 év alatt az első év végi 57 ezerről 4,2 millióra nőtt.

A T-Com és a T-Mobile január 16-án vezette be első közös ajánlatát, a kedvezőbb telefonálást biztosító Oda-Vissza kedvezményt, amely egész nap 0 forintos percdíjért biztosít telefonálást mobil- és vezetékes számok között. A T-Mobile magyarországi ügyfelei újabb 5 ország T-Mobile WLAN hozzáférési pontjain roamingolhatnak. Ennek köszönhetően az itthon megvásárolt hozzáférési lehetőséggel Lengyelországon túl már Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Csehországban és Hollandiában is, összesen több mint 8000 helyen vehetik igénybe a HotSpot szolgáltatást. 2006. március 1-jétől a T-Mobile Magyarország Rt. jogutódja a Magyar Telekom Nyrt.

Partnerprogram

A Pannon PartnerProgramjában minden előfizető részt vehet. A PartnerProgram minden előfizetés-típusra kedvezményt nyújt, amelynek valamennyi előfizető automatikusan részese. A Pannon mind a számlás, mind a kártyás szolgáltatást használók bizalmát és hűségét személyre szóló kedvezményekkel jutalmazza a PartnerProgram keretében. * A kedvezmény felhasználására akár évente alkalom nyílik, ám minél később él valaki ezzel a lehetőséggel, annál nagyobb kedvezményre lesz jogosult. A kedvezmény igénybevétele után a számlálás újrakezdődik. * A kedvezmény mértékét két tényező határozza meg: az átlagos havi költés és az utolsó kedvezményes készülékvásárlás óta eltelt idő. Aki még nem vett részt kedvezményes készülékvásárlási akcióban, annak kedvezményét az előfizetés megvásárlásának időpontjától számítják.

Push To Talk

A Push To Talk Csoportkommunikációs szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az arra alkalmas készüléket tulajdonosa mint egy walkie-talkie-t használja. A Push To Talk gomb megnyomását követően (push) már beszélhet is, üzenetét egy kollégájához direktbe, vagy akár egy egész csoporthoz egyidejűleg eljuttathatja.

A csoport tagjai akár több száz kilométerre is lehetnek egymástól, vagy külföldön is tartózkodhatnak, egyetlen követelmény, hogy a T-Mobile GPRS roamingpartnerének hálózatát elérjék. Ugyanúgy, ahogy az a hagyományos walkie-talkie esetében megszokott, egyszerre csak egy ember beszélhet. A csoportba SMS-ben bárki meghívható. Az SMS-ben meghívót kapó félnek csupáncsak el kell fogadnia azt, és máris részesévé válik a csoportkommunikációnak. A Push To Talk kommunikációban részt vevő tagnak csak egy arra alkalmas telefonnal és Push To Talk szolgáltatással kell rendelkeznie, nincs sem plusz hardver-, sem licencköltség.

A szolgáltatás elsősorban azoknak nyújt támogatást, akiknek több helyszínen zajló munkát kell koordinálniuk (pl. építkezések, rendezvényszervezés, futárszolgálat), akiknek egy adott információt egyszerre több kollégának kell eljuttatniuk (pl. megbeszélések, tárgyalások azonnali megszervezése), vagy akik a CB-rádiós kommunikációnak keresik a modern alternatíváját.

Flotta Helymeghatározó szolgáltatás

A Flotta Helymeghatározó szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy a magyarországi T-Mobile előfizetéssel rendelkező mobilkészülék pontos helye meghatározható legyen. Az erre a célra kifejlesztett internetes alkalmazás segítségével elektronikus térképen meg is tekinthető.

A szolgáltatás minden vállalati előfizetőnek elérhető, amely valamennyi ügyfél-kapcsolattartónál vagy T-Mobile-üzletben megrendelhető.

A Flotta Helymeghatározó szolgáltatás segítségével

– a nap bármely szakában tájékozódni lehet a flotta pozíciójáról, útvonaláról,

– növelhető a gépjárműpark, az értékesítési flotta kihasználtsága,

– csökkenthetők az üresjáratok,

– nincs szükség külön szoftverre, újabb megterhelő beruházásra,

– bármilyen aktív, magyarországi T- Mobile-előfizetéssel rendelkező mobiltelefon bevonható a pozicionálásba.

Vodafone Business Volumen

A Vodafone Business Volumen üzleti tarifacsomagot céges előfizetők és egyéni vállalkozók vehetik igénybe, már 2 SIM-kártyától. A tarifacsomag a havidíj felének lebeszélhetőségét, forgalom utáni sávos kedvezményeket és másodperc alapú számlázást ajánl felhasználóinknak. * A Vodafone Business Volumen tarifacsomag havidíja bruttó 2400 forint, melyből bruttó 1200 forint belföldi hanghívásokra felhasználható. Az alap-tarifacsomag percdíjai csúcsidőben hálózaton belülre indított hívás esetén bruttó 28,80 forint, csúcsidőben hálózaton kívülre indított hívás esetén bruttó 43,20 forint, csúcsidőn kívül hálózaton belülre indított hívás esetén bruttó 14,40 forint, hálózaton kívülre indított hívás esetén bruttó 28,80 forint. Az SMS ára bruttó 28,80 forint. A számlázási egység 1 másodperc. * A Vodafone Business Volumen tarifacsomag ügyfélszintű forgalom után sávos kedvezményeket nyújt, melyben az egy ügyfélszámhoz tartozó telefonszámok összforgalma adja a kedvezmény alapját. * A kedvezmények a következő nettó belföldi hangforgalomra vonatkozó összeghatárok szerint alakulnak:

Nettó belföldi hangforgalom/hónap

Kedvezmény

100-250 ezer forint

14 százalék

250-500 ezer forint

17 százalék

500-750 ezer forint

20 százalék

750 ezer forint-1 millió forint

23 százalék

1 millió-1,5 millió forint

26 százalék

1,5 millió-2 millió forint

29 százalék

2 millió forint

30 százalék

A tarifacsomagra minden nyilvános csomagról lehetséges a váltás, amennyiben az előfizető cég vagy egyéni vállalkozó.

SMSBroker

Az SMSBroker a huszonegyedik század automatizált brókercége, amely a nap huszonnégy órájában biztosítja a Budapesti Értéktőzsde árfolyamainak megismerését. A szolgáltatással megfelelő pillanatban adható megbízás részvények vételére és eladására. Az alkalmazás arra alkalmas SIM-kártyákra tölthető le. A szolgáltatás nyújtásában a mobilszolgáltató partnere az Equitas Bróker Rt. és a Fornax Rt.

Az SMSBroker tőzsdei kereskedésre, pénzegyenleg, értékpapír-egyenleg, szerződés lekérdezésére, megbízások törlésére, árfolyamfigyelő limitek beállítására használható.

Az SMSBroker használatára lehetőség van MenüÁsz segítségével, illetve anélkül is. A MenüÁsz révén egyszerűbb szolgáltatás használható minden, MenüÁsz-os szolgáltatás igénybevételére alkalmas készülékkel és SIM-kártyával.

A szolgáltatás használatának két feltétele van:

– T-Mobile SIM-kártya, feltöltött SMSBroker-alkalmazással, MenüÁsz-os készülékkel. A T-Mobile kijelölt üzletében díjmentesen töltik fel a SIM-kártyára az SMSBroker-alkalmazást. Amennyiben SIM-kártyája nem MenüÁsz-os, a mindenkori díjszabásban foglalt feltételekkel kérhető a kártya cseréje,

– szerződést kell kötni az Equitas Rt.-vel interneten keresztül.

Vállalati dallamcsengő - imázsépítés mobiltelefonnal

A T-Mobile Magyarországon elsőként vezette be a Dallamcsengő szolgáltatást, amellyel ügyfelei maguk választhatják meg, hogy a kapcsolat létrejöttéig milyen dallam fogadja a hívó felet.

A T-Mobile üzleti előfizetői a Vállalati Dallamcsengő használatával a cég előfizetéseinek felhívásakor egyedi, a társaságra jellemző zeneszám vagy szignál hallható a csengetés ideje alatt.

Ez a szolgáltatás elsősorban olyan nagyvállalatoknak ajánlható, ahol fontos, hogy a vállalati mobiltelefonok is részesei legyenek az egységes arculatnak. De azoknak a cégeknek is előnyös, amelyek saját hangazonosítóval (dallam, szignál) rendelkeznek, ahol a bevezetett márkák jól ismert zenei jellemzői a cég mobiljainak felhívásakor is visszaköszönhetnek.

Autóskártya szolgáltatás

Az Autóskártya szolgáltatás a gépkocsiba szerelt telefon és a mobiltelefon összehangolt használatát teszi lehetővé a SIM-kártya mellé rendelt autóskártyával.

Az autóba épített készülék és a felhasználó kézikészüléke az ügyfél telefonhasználatához igazodva kezeli a beérkező hívásokat. Például a gépkocsi használatakor, a beépített mobiltelefon bekapcsolását követően automatikusan az autóskártya fogadja a hívásokat, míg a gépkocsi leállítása és a beépített telefon kikapcsolása után automatikusan a kézikészülékre érkeznek a hívások.

Vodafone

A Vodafone Csoport a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, ügyfeleinek száma meghaladja a 179 milliót. Magyarországon 1999 júliusában nyerte el a koncessziót mobiltelefon-hálózat kiépítésére. A Vodafone Magyarország Rt. ma mintegy 97 százalékos területi lefedettséggel rendelkezik. A cég az utóbbi 3 évben megháromszorozta hálózata kapacitását, jelentősen növekedett a megkezdett hanghívások száma, és a hangforgalom is megduplázódott.

Vodafone 1500 és 2500 tarifacsomagok

A kisvállalkozások telefonszámláinak csökkentését elősegítő tarifacsomagokat vezetett be 2006 elején a Vodafone. A Vodafone 1500 és 2500 tarifacsomagokkal a kisvállalkozások előre vásárolhatnak meghatározott számú percet, melyet adott számú SIM-kártya között automatikusan megoszthatnak. Az előre megvásárolt percek a Vodafone 1500 tarifacsomagnál maximum 8, míg Vodafone 2500 esetében 2-15 előfizetés között oszthatók el.

A Vodafone 1500 havi előfizetési díja 25 200 forint, míg a Vodafone 2500 esetében 42 000 forint a havi előfizetési díj. A Vodafone új tarifacsomagjaival az előfizetők bármely időszakban, vezetékes és mobilhálózatokba egyaránt telefonálhatnak. A számlázás a Vodafone 1500 és 2500 tarifacsomagoknál percalapon történik.

A Vodafone 1500 és 2500 díjcsomag kizárólag új havidíjas előfizetésként vásárolható meg. A csomagban foglalt előfizetések egy előfizető nevére kerülnek.

Zárt csoport opció

A Vodafone 1500 és 2500 tarifacsomagok mellé igényelhető a Zárt csoport opció, mellyel a csoport tagjai 0 forintért beszélhetnek egymással. A Zárt csoport opció havidíja 480 forint SIM-kártyánként. Zárt csoport opció igénylése esetén az opciót az ügyfélnek minden, az előfizetéshez tartozó SIM-kártyára meg kell vennie.

BlackBerry Mobil Email

A BlackBerry Mobil Email cégeknek és egyéni előfizetőknek nyújt teljes körű, professzionális mobil-e-mail szolgáltatást. A kis- és középvállalatok számára különösen ideális BlackBerry Mobil Email szolgáltatás hozzáférést biztosít a magán- és vállalati e-mail üzenetekhez. A BlackBerryvel bárhol, bármikor lehet e-mailezni, a készülék azonnal jelez, ha új e-mail üzenet érkezik. Természetesen a BlackBerry készülék nemcsak e-mail üzenetek küldésére és fogadására használható, hanem működik telefonként is, küldhető róla SMS, tárolja a címjegyzéket és a naptárt, valamint lehet vele böngészni a világhálón és a Vodafone Live színes világában.

A BlackBerry Mobil Email előnyei

A mai világban szinte egyetlen vállalkozás sem tud működni e-mail postafiók nélkül, sőt az e-mailt használók egyszerre több postafiókkal is rendelkezhetnek annak érdekében, hogy a magán- és üzleti levelezésüket el tudják különíteni. Sokak számára üzleti előnyt jelent, hogy az e-mailek azonnal megtalálják őket, függetlenül attól, hogy éppen a számítógép előtt ülnek, irodán kívül tartózkodnak, esetleg külföldre utaznak.

A BlackBerry Mobil Email előfizetés magában foglal egy 50 MB tárkapacitású BlackBerry e-mail postafiókot, elsősorban azok számára, akik még nem rendelkeznek e-mail címmel, vagy egy nagy kapacitású postafiókot szeretnének használni. Az erre a címre beérkező e-mailek azonnal, késleltetés nélkül továbbítódnak a felhasználó mobilkészülékére.

BlackBerry készülék

A BlackBerry Mobil Email szolgáltatás kezelésére alkalmas készülékek listája megtalálható a Vodafone honlapján.

A szolgáltatást azok a Vodafone havidíjas előfizetők rendelhetik meg a Vodafone Ügyfélszolgálaton, akik rendelkeznek BlackBerry Mobil Email kezelésére alkalmas készülékkel. A BlackBerry 7290 típusú készülék 2006 május 2-ától vásárolható meg a kapcsolattartókon keresztül, míg a Vodafone üzlethálózatában egy hónappal később jelenik meg bruttó 49 980 forintért.

A BlackBerry Mobile Email díja

A BlackBerry Mobil Email szolgáltatás havidíj ellenében vehető igénybe, amely magában foglal 5 MB belföldi e-mail adatforgalmat. A szolgáltatást csak havidíjas előfizetők vehetik igénybe.

Reuters terminál

A Reuters Magyarország Kft.-vel közösen kifejlesztett szolgáltatás segítségével az ezt megrendelő SMS-ben egyszerűen és gyorsan juthat értékes pénzügyi információhoz. Például magyar és több európai, valamint az amerikai értéktőzsdén jegyzett magyar részvények árfolyamadataihoz, tőzsdeindexekhez, bankközi betéti kamatlábakhoz, öt ország államkötvényeinek referencia-hozamadataihoz. * A szolgáltatás elsősorban azoknak ajánlható, akik késedelem nélkül szeretnének hozzájutni az őket érdeklő pénzügyi információkhoz (pl.: sokat utazó üzletemberek, üzletkötők, brókerek, szállítmányozók, pénzváltók, kisbefektetők stb.).

A BlackBerry külföldön

A Vodafone BlackBerry roamingszolgáltatása jelenleg Kínától Csehországon át az Egyesült Államokig 50 országban érhető el.

Wireless Office opció

A Wireless Office opció segítségével a telefonszámla költsége csökkenthető. A Wireless Office havidíjas opcióval az ugyanazon előfizetéshez tartozó rövid hívószámokra kezdeményezett hívások – bármely időszakban – hívásdíjmentesek.

SMS 30 és SMS 100 opció

Az SMS 30 opcióval bruttó 375 forintos opciós díjért havonta 30 db belföldi, normál díjas SMS, míg az SMS 100 opcióval bruttó 1248 forintos opciós díjért havonta 100 db belföldi, normál díjas SMS küldhető.

Vodafone Mobile Connect

Vodafone Mobile Connect segítségével a világ számos pontjáról on-line kapcsolat hozható létre anélkül, hogy a mobiltelefont laptophoz kellene csatlakoztatni. Sőt, MMS is küldhető így, hozzáférhetők lesznek az e-mailek, lehet böngészni az interneten, de elérhetővé válik a szükséges irodai dokumentum is.

A Vodafone Business Csomag előfizetéssel rendelkező ügyfeleink számára a Vodafone Mobile Connect tartalmazza a GPRS-adatkártyát a hozzá tartozó szoftverrel és a társ-SIM-kártyát Adatkártya tarifacsomaggal. A Vodafone Mobile Connect GPRS-adatkártya ára bruttó 70 forint.

A Vodafone Mobile Connect GPRS-adatkártya a laptop szabványos PCMCIA csatlakozójába illeszthető, a hozzá tartozó szoftver pedig pár perc alatt telepíthető. A számítógép operációs rendszere az adatkártyát automatikusan felismeri (Plug & Play).

Vodafone Mobil Flotta Helymeghatározás

A Vodafone Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatás az interneten keresztül elérhető, közép- és nagyvállalati előfizetők részére nyújtott szolgáltatás, melynek segítségével meghatározható és elektronikus térképen megjeleníthető a Vodafone SIM-kártyával működő mobiltelefonok helyzete. A szolgáltatás a magyarországi GSM-rendszerekben elérhető legnagyobb pozicionálási pontosságot nyújtja.

Ezt a szolgáltatást például szállítócégek eredményesen használhatják tehergépjárműveik és szállítmányaik követésére, de futárszolgálatok, termékértékesítéssel foglalkozó cégek a futárok, illetve az értékesítési ügynökök helymeghatározására is igénybe vehetik.

Szállítócégek ügyfeleik részére nyújtott értéknövelt szolgáltatást biztosíthatnak azzal, hogy mondjuk az értékes rakományt nyomon tudják követni.

A rendszer előnyei

A szolgáltatás épületen belül tartózkodó követett erőforrás esetén is a Vodafone teljes lefedettségi területén képes a pozíció meghatározására. Nem szükséges költséges GPS-eszköz beszerzése és telepítése, a már meglévő mobiltelefon elegendő.

A GPS-megoldásnál jóval költséghatékonyabban működtethető.

Nincs speciális szoftverigény, internet-hozzáférés és egy böngészőprogram elegendő.

Vodafone Business Passport

Az új roamingdíjcsomag egyszerűbb árképzést, nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot kínál azon üzleti előfizetőknek, akik külföldön veszik igénybe a Vodafone mobilszolgáltatásait. A Vodafone Business Passporttal a regisztrációt követően a Vodafone és a Vodafone partnerhálózatain keresztül, hívásonként egyszeri kapcsolási díj mellett hazai percdíjakon lehetséges beszélni az itthon maradtakkal. Ráadásul a hívásfogadásért az egyszeri kapcsolási díjon felül egyáltalán nem kell többet fizetni.

A Vodafone Business Passport díjazása az indított és fogadott hanghívásokra vonatkozik, az adathívásokra és a szöveges üzenetek küldésére nem. Minden egyéb hívástípus (pl. műholdas hálózatokra irányuló hívások) esetén a Vodafone World díjazása kerül kiszámlázásra. A tarifa nem vonatkozik az emelt díjas áron hívható telefonszámokra.

Minden indított vagy fogadott hívás esetén egyszeri, bruttó 198,90 forint kapcsolási díjat kell fizetni. Az indított hívásnál ezen túlmenően az aktuális tarifacsomagra érvényes hívásdíjakat kell fizetnie az arra érvényes számlázási egységenként.

T-Com

A Magyar Telekom Csoport tevékenysége révén három üzleti területet fed le: a vezetékes szolgáltatásokat, a mobilkommunikációt és az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat.

A T-Com szolgáltatásaival az azt igénybe vevő kis- és középvállalkozásoknak hatékonyabb üzletmenetet ígér. Ezért az eddigieknél kedvezőbb "testreszabott" üzleti díjcsomagokat, komplex adatátviteli és internetes megoldásokat, valamint a szolgáltatásokhoz kapcsolódó akciókat hirdetett a cég.

Grátisz 100 díjcsomag

Grátisz 100 díjcsomag tartalma:

– havi 100 perc 0 forintos percdíjú telefonálás a Magyar Telekom hálózatán belül,

– külön havidíj nélkül,

– 0 Ft kapcsolási díj mellett.

Havi 100 perc 0 forintos telefonálás

A Grátisz 100 díjcsomag havi 100 perc ingyenes Magyar Telekom-irányú telefonálást tartalmaz. A 100 perc csúcsidőben és csúcsidőn kívül egyaránt lebeszélhető. A Grátisz 100-zal egy fillérrel sem kell magasabb havidíjat fizetni, és több mint 1,5 órát lehet telefonálni 0 forintos percdíjon, kapcsolási díj nélkül.

Havidíj

A 100 perc 0 forintos beszélgetést kínáló Grátisz 100 csomag analóg vonallal mindössze nettó 3550 forintos havidíjjal vehető igénybe, ISDN-vonalon nettó 4150 forintos havidíj mellett használható.

A Grátisz 100 díjcsomag számlázása a 100 Magyar Telekom vezetékes hálózatán belüli, 0 forint percdíjú percen felül percalapon történik. A díjcsomag határozatlan idejű szerződéssel vehető igénybe. A Grátisz 100 díjcsomagban nincs kapcsolási díj a helyi, helyközi I., helyközi II., belföldi távolsági, mobil- és nemzetközi hívások esetén. A díjcsomag csak analóg fővonal, PAM/CK, GSM és ISDN2 PMP típusú vonalakon vehető igénybe.

Grátisz 500 díjcsomag

A Grátisz 500 díjcsomag nyújt:

– havi 500 perc 0 forintos percdíjú telefonálást a Magyar Telekom hálózatán belül,

– alacsony percdíjakat az 500 0 forintos perc elhasználása után is,

– 0 forint kapcsolási díjat.

500 perc ingyenes telefonálás

A Grátisz 500 díjcsomag havi 500 perc ingyenes T-Com irányú telefonálást tartalmaz. Az 500 perc csúcsidőben és csúcsidőn kívül egyaránt lebeszélhető.

Alacsony percdíjak

A percdíjak a Grátisz 500 csomaggal az 500 perc ingyenes beszélgetést követően is alacsonyak. A helyi hívások nettó 6,40-be, a távolsági beszélgetések nettó 12 forintba kerülnek, ráadásul a beszélgetések 0 forintos kapcsolási díj mellett bonyolíthatók.

Havidíj

Az 500 perc ingyenes beszélgetést kínáló csomag nettó 5300 forintos havidíjjal vehető igénybe. Ráadásul a havidíj analóg és ISDN-vonalon azonos, így megéri a modernebb ISDN-vonalra váltani a Grátisz 500 díjcsomaggal párhuzamosan.

Ha vállalkozás csak havi 150 percet, azaz 2,5 órát telefonál távolsági irányba, máris megtérül a Grátisz 500 csomag néhány száz forinttal magasabb havidíja, a csomag 0 forintos beszélgetései révén.

Sőt, az 500 ingyenes perc felhasználása esetén akár a teljes havidíj is lebeszélhető.

Egy ügyfél maximum 3 db vonalra rendelheti meg a szolgáltatást. A díjcsomag számlázása az 500 ingyenes percen kívül percalapon történik. A csomag határozatlan idejű szerződéssel vehető igénybe.

A csomagban nincs kapcsolási díj a helyi, helyközi I., helyközi II., belföldi távolsági a mobil és a nemzetközi hívások esetén. A díjcsomag csak analóg fővonal, PAM/CK, GSM és ISDN2 PMP típusú vonalakon vehető igénybe.

Ritmus Standard díjcsomag

A Ritmus Standard díjcsomagot a T-Com azon kis- és közepes forgalmú ügyfeleinek ajánlja, amelyek hívásaikat helyi, helyközi II., belföldi távolsági és nemzetközi hívásirányokba főként csúcsidőben bonyolítják.

A Ritmus Standard havidíja a Bázis díjcsomagban jelenleg fizetendő havidíjon felül nettó 300 forint, de maximum nettó 1800 forint. Ha tehát az egy számlán feltüntetett összes csatlakozására megrendeli a díjcsomagot, akkor is csak maximum 5 csatlakozás után számlázzák a csomag havidíját, a többi után nem kell fizetni.

A Ritmus Standard csomaghoz díjmentesen igényelhető Ritmus Hívókártyával, a megrendelő vagy munkatársai bármely, akár nyilvános T-Com telefonvonalról is a Ritmus díjcsomag kedvező csúcsidejű díjain hívhatják üzletfeleiket.

Kiegészítő csomagok

A T-Com az alapdíjcsomagok mellé díjmentes, illetve kedvezményes beszélgetést kínáló kiegészítő csomagokat is kínál. * A Világvonal Előhívószámmal a 1414-es kód beütése után kedvező nemzetközi percdíjakkal lehet telefonálni. * A PoP Kedvezményprogrammal a T-Com telefonszámla, a T-Online-számla vagy akár a T-Pontban történő vásárlás után is gyűjthetők pontok. A pontok egy részéért T-Com forgalmi kedvezményt kap, a másik része pedig levásárolható. * A PoP Mega Hűségcsomaggal a 30 ezer forint feletti számlával rendelkező vállalkozások a telefonszámla emelkedésével, illetve a csomagban eltöltött idővel párhuzamosan egyre magasabb kedvezményekhez juthatnak.

Ritmus Üzleti díjcsomag

A Ritmus Üzleti díjcsomag verhetetlen csúcsidejű percdíjakat, kapcsolási díj nélküli telefonálási lehetőséget és számtalan egyéb kedvezményt is kínál. A csomaggal csúcsidőben a helyi hívások nettó 6,40 forintba, a helyközi II-es hívások nettó 11,20 forintba kerülnek, a belföldi távolsági beszélgetésekért nettó 14,40 forintot kell fizetni percenként. Sávos kedvezmények – magasabb telefonszámla, magasabb kedvezmény

A Ritmus Üzleti csomag sávos kedvezményével még tovább csökkenthető a vállalkozás telefonszámlája. Amennyiben a cég havi számlája eléri a nettó 24 ezer forintot, a számla nettó 24 ezer és nettó 80 ezer forint közé eső részére 5 százalékos kedvezmény jár. Nettó 80 ezer forint feletti számlanagyság esetén a nettó 80 ezer és a nettó 160 ezer forint közötti részre további 6 százalék, a nettó 160 ezer forint fölötti részre pedig újabb 7 százalékos kedvezményt ad a szolgáltató a teljes bruttó számlanagyságból.

A Ritmus Üzleti csomaggal a vezetékes telefonszámok hívása esetén a percdíjak csúcsidőben és csúcsidőn kívül is azonosak. Ráadásul a csomaggal valamennyi telefonbeszélgetés kapcsolási díj nélkül bonyolítható

A csomag külön havidíja nettó 400 forint, azonban a külön havidíjat csak 3 csatlakozás után számolják fel. A díjcsomag határozatlan idejű szerződéssel vehető igénybe. A csomag számlázása másodperc alapú, azonban az első perc számlázása percalapon történik.

Ritmus Hívókártya

A T-Com területi csomagokhoz díjmentesen igényelhető Ritmus Hívókártyával bármely, akár nyilvános T-Com telefonvonalról és külföldről is a csomag kedvező díjain hívhatók az üzletfelek.

V8 Vállalkozói díjcsomag

A V8 Vállalkozói díjcsomag tartalma:

– alacsony percdíjak,

– 0 forintos kapcsolási díj,

– külön havidíj nélkül.

Minden vállalkozásnál elengedhetetlen a költséghatékony működés biztosítása. A V8 vállalkozói díjcsomag kiváló lehetőséget kínál cégének arra, hogy a telefonköltségeket anélkül csökkenthesse, hogy a beszélgetéseket rövidebbre kellene fogni.

A V8 díjcsomaggal a vállalkozás elfelejtheti a kapcsolási díjat, hiszen telefonbeszélgetéseit kapcsolási díj nélkül bonyolíthatja.

Üzletfelekkel kedvező percdíjakon lehet beszélgetni, hiszen a V8 nettó 6,40 forintos helyi percdíjaival csúcsidőben a Bázis díjcsomagnál 27 százalékkal kedvezőbb díjat kínál. A helyközi II-es és a belföldi távolsági hívások csúcsidőben egyaránt nettó 12,00 forintos percdíjakon bonyolíthatók. A V8 leegyszerűsíti a telefonköltségek kiszámolását is, hiszen a vezetékes telefonszámok hívása esetén a percdíjak csúcsidőben és csúcsidőn kívül is azonosak.

A számtalan kedvezményt tartalmazó V8 díjcsomag külön havidíj nélkül vehető igénybe.

A V8 vállalkozói díjcsomagot a T-Com üzleti ügyfelei vehetik igénybe, analóg és ISDN P-MP vonalra. A csomagra kötött szerződés többéves hűségszerződés nélkül, határozatlan időre jön létre. A díjcsomag számlázása percalapon történik, ennek megfelelően valamennyi megkezdett perc után teljes percdíjat számolnak fel.

T-DSL Profi V8 csomag

Szélessávú, korlátlan ADSL-szolgáltatás 1024 kbit/s maximálisan elérhető letöltési sebességgel. Tervezhető internetköltséget jelent, hiszen fix havidíjért korlátlan internetezési lehetőséget nyújt.

A V8 vállalkozói díjcsomag kedvező csúcsidejű percdíjakat jelent, 0 forintos kapcsolási díj mellett, ezenkívül bruttó 5000 forint havonta lebeszélhető forgalmat (bármely hívásirányba).

A csomag tartalmazza az ISDN2 telefonvonal havidíját is.

Havi 1 óra ingyenes T-Com HotSpot-elérést tesz lehetővé. A HotSpot szolgáltatással a lefedett nyilvános helyszíneken (szálloda, étterem, kávézó) nagy sebességgel internetezhet hordozható számítógép és WLAN-adapter segítségével.

T-DSL Profi Ritmus csomag

Szélessávú, korlátlan ADSL-szolgáltatást kínál 2048 kbit/s maximálisan elérhető letöltési sebességgel. Fix havidíjért korlátlan internet, 10 db e-mail cím, összesen 1000 MB tárhellyel, továbbá 100 MB webtárhely. A Ritmus Üzleti díjcsomag alacsony csúcsidejű percdíjakat jelent, 0 forintos kapcsolási díjat, sávosan növekvő, akár 7 százalékos kedvezményt a számlából, bruttó 5000 forint havonta lebeszélhető forgalmat (bármely hívásirányba).

A csomag havidíja tartalmazza az ISDN2 telefonvonal havidíját is, valamint 500 MB tárkapacitású Háttértár szolgáltatást. A Háttértár szolgáltatás segítségével folyamatosan elmenthetők a vállalkozás legfontosabb számítógépes adatai, így esetleges adatmegsemmisülés vagy adatveszteség esetén lehetőség van az állományok visszaállítására.

Havi 1 óra ingyenes T-Com HotSpot elérést tartalmaz.

Üzleti Turbó ISDN díjcsomag

Az Üzleti Turbó ISDN díjcsomag olyan komplex díjcsomag, amely vállalkozásoknak egyszerre biztosít kedvezményt az ISDN-en bonyolított beszéd- és internetforgalomra. A díjcsomaggal ugyanis – az ISDN2 mindkét csatornáját használva – 128 kbit/s-os sebességgel lehet bolyongani a világhálón, ráadásul kedvező csúcsidejű percdíjakon lehet telefonálni is.

Az Üzleti Turbó ISDN díjcsomag:

– ISDN2-csatlakozást kedvezményes havidíjon,

– dupla sebességű, korlátlan (128 kbit/s) internet-hozzáférést,

– havi 40 órás, kétcsatornás (128 kbit/s) internetkapcsolat telefondíját,

– havi nettó 1333 forint Magyar Telekom-irányokban lebeszélhető forgalmat,

– rendkívül kedvező, a Bázis díjcsomagnál akár 33 százalékkal alacsonyabb csúcsidejű percdíjakat nyújt.

Invitel

Az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatója.

Közel félmillió előfizetőt szolgál ki, és több mint húszezer üzleti ügyfelet lát el a legkülönbözőbb telekommunikációs szolgáltatásokkal.

Csúcs+ díjcsomag

Ennél a csomagnál

– nincs kötelező havi forgalmi vállalás,

– mobil hívása csupán nettó 45 Ft/perc,

– nincs csúcsidő,

– nincs kapcsolási díj,

– nincs belépési díj (12 hónapos hűségnyilatkozat esetén).

A T-DSL Profi V8 és T-DSL Profi Ritmus csomagok havidíja

 

1 éves szerződéssel

2 éves szerződéssel

T-DSL Profi V8

19 500 Ft/hó/nettó

18 500 Ft/hó/nettó

T-DSL Profi Ritmus

22 100 Ft/hó/nettó

21 000 Ft/hó/nettó

5let, 5let ISDN

Az Invitel 5let díjcsomagja egyszerű és kedvező díjakat biztosít egész nap, ezért a legjobb választás vállalkozások számára – ajánlja üzleti, csúcsidejű percdíjakat biztosító díjcsomagját az Invitel. A szolgáltatás tartalma:

– alacsony percdíjak: belföldi vezetékes irányban átlagban 62 százalékkal alacsonyabb forgalmi díjak, mint az Alaphang díjcsomagban,

– egységes tarifa egész nap, azaz nincs csúcsidő,

– nincs kapcsolási díj,

– könnyen megjegyezhető, egyszerű tarifák.

Kettő az egyben csomagok: internet- és telefonszolgáltatás egyben

A Kettő az egyben csomagok, azaz telefon- és internet-előfizetés együttes megrendelése esetén:

– egy szerződéssel két szolgáltatást nyújt az Invitel,

– a csomagok extra kedvezményekkel, 1 éves hűségnyilatkozat-vállalással vehetők igénybe,

– ADSL esetén magasabb sávszélességet, akár 2048 kbit/s-os letöltési sebességet biztosítanak,

– egy számlán jelenik meg a két szolgáltatás összege,

– 1024 és 2048 kbit/s-os csomagok esetén ajándék WiFi routercsomagot biztosít,

– havi nettó 2000 forint lebeszélhetőség (ez éves szinten 24 000 forint ingyenes beszélgetést jelent),

– belépési díj 0 forint.

A szerződés megszüntetése esetén a telefon- és internetszolgáltatás csak együtt mondható le, külön-külön erre nincs lehetőség. Hűségidőn belüli ADSL-előfizetők ezeket a csomagokat a hűségidő lejártát követően vehetik igénybe.

Prémium Üzleti díjcsomag

A Prémium Üzleti díjcsomag elsősorban vállalkozások számára ideális választás, mert:

– nincs kapcsolási díj,

– egységes tarifa egész nap, így nincs csúcsidő,

– a helyi és körzeten belüli hívásokat egységes áron nyújtja,

– kedvezmények igényelhetők, melyekkel a percdíjak tovább csökkenthetők,

– a havidíj 100 perc ingyenes internet-hozzáférést tartalmaz.

Ajándék 1000 forint lebeszélhetőség + 3,5 forintos percdíj.

Szekundum díjcsomag

Ez a díjcsomag másodperc alapú számlázással és kedvező percdíjakkal, kapcsolási díj és csúcsidő nélküli egyszerű díjazást ígér.

A díjcsomag alkalmazható mind analóg, mind ISDN2-vonalra. A díjcsomagok az alábbi ingyenes szolgáltatásokat tartalmazzák a havidíjban:

– hangposta,

– hívásátirányítás feltétel nélkül, nem felel és foglaltság esetén,

– hívásvárakoztatás,

– hívószámkijelzés,

– három résztvevős konferencia,

– az ISDN2-konfigurációtól függő egyéb szolgáltatások.

Lebeszélhető díjcsomagok

A lebeszélhető díjcsomagokkal a havidíj részben vagy egészében lebeszélhető, és egyéb kedvezmények mellett kapcsolási díjat sem számítanak fel.

Lebeszélhető 6000, 12 000, 18 000, 30 000:

– a havidíj részben vagy egészében lebeszélhető,

– a hívásdíjak nem változnak a lebeszélhető rész felhasználása után sem,

– nincs kapcsolási díj,

– egyszerű díjszabás, nincs különböző hívásidőszak (nincs csúcs/nappali vagy kedvezményes időszak) és

– a helyi és körzeten belüli hívásokat nem különbözteti meg,

– a nagyobb havidíj kedvezőbb percdíjakkal párosul.

A Lebeszélhető üzleti díjcsomagokat a cég azon ügyfeleknek ajánlja, akik/amelyek havonta általában kiszámítható mértékben, többé-kevésbé azonos hívásszokással kiszámítható számlaösszeget telefonálnak, és a díjcsomag választásakor előnyben részesítik a havidíj lebeszélhetőségét.

Lebeszélhető 6000

A csomag havidíja: nettó 6000 forint, melynek fele, azaz 3000 forint lebeszélhető.

Lebeszélhető 12 000

A csomag havidíja: nettó 12 000 forint, a havidíj teljes egészében lebeszélhető, a Lebeszélhető 6000-nél kedvezőbb percdíjakkal.

Lebeszélhető 18 000

A csomag havidíja: nettó 18 000 forint, a havidíj teljes egészében lebeszélhető, a Lebeszélhető 12 000-nél kedvezőbb percdíjakkal.

Lebeszélhető 30 000

A csomag havidíja: nettó 30 000 forint, a havidíj teljes egészében lebeszélhető, sőt, további nettó 3000 forint lebeszélhetőséget biztosít az Invitel a havidíj mellett, így összesen 33 000 forint beszélhető le. ISDN2-vonalra is a havidíj duplázása nélkül csak nettó 30 000 forint a havidíj, mely az előzőek szerint lebeszélhető. Az üzleti felhasználású Lebeszélhető csomagcsalád legkedvezőbb percdíjait kínálja.

A havidíjban foglalt lebeszélhető rész felhasználható bármely hívásirányba és időszakban, akár speciális díjazású hívásokra vagy Nyílt Internet szolgáltatásra is.

Egyedi szerződéskötés

Amennyiben az Invitelt választó cég havi távközlési kiadása meghaladja a nettó 200 000 forintot, úgy egyedi szerződéskötésre is mód nyílik.

Vezeték nélküli internet (WiFi)

Az asztali számítógép internetcsatlakoztatásához kínálja WiFi vezeték nélküli megoldását az Invitel.

WiFi 1 M

A szerződés minimális időtartama 2 év. Belépési díj nincs, havidíj 2006. január 1-jétől nettó 9990 forint.

ADSL adatátviteli sebesség: letöltés: 1024 kbit/s, feltöltés: 128 kbit/s. Ezenkívül 6 db e-mail cím, 25 MB webtárhely tartozik hozzá.

WiFi 2 M

A szerződés minimális időtartama 2 év. Belépési díj nincs, havidíj 2006. január 1-jétől nettó 13 490 forint.

ADSL adatátviteli sebesség: letöltés: 2048 kbit/s, feltöltés: 196 kbit/s, 6 db e-mail cím tartozik hozzá.

Üzleti ADSL internet Invitel-területen

Ingyenes első hónap vagy évi nettó 12 000 forint lebeszélhetőség, 0 forint belépési díj, az árak tartalmazzák a létesítés összes költségét, kedvező havidíjak, korlátlan adatforgalom. Az ADSL internetszolgáltatás nem igényli új vonal fizikai kiépítését.

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2006. június 1.) vegye figyelembe!