Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. április 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 72. számában (2004. április 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 15-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizetünk, ellenszolgáltatást nem kapunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére. Információgyűjtés: CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

TOUREX 2004

április 2-3.

Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A szakkiállítás, a hagyományokhoz híven, már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesznek a turisztikai képviseletek, regionális marketingigazgatóságok, külföldi és belföldi utazási irodák, akik egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat kínálják a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. A kiállítás díszvendége az észak-magyarországi és a dél-balatoni régió, valamint Somogy megye.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

HOVENTA Regional Vendéglátó-ipari Szakkiállítások

április 14-15.Debrecen, Hotel Aranybika

április 28-29. Tihany, Club Tihany

Hamarosan itt a tavaszi felkészülés ideje, tehát itt a HOVENTA Regional! Ahogy azt már 12. éve megszokhatták a vendéglátós és szállodai szakemberek, a nyári főszezon előtt vendéglátóipari szakkiállításainkkal felkeresik a régiókat, hogy a kiállítók bemutassák a legkorszerűbb vendéglátóipari gépeket, berendezéseket és a működéshez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat. Helyszínenként 20-30 cég várja Önöket gazdag választékkal és kedvezményekkel szép helyszíneken, igényes környezetben. A technikai eszközök bemutatásán kívül szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni a látogatóknak, ezért valamennyi helyszínen fórumbeszélgetést szerveznek az EU-csatlakozásról. E fórum keretében tájékoztatást kaphatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról.

Hoventa Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 351-1310

AGRA Savaria Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár

április 15-18.

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

Az AGRA Savaria az egyetlen dunántúli mezőgazdasági szakvásár, amely a szaktárcától megkapta a B kategóriás minősítést, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy minden évben több és több kiállító és látogató tekintse meg a kiállítást. A szakvásár nagy figyelmet fordít a boros szakmára is. Külön aulában, központi helyen alakítják ki a standokat. A szombat mindig a "Bor Nap"-ja. Kiemelt témakörök: mezőgazdasági gépek, technológiák, élelmiszeripar, mezőgazdaság, fafeldolgozás, falusi turizmus, vendéglátás, ökogazdálkodás, ökotermékek. Az elmúlt évben 132 kiállító 15 000 látogatónak mutatta be termékeit, szolgáltatásait. A kiállítást szakmai fórumok, üzletember-találkozók kísérik.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft. 94/522-630

"A HÁZ"

április 15-18.

Építőipari és Lakberendezési Szakvásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

A kiállítás felvonultatja a szakipar teljes vertikumát. Kiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszobaberendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók.

Előző évi kiállítók száma: 112. Előző évi látogatói létszám: 26 000. A kiállítást szakmai fórumok, üzletember-találkozók kísérik.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft. 94/522-630

Virág- és Kertkultúra Szakkiállítás és Vásár

április 16-18.

Győr, Adyvárosi Sportcentrum (Grabo sátor) és a környező szabad területek.

A rendezvény célja idén is az, hogy az agrárszféra kertészeti ágazata szereplőinek együttes fellépése elősegítse a közös érdekek egyeztetését, a szakmai információk cseréjét, a bel- és külföldi kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok kiépítését, szélesítését és ápolását.

Nemcsak a szakembereket várják azonban, hanem a "hobbikertészeket" is, azokat, akik "az én házam az én váram" mottó jegyében lakásukat, házukat, kertjüket szeretnék díszíteni. Hiszen amellett hogy lehetőséget biztosítanak az üzleti partnerek találkozásához, a vásárral egybekötött kiállításon alkalom nyílik konkrét helyszíni árusításra is.

Tematika: dísznövények, faiskolák, vetőmagok, szaporítóanyagok, kertészeti eszközök, gépek, kert- és parképítés, kerámiák, öntözéstechnika, növényvédelem, egyéb.

Győri Vásár Kft., Nagy Euridiké 96/528-806

Present

április 18-21.

Tavaszi Vásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

A Tavaszi Vásár az általános vásárok hangulatát és kínálatát, illetve a direkt árusítás lehetőségével és közönségszórakoztató rendezvényeivel továbbra is kitűnő időtöltést biztosít az odalátogatóknak. Kiemelt témakörök: autókiállítás, irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztató-elektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, élelmiszeripar, textil és ruházat sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom.

Előző évi kiállítók száma: 92. Előző évi látogatói létszám: 26 000.

A rendezvényt fitnesz és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft. 94/522-631

CONSTRUMA

április 20-24.

23. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. 2. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. 3. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. 4. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. 5. Magasépítési szerkezetek és termékek 6. Épületvillamosság, villanyszerelés. 7. Készházak, készépítmények. 8. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. 9. Építőgépek, berendezések, szerszámok. 10. Vizsgálat, minősítés. 11. Vállalatirányítás. 12. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek. 13. Hőenergia ellátása. 14. Lég- és klímatechnika. 15. Hűtőtechnika. 16. Szanitertechnika. 17. Mérő-, vezérlő- és szabályozókészülékek, épületfelügyelet. 18. Csővezetékek és kötéstechnikájuk. 19. Szivattyúk. 20. Szerszámok és műhelyberendezések.

Az előző kiállításon 782 kiállító 31 425 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

DECORSTONE

április 20-24.

Nemzetközi Díszkőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. ANYAGOK, TERMÉKEK: Nyerskő-tömbök, cementkötésű agglomerátumok, gyantakötésű agglomerátumok, agglomerátumok, márvány-, gránitoszlopok, épületszobrász-termékek, onix és egyéb féldrágakövek, granulátumok, műmárvány, ragasztók, mázalapanyagok, bevonatok, vegyi termékek, felületképzés anyagai, csiszolószerek, márvány- és gránitpolírozó szerek, gyémántlapok, nyers és polírozott gránitlapok, nyers és polírozott márványlapok, nyers natúr kőlapok, márványcement-agglomerátum lapok, márványgyanta-agglomerátum lapok, márványcsempék, útburkolatok és rusztikus burkolatok, palából készült padlók és burkolatok, gránitból készült padlók és burkolatok, natúrkőből készült padlók és burkolatok, mészkőből készült padlók és burkolatok, agglomerátumból készült padlók, márványpadlók és burkolatok, modulgránit, gránit fal- és padlóburkolatok, művészi mozaikok, natúrkő mozaikok, fűrészelt termékek, kőlépcsők, művészi és dekorációs tárgyak, ásványok és dísztárgyak, kandallók, márvány- és gránitkutak, csobogók, fotokerámiák, szobrok, lakberendezési tárgyak, vázák, virágtartók, művészi bronzöntvények, síremlékek, kerti készáruk, műkő termékek, gipsztermékek, mázas padló- és falburkoló anyagok, gipsz, gipsz díszítőelemek, stukkószerű díszítőelemek. 2. GÉPEK, SZERSZÁMOK: Kőfejtő berendezések, tömbvágó gépek, kőmozgatás gépei, hidraulikus berendezések, elektronikus berendezések kőipari gépekhez, olajdinamikus berendezések kőipari gépekhez, lézerberendezések, vágógépek, gyémánt vágószerszámok, vágóhuzalok, kő szennyvíztisztító, villamos vízszivattyúk, zagyszivattyúk, mérőpumpák, hidraulikus feszítők, feszítőkészülékek, kőesztergák, kőmaró gépek, automata vésőgépek, kőzetfúvók, fűrészgépek, automata és félautomata csiszológépek, sarkítógépek, élképzés gépei, zúzógépek, prések, padlócsiszolók, szemcséző és felületképző gépek, kőfelület-érdesítő gépek, felületképzés gépei, szélezőgépek, élköszörű és csiszológépek, élpolírozó gépek, szalagpolírozó gépek, polírozóautomaták, kenő- és adagolóberendezések, lapgyártó gépsorok, bútor- és dísztárgygyártó berendezések, domborműgyártás gépei, kőtisztító gépek, pantográfok, kéziszerszámok, különféle szerszámok, speciális gyémántszerszámok, kőkapcsolatok és szerszámaik, emelőcsörlők, teherhorog, keményfém csúcsok kőmegmunkáló szerszámokhoz, automata és félautomata hegesztőgépek fűrészlapokhoz, elektromos fúrók, vésők, többgyémántlapos és egygyémántlapos fűrészkeretek, szokványos fűrészkeret, homokfúvókák, gyémántkorongok, márvány, mészkő és gránit tisztítására szolg. eszk., csiszolóeszközök, kőmegmunkálás tartozékai. 3. EGYÉB: Márványtermékek csomagolása, kőrestaurálás, felújítások, homlokzatfelújítás, belső és külső borítások technikája, lízing és pénzügyi szolgáltatás, szolgáltatás a márványiparban, számítógépes rendszerek, szaksajtó, intézmények.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

április 23-25.

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A kiállítás tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek.

A belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

PANTECH

május 4-6.

Egyetemi Sportcsarnok, Győr

Beszállítói alapanyag- és alkatrész-technológiai szakkiállítás

Nyugat-Dunántúl és Győr környéke nagy hagyományokkal rendelkező gépipari régió. A régióra jellemző műszaki kultúra, illetve a magas színvonalú műszaki felsőoktatás meghatározó jelentőségűvé vált az 1990 utáni gazdasági átmenet során. A kiváló logisztikai adottságokkal és vállalkozásbarát gazdaságpolitikával rendelkező régióban jelentős működőtőke- beruházásokat hajtottak végre az európai autóipar meghatározó vállalatai. Az Audi által meghonosított személygépjárműmotor-gyártás körül egyre dinamikusabban kiépülő beszállítói és műszakiszolgáltató-ipar jelentősége már túlnő a régió és az ország határain. Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása időszakában Győr és környéke egyre inkább a rendkívül dinamikusan fejlődő közép-kelet-európai térség jelentős autóipari központjává válik. Ezt az intenzív fejlődési trendet kívánja segíteni és erősíteni az első alkalommal megrendezésre kerülő PANTECH szakkiállítás. Tematika: I. Autóipari alapanyagok, félkész és késztermékek: Korszerű acélipari előgyártmányok. Műanyag és gumiipari alapanyagok, félkész és késztermékek. Autóipari alkatrészek. Szerelt modulok. Részegységek. II. Technológiák, mechatronika: Szerszámgépek, szerszámgépépítő elemek, gyártásautomatizálás, szerelési eszközök. Szerszámok, készülékek. Mérési és vizsgálati eszközök. Diagnosztikai módszerek és eszközök. Kenéstechnika. Ipari tisztítástechnika. Ipari karbantartási rendszerek. III. Kutatás-fejlesztés, innováció, szakképzés, kapcsolódó szolgáltatások: K+F és innovációs szolgáltatások. Mérnöki szolgáltatások (pl.: tervezés). Oktatás, szakképzés. Minőségbiztosítás. Logisztikai szolgáltatások. Munkavédelem, munkabiztonság.

GYŐRI VÁSÁR Kft., Nagy Euridiké 96/528-806

DEGÉP, HAJDÚÉP, KERTÉP, NYÍLÉP

május 7-9.

Debrecen, Hódosi Imre Rendezvénycsarnok

Épületgépészeti, Építési és Lakberendezési, Kertépítési, Ajtó, Ablak, Árnyékolástechnikai Szakkiállítások

A HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás 1997-ben került először megrendezésre Debrecenben. A helyi és az országos szakmai szervezetekkel közösen rendezett bemutatók, előadások nemcsak a szakmabeliek, hanem sok látogató érdeklődését is felkeltették. Alkalmazkodván a piaci igényekhez – a lakberendezési szakkiállítás mellett – megjelenik a DEGÉP, amely az épületgépészetnek, és a NYÍLÉP, amely a nyílászáró-árnyékolástechnikának ad nagyobb szakmai hangsúlyt, és a 2002. esztendőtől önálló kiállításként tarthatjuk őket számon. 2004-től pedig – a látogatók kívánságára – első alkalommal KERTÉP néven Kertépítési Szakkiállítás is megrendezésre kerül. Tematika: KERTÉP KERTÉPÍTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS: Kerttervezés (parkosítás, "apró" kertek, belső udvarok, sziklakertek, télikertek, zöldtetők stb.). A dísznövények bemutatása, értékesítése (vetőmagok, virághagymák, virágpalánták, faiskolai csemeték és örökzöldek stb.). A növényápolás (növény- és favédő szerek, tápanyagok, tápsók stb.). Talajtakarók (gyepszőnyegek, gyeprácsok, fakérgek, virágföldek stb.). Kerti és utcai bútorok (filagóriák, faházak, stb.). Kerti berendezések (virágcserepek, dézsák, kerti szobrok, kerti grillek és tartozékaik, támfalak stb.).A kerti kisgépeket és kéziszerszámok, a szabadtéri játékok és sportszerek, az úszómedencék, kerti tavak és szökőkutak, a burkolóanyagok, öntözéstechnika, világítástechnika. DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás: fűtéstechnika, lég- és klímatechnika, hűtéstechnika, szanitertechnika, épületvillamosság, villanyszerelés, gáztároló berendezések, gázfogyasztó készülékek, egyéb épületberendezések, alternatív energiaforrások, szivattyúk, háztartási gépek, tervezés, szaktanácsadás. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás: ajtók és szerelvényeik, ablakok és szerelvényeik, kapuk és szerelvényeik, árnyékolók és betörésvédelmi szerkezetek, ajtó- és kapunyitó szerkezetek, kaputelefonok és felcsengetők, zárástechnika, gyártógépek és szerszámok, üvegipari termékek, tervezés, szaktanácsadás. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás: építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek, külső és belső burkolatok, padló- és falburkolatok, vegyipari termékek, belsőépítészet, lakberendezés, bútorok, lakástextil, háztartási eszközök, kert, pihenés, szabadidő, beruházók, tervezők, építési vállalkozók, szolgáltatás. Az elmúlt évben 162 kiállító 2653 m2-en mutatta be kínálatát 7263 látogatónak.

V-TRADE Kiállítások Kft., Ivánfy Mónika 52/436-011

Industria

május 18-21.

Budapesti Vásárközpont

Nemzetközi ipari szakkiállítás

Az ipar legnagyobb magyarországi fóruma, Közép-Kelet-Európa egyik vezető rendezvénye. A kiállítás folyamatosan megújul, a szakmaiságra és a kiállítók, látogatók igényére koncentrálva. Egy szakágazat egy pavilonba kerül elhelyezésre, a pavilonon belüli standkiosztás követi a tematikai altémacsoportokat. Kiállítói Fórum keretében a kiállítók prezentációt tarthatnak. A színvonalas kiállításhoz gazdag kísérőesemények, konferenciák kapcsolódnak. Az Industria a látogatóknak komplex szakmai programot kínál. TEMATIKA: 1. ELEKTRONIKA, ELEKTROTECHNIKA: Ipari elektronika. Elektrotechnika. Gyártás- és szereléstechnológia. 2. ENERGETIKA, ENERGIAGAZDÁLKODÁS: Energiatermelés, -szállítás, -tárolás. Erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk. Energiaellátás, -szolgáltatás. Energiafelhasználás, környezetvédelem. Energetikai háttéripar. Hő- és hűtéstechnikai berendezések. 3. BESZÁLLÍTÓIPAR: Kötőelemek, csapágyak, alkatrészek. Hajtóművek. Felületbevonási technológiák. Kenéstechnika. Ragasztástechnika. Diagnosztikai módszerek és eszközeik. Karbantartási rendszerek. Alkatrész-felújítási technológiák. Ipari tisztítástechnika. Mosó- és tisztítóberendezések. Hegesztéstechnika elemei. Minőségbiztosítás a szolgáltatásban. Ipari gépelem- és részegységgyártás. Gépipari alkatrészgyártás. Műanyagipari alkatrészgyártás. Szerszámgépjavítás és -felújítás. Vasszerkezetek gyártása. Kéziszerszámok. Munkavédelem, tűzvédelem. 4. FLUIDTECHNIKA: Pneumatika. Hidraulika. Armatúrák, csőszerelvények. Szivattyúk. Kompresszorok. Tömítéstechnika. 5. LOGISZTIKA: Anyagmozgató gépek. Anyagmozgató gépek és eszközök, kiegészítő berendezések. Anyagmozgató eszközök (rakodólap, konténer, rekesz). Anyagmozgatási rendszerek tervezése. Felvonók, mozgólépcső, mozgójárda. Raktározás. Szállítás, szállítmányozás. Logisztikai szolgáltatások, tanácsadás. Ipari parkok. Számítástechnika a logisztikában. 6. FÉMFELDOLGOZÁS ÉS GEOTECHNOLÓGIA: Fémfeldolgozás. Geotechnológia. 7. BEFEKTETÉSI TALÁLKOZÓ: Kamarák. Kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek. Pénzintézetek. Biztosítók. Brókercégek. Lízingtársaságok. Ingatlanforgalmazók, -hasznosítók. Vagyonértékelők. Befektetési tanácsadók. Nonprofit szervezetek. 8. Egyéb. 9. Kollektív. Az elmúlt évben 654 kiállító 17 090 m2-en mutatta be kínálatát 20 229 látogatónak. Helydíjak: 18 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Kissné Horváth Katalin 263-6443

Securex

május 18-21.Budapesti Vásárközpont

7. Nemzetközi Munka-, Tűz- és Biztonságvédelmi Szakkiállítás

A SECUREX kiállítás a munka-, tűz- és biztonságtechnikai piac szereplőinek egyik legjelentősebb szakmai eseménye. 2004-ben immár hetedik alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat. A kiállítás szakmai jellegének erősítése és a színvonal emelése érdekében a korábbi években bevezetett újítások (látogatói regisztráció, gazdag kísérőprogram-kínálat, látogatói meghívók igénylésének lehetősége, internetoldalak üzemeltetése) az ez évi rendezvényt is jellemzik. Az elmúlt alkalommal a SECUREX a legnagyobb hazai ipari szakkiállítással, az INDUSTRIÁ-val egy időben került megrendezésre, amely kedvező fogadtatásra talált mind kiállítói, mind látogatói részről. A munka-, tűz-, biztonságvédelem az ipar területeihez sok szálon kapcsolódik, így a SECUREX kiállítói az INDUSTRIA több mint 20 000-es szaklátogatói körének érdeklődésére is számot tarthatnak. TEMATIKA: 1. MUNKAVÉDELEM: Műszaki védelem. Egyéni védőeszközök. Mérőműszerek és készülékek. Munkahelyi egészségvédelem. Munkavédelmi információ. Munkavédelmi képviselet. 2. TŰZVÉDELEM: Preventív tűzvédelem. Mentő tűzvédelem. 3. BIZTONSÁGVÉDELEM: Élőerős szolgáltatások. A tulajdonvédelem mechanikus eszközei. Elektronikus biztonsági berendezések. Gépjárművédelmi rendszerek. Adat-és információbiztonság. Személyi biztonsági felszerelések. Biztonságvédelmi szolgáltatások. 4. KATASZTRÓFAVÉDELEM: Műszaki védelem. Egyéni védőeszközök. Mérőműszerek, készülékek. Kommunikáció eszközei. Riasztási és tájékoztatási eszközök. Monitoring- és segélyhívó rendszerek. Speciális mentőcsoport. Felkészítő anyagok. Az előzős alkalommal 76 kiállító 1532 m2-en mutatta be kínálatát 28 187 látogatónak. Helydíj: 17 200 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 8-9.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, -kereskedők és -importőrök bemutatják alap-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőr-kellék gyártó és forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ÖKO-AQUA

június 9-11.

Debreceni Főnix Csarnok

VIII. Nemzetközi VíziKözmű-Konferencia és -kiállítás

Magyarország 2004-ben az Európai Unió tagjává válik. A magyar víziközmű-szolgáltató ipar perspektíváit az Unióban jelentősen befolyásolja, hogy a csatlakozásig, majd azt követően hogyan sikerül a rendelkezésre álló hazai és külföldi forrásokat úgy igénybe venni, hogy az a dinamikus növekedést, fejlődést szolgálja. A szakkiállítás és konferencia a hazai víziközmű-szolgáltató szakma Magyarország európai uniós csatlakozását követő első önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált marketing- és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan – egy időben, egy helyen, együtt – mutatkoznak be a széles szakmai közönségnek, s a kiállítók a meghívott hazai és külföldi – cseh, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát stb. – látogatók révén új üzleti, szakmai kapcsolatokat építhetnek ki, hozhatnak létre. A kiállítás termékcsoportjai: Vízbeszerzés, -ellátás. Vízkezelés, -tisztítás. Vízminőség, analitika. Szennyvíz- és iszapkezelés, tisztítás. Csatornavizsgálat, -tisztítás. Szerelvények, csövek. Szivattyúk, szerszámok, gépek. Tervezők, kivitelezők, szolgáltatók, információs rendszerek. Szakmai szervezetek, szövetségek, kiadók. Egyéb. A konferencia témái: Vízi közművek korszerű működtetése. Vízi közművek EU-konform fejlesztése. Vízi közművek az EU-csatlakozás után – kezdeti tapasztalatok. Vízi közművek és településfejlesztés, környezetvédelem. Ügyfélszolgálat, PR és kommunikáció.

V-TRADE Kiállítások Kft. 52/436-012

Győr Általános Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A kiállítással egybekötött esemény az ország egyik legjelentősebb ipari és mezőgazdasági régiójának központjában, színvonalas találkozóhelyként szolgál a hazai és külföldi cégeknek, lehetőséget adva a kapcsolatok ápolására, újabb üzleti partnerek megismerésére és konkrét helyszíni árusításra. Tematika: építőipar, járműipar, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, élelmiszer-, gépipar. A 12. Győri Általános Vásáron 226 kiállító mintegy 4000 m2 fedett területen és 11 000 m2 szabadterületen mutatkozott be a vásárlátogatók előtt. A rendezvényt 25 000 fizető látogató tekintette meg.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban folyamatosan végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a termelők, gyártók és forgalmazók találkozzanak az érdeklődő szakemberekkel, gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégeinkkel. Szakmai programok: A kiállítás ideje alatt a sportcsarnok tárgyalóiban különböző témájú szakmai programokon vehetnek részt az érdeklődők. A szakemberek így értesülhetnek a mezőgazdaságban végbement változásokról, újdonságokról, eredményekről. Ezen információk birtokában megfontolt döntéseket hozhatnak munkájuk során, melyek elősegítik szakmai előrehaladásukat. Tematika: ÉLELMISZERIPAR: húsipar, húsfeldolgozó gépek, tejipar, tejipari gépek és berendezések, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, hűtés, tárolás, csomagolástechnika. ERDŐGAZDASÁG: erdőgazdasági gépek, csemetekultúra, fafeldolgozás. KERTÉSZET: kertészet, kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés. MEZŐGAZDASÁG: vetőmagok, mezőgazdasági gépek és technológiák, újdonságok a mezőgazdaságban, állattenyésztés és takarmánygazdálkodás, növényvédelem. Az előző évben 45 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 16 000 látogatónak.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Élettér

június 9-13.

Építőipari, Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A Győri Általános Vásáron minden évben kiemelkedő számban vettek részt építőipari cégek, ezt az irányvonalat szeretnék erősíteni a két éve már megrendezett Élettér Regionális Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítással. Az Egyetemi Csarnok kitűnő helyszínt biztosít az általános vásáron belül kiemelkedő szakkiállítások elkülönítésére, erősítésére.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. április 1.) vegye figyelembe!