Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. május 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 73. számában (2004. május 1.)

Kiállítások, vásárok

PANTECH

május 4-6.

Egyetemi Sportcsarnok, Győr

Beszállítói alapanyag- és alkatrész-technológiai szakkiállítás

Nyugat-Dunántúl és Győr környéke nagy hagyományokkal rendelkező gépipari régió. A régióra jellemző műszaki kultúra, illetve a magas színvonalú műszaki felsőoktatás meghatározó jelentőségűvé vált az 1990 utáni gazdasági átmenet során. A kiváló logisztikai adottságokkal és vállalkozásbarát gazdaságpolitikával rendelkező régióban jelentős működőtőke- beruházásokat hajtottak végre az európai autóipar meghatározó vállalatai. Az Audi által meghonosított személygépjárműmotor-gyártás körül egyre dinamikusabban kiépülő beszállítói és műszakiszolgáltató-ipar jelentősége már túlnő a régió és az ország határain. Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása időszakában Győr és környéke egyre inkább a rendkívül dinamikusan fejlődő közép-kelet-európai térség jelentős autóipari központjává válik. Ezt az intenzív fejlődési trendet kívánja segíteni és erősíteni az első alkalommal megrendezésre kerülő PANTECH szakkiállítás. Tematika: I. Autóipari alapanyagok, félkész és késztermékek: Korszerű acélipari előgyártmányok. Műanyag és gumiipari alapanyagok, félkész és késztermékek. Autóipari alkatrészek. Szerelt modulok. Részegységek. II. Technológiák, mechatronika: Szerszámgépek, szerszámgépépítő elemek, gyártásautomatizálás, szerelési eszközök. Szerszámok, készülékek. Mérési és vizsgálati eszközök. Diagnosztikai módszerek és eszközök. Kenéstechnika. Ipari tisztítástechnika. Ipari karbantartási rendszerek. III. Kutatás-fejlesztés, innováció, szakképzés, kapcsolódó szolgáltatások: K+F és innovációs szolgáltatások. Mérnöki szolgáltatások (pl.: tervezés). Oktatás, szakképzés. Minőségbiztosítás. Logisztikai szolgáltatások. Munkavédelem, munkabiztonság.

GYŐRI VÁSÁR Kft., Nagy Euridiké 96/528-806

DEGÉP, HAJDÚÉP, KERTÉP, NYÍLÉP

május 7-9.

Debrecen, Hódosi Imre Rendezvénycsarnok

Épületgépészeti, Építési és Lakberendezési, Kertépítési, Ajtó, Ablak, Árnyékolástechnikai Szakkiállítások

A HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás 1997-ben került először megrendezésre Debrecenben. A helyi és az országos szakmai szervezetekkel közösen rendezett bemutatók, előadások nemcsak a szakmabeliek, hanem sok látogató érdeklődését is felkeltették. Alkalmazkodván a piaci igényekhez – a lakberendezési szakkiállítás mellett – megjelenik a DEGÉP, amely az épületgépészetnek, és a NYÍLÉP, amely a nyílászáró-árnyékolástechnikának ad nagyobb szakmai hangsúlyt, és a 2002. esztendőtől önálló kiállításként tarthatjuk őket számon. 2004-től pedig – a látogatók kívánságára – első alkalommal KERTÉP néven Kertépítési Szakkiállítás is megrendezésre kerül. Tematika: KERTÉP KERTÉPÍTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS: Kerttervezés (parkosítás, "apró" kertek, belső udvarok, sziklakertek, télikertek, zöldtetők stb.). A dísznövények bemutatása, értékesítése (vetőmagok, virághagymák, virágpalánták, faiskolai csemeték és örökzöldek stb.). A növényápolás (növény- és favédő szerek, tápanyagok, tápsók stb.). Talajtakarók (gyepszőnyegek, gyeprácsok, fakérgek, virágföldek stb.). Kerti és utcai bútorok (filagóriák, faházak stb.). Kerti berendezések (virágcserepek, dézsák, kerti szobrok, kerti grillek és tartozékaik, támfalak stb.).Kerti kisgépek és kéziszerszámok, szabadtéri játékok és sportszerek, úszómedencék, kerti tavak és szökőkutak, a burkolóanyagok, öntözéstechnika, világítástechnika. DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás: fűtéstechnika, lég- és klímatechnika, hűtéstechnika, szanitertechnika, épületvillamosság, villanyszerelés, gáztároló berendezések, gázfogyasztó készülékek, egyéb épületberendezések, alternatív energiaforrások, szivattyúk, háztartási gépek, tervezés, szaktanácsadás. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás: ajtók és szerelvényeik, ablakok és szerelvényeik, kapuk és szerelvényeik, árnyékolók és betörésvédelmi szerkezetek, ajtó- és kapunyitó szerkezetek, kaputelefonok és felcsengetők, zárástechnika, gyártógépek és szerszámok, üvegipari termékek, tervezés, szaktanácsadás. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás: építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek, külső és belső burkolatok, padló- és falburkolatok, vegyipari termékek, belsőépítészet, lakberendezés, bútorok, lakástextil, háztartási eszközök, kert, pihenés, szabadidő, beruházók, tervezők, építési vállalkozók, szolgáltatás. Az elmúlt évben 162 kiállító 2653 m2-en mutatta be kínálatát 7263 látogatónak.

V-TRADE Kiállítások Kft., Ivánfy Mónika 52/436-011

12. SZOLNOK EXPO

Kiállítás és Vásár

május 13-16.

Szolnok, Városi Művelődési és Zenei Központ – Hild tér és környéke

Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényének célja Szolnok város gazdasági adottságainak, valamint a térség termelő-, szolgáltatólehetőségeinek bemutatása, figyelemmel a Szolnoki Ipari Parkra és a tervezett logisztikai szolgáltatói központra. A kiállításon bemutatkoznak a város és a megye regionális partnerei és külföldi testvérkapcsolatai is. A kiállításon kiemelt hangsúlyt kapnak az egészséges életmód és táplálkozás, az építőipar és lakberendezés, a sport és szabadidő valamint az idegenforgalom, ezen belül a tiszai turizmus és a gyógyvizek hasznosításában érintett résztvevők. A rendezvény kiemelt célja Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szolnok város és térsége gazdasági adottságainak és kihasználatlan értékeinek számbavétele, a termelő-, kereskedő-, szolgáltatócégek, befektetési és fejlesztési lehetőségeinek bemutatása. Kiemelt témakörök: fűszerekkel az Európai Unióba szakkiállítás, építőipar és lakberendezés, egészséges életmód, idegenforgalom, informatika, szolgáltatások, járművek, sport, szabadidő. A kiállítást több üzleti- szakmai konferencia és program kíséri. Hétvégén közönségprogramok, bemutatók szórakoztatják a nagyközönséget.

Várható kiállítói szám: 150 cég. Látogatói szám: 14 000 fő

A rendezvény díjtalanul látogatható.

COMPEXPO STÚDIÓ KFT. 56/421-255

Industria

május 18-21.

Budapesti Vásárközpont

Nemzetközi ipari szakkiállítás

Az ipar legnagyobb magyarországi fóruma, Közép-Kelet-Európa egyik vezető rendezvénye. A kiállítás folyamatosan megújul, a szakmaiságra és a kiállítók, látogatók igényére koncentrálva. Egy szakágazat egy pavilonba kerül elhelyezésre, a pavilonon belüli standkiosztás követi a tematikai altémacsoportokat. Kiállítói fórum keretében a kiállítók prezentációt tarthatnak. A színvonalas kiállításhoz gazdag kísérőesemények, konferenciák kapcsolódnak. Az Industria a látogatóknak komplex szakmai programot kínál. TEMATIKA: 1. ELEKTRONIKA, ELEKTROTECHNIKA: Ipari elektronika. Elektrotechnika. Gyártás- és szereléstechnológia. 2. ENERGETIKA, ENERGIAGAZDÁLKODÁS: Energiatermelés, -szállítás, -tárolás. Erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk. Energiaellátás, -szolgáltatás. Energiafelhasználás, környezetvédelem. Energetikai háttéripar. Hő- és hűtéstechnikai berendezések. 3. BESZÁLLÍTÓIPAR: Kötőelemek, csapágyak, alkatrészek. Hajtóművek. Felületbevonási technológiák. Kenéstechnika. Ragasztástechnika. Diagnosztikai módszerek és eszközeik. Karbantartási rendszerek. Alkatrész-felújítási technológiák. Ipari tisztítástechnika. Mosó- és tisztítóberendezések. Hegesztéstechnika elemei. Minőségbiztosítás a szolgáltatásban. Ipari gépelem- és részegységgyártás. Gépipari alkatrészgyártás. Műanyagipari alkatrészgyártás. Szerszámgépjavítás és -felújítás. Vasszerkezetek gyártása. Kéziszerszámok. Munkavédelem, tűzvédelem. 4. FLUIDTECHNIKA: Pneumatika. Hidraulika. Armatúrák, csőszerelvények. Szivattyúk. Kompresszorok. Tömítéstechnika. 5. LOGISZTIKA: Anyagmozgató gépek. Anyagmozgató gépek és eszközök, kiegészítő berendezések. Anyagmozgató eszközök (rakodólap, konténer, rekesz). Anyagmozgatási rendszerek tervezése. Felvonók, mozgólépcső, mozgójárda. Raktározás. Szállítás, szállítmányozás. Logisztikai szolgáltatások, tanácsadás. Ipari parkok. Számítástechnika a logisztikában. 6. FÉMFELDOLGOZÁS ÉS GEOTECHNOLÓGIA: Fémfeldolgozás. Geotechnológia. 7. BEFEKTETÉSI TALÁLKOZÓ: Kamarák. Kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek. Pénzintézetek. Biztosítók. Brókercégek. Lízingtársaságok. Ingatlanforgalmazók, -hasznosítók. Vagyonértékelők. Befektetési tanácsadók. Nonprofit szervezetek. 8. Egyéb. 9. Kollektív. Az elmúlt évben 654 kiállító 17 090 m2-en mutatta be kínálatát 20 229 látogatónak. Helydíjak: 18 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Kissné Horváth Katalin 263-6443

Securex

május 18-21.

Budapesti Vásárközpont

7. Nemzetközi Munka-, Tűz- és Biztonságvédelmi Szakkiállítás

A SECUREX kiállítás a munka-, tűz- és biztonságtechnikai piac szereplőinek egyik legjelentősebb szakmai eseménye. 2004-ben immár hetedik alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat. A kiállítás szakmai jellegének erősítése és a színvonal emelése érdekében a korábbi években bevezetett újítások (látogatói regisztráció, gazdag kísérőprogram-kínálat, látogatói meghívók igénylésének lehetősége, internetoldalak üzemeltetése) az ez évi rendezvényt is jellemzik. Az elmúlt alkalommal a SECUREX a legnagyobb hazai ipari szakkiállítással, az INDUSTRIÁ-val egy időben került megrendezésre, amely kedvező fogadtatásra talált mind kiállítói, mind látogatói részről. A munka-, tűz-, biztonságvédelem az ipar területeihez sok szálon kapcsolódik, így a SECUREX kiállítói az INDUSTRIA több mint 20 000-es szaklátogatói körének érdeklődésére is számot tarthatnak. TEMATIKA: 1. MUNKAVÉDELEM: Műszaki védelem. Egyéni védőeszközök. Mérőműszerek és készülékek. Munkahelyi egészségvédelem. Munkavédelmi információ. Munkavédelmi képviselet. 2. TŰZVÉDELEM: Preventív tűzvédelem. Mentő tűzvédelem. 3. BIZTONSÁGVÉDELEM: Élőerős szolgáltatások. A tulajdonvédelem mechanikus eszközei. Elektronikus biztonsági berendezések. Gépjárművédelmi rendszerek. Adat-és információbiztonság. Személyi biztonsági felszerelések. Biztonságvédelmi szolgáltatások. 4. KATASZTRÓFAVÉDELEM: Műszaki védelem. Egyéni védőeszközök. Mérőműszerek, készülékek. Kommunikáció eszközei. Riasztási és tájékoztatási eszközök. Monitoring- és segélyhívó rendszerek. Speciális mentőcsoport. Felkészítő anyagok. Az előző alkalommal 76 kiállító 1532 m2-en mutatta be kínálatát 28 187 látogatónak. Helydíj: 17 200 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár 2004 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 21-23.

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A kiállítás keretein belül nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a BAU-MIX építőipari szakkiállítás, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a lakberendezésig sorakoznak fel a kiállító cégek. Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mód nyílik szakmai programokra, technológiai bemutatókra, épületgépészettel és a parktervezéssel és -építéssel, környezetkímélő építési és fűtési technológiákkal való megismerkedésre. Témakörök: lakberendezés, belsőépítészet, konyha és fürdőszoba, építőipari alapanyag, tervezés, hűtés-fűtés, nyílászárók, kertépítés.

A rendezvényhez üzletember-találkozó kapcsolódik.

Zalaegerszegi Vásár Kft,. Hajdú Andrea 92/510-205

12. Pünkösdi Kiállítás és Kézműves Vásár

május 28-31.

Esztergom, Prímás-sziget, Sportcsarnok

Általános beruházási és fogyasztási javak kiállítása a Sportcsarnokban 800 m2-en. A szabad területen kézművesek és népi iparművészek kínálják portékájukat 1000 m2-en. A kiállításon külföldi kiállítók is részt vesznek. A kiállítás díszvendégei az AMC által támogatott bioélelmiszereket előállító és forgalmazó csoportok. Az idelátogatókat a kiállításon és vásáron kívül kulturális rendezvények is várják. A vendégeket lacikonyha, sörsátor, vidámpark, könnyűzenei koncert, dunai sétahajózás is várja. A kiállítás megtekintése ingyenes.

Híd Alapítvány, Gál Kálmánné 33/413-015

XIV. Kelet-Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásár

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A Fimex Fair Kft. szervezésében lebonyolításra kerülő nyíregyházi expó immár 13 éve az ország egyik legnagyobb sikeres vidéki kiállítása. A kiállítás általános jellege a gazdasági környezet átalakulásának hatására az évek során folyamatosan változik. Egyre inkább a szakkiállításokra helyeződik a hangsúly, melyeken 2004-ben a BAU Építőipari és a WoodCraft Faipari Szakkiállítások már jelentős szerepet töltenek be. A 2004. évi kiállítás kiemelt témaköre a lakberendezés, az utazás, valamint a szabadidős tevékenységek, és a dinamikusan fejlődő informatika. A rendezvényt minden évben jelentős nemzetközi érdeklődés kíséri.

Kiemelt programok: A Visegrádi Négyek Tagországainak Nemzeti Napjai – kiállítók, üzletemberek, kulturális együttesek bemutatkozása. Visegrádi Négyek Üzletember-találkozó, Magyar-Ukrán Üzletember-találkozó, Európa Akadémia Vállalkozói Konferencia.

Kiállítások: WoodCraft Faipari Szakkiállítás, BAU Építőipari Szakkiállítás, Nyírségi Agrár Napok, Visegrádi Négyek Tagországainak Nemzeti Napjai kiállítás.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

V. BAU Építőipari Szakkiállítás

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

2004-ben új időszámítás kezdődik kiállításunk történetében. A BAU Építőipari Szakkiállítás már egy uniós tagállam határrégiójában kerül megrendezésre, azaz egy gazdaságilag felértékelődött területen, ezért kiemelkedő kapcsolatteremtési lehetőséget biztosít a nemzetközi piac résztvevőinek. Témakörök: Építőipari gépek, alapanyagok, szolgáltatások. Kiemelt program: "Az építőipar helyzete a csatlakozás kapujában" – konferencia. Építőipari munkavédelmi szabályozás az Unióban – előadás.

FIMEX-FAIR Kft,. Tininszky Gábor 42/411-447

II. WoodCraft Faipari Szakkiállítás

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A WoodCraft a fa-, asztalos- és bútoripar gépeit, szerszámait, termékeit, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat vonultatja fel. 2003-ban a nemzetközi szakmai érdeklődés igazolta, hogy valóban szükség van a régióban egy faipari szakkiállításra. Ennek megfelelően 2004-ben kibővített szakmai programokkal és még több külföldi faipari cég, valamint az ukrán és román szakszövetségek bevonásával ismét megrendezésre kerül mintegy 1500 m2-en a kiállítás.

A kiállítás tematikája: fafeldolgozás, szerszám- és gépipar, épület-,és bútorasztalos-ipar, bútor- és kárpitosipar, szakképzés, oktatás. Szakmai programok: "Rostfa és tűzifa piacok változása Kelet-Magyarországon" – előadás. A bútor- és asztalosipar helyzete az Unióban – konferencia.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

Nyírségi Agrár Napok

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A Nyírségi Agrárnapok célja, hogy áru- és termékbemutatókon, valamint szakmai konferenciákon széles körű tájékoztatást adjon a szakmai érdeklődőknek a lehetőségekről és újdonságokról, ugyanakkor megjelenést biztosítson a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozásoknak, vállalatoknak, valamint hozzájáruljon a keleti határainkon átnyúló gazdasági együttműködés és kereskedelem fejlesztéséhez.

A kiállítás tematikája: Farmergazdaságok gépei és berendezései, növényvédelem, tápanyag-gazdálkodás. Kisüzemi állattartási technológiák, állategészségügy. Élelmiszer-ipari termékek bemutatása és kóstoltatása. Élelmiszer-ipari termékek tárolása, tartósítása, csomagolása. Élelmiszer-ipari termékek, berendezések és technológiák. Minőségbiztosítás a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 8-9.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, -kereskedők és -importőrök bemutatják alap-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőr-kellék gyártó és forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ÖKO-AQUA

június 9-11.

Debreceni Főnix Csarnok

VIII. Nemzetközi Víziközmű konferencia és -kiállítás

Magyarország 2004-ben az Európai Unió tagjává válik. A magyar víziközműszolgáltató-ipar perspektíváit az Unióban jelentősen befolyásolja, hogy a csatlakozásig, majd azt követően hogyan sikerül a rendelkezésre álló hazai és külföldi forrásokat úgy igénybe venni, hogy az a dinamikus növekedést, fejlődést szolgálja. A szakkiállítás és konferencia a hazai víziközmű-szolgáltató szakma Magyarország európai uniós csatlakozását követő első önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált marketing- és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan – egy időben, egy helyen, együtt – mutatkoznak be a széles szakmai közönségnek, s a kiállítók a meghívott hazai és külföldi – cseh, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát stb. – látogatók révén új üzleti, szakmai kapcsolatokat építhetnek ki, hozhatnak létre. A kiállítás termékcsoportjai: Vízbeszerzés, -ellátás. Vízkezelés, -tisztítás. Vízminőség, analitika. Szennyvíz- és iszapkezelés, tisztítás. Csatornavizsgálat, -tisztítás. Szerelvények, csövek. Szivattyúk, szerszámok, gépek. Tervezők, kivitelezők, szolgáltatók, információs rendszerek. Szakmai szervezetek, szövetségek, kiadók. Egyéb. A konferencia témái: Víziközművek korszerű működtetése. Víziközművek EU-konform fejlesztése. Víziközművek az EU-csatlakozás után – kezdeti tapasztalatok. Víziközművek és településfejlesztés, környezetvédelem. Ügyfélszolgálat, PR és kommunikáció.

V-TRADE Kiállítások Kft. 52/436-012

Győr Általános Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A kiállítással egybekötött esemény az ország egyik legjelentősebb ipari és mezőgazdasági régiójának központjában, színvonalas találkozóhelyként szolgál a hazai és külföldi cégeknek, lehetőséget adva a kapcsolatok ápolására, újabb üzleti partnerek megismerésére és konkrét helyszíni árusításra. Tematika: építőipar, járműipar, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, élelmiszer-, gépipar. A 12. Győri Általános Vásáron 226 kiállító mintegy 4000 m2 fedett területen és 11 000 m2 szabad területen mutatkozott be a vásárlátogatók előtt. A rendezvényt 25 000 fizető látogató tekintette meg.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban folyamatosan végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a termelők, gyártók és forgalmazók találkozzanak az érdeklődő szakemberekkel, gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégeinkkel. Szakmai programok: A kiállítás ideje alatt a sportcsarnok tárgyalóiban különböző témájú szakmai programokon vehetnek részt az érdeklődők. A szakemberek így értesülhetnek a mezőgazdaságban végbement változásokról, újdonságokról, eredményekről. Ezen információk birtokában megfontolt döntéseket hozhatnak munkájuk során, melyek elősegítik szakmai előrehaladásukat. Tematika: ÉLELMISZERIPAR: húsipar, húsfeldolgozó gépek, tejipar, tejipari gépek és berendezések, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, hűtés, tárolás, csomagolástechnika. ERDŐGAZDASÁG: erdőgazdasági gépek, csemetekultúra, fafeldolgozás. KERTÉSZET: kertészet, kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés. MEZŐGAZDASÁG: vetőmagok, mezőgazdasági gépek és technológiák, újdonságok a mezőgazdaságban, állattenyésztés és takarmánygazdálkodás, növényvédelem. Az előző évben 45 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 16 000 látogatónak.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Élettér

június 9-13.

Építőipari, Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A Győri Általános Vásáron minden évben kiemelkedő számban vettek részt építőipari cégek, ezt az irányvonalat szeretnék erősíteni a két éve már megrendezett Élettér Regionális Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítással. Az Egyetemi Csarnok kitűnő helyszínt biztosít az általános vásáron belül kiemelkedő szakkiállítások elkülönítésére, erősítésére.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

PÉCS EXPO

június 25-29.

Pécs

Dél-Dunántúl legjelentősebb gazdasági seregszemléje, a Pécsi Nemzetközi Vásár megújult tematikával várja a kiállítókat és látogatókat. A PÉCS EXPO a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül 5 önálló kiállítás nyújt átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2004 Kiállítás (élelmiszeripar, borászat, gasztronómia, élelmiszer-ipari gépek, csomagolástechnika, mezőgazdaság). OTTHON 2004 Kiállítás (építőipar, építőanyagipar, építőipari gépek, berendezések, szerszámok, épületgépészet, bútoripar, lakberendezés, lakáskultúra, biztonságtechnika). SZOLGÁLTATÁS 2004 Kiállítás (energia, környezettechnológia, pénzügyi szolgáltatás, marketing, kiadók, egyéb üzleti szolgáltatás). JÁRMŰVEK – JÁRMŰALKATRÉSZEK 2004 Kiállítás (kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, közlekedés, áruszállítás, üzemanyagok, kenőanyagok). COMPELEKTRO 2004 Kiállítás (szórakoztatóelektronika, háztartási elektronika, számítástechnika, irodatechnika, távközlés, elektronikai ipar). A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.

Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

7. JÁSZ EXPO Kiállítás és Vásár

július 29-augusztus 1.

Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye legdinamikusabban fejlődő kistérsége a Jászság. Az itteni vállalkozók, cégek invitálják a látogatókat Jászberénybe, ezen a kiállításon a kistérségben tevékenykedő multinacionális vállalatok mellett minden jelentős cég képviselteti magát. Az idén a kiállítás szakkiállítási jellege főként a mezőgazdaság különböző ágazatait érinti. A kiemelt témakörökön kívül természetesen a korábbi éveket követve – az idén is átfogó képet szeretnének nyújtani a város és térsége gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt tevékenykedő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól. A város gazdasági élete pezsgő, fejlődése, gyarapodása kiemelkedő a régióban. Sok sikeres és eredményes vállalkozás működik a Jászberényben és a környező településeken. Úgy gondolják, hogy a 7. JÁSZ EXPO Kiállítás és Vásár megrendezése is hozzásegíti a várost ahhoz, hogy még inkább kedvelt helye legyen mind az itt élőknek, mind pedig az ide látogatóknak. Témakörök: mezőgazdaság, élelmiszeripar, gépipar, háztartási gépek, építőipar, lakáskultúra, kertkultúra, elektronika, pénzügyi szolgáltatók, járműipar. A JÁSZ EXPO a "Jászberényi Nyár" rendezvénysorozat nyitórendezvényeként számon tartott esemény.

Várható kiállítói szám: 110 cég. Látogatói szám: 12 000 fő

A rendezvény díjtalanul látogatható.

COMPEXPO STÚDIÓ KFT. 56/421-255

Konferenciák

Tárgyi eszközök, befektetések elszámolása 2004-ben

május 13.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Terv szerinti értékcsökkenés megállapítása, összefüggései a társaságiadó-törvénnyel. Szempontok a bruttó érték meghatározásánál. Terv szerinti értékcsökkenés megváltoztatása. Tárgyi eszközök kezelése átalakulásnál. Pénzügyi lízinggel kapcsolatos elszámolások. Bekerülési érték meghatározásának ismérvei. Értékelés szabályai (értékvesztés elszámolása és visszaírása) a 2004. január 1-jétől érvényes új szabályok alapján. Speciális értékpapírügyletek elszámolási kérdései. Előadó: Botka Erika – osztályvezető (PM)

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza)

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Költségelszámolások és önköltségszámítások módszerei és elszámolása 2004-ben

május 19.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Önköltségszámítás módszerei. Költségnemek tartalma. Az előállítási költség számításánál figyelembe veendő közvetlen költségek. Önköltség-számítási szabályzatban szabályozandó feladatok. Saját termelésű készletek értékelése, nyilvántartása. Saját termelésű készletekhez kapcsolódó speciális ügyletek elszámolása. Értékvesztés elszámolásának szempontjai. Előadó: Botka Erika – osztályvezető (PM)

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza)

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Az európai uniós csatlakozás számviteli következményei

május 28.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Nemzeti szabályozások és a vállalkozás számviteli politikája. A beszámolást szabályozó számviteli irányelvek. Az új rendelkezések átvétele, adaptáció, kötelezettségek 2005-re és 2006-ra. A könyvvizsgálókra vonatkozó irányelv átdolgozásának aktuális információi. Az IAS-rendelet alkalmazására áttérők felkészítése. A szabályozás rugalmasságának növelése (nemzeti számviteli standardok). Az európai számviteli szabályozás (háttere, Európa szerepe a számvitel globális harmonizációjában). Előadó: Kapásiné dr. Buza Mária – vezető főtanácsos (PM)

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza)

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. május 1.) vegye figyelembe!