Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. március 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 71. számában (2004. március 1.)
A Gazdasagi Eseménynaptárral egy-hűrom hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 15-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére. Információgyűjtés: Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

Sport

március 4-7.

9. Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás

Budapesti Vásárközpont

9. alkalommal várja a Budapesti Vásárközpontba a kiállítókat a Szabadidő csokor legmozgalmasabb kiállítása, a SPORT Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás! A jövő év minden bizonnyal nemcsak a sportszféra, hanem valamennyi hazai cég és vállalkozás életében az EU-csatlakozás jegyében fog eltelni. A gondos felkészülés elkerülhetetlen a féltve őrzött piaci pozíciók megvédése érdekében. A tőkeerős nyugati hálózatok megjelenése a magyar piacon várhatóan még jobban ki fogja élezni a hazai versenyt. Ebben nyújt hatékony segítséget és kiugrási lehetőséget a SPORT kiállítás, ahol egyszerre érheti el a szakmát és a nagyközönséget. A nagyközönség-kiállítások között egyik legnépszerűbbnek számító kiállításcsokor, köztük a SPORT kiállítás látogatottsága 2003-ban 14 000-rel felülmúlta az elmúlt évit, mely azt bizonyítja, hogy Magyarországon elterjedőben van az egészséges életmód, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket. Ez a tendencia előrevetíti, hogy a jövőben vélhetően tovább növekszik a sporttal kapcsolatos termékek és szolgáltatások iránti kereslet. Tematika: 1. sportcipők és tartozékaik; 2. sportruházat (különféle sportmezek, aerobik-, fitnesz-, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők); 3. fitnesz, wellness (fitneszgépek, erősítő berendezések, fogyasztógépek, vízi fitneszeszközök, kardiofitnesz, egészséges életmód, egészségmegőrzés, biotermékek, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, táplálékkiegészítők, italok, vitaminok); 4. szabadidősport-eszközök és felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítői, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek); 5. nyári és teremsporteszközök, felszerelések (labdajátékok [kosárlabda, kézilabda, futball stb.], atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések); 6. sportpályaépítés; 7. sportszervezetek; 8. sportújságok, sporttelevíziók; 9. sportserlegek, sportérmek; 10. sportverseny-szervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 4474 m2-en 113 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 14 000 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt. 263-6113

Budapest Boat Show

március 4-7.

13. Nemzetközi Hajókiállítás

Budapesti Vásárközpont

Ismét kifut a kikötőből a Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb és legelismertebb hajókiállítása. A hajózási ágazat egy olyan terület, ahol a vevők elérésének leghasznosabb és leginkább hatékony módja a személyes találkozás, mely lehetőséget ad arra, hogy a tapasztalatlanabb vevők is azonnal választ kapjanak kérdéseikre. 2004-től még keményebb harc fog folyni a vásárlókért a hazai piacon, hiszen az európai uniós csatlakozás következtében a külföldi konkurencia erősödése várható, így sokkal inkább előtérbe kerülnek a marketingkommunikáció különböző eszközei. Ebben nyújt segítséget a Budapest Boat Show, mely minőségi kommunikációs eszközként egyszerre teszi lehetővé a nagyközönség és a szakma képviselőinek megszólítását. Tematika: 1. Hajók (vitorlás hajók és vitorlás jachtok, motorcsónakok és motoroshajók, kajak, kenu, versenyhajók, evezőscsónak, gumicsónak, vízibicikli). 2. Windsurf és felszerelései. 3. Jet-ski, vízisí és felszerelései. 4. Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések). 5. Hajóépítő anyagok, festékek, lakkok. 6. Hajószállító utánfutók. 7. Vízisport-ruházat. 8. Szolgáltatások (hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). 9. Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. 10. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Az elmúlt évben 3731 m2-en 118 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 11 000 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt., 263-6094

FeHoVa

március 4-7.

Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

FeHoVa – a kiállítás, amely a városba hozza a természetet! A FeHoVa legfontosabb küldetése, hogy közelebb hozza az embereket a természethez, valamint megismertesse őket a vadászat és a halászat hasznos és hagyományőrző oldalaival. Tematika: 1. FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, vadászkések, bicskák, tőrök, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok). 2. VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek (élelmiszerek), dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem (technológiák, eszközök), szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés felszerelései, eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, "Vadászok bora", szaktanácsadás). 3. HALÁSZAT (halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok). 4. HORGÁSZAT (sporthorgászcikkek, felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus). Az elmúlt évben 4600 m2-en 152 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 15 500 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt. 263-6083

Budapest Motor Kiállítás – 2004

március 4-7.

3. Nemzetközi Motorkerékpár Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Budapest Motor Kiállítás sikeres debütálása után 2004-ben ismét a motorosszakma fellegvárává válik a Budapesti Vásárközpont. Várakozásokat felülmúló eredménnyel zárult a tavaszi kiállítás részeként első ízben megvalósuló gazdag programkínálattal kísért motoros bemutatkozás. A piaci tendenciák, valamint a kiállítók és a látogatók körében végzett felmérések eredményei rendkívül meggyőzőek. Kiállítási tematika: 1. Motorkerékpárok, robogók. 2. Motorkerékpár-alkatrészek, tartozékok (kipufogódobok és -rendszerek, elektromos felszerelések, gumiabroncsok, üzemanyagok, kenőanyagok, sebváltóolajok, védőanyagok, gépjármű-ápolási cikkek, pótalkatrészek). 3. Tuning. 4. Egyéb tartozékok (motorkerékpáros-öltözet, bukósisak, egyéb kiegészítők, utánfutók). 5. Szakmai szervezetek, intézmények, egyesületek, sportklubok. 6. Egyéb szakmai szolgáltatók (biztosítótársaságok, oktatás, szaksajtó). 7. Szerviz- és bemutatótermi berendezések.

HUNGEXPO Rt. 263-6884

HOVENTA Regional Vendéglátó-ipari Szakkiállítások

március 10-11.

Keszthely, Hotel Helikon;

március 24-25.

Szeged, Hotel Forrás;

április 14-15.

Debrecen, Hotel Aranybika;

április 28-29.

Tihany, Club Tihany

Hamarosan itt a tavaszi felkészülés ideje, tehát itt a HOVENTA Regional! Ahogy azt már 12. éve megszokhatták a vendéglátós és szállodai szakemberek, a nyári főszezon előtt vendéglátó-ipari szakkiállításainkkal felkeresik a régiókat, hogy a kiállítók bemutassák a legkorszerűbb vendéglátó-ipari gépeket, berendezéseket, és a működéshez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat. Helyszínenként 20-30 cég várja önöket gazdag választékkal és kedvezményekkel, szép helyszíneken, igényes környezetben. A technikai eszközök bemutatásán kívül szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni a látogatóknak, ezért valamennyi helyszínen fórumbeszélgetést szerveznek az EU-csatlakozásról. E fórum keretében tájékoztatást kaphatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról.

Hoventa Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 351-1310

MOBIL 2004

március 13-15.

XI. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek.

A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére. Szakmai előadásokon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, az autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerekről kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A rendezvényhez kerékpárverseny, technikai sportok bemutatói kapcsolódnak. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.

Zalaegerszegi Vásár Kft. Hajdú Andrea 92/510-205

Karát

március 18-21.

Nemzetközi ékszer-, drágakő-, óra-szakkiállítás és -vásár

Budapesti Vásárközpont

12. alkalommal nyílik meg a kiállítás az idén, mely Közép-Kelet-Európa elismert szakmai rendezvénye. A kiállítás koncentráltan biztosít lehetőséget a hazai és nemzetközi ötvös-, ékszerész-, valamint órásszakma legkiválóbb képviselőinek a bemutatkozásra, a nemzetközi trendek megismerésére és az eredményes üzletkötésre.

Az első napon a szakmai látogatókat várják, míg a második és harmadik napon az igényes, divat iránt érdeklődő nagyközönség látogatására is számítanak. Ez évben újdonság, hogy a rendezvény harmadik napján Szépség Premier néven fodrászati és kozmetikai kiállítást bocsátanak útjára. A fodrász- és kozmetikai termékek bemutatásán túlmenően a Magyar Fodrász-Kozmetikus Egyesület rendezésében kerül lebonyolításra az exkluzív Hajshow és az Országos Fodrászbajnokság is. Tematika: arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, tenyésztett gyöngyök, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru, ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei, szerszámai, bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek, kiadványok, szakkönyvek, szakmai szervezetek. A rendezvényt divatbemutatók és konferenciaprogramok is színesítik.

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

Utazás 2004

március 18-21.

27. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

Egy szakágazat egy pavilonban kerül elhelyezésre, a pavilonon belüli standkiosztás követi a tematikai altémacsoportokat, kiállítói fórum keretében a kiállítók prezentációt tarthatnak. Az elmúlt egy-két évben világszerte visszaesett az idegenforgalom, de ahogy azt a közvélemény-kutatások is alátámasztják, az utazás továbbra is az emberek vágyai és tervei között az első helyen szerepel, sőt az elkövetkező néhány évben az utazási kedv jelentős növekedése várható hazánkban. Ezt a tendenciát erősítik az EU-csatlakozás valószínűsíthető hatásai is: az emelkedő fizetőképes kereslet, az átjárható határok és az adminisztratív kötöttségek csökkenése. Az UTAZÁS kiállítás minőségi kommunikációs eszköz, mely segít személyes kapcsolatot teremteni az utazni vágyó nagyközönség, a szakma és a kiállítók között. Díszvendégek 2004-ben: külföldi díszvendég: Szlovákia. Belföldi díszvendég: Balaton régió. ÚJDONSÁGOK: A látogatók élményeinek színesítése érdekében új kísérőrendezvényekkel egészítették ki a kiállítást. Az UTAZÁS 2004-ben együtt kerül megrendezésre a Gasztrorandevú Hungary, nemzetközi szakácsversennyel és bemutatóval, illetve a Karát, nemzetközi ékszer-, drágakő-, óra-szakkiállítással és -vásárral. A kiállítók igényeinek jobb kiszolgálására az Európa pavilonban egy Business Center létrehozását tervezik. Tematika: 1. téma: Idegenforgalmi hivatalok. Utazási irodák, utazási ügynökségek. Szakmai szervezetek. Regionális marketingigazgatóságok. Kongresszusszervezők. Szállodák, kempingek, panziók. Polgármesteri hivatalok, önkormányzatok. Tourinform-irodák. Nyelviskolák, nyelvi utaztatók. Nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, világörökség helyszínek. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Közlekedési társaságok. Közlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Szakkönyv-, térkép-, turisztikaiútikönyv- és újságkiadók. Biztosítótársaságok, bankok. Vendéglátó-ipari szolgáltatók. Egyéb szolgáltatók. 2. téma: Borturizmus. Egészségturizmus. Egzotikus utak. Kalandturizmus. Körutazások. Nyaralóprogramok. Városlátogatások. Vásárlátogatások. 3. szektor: Afrika. Amerika. Anglia, Írország. Ausztrália és Óceánia. Ausztria, Svájc. Ázsia. Franciaország. Görögország, Ciprus. Horvátország. Németország. Olaszország. Skandinávia. Spanyolország, Portugália. Törökország. Tunézia. Egyéb európai országok. Balaton. Budapest és a Közép-Duna-vidék. Dél-Alföld. Dél-Dunántúl. Észak-Alföld. Észak-Magyarország. Közép-Dunántúl. Nyugat-Dunántúl. Tisza-tó. Országos érdekeltségű szervezetek. 4. Lovasturizmus – lovaskultúra kiállítás: I. Lovasturizmus: Lovaspanziók, fogadók. Lovasiskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb.

Az elmúlt évben 906 kiállító 12 932 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 56 791 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 14 900 Ft/m2+áfától, szabad terület: 10 500 Ft/m2+áfa

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6113

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 20-22.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, -importőrök, -kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

UKBA

március 28-30.

Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

2004-ban 13. alkalommal rendezi a Hungexpo Rt. az UKBA kiállítást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének és a Magyar Pékszövetség szakmai támogatásával. A vasárnap hagyományosan nyitónap az UKBA történetében, a hétfő szakmai nap, majd kedden a szakiskolások napjával zárul a kiállítás. Vendég: Ausztria. Az idei évtől a szakma kérésére és az európai tendenciákhoz igazodva a rendezvény kétévente számít az élelmiszer-ipari szakemberek érdeklődésére, hosszabb időt hagyva a kiállítóknak a felkészülésre, az újdonságok bevezetésére. A kiállítás főbb árucsoportjai: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTŐIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok, félkész és késztermékek. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Az UKBA kiállítás látványos kísérőeseményekkel várta a látogatókat. Cukrászatitermék-verseny és -kiállítás, karamell kézműves szakmai bemutató, csokoládé kézműves szakmai bemutató, mézeskalácsos kiállítás, pékáru-bemutató, pékbolt, országos hidegkonyhai kiállítás és verseny, melegkonyhás szakácspárbaj, UKBA kávézó. A látványos bemutatók mellett a kiállítás idején szakmai konferencián is részt vehettek az érdeklődők a Magyar Pékek Ipartestületének szervezésében, ahol neves előadók ismertették az EU-csatlakozás után a szakmára váró kihívásokat.

Az elmúlt évben 118 kiállító 4044 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 13 172 látogatónak.

Helydíj: 22 800 Ft/m2+áfa

Hungexpo Rt., Szebeni Márton 263-6076

TOUREX 2004

április 2-3.

Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A szakkiállítás a hagyományokhoz híven, már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesznek a turisztikai képviseletek, regionális marketingigazgatóságok, külföldi és belföldi utazási irodák, akik egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat kínálják a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. A kiállítás díszvendége az észak-magyarországi és a dél-balatoni régió, valamint Somogy megye.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

CONSTRUMA

április 20-24.

23. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. 2. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. 3. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. 4. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. 5. Magasépítési szerkezetek és termékek 6. Épületvillamosság, villanyszerelés. 7. Készházak, készépítmények. 8. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. 9. Építőgépek, berendezések, szerszámok. 10. Vizsgálat, minősítés. 11. Vállalatirányítás. 12. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek. 13. Hőenergia ellátása. 14. Lég- és klímatechnika. 15. Hűtőtechnika. 16. Szanitertechnika. 17. Mérő-, vezérlő- és szabályozókészülékek, épületfelügyelet. 18. Csővezetékek és kötéstechnikájuk. 19. Szivattyúk. 20. Szerszámok és műhelyberendezések.

Az előző kiállításon 782 kiállító 31 425 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

DECORSTONE

április 20-24.

Nemzetközi Díszkőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. ANYAGOK, TERMÉKEK: Nyers kőtömbök, cementkötésű agglomerátumok, gyantakötésű agglomerátumok, agglomerátumok, márvány-, gránitoszlopok, épületszobrász-termékek, onix és egyéb féldrágakövek, granulátumok, műmárvány, ragasztók, mázalapanyagok, bevonatok, vegyi termékek, felületképzés anyagai, csiszolószerek, márvány- és gránitpolírozó szerek, gyémántlapok, nyers és polírozott gránitlapok, nyers és polírozott márványlapok, nyers natúr kőlapok, márványcement-agglomerátum lapok, márványgyanta-agglomerátum lapok, márványcsempék, útburkolatok és rusztikus burkolatok, palából készült padlók és burkolatok, gránitból készült padlók és burkolatok, natúrkőből készült padlók és burkolatok, mészkőből készült padlók és burkolatok, agglomerátumból készült padlók, márványpadlók és burkolatok, modulgránit, gránit fal- és padlóburkolatok, művészi mozaikok, natúrkő mozaikok, fűrészelt termékek, kőlépcsők, művészi és dekorációs tárgyak, ásványok és dísztárgyak, kandallók, márvány- és gránitkutak, csobogók, fotokerámiák, szobrok, lakberendezési tárgyak, vázák, virágtartók, művészi bronzöntvények, síremlékek, kerti készáruk, műkő termékek, gipsztermékek, mázas padló és falburkoló anyagok, gipsz, gipsz díszítőelemek, stukkószerű díszítőelemek. 2. GÉPEK, SZERSZÁMOK: Kőfejtő berendezések, tömbvágó gépek, kőmozgatás gépei, hidraulikus berendezések, elektronikus berendezések kőipari gépekhez, olajdinamikus berendezések kőipari gépekhez, lézerberendezések, vágógépek, gyémánt vágószerszámok, vágóhuzalok, kőszennyvíztisztító, villamos vízszivattyúk, zagyszivatytyúk, mérőpumpák, hidraulikus feszítők, feszítőkészülékek, kőesztergák, kőmaró gépek, automata vésőgépek, kőzetfúvók, fűrészgépek, automata és félautomata csiszológépek, sarkítógépek, élképzés gépei, zúzógépek, prések, padlócsiszolók, szemcséző és felületképző gépek, kőfelület-érdesítő gépek, felületképzés gépei, szélezőgépek, élköszörű és csiszológépek, élpolírozó gépek, szalagpolírozó gépek, polírozóautomaták, kenő- és adagolóberendezések, lapgyártó gépsorok, bútor- és dísztárgygyártó berendezések, domborműgyártás gépei, kőtisztító gépek, pantográfok, kéziszerszámok, különféle szerszámok, speciális gyémántszerszámok, kőkapcsolatok és szerszámaik, emelőcsörlők, teherhorog, keményfém csúcsok kőmegmunkáló szerszámokhoz, automata és félautomata hegesztőgépek fűrészlapokhoz, elektromos fúrók, vésők, többgyémántlapos és egygyémántlapos fűrészkeretek, szokványos fűrészkeret, homokfúvókák, gyémántkorongok, márvány, mészkő és gránit tisztítására szolg. eszk., csiszolóeszközök, kőmegmunkálás tartozékai. 3. EGYÉB: Márványtermékek csomagolása, kőrestaurálás, felújítások, homlokzatfelújítás, belső és külső borítások technikája, lízing és pénzügyi szolgáltatás, szolgáltatás a márványiparban, számítógépes rendszerek, szaksajtó, intézmények.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

április 23-25.

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A kiállítás tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek.

A belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda, 76/417-980

Konferenciák

Számviteli zárás előtt (Konzultáció az esedékes megoldásokról)

március 5.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: A mérlegtételek értékelésének sajátos esetei. A mérlegtételek értékét befolyásoló gazdasági események. Beszámolási kötelezettség, a beszámoló elkészítése előtti feladatok. Céltartalékképzés, értékvesztés, terven felüli értékcsökkenés elszámolása és visszaírása. A 2003. évi zárás folyamatában érvényesítendő törvényi változások áttekintése. A teljesítések igazolása alapján a bevételek és a bevételekhez hozzárendelhető költségek elszámolása, bizonylatolása. A kiegészítő melléklet információi. Az adóalapot növelő-csökkentő tételeknek az alátámasztása könyvelt adatokkal. Előadó: dr. Nagy Gábor – ny. főosztályvezető, Pénzügyminisztérium

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő, amely költségként elszámolható.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

2004. évi vissza nem térítendő és kedvezményes európai uniós és magyar állami támogatások (Gazdaság- és vállalkozásfejlesztési támogatások, kedvezmények 2004-ben)

március 8.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Ezen a konferencián elsősorban azokat a vissza nem térítendő és kedvezményes európai uniós és magyar állami támogatásokat, hitellehetőségeket és foglalkoztatáspolitikai támogatásokat ismerhetik meg a résztvevők, melyek tartalmuknál fogva különösképp érintik a nagy-, a közép- és kisvállalkozásokat (a pályázatokon felosztható közel 30 milliárd forint zömét a közép- és kisvállalkozások kapják meg). Az egész napos konferencia Magyari László címzetes államtitkár megnyitójával kezdődik (aki válaszol is a hallgatóság soraiból érkező kérdésekre), ezután a támogatások feltételeit az illetékes minisztériumok és szervezetek azon vezető munkatársai ismertetik, akik a pályázatok előkészítésében is részt vettek. Az előadások után szekcióüléseken ugyanők segítenek az Önök által választott pályázat(ok) feltételeinek és a pályázatok dokumentációjának alapos megismerésében. Csak azok a cégek juthatnak támogatáshoz, amelyek a feltételeket ismerve (és azoknak megfelelve) nyújtják be pályázatukat. A beadott pályázatokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht., valamint a Magyar Fejlesztési Bank bírálja el. Egy cég többféle támogatást is igénybe vehet.

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 34 500 Ft+ áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 29 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VEKOR Korróziós Konferencia

április 27-29.

Balatonfüred UNI Hotel

A konferencia célja: a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Korrózió- és a környezetvédelem (termékdíjak, veszélyes hulladékok, galvánszennyvizek, talajszennyezés). 3. Csővezetékek rekonstrukciója (ivóvíz-, szennyvíz-, olaj- és gázvezetékek).

Kiállítási lehetőség.

VEKOR Kft. 88/428-514

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. március 1.) vegye figyelembe!