Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. április 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 60. számában (2003. április 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. ACÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 25-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés: CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

HOVENTA Regional 2003

április 2-3. Szeged, Hotel Forrás

április 9-10. Debrecen, Hotel Aranybika

április 2-30. Balatonfüred, Hotel Füred

Hamarosan itt a tavaszi felkészülés ideje, tehát itt a HOVENTA Regional! Ahogy azt már 11. éve megszokhatták a vendéglátós és szállodai szakemberek, a nyári főszezon előtt vendéglátó-ipari szakkiállításokkal felkeresik a régiókat, hogy a kiállítók bemutassák a legkorszerűbb vendéglátó-ipari gépeket, berendezéseket és a működéshez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat. Helyszínenként 20-30 cég várja a látogatókat gazdag választékkal és kedvezményekkel szép helyszíneken, igényes környezetben. Az idei szakkiállítás-sorozat újdonsága, hogy immár 6 városban találkozhatnak a HOVENTA Regionallal: 2003-ban Miskolccal és Szegeddel bővültek helyszíneink. Keszthelyen a Helikon Szálloda konferenciatermeit kinőtte a rendezvény, ezért a szálloda teniszcsarnokában rendezték meg a kiállítást. A technikai eszközök bemutatásán kívül szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni a látogatóknak, ezért valamennyi helyszínen fórumbeszélgetést szerveznek az EU-csatlakozásról. E fórum keretében tájékoztatást kaphatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról.

HOVENTA Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 351-1310

TOUREX 2003

április 4-5.

Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A szakkiállítás a hagyományokhoz híven, már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesznek a turisztikai képviseletek, regionális marketingigazgatóságok, külföldi és belföldi utazási irodák, akik egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat kínálják a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. A kiállítás díszvendége az észak-magyarországi és a dél-balatoni régió, valamint Somogy megye.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

CONSTRUMA

április 8-12.

22. Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. 2. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. 3. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. 4. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. 5. Magasépítési szerkezetek és termékek. 6. Épületvillamosság, villanyszerelés. 7. Készházak, készépítmények. 8. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. 9. Építőgépek, berendezések, szerszámok. 10. Vizsgálat, minősítés. 11. Vállalatirányítás. 12. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek.

Az előző kiállításon 782 kiállító 31 425 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt. 263-6548

Hungarotherm

április 8-12.

2. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Hőenergia-ellátás (központi hőtermelő berendezések, egyedi fűtőkészülékek, használati melegvíz-termelő berendezések, tüzelőberendezések, égéstermék-elvezetés, a környezetienergia-hasznosítás rendszerei és készülékei, hőleadók, hőellátó berendezések alkotóelemei). 2. Lég- és klímatechnika (szellőző- és légkondicionáló berendezések, szellőző- és légkondicionáló berendezések alkotóelemei, légkezelés és légelosztás). 3. Hűtőtechnika (hűtőgépek és hűtőberendezések, hűtőgépek és hűtőberendezések alkotóelemei, hűtőkészülékek és hűtőbútorok, hűtő- és mélyhűtőházak, hűtő- és mélyhűtőkamrák, szállítmányhűtés, hűtőkonténerek, eszközök a hűtő- és mélyhűtőtároláshoz). 4. Szanitertechnika (vizesberendezések, uszoda- és szaunaberendezések, vízkezelő berendezések, szaniterszerelvények, csempék, burkolatok). 5. Mérő-, vezérlő- és szabályozókészülékek, épületfelügyeleti rendszerek (központi szabályozókészülékek, egyedi szabályozókészülékek, szabályozóberendezések elemei, épületfelügyeleti rendszerek és elemeik, gáz-, víz- és hőfogyasztásmérők, költségosztók, egyéb mérőműszerek, készülékek). 6. Csővezetékek és kötéstechnikájuk (fűtési és szanitercsövek, csőidomok, csőkötő elemek, tartozékok, távhővezetékek és tartozékaik, táguláskiegyenlítők, kompenzátorok, csatornacsövek, idomok, tartozékok és műtárgyak, esővízejtő csövek, ereszcsatornák, lapostető-víztelenítők és rendszerek, védőcsövek, csőmegfogás- és rögzítéstechnika, hőközvetítők csővezetékekhez, fűtőszalagok, hővezető anyagok, tömítőanyagok, zajvédelem csővezetékekhez, hőszigetelés csővezetékekhez, korrózióvédelem csővezetékekhez, rezgéscsillapítás, csővezetékek vizsgáló-, tisztító- és javítóberendezései, ivóvízcsőrendszerek). 7. Szivatytyúk (különféle szivattyúk, szivattyútartozékok). 8. Szerszámok és műhelyberendezések (lemezmegmunkáló gépek, csőszerelő gépek és szerszámok, forrasztó- és hegesztőberendezések, szerszámok hűtő- és klímatechnikához, anyag- és személyemelők, szervizjárművek). 9. Informatika (szoftverek, irodatechnika és szervezés, szakkiadók, műszaki irodalom, mérnöki szaktanácsadás). 10. Szervezetek, egyesületek, szövetségek, intézetek.

Az előző kiállításon 318 kiállító 12 858 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6548

Virág és Kertkultúra Szakkiállítás és Vásár

április 11-13.

Győr, Adyvárosi Sportcentrum és a környező szabad területek

A rendezvény célja idén is az, hogy az agrárszféra kertészeti ágazata szereplőinek együttes fellépése elősegítse a közös érdekek egyeztetését, a szakmai információk cseréjét, a bel- és külföldi kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok kiépítését, szélesítését és ápolását. Nemcsak a szakembereket várják azonban, hanem a "hobbikertészeket" is, azokat, akik "az én házam az én váram" mottó jegyében lakásukat, házukat, kertjüket szeretnék díszíteni. Hiszen amellett, hogy lehetőséget biztosítanak az üzleti partnerek találkozásához, a vásárral egybekötött kiállításon alkalom nyílik konkrét helyszíni árusításra is.

Tematika: dísznövények, faiskolák, vetőmagok, szaporítóanyagok, kertészeti eszközök, gépek, kert- és parképítés, kerámiák, öntözéstechnika, növényvédelem, egyéb.

Győri Vásár Kft. Nagy Euridiké 96/528-806

MACH-TECH

április 23-26.

Nemzetközi Gépgyártás-technológiai Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás a közép-kelet-európai régió egyetlen olyan specializált szakmai fóruma, amely felöleli a gépgyártás-technológia teljes területét, és átfogó képet nyújt az ágazat szereplőiről, fejlődési tendenciáiról. 2001-ben a kiállítás rekorderedménnyel ünnepelte az 5. jubileumát, az 1993-as első rendezvényhez képest az összterülete több mint két és félszeresére növekedett. Jelentős nemzetközi kínálat bemutatkozásának helyszíne: minden negyedik kiállító a határon túlról érkezik. A hagyományokat folytatva 2003-ban is megrendezésre kerül a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés közreműködésében a Hegesztéstechnikai Kollektív Részvétel. Kapcsolódó, aktuális témaköröket érintő kísérő programok emelik a rendezvény szakmai színvonalát. Először nyílik lehetőség a MACH-TECH Kiállítási Nagydíj megpályázására kiemelkedő tulajdonságú és újdonságot jelentő termékekkel, technológiával.

Tematika: 1. Szerszámgépek. 2. Szerszámgép-építő elemek. 3. Robotok és manipulátorok. 4. Hőkezelő berendezések és bevonatológépek. 5. A szerelés eszközei. 6. A kezeléstechnika eszközei és módszerei. 7. A hegesztés eszközei. 8. A gépkarbantartás és -diagnosztika eszközei és módszerei. 9. Szerszámok. 10. Új technológiák. 11. Minőség és minőségbiztosítás. 12. Szoftverek a gépiparban. 13. Szakképzés és továbbképzés. 14. Szakmai szervezetek. 15. Kutatás-fejlesztés, innováció, EU-kapcsolatok.

Az előző alkalommal 295 kiállító 10 384 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6088

CHEMEXPO

április 23-26.

Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Közép-Kelet-Európa vezető vegyipari rendezvénye a Chemexpo Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás. A kiállítás elismertségének és magas színvonalának legfőbb bizonyítéka a nagyszámú visszatérő kiállító, és az a tény, hogy a kiállító cégek száma az első rendezvényhez képest tavaly szinte megkétszereződött. A Chemexpo tematikájának kialakításához, folyamatos fejlesztéséhez a Hungexpo Rt. szakmai partnerei – a Magyar Vegyipari Szövetség, a Magyar Műanyagipari Szövetség, a Magyar Gumiipari Szövetség, a Magyar Korróziós Szövetség és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – nyújtanak segítséget. A Chemexpo 2003 a teljes vegyipar, valamint a vegyiparban érdekelt beszállítók számára teremt lehetőséget a bemutatkozásra; az alapanyagoktól a gépeken, műszereken, technológiákon át a féltermékekig terjedő kínálat jelenik meg a standokon. Kiugró növekedés a technológia területén tapasztalható, a kiállításon emellett hangsúlyos szerep jut a környezetvédelem témakörének. A Chemexpo 2003-ban is kiemelt megjelenést biztosít a műanyagipar, a gumiipar és a korrózióvédelem képviselői számára. TEMATIKA 1. Vegyipar: 1.1. Alapanyagok, eljárástechnika, félkész és késztermékek. 1.2. Vegyipari gépek, berendezések, műszerek, eszközök. 2. Műanyagipar – HUNGAROPLAST. 3. Gumiipar – HUNGARORUBBER. 4. Korrózióvédelem – HUNGAROKORR. 5. Környezetvédelem és biztonságtechnika. 6. Biotechnológia. 7. Minőségbiztosítás. 8. Engineering, K+F, irodalom, információ, oktatás. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a Chemexpóval egy időben zajlik a Mach-Tech Nemzetközi Gépgyártás-technológiai és Hegesztéstechnikai Szakkiállítás, amely tematikájából adódóan kiegészíti a vegyipari kiállítás kínálatát. Az előző alkalommal 255 kiállító 5040 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6247

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

április 25-27.

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A kiállítás tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre, ahol megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódóan pályázatot hirdetnek a fiatal iparművészek részére "Korunk lakáskultúrája 2003" címmel. Olyan pályaművek, tárgyegyüttesek létrehozására biztatják a pályázókat, melyek a rohanó világunkban a nyugodt harmónia jegyében születnek.

Beadási határidő: április 15. A beérkezett pályamunkákból a rendezvény ideje alatt kiállítást rendeznek.

A belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár OTTHON Szakkiállítás

május 1.-4.

Sopron Plaza

Fontos, hogy az otthon kialakításához egy kiállítás ötleteket adjon, sőt vásárolni is lehessen – mindent egy helyen, a téglától a varródobozig. Az otthonokban megjelenik szinte minden szakma terméke. Ezen a kiállításon kiemelten kezelik az építőipari termékeket, bútort, lakberendezési termékeket, járműveket. Természetesen minden egyéb más termék és szolgáltatás bemutatói is helyet kapnak a kiállításon: élelmiszeripar, vendéglátóipar, mezőgazdaság, kertészet, Sopron környéki bortermelés, divatáru, sport, szabadidő, játék, szórakoztató elektronika, számítástechnika. A kiállítást a régió életével kapcsolatos szakmai rendezvények egészítik ki. A legszínvonalasabb kiállítókat a szervezők vásárdíjjal jutalmazzák.

Program Kiállításszervező Kft., Czibula Miklós 99/524-580

GYÖNGY EXPO Kiállítás és Vásár

május 8-11.

Gyöngyös, Szent István Egyetem Főiskolai Kara

A GYÖNGY EXPO Kiállítás és Vásár kiváló lehetőséget kínál a Mátra térségében működő cégek, vállalkozások termékeinek, szolgáltatásainak bemutatására, üzleti tárgyalások lebonyolítására. Kiemelt témacsoportok: szőlő- és borkultúra, mezőgazdaság, élelmiszeripar, élelmiszer-ipari csomagolástechnika, vadgazdálkodás, erdőgazdálkodás, idegenforgalom, népművészet. Az elmúlt évben 90 cég mutatta be kínálatát 7000 látogatónak.

A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda, 56/421-255

II. DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás VII. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás
II. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás

május. 9-11.

Debreceni Főnix Csarnok és a felújított Hódos Imre Városi Sportcsarnok

A HAJDÚÉP Építési és Lakberendezési Szakkiállítás 1997-ben került először megrendezésre Debrecenben, akkor még szűk kérdéskört felölelve. A helyi és az országos szakmai szervezetekkel közösen rendezett bemutatók, előadások nemcsak a szakmabeliek, hanem sok látogató érdeklődését is felkeltették. Ma már, aki lakásának felújítását, vagy családi ház építését tervezi, ellátogat a DEGÉP – HAJDÚÉP – NYÍRÉP-re, hiszen itt választ kaphat azokra a legfontosabb kérdésekre – a pénzügyi támogatásoktól egészen a kulcsrakész állapotig -, amelyek összefüggésben állnak elképzeléseivel. Emellett a szakemberek hasznos ötletekkel, tanácsokkal szolgálnak a látogatóknak, s a vásárokon rendszeresen meghirdetett akciók is nagy vonzerőt jelentenek. E három kiállítás kiváló lehetőséget nyújt minden olyan építőiparhoz, építészethez, lakberendezéshez kapcsolódó vállalkozásnak és vállalatnak, amely arra törekszik, hogy szélesebb körben ismertesse meg magát a kelet-magyarországi piacon, illetve arra, hogy színvonalas szakmai környezetben állítsa ki termékeit, szolgáltatásait a szakma és a nagyközönség számára. Tematika: DEGÉP – Épületgépészeti Szakkiállítás: fűtéstechnika, lég- és klímatechnika, hűtéstechnika, szanitertechnika, épületvillamosság, villanyszerelés, gáztároló berendezések, gázfogyasztó készülékek, egyéb épületberendezések, alternatív energiaforrások, szivattyúk, háztartási gépek, tervezés, szaktanácsadás. HAJDÚÉP – Építési és Lakberendezési Szakkiállítás: építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek, külső és belső burkolatok, padló, és falburkolatok, vegyipari termékek, belsőépítészet, lakberendezés, bútorok, lakástextil, háztartási eszközök, kert, pihenés, szabadidő, beruházók, tervezők, építési vállalkozók, szolgáltatás. NYÍLÉP – Ajtó, Ablak és Árnyékolástechnikai Szakkiállítás: ajtók és szerelvényeik, ablakok és szerelvényeik, kapuk és szerelvényeik, árnyékolók és betörésvédelmi szerkezetek, ajtó- és kapunyitó szerkezetek, kaputelefonok és felcsengetők, zárástechnika, gyártógépek és szerszámok, üvegipari termékek, tervezés, szaktanácsadás.

Az elmúlt évben 150 kiállító, 3 000 m2 nettó kiállítási területen fogadta legújabb termékeivel és szolgáltatásaival a 16 600 látogatót.

V-Trade Kiállítások Kft., Ivánfi Mónika 52/436-011

HUNGELEKTRO 2003

május 13-15.

SAP Rendezvénycsarnok, Budapest

8. Nemzetközi Elektronikai Technológiai Szakkiállítás és Konferencia

A HUNGELEKTRO Nemzetközi Elektronikai Technológiai Szakkiállítás és Konferencia az elektronikai ipar és kereskedelem területén a szakemberek és az elektronika iránt érdeklődők kiváló fóruma. A forgalmazók és a konstruktőrök mellett helyet kapnak azok is, akik a termelővállalatok beruházásaiban, a gyártásban, az üzemszervezésben és az üzemeltetésben érdekeltek. Fővédnök: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

Témakörök: 1. Elektronikai, elektrotechnikai, elektromechanikai alkatrészek, részegységek. 2. Tervezőrendszerek: számítógépes áramkörtervezés, szimuláció, mechanikai tervezés. 3. Gyártástechnológia: elektronikai szereléstechnológia, forrasztás, technológiai segédanyagok. 4. Méréstechnika (fejlesztés, gyártás): fejlesztő és konstrukciós műszerek, információ technológia, minőség-ellenőrzés, tesztelés. 5. Egyéb. Kiállítási díjak: Magyar Termékdíj, Kreativitás díj, Piacképességet Növelő Díj. Az elmúlt évben 90 kiállító 1193 m2-en mutatta be kínálatát 1829 látogatónak. A kiállításhoz konferencia is kapcsolódik, melynek témája az elektronikai gyártástechnológia.

Területbérleti díj: 25 190 Ft/m2-től.

HUNGELEKTRO Szervező Iroda, Szerdahelyi Éva 231-0225

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár 2003 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 16-18.

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A kiállítás keretein belül nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a BAU-MIX építőipari szakkiállítás, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a lakberendezésig sorakoznak fel a kiállító cégek.

Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mód nyílik szakmai programokra, technológiai bemutatókra, épületgépészettel, a parktervezéssel és -építéssel, környezetkímélő építési és fűtési technológiákkal való megismerkedésre.

A rendezvényhez üzletember-találkozó kapcsolódik.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Hajdú Andrea 92/510-205

"A HÁZ"

május 22-25.

Építőipari és Lakberendezési Szakvásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

Kiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszoba-berendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók. Előző évi kiállítók száma: 163. Előző évi látogatói létszám: 24 000

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Present 2003

május 22-25.

Tavaszi Vásár

Haladás VSE Sportcsarnok, Szombathely

Kiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 106. Előző évi látogatói létszám: 20 000

A rendezvényt fitnesz és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Industria

május 27-30.

Nemzetközi ipari szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Az eddigi változtatások maradtak az értékes hagyományok. Ezek között kiemelésre méltó a nagy presztízsértéket jelentő Industria Nagydíjak évenkénti odaítélése, ami kétségtelenül öregbíti a nyertesek hírnevét, s az éles piaci versenyben komoly figyelemfelkeltő értékkel bír. Ugyanitt lehet említeni a kísérőprogramok sorozatát. A rendezvényt szakmai konferenciák, üzleti találkozók kísérik, melyek szervezésében a HUNGEXPO Rt. partnerei az egyes részterületeket képviselő szakmai, szakértői szervezetek. Ma az INDUSTRIA az európai szakkiállítások normáinak megfelelően működik. Az ipar hazai legátfogóbb bemutatkozási lehetősége. Az utóbbi évek statisztikáiból következtetve a szakmai körök számára egyre fontosabb marketing- kommunikációs fórum. A látogatók négyötöd része üzleti céllal érkezik, köztük magas a döntéshozók aránya. A jövő évi Industria szervezési elvei között továbbra is a magas szintű szakmaiság, az áttekinthetőség, a kiállítók kommunikációs lehetőségeinek biztosítása szerepelnek első helyen. Ezt szolgálja majd – többek között – a tematikai változásokat követő, átlátható elrendezés; az eddiginél több, a kiállítói fórumoknak, prezentációknak kialakított előadótér; újabb szakmai konferenciák és jól előkészített üzletember-találkozók szervezésének szorgalmazása.

Tematika: 1. elekrtronika, elektrotechnika: Ipari elektronika, elektrotechnika .2. energetika, energiagazdálkodás: energiatermelés, -szállítás, -tárolás, erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk, energiaellátás, -szolgáltatás, energiafelhasználás, környezetvédelem, energetikai háttéripar, hő- és hűtéstechnikai berendezések. 3. Beszállítóipar: kötőelemek, csapágyak, alkatrészek, hajtóművek, felületi minőségjavítás, kenéstechnika, ragasztástechnika, diagnosztikai módszerek és eszközeik, karbantartási rendszerek, alkatrész-felújítási technológiák, ipari tisztítástechnika, mosó- és tisztítóberendezések, hegesztéstechnika elemei, minőségbiztosítás a szolgáltatásban, ipari gépelem- és részegységgyártás, gépiparialkatrész-gyártás, műanyagipari alkatrészgyártás, szerszámgépjavítás és felújítás, vasszerkezetek gyártása, kéziszerszámok, munkavédelem, tűzvédelem. -fluidtechnika: pneumatika, hidraulika, armatúrák, csőszerelvények, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika. 4. logisztika, anyagmozgatás, szállítás: anyagmozgató gépek, anyagmozgató gépek és eszközök kiegészítő berendezései, anyagmozgató eszközök, anyagmozgatási rendszerek tervezése, felvonók, mozgólépcsők, mozgójárdák, raktározás, szállítmányozás, logisztikai szolgáltatások, tanácsadás, ipari parkok, számítástechnika a logisztikában. 6. fémfeldolgozás és geotechnológia: Fémfeldolgozás, geotechnológia. 7. könnyűipari gépek: Könnyűipari gyártó-, kiegészítő- és kiszolgálógépek, -berendezések, Kéziszerszámok, könnyűipari gépek részegységei, kiszolgáló berendezések, könnyűipari gépek karbantartása, javítása, alkatrészgyártás, könnyűipari munkavédelem és tűzvédelem eszközei, berendezései. 8. befektetési találkozó: Kamarák, kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek, pénzintézetek, biztosítók, brókercégek, lízingtársaságok, ingatlanforgalmazók, -hasznosítók, vagyonértékelők, befektetési tanácsadók. 9. egyéb.

Az előző évben 740 kiállító 21 305 m2-en mutatta be kínálatát 28 187 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 18 400 Ft/m2+áfától.

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6091

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 3-4.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipőmintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag, bőr-, kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, amely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Konferenciák

VEKOR Korróziós Konferencia

április 1-3.

Balatonfüred, UNI Hotel

A konferencia célja: a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Talajkorrózió és kóboráram (tapasztalat öntöttvas csövekkel, gáz- és olajipari csővezetékek). 3. Fémszerkezetek korrózióvédelme és esztétikai festése (porlakk – horgany – festékbevonat).

Kiállítási lehetőség.

VEKOR Kft. 88/428-514

NETWORKSHOP 2003 Konferencia

április 14-17.

Pécs, Pécsi Tudományegyetem

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF), a HUNGARNET Egyesület és a Magyar Internet Társaság tizenkettedik alkalommal rendezi meg országos NETWORKSHOP 2003 konferenciáját. A rendezvény házigazdája a Pécsi Tudományegyetem. Az évek során ez a rendezvény a hazai számítógép-hálózati, informatikai élet (internet) legrangosabb eseményévé nőtte ki magát. Itt találkozhatnak e rohamosan fejlődő terület technológiájának, alkalmazásainak kutatói, fejlesztői, a gyártók, a szolgáltatók és a felhasználók. A konferencia szervezői az NIIF Iroda és a Conference Tours Kft. A konferencia kiemelt témájává idén a szuper-számítástechnikát tették, mivel a nagysebességű hálózat legfontosabb alkalmazásai közül a grid- és szuperszámítógépes rendszerek Magyarországon is és európai szinten is egyre fokozottabb figyelmet kapnak. A korábbi évek gyakorlatának megfelelve a magyar és angol nyelvű előadás-kivonatokból nyomtatott kiadvány készül, az előadások teljes szövege pedig CD-n kerül a konferencia résztvevőihez. A konferencia tervezett témakörei: 1. Nagysebességű hazai internet, hálózati technológiák és fejlesztések. 2. Intézményi információs rendszerek, intranetszolgáltatások. 3. Könyvtárak, levéltárak, múzeumok, tartalomszolgáltatók. 4. Hálózati alkalmazások az oktatásban, E-learning. 5. Alkalmazásfejlesztési technológiák. 6. Szuper-számítástechnika, grid. 7. Niif-projektek: közelkat, szezám, mek, névtár, ip-telefónia. 8. Ikta/ni-2000 pályázatok megvalósítása az niif-közösség számára. 9. Hálózatbiztonság, elektronikus aláírás. 10. Mit nyújtunk az akadémiai közösségnek? (szponzorok plenáris fóruma).

NIIF Iroda és Conference Tours Kft., Tóth Ágnes 474-7923

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. április 1.) vegye figyelembe!