Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. május 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 61. számában (2003. május 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 15-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés:CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár
OTTHON Szakkiállítás

május 1-4.

Sopron Plaza

Fontos, hogy az otthon kialakításához egy kiállítás ötleteket adjon, sőt vásárolni is lehessen – mindent egy helyen, a téglától a varródobozig. Az otthonokban megjelenik szinte minden szakma terméke. Ezen a kiállításon kiemelten kezelik az építőipari termékeket, bútort, lakberendezési termékeket, járműveket. Természetesen minden egyéb más termék és szolgáltatás bemutatói is helyet kapnak a kiállításon: élelmiszeripar, vendéglátóipar, mezőgazdaság, kertészet, Sopron környéki bortermelés, divatáru, sport, szabadidő, játék, szórakoztatóelektronika, számítástechnika. A kiállítást a régió életével kapcsolatos szakmai rendezvények egészítik ki. A legszínvonalasabb kiállítókat a szervezők vásárdíjjal jutalmazzák.

Program Kiállításszervező Kft., Czibula Miklós 99/524-580

GYÖNGY EXPO Kiállítás és Vásár

május 8-11.

Gyöngyös, Szent István Egyetem Főiskolai Kara

A GYÖNGY EXPO Kiállítás és Vásár kiváló lehetőséget kínál a Mátra térségében működő cégek, vállalkozások termékeinek, szolgáltatásainak bemutatására, üzleti tárgyalások lebonyolítására. Kiemelt témacsoportok: szőlő- és borkultúra, mezőgazdaság, élelmiszeripar, élelmiszer-ipari csomagolástechnika, vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, idegenforgalom, népművészet. Az elmúlt évben 90 cég mutatta be kínálatát 7000 látogatónak.

A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda 56/421-255

II. DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás
VII. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás
II. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás

május 9-11.

Debreceni Főnix Csarnok és a felújított Hódos Imre Városi Sportcsarnok

A HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás 1997-ben került először megrendezésre Debrecenben, akkor még szűk kérdéskört felölelve. A helyi és az országos szakmai szervezetekkel közösen rendezett bemutatók, előadások nemcsak a szakmabeliek, hanem sok látogató érdeklődését is felkeltették. Ma már, aki lakásának felújítását vagy családi ház építését tervezi, ellátogat a DEGÉP – HAJDÚÉP – NYÍRÉP-re, hiszen itt választ kaphat azokra a legfontosabb kérdésekre – a pénzügyi támogatásoktól egészen a kulcsrakész állapotig -, amelyek összefüggésben állnak elképzeléseivel. Emellett a szakemberek hasznos ötletekkel, tanácsokkal szolgálnak a látogatóknak, s a vásárokon rendszeresen meghirdetett akciók is nagy vonzerőt jelentenek. E három kiállítás kiváló lehetőséget nyújt minden olyan építőiparhoz, építészethez, lakberendezéshez kapcsolódó vállalkozásnak és vállalatnak, amely arra törekszik, hogy szélesebb körben ismertesse meg magát a kelet-magyarországi piacon, illetve arra, hogy színvonalas szakmai környezetben állítsa ki termékeit, szolgáltatásait a szakma és a nagyközönség számára. Tematika: DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás: fűtéstechnika, lég- és klímatechnika, hűtéstechnika, szanitertechnika, épületvillamosság, villanyszerelés, gáztároló berendezések, gázfogyasztó készülékek, egyéb épületberendezések, alternatív energiaforrások, szivattyúk, háztartási gépek, tervezés, szaktanácsadás. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás: építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek, külső és belső burkolatok, padló- és falburkolatok, vegyipari termékek, belsőépítészet, lakberendezés, bútorok, lakástextil, háztartási eszközök, kert, pihenés, szabadidő, beruházók, tervezők, építési vállalkozók, szolgáltatás. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás: ajtók és szerelvényeik, ablakok és szerelvényeik, kapuk és szerelvényeik, árnyékolók és betörésvédelmi szerkezetek, ajtó- és kapunyitó szerkezetek, kaputelefonok és felcsengetők, zárástechnika, gyártógépek és szerszámok, üvegipari termékek, tervezés, szaktanácsadás.

Az elmúlt évben 150 kiállító, 3000 m2 nettó kiállítási területen fogadta legújabb termékeivel és szolgáltatásaival a 16 600 látogatót.

V-Trade Kiállítások Kft., Ivánfi Mónika 52/436-011

HUNGELEKTRO 2003

május 13-15.

SAP Rendezvénycsarnok, Budapest

8. Nemzetközi Elektronikai Technológiai Szakkiállítás és Konferencia

A HUNGELEKTRO Nemzetközi Elektronikai Technológiai Szakkiállítás és Konferencia az elektronikai ipar és kereskedelem területén a szakemberek és az elektronika iránt érdeklődők kiváló fóruma. A forgalmazók és a konstruktőrök mellett helyet kapnak azok is, akik a termelővállalatok beruházásaiban, a gyártásban, az üzemszervezésben és az üzemeltetésben érdekeltek. Fővédnök: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

Témakörök: 1. Elektronikai, elektrotechnikai, elektromechanikai alkatrészek, részegységek. 2. Tervezőrendszerek: számítógépes áramkörtervezés, szimuláció, mechanikai tervezés. 3. Gyártástechnológia: elektronikai szereléstechnológia, forrasztás, technológiai segédanyagok. 4. Méréstechnika (fejlesztés, gyártás): fejlesztő és konstrukciós műszerek, információtechnológia, minőség-ellenőrzés, tesztelés. 5. Egyéb. Kiállítási díjak: Magyar Termékdíj, Kreativitás Díj, Piacképességet Növelő Díj. Az elmúlt évben 90 kiállító 1193 m2-en mutatta be kínálatát 1829 látogatónak. A kiállításhoz konferencia is kapcsolódik, melynek témája az elektronikai gyártástechnológia.

Területbérleti díj: 25 190 Ft/m2-től.

HUNGELEKTRO Szervező Iroda, Szerdahelyi Éva 231-0225

HOVENTA Regional 2003

április 2-3. Szeged, Hotel Forrás

április 9-10. Debrecen, Hotel Aranybika

április 2-30. Balatonfüred, Hotel Füred

Hamarosan itt a tavaszi felkészülés ideje, tehát itt a HOVENTA Regional! Ahogy azt már 11. éve megszokhatták a vendéglátós és szállodai szakemberek, a nyári főszezon előtt vendéglátó-ipari szakkiállításokkal felkeresik a régiókat, hogy a kiállítók bemutassák a legkorszerűbb vendéglátó-ipari gépeket, berendezéseket és a működéshez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat. Helyszínenként 20-30 cég várja a látogatókat gazdag választékkal és kedvezményekkel szép helyszíneken, igényes környezetben. Az idei szakkiállítás-sorozat újdonsága, hogy immár 6 városban találkozhatnak a HOVENTA Regionallal: 2003-ban Miskolccal és Szegeddel bővültek helyszíneink. Keszthelyen a Helikon Szálloda konferenciatermeit kinőtte a rendezvény, ezért a szálloda teniszcsarnokában rendezték meg a kiállítást. A technikai eszközök bemutatásán kívül szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni a látogatóknak, ezért valamennyi helyszínen fórumbeszélgetést szerveznek az EU-csatlakozásról. E fórum keretében tájékoztatást kaphatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról.

HOVENTA Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 351-1310

TOUREX 2003

április 4-5.

Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A szakkiállítás a hagyományokhoz híven, már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesznek a turisztikai képviseletek, regionális marketingigazgatóságok, külföldi és belföldi utazási irodák, akik egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat kínálják a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. A kiállítás díszvendége az észak-magyarországi és a dél-balatoni régió, valamint Somogy megye.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

CONSTRUMA

április 8-12.

22. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. 2. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. 3. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. 4. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. 5. Magasépítési szerkezetek és termékek. 6. Épületvillamosság, villanyszerelés. 7. Készházak, készépítmények. 8. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. 9. Építőgépek, berendezések, szerszámok. 10. Vizsgálat, minősítés. 11. Vállalatirányítás. 12. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek.

Az előző kiállításon 782 kiállító 31 425 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt. 263-6548

Hungarotherm

április 8-12.

2. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Hőenergia-ellátás (központi hőtermelő berendezések, egyedi fűtőkészülékek, használati melegvíz-termelő berendezések, tüzelőberendezések, égéstermék-elvezetés, a környezetienergia-hasznosítás rendszerei és készülékei, hőleadók, hőellátó berendezések alkotóelemei). 2. Lég- és klímatechnika (szellőző- és légkondicionáló berendezések, szellőző- és légkondicionáló berendezések alkotóelemei, légkezelés és légelosztás). 3. Hűtőtechnika (hűtőgépek és hűtőberendezések, hűtőgépek és hűtőberendezések alkotóelemei, hűtőkészülékek és hűtőbútorok, hűtő- és mélyhűtőházak, hűtő- és mélyhűtőkamrák, szállítmányhűtés, hűtőkonténerek, eszközök a hűtő- és mélyhűtőtároláshoz). 4. Szanitertechnika (vizesberendezések, uszoda- és szaunaberendezések, vízkezelő berendezések, szaniterszerelvények, csempék, burkolatok). 5. Mérő-, vezérlő- és szabályozókészülékek, épületfelügyeleti rendszerek (központi szabályozókészülékek, egyedi szabályozókészülékek, szabályozóberendezések elemei, épületfelügyeleti rendszerek és elemeik, gáz-, víz- és hőfogyasztásmérők, költségosztók, egyéb mérőműszerek, készülékek). 6. Csővezetékek és kötéstechnikájuk (fűtési és szanitercsövek, csőidomok, csőkötő elemek, tartozékok, távhővezetékek és tartozékaik, táguláskiegyenlítők, kompenzátorok, csatornacsövek, idomok, tartozékok és műtárgyak, esővízejtő csövek, ereszcsatornák, lapostető-víztelenítők és rendszerek, védőcsövek, csőmegfogás- és rögzítéstechnika, hőközvetítők csővezetékekhez, fűtőszalagok, hővezető anyagok, tömítőanyagok, zajvédelem csővezetékekhez, hőszigetelés csővezetékekhez, korrózióvédelem csővezetékekhez, rezgéscsillapítás, csővezetékek vizsgáló-, tisztító- és javítóberendezései, ivóvízcsőrendszerek). 7. Szivatytyúk (különféle szivattyúk, szivattyútartozékok). 8. Szerszámok és műhelyberendezések (lemezmegmunkáló gépek, csőszerelő gépek és szerszámok, forrasztó- és hegesztőberendezések, szerszámok hűtő- és klímatechnikához, anyag- és személyemelők, szervizjárművek). 9. Informatika (szoftverek, irodatechnika és szervezés, szakkiadók, műszaki irodalom, mérnöki szaktanácsadás). 10. Szervezetek, egyesületek, szövetségek, intézetek.

Az előző kiállításon 318 kiállító 12 858 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6548

MACH-TECH

április 23-26.

Nemzetközi Gépgyártás-technológiai Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás a közép-kelet-európai régió egyetlen olyan specializált szakmai fóruma, amely felöleli a gépgyártás-technológia teljes területét, és átfogó képet nyújt az ágazat szereplőiről, fejlődési tendenciáiról. 2001-ben a kiállítás rekorderedménnyel ünnepelte az 5. jubileumát, az 1993-as első rendezvényhez képest az összterülete több mint két és félszeresére növekedett. Jelentős nemzetközi kínálat bemutatkozásának helyszíne: minden negyedik kiállító a határon túlról érkezik. A hagyományokat folytatva 2003-ban is megrendezésre kerül a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés közreműködésében a Hegesztéstechnikai Kollektív Részvétel. Kapcsolódó, aktuális témaköröket érintő kísérő programok emelik a rendezvény szakmai színvonalát. Először nyílik lehetőség a MACH-TECH Kiállítási Nagydíj megpályázására kiemelkedő tulajdonságú és újdonságot jelentő termékekkel, technológiával.

Tematika: 1. Szerszámgépek. 2. Szerszámgép-építő elemek. 3. Robotok és manipulátorok. 4. Hőkezelő berendezések és bevonatológépek. 5. A szerelés eszközei. 6. A kezeléstechnika eszközei és módszerei. 7. A hegesztés eszközei. 8. A gépkarbantartás és -diagnosztika eszközei és módszerei. 9. Szerszámok. 10. Új technológiák. 11. Minőség és minőségbiztosítás. 12. Szoftverek a gépiparban. 13. Szakképzés és továbbképzés. 14. Szakmai szervezetek. 15. Kutatás-fejlesztés, innováció, EU-kapcsolatok.

Az előző alkalommal 295 kiállító 10 384 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6088

CHEMEXPO

április 23-26.

Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Közép-Kelet-Európa vezető vegyipari rendezvénye a Chemexpo Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás. A kiállítás elismertségének és magas színvonalának legfőbb bizonyítéka a nagyszámú visszatérő kiállító, és az a tény, hogy a kiállító cégek száma az első rendezvényhez képest tavaly szinte megkétszereződött. A Chemexpo tematikájának kialakításához, folyamatos fejlesztéséhez a Hungexpo Rt. szakmai partnerei – a Magyar Vegyipari Szövetség, a Magyar Műanyagipari Szövetség, a Magyar Gumiipari Szövetség, a Magyar Korróziós Szövetség és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – nyújtanak segítséget. A Chemexpo 2003 a teljes vegyipar, valamint a vegyiparban érdekelt beszállítók számára teremt lehetőséget a bemutatkozásra; az alapanyagoktól a gépeken, műszereken, technológiákon át a féltermékekig terjedő kínálat jelenik meg a standokon. Kiugró növekedés a technológia területén tapasztalható, a kiállításon emellett hangsúlyos szerep jut a környezetvédelem témakörének. A Chemexpo 2003-ban is kiemelt megjelenést biztosít a műanyagipar, a gumiipar és a korrózióvédelem képviselői számára. TEMATIKA 1. Vegyipar: 1.1. Alapanyagok, eljárástechnika, félkész és késztermékek. 1.2. Vegyipari gépek, berendezések, műszerek, eszközök. 2. Műanyagipar – HUNGAROPLAST. 3. Gumiipar – HUNGARORUBBER. 4. Korrózióvédelem – HUNGAROKORR. 5. Környezetvédelem és biztonságtechnika. 6. Biotechnológia. 7. Minőségbiztosítás. 8. Engineering, K+F, irodalom, információ, oktatás. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a Chemexpóval egy időben zajlik a Mach-Tech Nemzetközi Gépgyártás-technológiai és Hegesztéstechnikai Szakkiállítás, amely tematikájából adódóan kiegészíti a vegyipari kiállítás kínálatát. Az előző alkalommal 255 kiállító 5040 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6247

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

április 25-27.

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A kiállítás tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre, ahol megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódóan pályázatot hirdetnek a fiatal iparművészek részére "Korunk lakáskultúrája 2003" címmel. Olyan pályaművek, tárgyegyüttesek létrehozására biztatják a pályázókat, melyek a rohanó világunkban a nyugodt harmónia jegyében születnek.

Beadási határidő: április 15. A beérkezett pályamunkákból a rendezvény ideje alatt kiállítást rendeznek.

A belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár 2003 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 16-18.

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A kiállítás keretein belül nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a BAU-MIX építőipari szakkiállítás, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a lakberendezésig sorakoznak fel a kiállító cégek.

Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mód nyílik szakmai programokra, technológiai bemutatókra, épületgépészettel, a parktervezéssel és -építéssel, környezetkímélő építési és fűtési technológiákkal való megismerkedésre.

A rendezvényhez üzletember-találkozó kapcsolódik.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Hajdú Andrea 92/510-205

"A HÁZ"

május 22-25.

Építőipari és Lakberendezési Szakvásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

Kiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszoba-berendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók. Előző évi kiállítók száma: 163. Előző évi látogatói létszám: 24 000

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Present 2003

május 22-25.

Tavaszi Vásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

Kiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 106. Előző évi látogatói létszám: 20 000

A rendezvényt fitnesz- és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Industria

május 27-30.

Nemzetközi ipari szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A változtatások mellett megmaradtak az értékes hagyományok. Ezek között kiemelésre méltó a nagy presztízsértéket jelentő Industria Nagydíjak évenkénti odaítélése, ami kétségtelenül öregbíti a nyertesek hírnevét, s az éles piaci versenyben komoly figyelemfelkeltő értékkel bír. A rendezvényt szakmai konferenciák, üzleti találkozók kísérik. A látogatók négyötöd része üzleti céllal érkezik, köztük magas a döntéshozók aránya. Az Industria szervezési elvei között továbbra is a magas szintű szakmaiság, az áttekinthetőség, a kiállítók kommunikációs lehetőségeinek biztosítása szerepel első helyen. Ezt szolgálja majd a tematikai változásokat követő, átlátható elrendezés; az eddiginél több, a kiállítói fórumoknak, prezentációknak kialakított előadótér; újabb szakmai konferenciák és jól előkészített üzletember-találkozók szervezésének szorgalmazása.

Tematika: 1. Elektronika, elektrotechnika: ipari elektronika, elektrotechnika. 2. Energetika, energiagazdálkodás: energiatermelés, -szállítás, -tárolás, erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk, energiaellátás, -szolgáltatás, energiafelhasználás, környezetvédelem, energetikai háttéripar, hő- és hűtéstechnikai berendezések. 3. Beszállítóipar: kötőelemek, csapágyak, alkatrészek, hajtóművek, felületiminőség-javítás, kenéstechnika, ragasztástechnika, diagnosztikai módszerek és eszközeik, karbantartási rendszerek, alkatrész-felújítási technológiák, ipari tisztítástechnika, mosó- és tisztítóberendezések, hegesztéstechnika elemei, minőségbiztosítás a szolgáltatásban, ipari gépelem- és részegységgyártás, gépipari alkatrészgyártás, műanyagipari alkatrészgyártás, szerszámgépjavítás és -felújítás, vasszerkezetek gyártása, kéziszerszámok, munkavédelem, tűzvédelem. 4. Fluidtechnika: pneumatika, hidraulika, armatúrák, csőszerelvények, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika. 5. Logisztika, anyagmozgatás, szállítás: anyagmozgató gépek, anyagmozgató gépek és eszközök kiegészítő berendezései, anyagmozgató eszközök, anyagmozgatási rendszerek tervezése, felvonók, mozgólépcsők, mozgójárdák, raktározás, szállítmányozás, logisztikai szolgáltatások, tanácsadás, ipari parkok, számítástechnika a logisztikában. 6. Fémfeldolgozás és geotechnológia: fémfeldolgozás, geotechnológia. 7. Könnyűipari gépek: könnyűipari gyártó-, kiegészítő- és kiszolgálógépek, -berendezések, kéziszerszámok, könnyűipari gépek részegységei, kiszolgálóberendezések, könnyűipari gépek karbantartása, javítása, alkatrészgyártás, könnyűipari munkavédelem és tűzvédelem eszközei, berendezései. 8. Befektetési találkozó: kamarák, kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek, pénzintézetek, biztosítók, brókercégek, lízingtársaságok, ingatlanforgalmazók, -hasznosítók, vagyonértékelők, befektetési tanácsadók. 9. Egyéb.

Az előző évben 740 kiállító 21 305 m2-en mutatta be kínálatát 28 187 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 18 400 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6091

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 3-4.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipőmintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag, bőr-, kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, amely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

XIII. Kelet – Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásár Az Európai Unió Jegyében

június 4-8.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A kiállítás helyszíne, Nyíregyháza a Kárpátok-Eurorégió adminisztratív központja, így vonzáskörzetébe tartozik egy több mint százezer négyzetkilométernyi terület (Ukrajna, Románia, Szlovákia, Lengyelország határmenti területei), s mintegy tizennégy millió ember. Mindemellett fejlődő városképével, vendégszerető hangulatával turisztikai vonzerőt is jelent nem csak a hazai, hanem a külföldi utazni vágyók számára is, ezért kedvező helyszíne a szakkiállításoknak és a kísérő szakmai rendezvényeknek, üzletember találkozóknak.

A Kelet-Nyugat Expo a fogyasztási javak, beruházási eszközök nemzetközi kiállítása és vására. Az idei évben az Expo az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében szerveződik. A kiállításon az érdeklődők tájékozódhatnak arról, hogy országunk uniós csatlakozása milyen változásokat hozhat az élet különböző területein.

A Kelet-Nyugat Expo és három kísérő rendezvénye, a HOME Lakberendezési, a WoodCraft Faipari és a BAU Építőipari Szakkiállítások. HOME 2003 Lakberendezési Szakkiállítás: A kiállítás negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Expo keretében. Témakörök: lakberendezés, bútorgyártás, -értékesítés, háztartási gépek. Kiemelt témakör: beltéri burkolóanyagok. BAU 2003 Építőipari Szakkiállítás: Kiemelt témakör: tetőtér-beépítés A-tól Z-ig. WoodCraft 2003 Faipari Szakkiállítás: Témakörök: erdőgazdálkodás, fakitermelés, szerszám- és gépipar, épület- és bútorasztalosipar, bútor- és kárpitosipar. Az elmúlt évben 17.000 m2-en 300 kiállító mutatta be kínálatát 45000 látogatónak.

FIMEX-FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft., 42/411 447

11. Szolnok Expo Nemzetközi Kiállítás És Vásár

június 12-15.

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok és környéke

Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényének célja Szolnok város gazdasági adottságainak, valamint a térség termelő, szolgáltató lehetőségeinek bemutatása, figyelemmel a Szolnoki Ipari parkra és a tervezett Logisztikai szolgáltatói központra. A kiállításon bemutatkoznak a város és a megye regionális partnerei és külföldi testvérkapcsolatai is. A kiállításon kiemelt hangsúlyt kapnak az egészséges életmód és táplálkozás, az építőipar és lakberendezés, a sport és szabadidő valamint az idegenforgalom, ezen belül a tiszai turizmus és a gyógyvizek hasznosításában érintett résztvevők. A kiállítást nemzetközi szimpózium és több üzleti- szakmai program kíséri. Hétvégén közönségprogramok, bemutatók. Az elmúlt évben 150 cég mutatta be kínálatát 14000 látogatónak

A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda, 56/421-255

XIII. Kelet-Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásár az Európai Unió jegyében

június 4-8.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A kiállítás helyszíne, Nyíregyháza a Kárpátok-Eurorégió adminisztratív központja, így vonzáskörzetébe tartozik egy több mint százezer négyzetkilométernyi terület (Ukrajna, Románia, Szlovákia, Lengyelország határ menti területei) s mintegy tizennégymillió ember. Mindemellett fejlődő városképével, vendégszerető hangulatával turisztikai vonzerőt is jelent nemcsak a hazai, hanem a külföldi utazni vágyók számára is, ezért kedvező helyszíne a szakkiállításoknak és a kísérő szakmai rendezvényeknek, üzletember-találkozóknak.

A Kelet-Nyugat Expo a fogyasztási javak, beruházási eszközök nemzetközi kiállítása és vására. Az idei évben az expó az Európai Unióhoz való csatlakozás jegyében szerveződik. A kiállításon az érdeklődők tájékozódhatnak arról, hogy országunk uniós csatlakozása milyen változásokat hozhat az élet különböző területein.

A Kelet-Nyugat Expo három kísérőrendezvénye a HOME Lakberendezési, a WoodCraft Faipari és a BAU Építőipari Szakkiállítás. HOME 2003 Lakberendezési Szakkiállítás: A kiállítás negyedik alkalommal kerül megrendezésre az expó keretében. Témakörök: lakberendezés, bútorgyártás, -értékesítés, háztartási gépek. Kiemelt témakör: beltéri burkolóanyagok. BAU 2003 Építőipari Szakkiállítás: Kiemelt témakör: tetőtér-beépítés A-tól Z-ig. WoodCraft 2003 Faipari Szakkiállítás: Témakörök: erdőgazdálkodás, fakitermelés, szerszám- és gépipar, épület- és bútorasztalos-ipar, bútor- és kárpitosipar. Az elmúlt évben 17 000 m2-en 300 kiállító mutatta be kínálatát 45 000 látogatónak.

FIMEX-FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411 447

11. Pünkösdi Kiállítás és Kézműves Vásár

június 6-9.

Esztergom, Prímás-sziget Sportcsarnok

Általános beruházási és fogyasztási javak kiállítása a Sportcsarnokban 800 m2-en. A szabad területen kézművesek és népi iparművészek kínálják portékájukat 1000 m2-en. A kiállításon külföldi kiállítók is részt vesznek. A kiállítás díszvendégei az AMC által támogatott bioélelmiszereket előállító és forgalmazó csoportok. A rendezvény kísérőprogramja a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezésre kerülő "Kézművesség a Kárpát-medencében" című háromnapos konferencia, melyre közel tíz ország kézművesei kaptak meghívást. Az idelátogatókat a kiállításon és vásáron kívül kulturális rendezvények is várják. A vendégeket lacikonyha, sörsátor, vidámpark, könnyűzenei koncert, dunai sétahajózás is várja. A kiállítás megtekintése ingyenes.

Híd Alapítvány, Gál Kálmánné 33/413-015

Győr Általános Vásár

június 11-16.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A kiállítással egybekötött esemény az ország egyik legjelentősebb ipari és mezőgazdasági régiójának központjában, színvonalas találkozóhelyként szolgál a hazai és külföldi cégeknek, lehetőséget adva a kapcsolatok ápolására, újabb üzleti partnerek megismerésére és konkrét helyszíni árusításra. Tematika: építőipar, járműipar, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, élelmiszer, gépipar. Az elmúlt évi vásáron 180 kiállító mintegy 3000 m2 fedett területen és 9000 m2 szabadterületen mutatkozott be a vásárlátogatók előtt. A rendezvényt 19 000 fizető látogató tekintette meg.

Győri Vásár Kft., Vargáné Csodás Noémi 96/528-806

Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár

június 11-16.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban folyamatosan végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva, konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a termelők, gyártók és forgalmazók találkozzanak az érdeklődő szakemberekkel, gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégeinkkel. Szakmai programok: A kiállítás ideje alatt a sportcsarnok tárgyalóiban különböző témájú szakmai programokon vehetnek részt az érdeklődők. A szakemberek így értesülhetnek a mezőgazdaságban végbement változásokról, újdonságokról, eredményekről. Ezen információk birtokában megfontolt döntéseket hozhatnak munkájuk során, melyek elősegítik szakmai előrehaladásukat. Tematika: ÉLELMISZERIPAR: húsipar, húsfeldolgozó gépek, tejipar, tejipari gépek és berendezések- zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, hűtés, tárolás, csomagolástechnika. ERDŐGAZDASÁG: erdőgazdasági gépek, csemetekultúra, fafeldolgozás. KERTÉSZET: kertészet, kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés. MEZŐGAZDASÁG: vetőmagok, mezőgazdasági gépek és technológiák, újdonságok a mezőgazdaságban, állattenyésztés és takarmánygazdálkodás, növényvédelem. Az előző évben 45 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 16 000 látogatónak.

Győri Vásár Kft., Vargáné Csodás Noémi 96/528-806

Élettér

június 11-16.

Építőipari, Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A Győri Általános Vásáron minden évben kiemelkedő számban vettek részt építőipari cégek, ezt az irányvonalat szeretnék erősíteni a két éve már megrendezett Élettér Regionális Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítással. Az Egyetemi Csarnok kitűnő helyszínt biztosít az általános vásáron belül kiemelkedő szakkiállítások elkülönítésére, erősítésére.

Győri Vásár Kft., Vargáné Csordás Noémi 96/528-806

11. Szolnok Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásár

június 12-15.

Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok és környéke

Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényének célja Szolnok város gazdasági adottságainak, valamint a térség termelő, szolgáltató lehetőségeinek bemutatása, figyelemmel a Szolnoki Ipari Parkra és a tervezett logisztikai szolgáltatói központra. A kiállításon bemutatkoznak a város és a megye regionális partnerei és külföldi testvérkapcsolatai is. A kiállításon kiemelt hangsúlyt kapnak az egészséges életmód és táplálkozás, az építőipar és lakberendezés, a sport és szabadidő, valamint az idegenforgalom, ezen belül a tiszai turizmus és a gyógyvizek hasznosításában érintett résztvevők. A kiállítást nemzetközi szimpózium és több üzleti-szakmai program kíséri. Hétvégén közönségprogramok, bemutatók. Az elmúlt évben 150 cég mutatta be kínálatát 14 000 látogatónak.

A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda 56/421-255

PÉCS EXPO

június 26-29.

Pécs

Dél-Dunántúl legjelentősebb gazdasági seregszemléje, a Pécsi Nemzetközi Vásár megújult tematikával várja a kiállítókat és látogatókat. A PÉCS EXPO-n a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül 5 önálló kiállítás nyújt átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2003 Kiállítás (élelmiszeripar, borászat, gasztronómia, élelmiszer-ipari gépek, csomagolástechnika, mezőgazdaság). OTTHON 2003 Kiállítás (építőipar, építőanyag-ipar, építőipari gépek, berendezések, szerszámok, épületgépészet, bútoripar, lakberendezés, lakáskultúra, biztonságtechnika). SZOLGÁLTATÁS 2003 Kiállítás (energia, környezettechnológia, pénzügyi szolgáltatás, marketing, kiadók, egyéb üzleti szolgáltatás). JÁRMŰVEK – JÁRMŰALKATRÉSZEK 2003 Kiállítás (kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, közlekedés, áruszállítás, üzemanyagok, kenőanyagok). COMPELEKTRO 2003 Kiállítás (szórakoztatóelektronika, háztartási elektronika, számítástechnika, irodatechnika, távközlés, elektronikai ipar). A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.

Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

SZEGED EXPO

július 2-6.

Hangár Expo és Konferencia Központ, Szeged

A vásár általános jellegű, fogyasztási és beruházási javak együttes szakvására, melynek az elmúlt évek hagyományainak megfelelően kiemelt témaköre az építőipar és a lakberendezés. Céljuk, hogy partnereik részére kiállítási fórumot biztosítsanak, lehetőséget adva a kereslet és kínálat koncentrált találkozásának. A kiállításon a hazai résztvevők mellett, a tervek szerint bemutatkoznak Szeged város testvérvárosai, illetve a kamarai külkapcsolatokra épülve más európai országok kiállítói is. Lehetőséget adva ezzel a hazai kiállítóknak, hogy potenciális üzleti partnereikkel találkozzanak. Az expóval egy időben és egy helyen rendezik meg az Építőipari Szakkiállítást is. A szakkiállítás témakörei: építőipar, építészet, lakberendezés, ingatlanfejlesztés, befektetés, nehézgépkölcsönzés, irodaház-, lakóparktervezés, -értékesítés, építési hitel, lízinglehetőségek, szakmai szövetségek bemutatkozása.

Kamara Expo Kiállítás- és Vásárszervező Kft., Rill Ágnes 62/423-243

6. JÁSZ EXPO Nemzetközi Kiállítás és Vásár

július 31.-augusztus 3.

Jászberény, Sportcsarnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye legdinamikusabban fejlődő kistérségének, a Jászságnak vállalkozói invitálják a látogatókat Jászberénybe. A kiállításon a kistérségben tevékenykedő multinacionális vállalatok mellett minden jelentős cég képviselteti magát. Kiemelt témacsoportok: háztartásigép-gyártás, idegenforgalom, egészséges életmód, építőipar, lakás- és kertkultúra. A JÁSZ EXPO a Jászberényi Nyár – benne a Csángó Fesztivál – kéthetes programsorozat nyitórendezvénye. Az elmúlt évben 110 cég 8000 látogatónak mutatta be kínálatát. A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda 56/421-255

Konferenciák

Megváltoztak az adótörvények (A márciusi változások összegzése)

május 13.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: A 2002. évi adójóváírás érvényesítése. A kétszeres adózás tilalmát kimondó rendelkezés alkalmazása. Az evába való áttéréssel összefüggő módosítások. Az egyszeres könyvvitelről a kettős könyvvitelre áttérő evaalanyokra vonatkozó szabályok. A társasági adóba történő visszatéréssel összefüggő módosulások. A rendszeres, illetve meghatározott időszakra megállapított díj ellenében teljesített értékesítés teljesítési időpontja, számlázási szabálya. A folyamatos teljesítés fogalma, az adózás módosult átmeneti szabálya. Igénybe vett telefonszolgáltatások áfájának levonási szabályai. Lakóingatlan-kezelés választható tárgyi mentessége, lakásszövetkezetek áfabeli megítélése. Előadók: Lutz Zoltánné főosztályvezető-helyettes, PM, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávé, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Költségvetési intézmények 2003. évi számviteli feladatai és adóproblémái

május 16.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: A 2003. évi könyvvezetéshez és beszámoláshoz tartozó módosítások. A követelések, a készletek és a kötelezettségek elszámolásának változásai. A kötelezettségvállalások főkönyvi elszámolása. Az önkormányzatok helyiadó-beszedésével kapcsolatos könyvvezetési változások. Bevallási időszak meghatározása. Adóköteles és tárgyi adómentes tevékenység együttes végzése, arányos adómegosztás szabályai. Áfaelvonási tilalmak, áfa-visszaigénylés feltételrendszere. Áfa-visszaigénylés kivételes eljárásban. Negyedéves mérlegjelentés kitöltése, a "Tőkeváltozások" főkönyvi számla ajánlott megbontásával. Az államháztartási szervezet számviteli politikájának aktualizálása. Előadók: Lilliné Fecz Ildikó osztályvezető, PM, Csákiné Fodor Anna vezető főtanácsos, PM.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávé, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

A házipénztári kifizetések 2003-ban

május 26.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: A bizonylatokért és a pénzforgalomért felelős személyek. A pénzkezelés személyi és tárgyi feltételei. A bizonylatok megőrzési ideje és módja, fajtái, alaki és formai követelményei. A pénzmozgással nem járó pénzügyi rendezések. A pénzeszközökre vonatkozó legfontosabb jogszabályok. A pénzkezelési szabályzat tartalma. A pénztárban őrzött egyéb értéktárgyak. Forint és valuta, illetve valuták egymás közötti pénzváltásának elszámolása. Az átvezetési számla használata. Valutakészletek értékelése pénzügyi és egyéb vállalkozásoknál, hitelintézeteknél. Elektronikus fizetési eszközökkel történő fizetések elszámolása. Forint- és devizaalapú bankkártyák használata. Előadó: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, Pénzügyminisztérium.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávé, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

A bel- és külföldi kiküldetések 2003-ban (Elszámolási szabályok, módszerek, buktatók)

május 27.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Hivatali kiküldetés vagy nyaralás? Törvényi szabályozás és APEH-állásfoglalás. Külföldi kiküldetések és az áfa. Szja, egészségügyi hozzájárulás, tb-járulék összefüggései. Belföldi és külföldi napidíj adómentes mértéke. Természetbeni juttatások adóalap-korrekciói. Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettsége, külföldi gyógykezelés költségei. Adóköteles és adómentes szállásköltség elszámolása. Utazás a cég autójával, saját gépkocsival, a költségelszámolás szabályai. Utazás vonattal, busszal, repülővel. Devizaellátmány társadalombiztosítási kezelése. Előadók: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH, dr. Futó Gábor ügyvéd, Varga Katalin főosztályvezető, APEH.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávé, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

A minőségirányítás aktuális kérdései a hon- és rendvédelem területén

június 4.

HM Technológiai Hivatal, Budapest

Az előadások a katona beszállítók, valamint a potenciális beszállítók számára hasznosak, akik a kapott információk segítségével nyomon tudják követni a NATO beszállítói követelmények változásait. Ezek közül is kiemelten jelentősek és kibővültek a lehetőségek a Gripen ellentételezési program keretein belül. A résztvevőket az elméleti előadásokon túlmenően szeretnék megismertetni a gyakorlati tapasztalatokkal is; ezzel elsősorban az utolsó két előadás foglalkozik. A résztvevők kérdéseinek megválaszolására a délelőtti és délutáni konzultációk alkalmával van lehetőség.

Szakmai program: elnök: dr. Turcsányi Károly, a Hon- és Rendvédelmi Szakbizottság elnöke.

A minőségirányítás aktuális kérdései és a fejlesztés irányai a rendőrségi szervezeteknél – előadó: Kopasz Árpád r. dandártábornok, Országos Rendőr-főkaptányság. A HM Technológiai Hivatal tapasztalatai az AQAP NATO normatív dokumentumok szerint tanúsított szervezetek felkészültségéről – előadó: Gyöngyösi Ferenc mk. ezredes, HM Technológiai Hivatal. Tájékoztató a OM által meghirdetett alkalmazott kutatás-fejlesztési pályázatok tapasztalatairól és feltételeiről – előadó: dr. Bojárszky Dezső főosztályvezető, OM Kiemelt Technológiák Főosztálya. Elnök (délután): Füredi László, a Hon- és Rendvédelmi Szakbizottság titkára. Ellentételezési irányelvek módosítása a Gripen-projektnél – előadó: dr. Szabó Sándor osztályvezető, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Gazdaságfejlesztési Programok Főosztálya. EFQM szerinti értékelés tapasztalatai a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon – előadó: dr. Sárközi Ferenc r. dandártábornok, Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. ISO 9001:2000 kiépítésének tapasztalatai a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságnál – előadó: Lőrincné Bubla Éva minőségügyi főelőadó, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. AQAP NATO szerinti tanúsítás tapasztalatai a Pintér Műveknél – előadó: Tóth Szilveszter katonai referens, Pintér Művek. A rendezvény szakmai programját a Hon- és Rendvédelmi Szakbizottság állította össze.

Jelentkezési határidő: május 15.

Részvételi díj: 14 000 Ft + 25%-os áfa, mely tartalmazza a rendezvényen való részvételt, az információs anyagot, valamint közvetített szolgáltatásként az étkezést. A tavalyi hasonló tárgyú rendezvényen részt vevők számára 5 százalék kedvezményt biztosítanak!

Magyar Minőség Társaság, Hogemann Éva 456-6946

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. május 1.) vegye figyelembe!