Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. február 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 70. számában (2004. február 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 15-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjat nem fizetünk, ellenszolgáltatást nem kapunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére. Információgyűjtés: CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Számvitel 2004- Szoftverbörze

február 3-4.

Hilton Budapest Westend

A szakkiállításon és programbemutatón működés közben tekinthetik meg a látogatók az ügyviteli és számviteli programok szinte teljes hazai kínálatát. A 40 kiállító cég a szakma élvonalából érkezik, és közel 1000 m2-en mutatja be szakmai programjait. A kiállításra érkező látogatók belépése díjtalan.

TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Oktatási Kft. 320-4198

Kaposvári Turisztikai Kiállítás és Konferencia

február 13 – 15.

Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár

Kilencedik alkalommal rendezik meg ezt a kiállítást. A két és fél napos kiállításon a szakmán kívül Dél-Dunántúl nagyközönsége is megismerheti a 2004-es ajánlatokat. A konferencián az ország turizmusának szakemberei cserélhetnek tapasztalatot. A napi fáradtságot a helyi kulturális és gasztronómiai esteken pihenhetik ki a résztvevők. Az elmúlt évben 62 standon 132 turizmushoz kapcsolódó vállalkozás, külföldi képviselet, egyesület és kistérség mutatta be ajánlatát. A Kaposvári Turisztikai Kiállítás és Konferencia ez alkalommal is újdonságokkal mutatkozik be a hazai turisztikai palettán. A város ismét a különleges ajánlatok, egyre bővülő kínálatok, meglepetések, megújuló szolgáltatások börzéjévé válik, és segíti elő a magyar turisztikai kínálat értékesítését. A rendezvényre érkezőknek lehetőségük nyílik bemutatni kínálatukat, találkozhatnak régi és új partnerekkel, országuk turisztikai és kulturális kínálatát prezentálhatják az érdeklődőknek. Díszvendég 2004-ben: külföldről Tunézia, belföldről Tisza-tavi Turisztikai Régió. Konferencia témája: Turisztikai fejlesztések EU-forrásból. Osztrák, német gyakorlati tapasztalatok, magyar lehetőségek. A 2004-es évben 16 ország – Ciprus, Csehország, Franciaország, Horvátország, Lengyelország, Málta, Németország, Olaszország, Ausztria, Románia, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Tunézia – turisztikai kínálatának közvetlen bemutatkozására számítunk, számos hazai utazási iroda részvételével.

Kapos Expo Kft. 82/529-500

Agro + Mashexpo

február 18-21.

Budapesti Vásárközpont

Nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép kiállítás

A hazai agrárium legrangosabb seregszemléje 23. alkalommal kerül megrendezésre. 2004-ben is a szakmaiság erősítése jegyében, februárban 4 napon és fedett pavilonokban rendezik meg a kiállítást, fenntartva a kiállítási terület nagyságát ösztönző sávos árrendszert. A kiállításhoz időzítve termékversenyt hirdetnek, fórumokat szerveznek az ágazat szereplőit leginkább érdeklő kérdésekről, továbbá konferenciákon vitatják meg az ágazat helyzetét és jövőjét érintő kérdéseket. TEMATIKA: 1. Mezőgazdasági gépek: Szántóföldi termesztés. Ültetvények, kertészet. Mezőgazdasági gépek és berendezések alkatrészei. 2. Állattartás és eszközei, állattartó létesítmények berendezései: Szarvasmarhatartás gépei és berendezései. Sertéstartás gépei és berendezései. Baromfitartás gépei és berendezései. Juh- és kecsketartás gépei és berendezései. Nyúltartás gépei és berendezései. Egyéb állattartási eszközök és berendezések. Komplett állattartó létesítmények. Genetika, állatgyógyászat. Takarmányozás gépei és berendezései. Takarmányok és tápok. 3. Erdészet és erdészeti gépek: Erdők telepítése, gondozása, fakitermelés gépei. Fafeldolgozás gépei, berendezései. Vadgazdálkodás eszközei. 4. Dísz- és konyhakertek, valamint parkok létesítésének, berendezésének és gondozásának eszközei, felszerelései: Kerítésanyagok (ásványi, fa, fém- és műanyag alapú kerítéselemek, fa- és fémkapuk stb.). Hajtatóházak és azok felszerelései. Kerti bútorok, kertberendezés, tüzeléstechnika, öntözéstechnika, növénytároló edények. 4. Motoros gépek és kéziszerszámok kertek gondozásához. 5. Mezőgazdasági informatikai eszközök és rendszerek. 6. Mezőgazdasági gépek vizsgálata, mérőműszerek és -berendezések. 7. Vetőmagvak, virágmagvak és egyéb szaporító anyagok: Gabonaneműek vetőmagvai. Takarmánynövények vetőmagvai és fűmagok. Zöldségvetőmagvak és dugványok. Gyümölcs- és díszfa csemeték, erdészeti szaporító anyagok. Virágmagvak, dugványok és egyéb dísznövény szaporítóanyagok. Örökzöldek. 8. Vegyipari termékek: Mezőgazdasági fóliák és csomagolóanyagok. Csávázószerek. Műtrágyák nagy és kis kiszerelésben. Növényvédő szerek nagy és kis kiszerelésben. Kenő- és üzemanyagok. 9. Mezőgazdasági szolgáltatások. 10. Mezőgazdasági területek környezetbarát fejlesztése. Az elmúlt évben 180 kiállító 17 137 m2-en mutatta be kínálatát 20 986 látogatónak.

Helydíjak: 10 500 Ft/m2+áfától

Jelentkezési határidő: 2003. november 20.

HUNGEXPO Rt., Szebeni Márton 263-6537

MAGYARREGULA 2004

február 24-27.

Az ipari automatizálás nemzetközi szakkiállítása

Mérés-, automatizálás-, szabályozás- és labortechnika

SYMA (volt SAP) Rendezvénycsarnok és Körcsarnok, Budapest

A rendezvény valóban a szakma első számú fóruma, ahol a kiállítók a számukra fontos szakmai közönséggel találkozhatnak, a látogatók pedig a számukra fontos cégek teljes spektrumát megtalálják. A 2003-as év rekordévként zárult mind a kiállítók és a látogatók számának, mind a kiállítói terület nagyságának tekintetében. Közel 3500 m2 területen tekinthették meg a látogatók a kiállítás mottójaként is beillő 3i, azaz az ipar, az informatika és az irányítástechnika újdonságait. A zömmel magyar kiállítók szeretik ezt a fórumot, amelyet szakmai napok is kísérnek. A rendezvény tematikája magában foglalja a mérés-, szabályozás-, automatizálás- és labortechnika legkorszerűbb műszereit, eljárásait és módszereit. RÉSZLETES TEMATIKA: A. Iparágak: vegy-, gyógyszer- és biotechnológiai ipar, olaj és gázipar, petrolkémiai ipar, fémipar, építőanyagipar, élelmiszeripar, papír- és cellulózipar, bányászat, erőműipar, közművek, gépjárműipar, elektronikai és elektrotechnikai ipar, gépgyártás, környezetvédelem. B. Termékek, iparági komplett megoldások: folyamatirányító rendszerek, mérőrendszerek: elemzőrendszerek, beavatkozószervek, vállalati információs rendszerek, gyártásirányító rendszerek, C. Vezérlések és egyedi szabályozók: villamos vezérlők, időzítők és sorrendi vezérlők, pneumatikai vezérlőelemek, hidraulikus vezérlőelemek, egyedi és többkörös szabályozók, pneumatikus szabályozók, hidraulikus szabályozók. D. SCADA rendszerek. E. Ipari kommunikációs hálózatok. F. Érzékelők, mérőműszerek, távadók: elektromos és mágneses mérések, mechanikus és geometriai mérések, hőmérsékletmérés, optikai, nukleáris és röntgen mérések, anyagminőség mérései, kémiai és biológiai összetétel mérése, kép-, minta- és hangfelismerés, határértékadó és kapcsolóműszerek, pneumatikus mérőműszerek és távadók, adatfeldolgozó eszközök. G. Elemzőműszerek és eljárások: folyamatelemző eszközök és rendszerek, optika és optoelektronika, laborelemző műszerek, laboratóriumi berendezések, mintavételező, adagoló berendezések, elemzéstechnikai kellékek, mérlegek. H. Hajtások, működtetők. I. Minőségbiztosítási és vizsgálóberendezések, mikroszkópok. J. Elektromechanikus alkatrészek és elemek, tápegységek, kapcsolóberendezések és kellékeik. K. Szoftverek. L. Szolgáltatások: tervezés, műszaki szolgáltatások, karbantartás és javítás, oktatás és továbbképzés, tanácsadás, szakmai irodalom és kiadványok, szakmai egyesületek. Az új, modern automatizálási koncepció magába foglalja a hardverelemeken túl a technológiai, karbantartási és a vállalatirányítási szoftvereket is, melyek alkalmasak az ipar különféle területein történő felhasználásra. A kiállítást konferencia kíséri: a 2004. évi Ipari Elektronikus Mérés és Szabályozás Szimpózium. Témája: Korszerű kommunikációs technikák az irányítástechnikában(február 25.)

Congress Kft. 212-0056

Sport

március 4-7.

9. Nemzetközi sport- és szabadidő-kiállítás

Budapesti Vásárközpont

9. alkalommal várja a Budapesti Vásárközpontba a kiállítókat a Szabadidő-csokor legmozgalmasabb kiállítása, a SPORT Nemzetközi sport és szabadidő kiállítás! A jövő év minden bizonnyal nem csak a sportszféra, hanem valamennyi hazai cég és vállalkozás életében az EU-csatlakozás jegyében fog eltelni. A gondos felkészülés elkerülhetetlen a féltve őrzött piaci pozíciók megvédése érdekében. A tőkeerős nyugati hálózatok megjelenése a magyar piacon várhatóan még jobban ki fogja élezni a hazai versenyt. Ebben nyújt hatékony segítséget és kiugrási lehetőséget a SPORT kiállítás, ahol egyszerre érheti el a szakmát és a nagyközönséget. A nagyközönség-kiállítások között az egyik legnépszerűbbnek számító kiállításcsokor, köztük a SPORT kiállítás látogatottsága 2003-ban 14.000-rel felülmúlta az elmúlt évit, mely azt bizonyítja, hogy Magyarországon elterjedőben van az egészséges életmód, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket. Ez a tendencia előrevetíti, hogy a jövőben vélhetően tovább növekszik a sporttal kapcsolatos termékek és szolgáltatások iránti kereslet. Tematika: 1. Sportcipők és tartozékaik. 2. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik, fitnesz, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők) 3. Fitnesz, Wellness (fitneszgépek, erősítőberendezések, fogyasztógépek, vízi fitness eszközök, kardiofitnesz, egészséges életmód, egészségmegőrzés, bió-termékek, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, táplálékkiegészítők, italok, vitaminok) 4. Szabadidősport-eszközök és -felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítői, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek) 5. Nyári és teremsporteszközök, felszerelések (labdajátékok kosárlabda, kézilabda, futball stb., atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések 6. Sportpályaépítés 7. Sportszervezetek 8. Sportújságok, sporttelevíziók. 9. Sportserlegek, sportérmek 10. Sportversenyszervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 4474 m2-en 113 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 14 000 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt. 263-6113

Budapest Boat Show

március 4-7.

13. Nemzetközi hajókiállítás

Budapesti Vásárközpont

Ismét kifut a kikötőből a Budapest Boat Show, Magyarország legnagyobb és legelismertebb hajókiállítása. A hajózási ágazat egy olyan terület, ahol a vevők elérésének leghasznosabb és leginkább hatékony módja a személyes találkozás, mely lehetőséget ad arra, hogy a tapasztalatlanabb vevők is azonnal választ kapjanak kérdéseikre. 2004-től még keményebb harc fog folyni a vásárlókért a hazai piacon, hiszen az európai uniós csatlakozás következtében a külföldi konkurencia erősödése várható, így sokkal inkább előtérbe kerülnek a marketingkommunikáció különböző eszközei. Ebben nyújt segítséget a Budapest Boat Show, mely minőségi kommunikációs eszközként, egyszerre teszi lehetővé a nagyközönség és a szakma képviselőinek megszólítását. Tematika: 1. Hajók (Vitorláshajók és vitorlás jachtok, motorcsónakok és motoros hajók, kajak, kenu, versenyhajók, evezőscsónak, gumicsónak, vízibicikli) 2. Windsurf és felszerelései 3. Jet-ski, vízisí és felszerelései. 4. Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések.) 5. Hajóépítő anyagok, festékek, lakkok. 6. Hajószállító utánfutók. 7. Vízisport-ruházat. 8. Szolgáltatások (hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés.) 9. Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. 10. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Az elmúlt évben 3731 m2-en 118 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 11 000 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt. 263-6094

FeHoVa

március 4-7.

Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás

Budapesti Vásárközpont

FeHoVa – a kiállítás, amely a városba hozza a természetet! A FeHoVa legfontosabb küldetése, hogy közelebb hozza az embereket a természethez, valamint megismertesse őket a vadászat és a halászat hasznos és hagyományőrző oldalaival. Tematika: 1. FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, vadászkések, bicskák, tőrök, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok.) 2. VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek (élelmiszerek), dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem /technológiák, eszközök/, szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés felszerelései, eszközei, preparátumok, bőrök, vadász turizmus, "Vadászok bora", szaktanácsadás) 3. HALÁSZAT (halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek élelmiszerek, halpreparátumok.) 4. HORGÁSZAT (sporthorgász cikkek, felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus.) Az elmúlt évben 4600 m2-en 152 kiállító mutatta be kínálatát 72 186 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 15 500 Ft/m2+áfától, szabad terület 9500 Ft/m2+áfa

HUNGEXPO Rt. 263-6083

Budapest Motor Kiállítás 2004

március 4-7.

3. Nemzetközi motorkerékpár-szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Budapest Motor Kiállítás sikeres debütálása után 2004-ben ismét a motorosszakma fellegvárává válik a Budapesti Vásárközpont. Várakozásokat felülmúló eredménnyel zárult a tavaszi kiállítási részeként első ízben megvalósuló, gazdag programkínálattal kísért motorosbemutatkozás. A piaci tendenciák, valamint a kiállítók és a látogatók körében végzett felmérések eredményei rendkívül meggyőzőek. Kiállítási tematika: 1. Motorkerékpárok, robogók 2. Motorkerékpár alkatrészek, tartozékok (kipufogódobok és rendszerek, elektromos felszerelések, gumiabroncsok, üzemanyagok, kenőanyagok, sebváltóolajok, védőanyagok, gépjármű-ápolási cikkek, pótalkatrészek.) 3. Tuning 4. Egyéb tartozékok (motorkerékpáros öltözet, bukósisak, egyéb kiegészítők, utánfutók.) 5. Szakmai szervezetek, intézmények, egyesületek, sportklubok. 6. Egyéb szakmai szolgáltatók (biztosítótársaságok, oktatás, szaksajtó.) 7. Szerviz- és bemutatótermi berendezések.

HUNGEXPO Rt. 263-6884

HOVENTA Regional Vendéglátó-ipari Szakkiállítások

március 10-11.

Keszthely, Hotel Helikon

március 24-25. Szeged, Hotel Forrás

április 14-15. Debrecen, Hotel Aranybika

április 28-29. Tihany, Club Tihany

Hamarosan itt a tavaszi felkészülés ideje, tehát itt a HOVENTA Regional! Ahogy azt már 12. éve megszokhatták a vendéglátós és szállodai szakemberek, a nyári főszezon előtt vendéglátó-ipari szakkiállításainkkal felkeresik a régiókat, hogy a kiállítók bemutassák a legkorszerűbb vendéglátó-ipari gépeket, berendezéseket és a működéshez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat. Helyszínenként 20-30 cég várja Önöket gazdag választékkal és kedvezményekkel szép helyszíneken, igényes környezetben. A technikai eszközök bemutatásán kívül szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni a látogatóknak, ezért valamennyi helyszínen fórumbeszélgetést szerveznek az EU-csatlakozásról. E fórum keretében tájékoztatást kaphatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról.

Hoventa Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 351-1310

MOBIL 2004

március 13-15.

XI. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek.

A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére. Szakmai előadásokon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, -autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerekről kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A rendezvényhez technikai sportok bemutatói, kerékpárverseny kapcsolódnak. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Hajdú Andrea 92/510-205

Karát

március 18-21.

Nemzetközi ékszer-, drágakő-, óraszakkiállítás és -vásár

Budapesti Vásárközpont

12. alkalommal nyílik meg a kiállítás az idén, mely Közép-Kelet-Európa elismert szakmai rendezvénye. A kiállítás koncentráltan biztosít lehetőséget a hazai és nemzetközi ötvös-, ékszerész-, valamint órás szakma legkiválóbb képviselőinek a bemutatkozásra, a nemzetközi trendek megismerésére és az eredményes üzletkötésre.

Az első napon a szakmai látogatókat várják, míg a második és harmadik napon az igényes, divat iránt érdeklődő nagyközönség látogatására is számítanak. Ez évben újdonság, hogy a rendezvény harmadik napján Szépség Premier néven Fodrászati és Kozmetikai kiállítást bocsátanak útjára. A fodrász és kozmetikai termékek bemutatásán túlmenően a Magyar Fodrász-Kozmetikus Egyesület rendezésében kerül lebonyolításra az exkluzív Hajshow és az Országos Fodrászbajnokság is. Tematika: arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, tenyésztett gyöngyök, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru, ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei, szerszámai, bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek, kiadványok, szakkönyvek, szakmai szervezetek. A rendezvényt divatbemutatók és konferenciaprogramok is színesítik.

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

Utazás 2004

március 18-21.

27. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

Egy szakágazat egy pavilonban kerül elhelyezésre, a pavilonon belüli standkiosztás követi a tematikai altémacsoportokat, Kiállítói fórum keretében a kiállítók prezentációt tarthatnak. Az elmúlt egy-két évben világszerte visszaesett az idegenforgalom, de ahogy azt a közvélemény-kutatások is alátámasztják, az utazás továbbra is az emberek vágyai és tervei között az első helyen szerepel, sőt az elkövetkező néhány évben az utazási kedv jelentős növekedése várható hazánkban. Ezt a tendenciát erősítik az EU csatlakozás valószínűsíthető hatásai is: az emelkedő fizetőképes kereslet, az átjárható határok és az adminisztratív kötöttségek csökkenése. Az UTAZÁS kiállítás minőségi kommunikációs eszköz, mely segít személyes kapcsolatot teremteni az utazni vágyó nagyközönség, a szakma és a kiállítók között. Díszvendégek 2004-ben: külföldi díszvendég: Szlovákia. Belföldi díszvendég: Balaton-régió. ÚJDONSÁGOK: A látogatók élményeinek színesítése érdekében új kísérőrendezvényekkel egészítették ki a kiállítást. Az UTAZÁS 2004-ben együtt kerül megrendezésre a Gasztrorandevú Hungary, nemzetközi szakácsverseny és bemutatóval, illetve a Karát Nemzetközi ékszer-, drágakő-í, óraszakkiállítással és vásárral. A kiállítók igényeinek jobb kiszolgálására az Európa pavilonban egy Business Center létrehozását tervezik. Tematika: 1. Tematika: Idegenforgalmi hivatalok. Utazási Irodák, utazási ügynökségek. Szakmai szervezetek. Regionális Marketing Igazgatóságok. Kongresszusszervezők. Szállodák, kempingek, panziók. Polgármesteri hivatalok, önkormányzatok. Tourinform-irodák. Nyelviskolák, nyelvi utaztatók. Nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, világörökség helyszínek. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Közlekedési társaságok. Közlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Szakkönyv-, térkép-, turisztikaiútikönyv- és újságkiadók. Biztosítótársaságok, bankok. Vendéglátóipari szolgáltatók. Egyéb szolgáltatók. 2. Téma: Borturizmus. Egészségturizmus. Egzotikus utak. Kalandturizmus. Körutazások. Nyaralóprogramok. Városlátogatások. Vásárlátogatások. 3. Szektor: Afrika. Amerika. Anglia, Írország. Ausztrália és Óceánia. Ausztria, Svájc. Ázsia. Franciaország. Görögország, Ciprus. Horvátország. Németország. Olaszország. Skandinávia. Spanyolország, Portugália. Törökország. Tunézia. Egyéb európai országok. Balaton. Budapest és Közép-Duna-vidék. Dél-Alföld. Dél-Dunántúl. Észak-Alföld. Észak-Magyarország. Közép-Dunántúl. Nyugat-Dunántúl. Tisza-tó. Országos érdekeltségű szervezetek. 4. Lovas turizmus – lovaskultúra-kiállítás I. Lovasturizmus: Lovaspanziók, fogadók. Lovas iskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb.

Az elmúlt évben 906 kiállító 12 932 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 56 791 látogatónak.

Részvételi díjak: fedett terület: 14 900 Ft/m2+áfától, szabad terület:10 500 Ft/m2+áfa

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6113

Konferenciák

Országos Vámkonferencia 2004 (Vám, vámigazgatás, EU-összefüggések)

február 5.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: A csatlakozás előtt keletkezett vámjogi jogviszonyok rendezése (átmeneti rendelkezések. A közösségi vámjog végrehajtásáról szóló törvény rendező elvei. Vámbiztosítékok. A vámfizetés rendje. Tevékenységi engedélyezés. Változások az EU-hoz történő csatlakozás után a külgazdaságban, az EU-partnerekkel való kapcsolatokban, a belpiaci kapcsolatokban (áfa, jövedék). Előadók: Beszteri Sára helyettes államtitkár – (PM) dr. Nagy János – országos parancsnok (VPOP) dr. Szendi Antal – vámigazgató (VPOP)

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza)

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Áfaproblémák 2004-ben

február 6.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Számlázás május elseje előtt és után. Az áfaszabályok változásai az EU-csatlakozást követően. Közösségen belüli értékesítések áfaszabályai. Közösségi adószám. Az összesítő jelentés szerepe. Áfaarányosítási szabályok változásai. Áfakulcsok közötti átsorolások. Cégautók adózása. Levonási szabályok. Ingatlanértékesítés és -bérbeadás szabályai. Előadó: Sike Olga főosztályvezető-helyettes (APEH)

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza)

Részvételi díj: 26 500 Ft/ + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

FairPrint 2004

IX. Országos Dtp Konferencia és Kiállítás a számítástechnika nyomdai alkalmazásáról

február 13-15.

Visegrád, Hotel Sivanus

FairPrint 2004 címmel országos konferenciát szerveznek a számítástechnika nyomdai alkalmazásáról. A rendezvényen felkért előadók és szabad előadások révén alkalmat kívánnak teremteni ahhoz, hogy a nyomdászszakemberek a kezdőtől a professzionális szintig megismerhessék, a hardver(ek) és szoftver(ek) hogyan lehetnek segítségükre a mindennapi munka során. Fő témák: 1. Digitalizálódó nyomdák. 2. Szolgáltató nyomdák, mint EU-követelmény. 3. Vajon vannak-e még új nyomdai szoftverek? A rendezvény másfél napja alatt 20-30 előadás hangzik el nemcsak a tágabb értelemben vett dtp (prepress, fontok, szövegellenőrzés stb., stb.) világából, hanem a nyomdászszakma, a szakemberképzés jelenéről és jövőjéről (stb.) is.

É+L Kongresszus- és Kiállításszervező Kft., Várhegyi László 313-2027

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. február 1.) vegye figyelembe!