Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. március 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 59. számában (2003. március 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 25-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés:CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

Budapest Boat Show 2003

március 6-9.

12. Nemzetközi hajókiállítás

Budapesti Vásárközpont

Ismét minden vízisport-imádó figyelme Magyarország legnagyobb hajókiállítása, a Budapest Boat Show felé fordul. Magyarország hajóparkja egyre nagyobb, a vízi sportok népszerűsége pedig rohamosan növekszik. Tavainkon gombamód szaporodnak a hajó- és jachtkikötők, mind több vízi jármű hasítja a habokat. A Budapest Boat Show több mint egy évtizedes hagyományaival, szakmai elismertségével méltó fórumot teremt a vízisport-kedvelők, a potenciális hajóvásárlók, az üzleti partnerek és a szakma jeles képviselőinek elérésére. Tematika: Hajók (vitorlás hajók és vitorlás jachtok, motorcsónakok és motoroshajók, kajak, kenu, versenyhajók, evezős csónak, gumicsónak, vízibicikli). Windsurf és felszerelései. Jet-ski, vízisí és felszerelései. Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések). Hajóépítő anyagok, festékek, lakkok. Hajószállító utánfutók. Vízisport-ruházat. Szolgáltatások (hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 103 kiállító 3300 m2-en mutatta be kínálatát több mint 112 000 látogatónak.

Helydíjak: 10 900 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6427

Budapest Motor Kiállítás – 2003

március 6-9.

2. Nemzetközi motorkerékpár-szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Budapest Motor Kiállítás sikeres debütálása után 2003-ban ismét a motorosszakma fellegvárává válik a Budapesti Vásárközpont. Várakozásokat felülmúló eredménnyel zárult a tavaszi kiállítás részeként első ízben megvalósuló, gazdag programkínálattal kísért motorosbemutatkozás. A piaci tendenciák, valamint a kiállítók és a látogatók körében végzett felmérések eredményei rendkívül meggyőzőek.

Kiállítási tematika: 1. Motorkerékpárok, robogók. 2. Motorkerékpár-alkatrészek, tartozékok (kipufogódobok és rendszerek, elektromos felszerelések, gumiabroncsok, üzemanyagok, kenőanyagok, sebváltóolajok, védőanyagok, gépjármű-ápolási cikkek, pótalkatrészek). 3. Tuning. 4. Egyéb tartozékok (motorkerékpáros-öltözet, bukósisak, egyéb kiegészítők, utánfutók). 5. Szakmai szervezetek, intézmények, egyesületek, sportklubok 6. Egyéb szakmai szolgáltatók (biztosítótársaságok, oktatás, szaksajtó). 7. Szerviz- és bemutatótermi berendezések. Az elmúlt évben 37 kiállító 3400 m2-en mutatta be kínálatát több mint 58 000 látogatónak.

Helydíjak: 13 800 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Kele András 263-6884

FeHoVa 2003

március 6-9.

10. Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás

Budapesti Vásárközpont

10. jubileumát ünnepli a természetimádók legkedveltebb rendezvénye, a FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás a Budapesti Vásárközpontban. A Szabadidő kiállításcsokor leghangulatosabb kiállítása sok meglepetést tartogat mind a régi, mind az új kiállítók számára. A rendezvény tematikája idén kibővült a "Vadászok bora" árucsoporttal, valamint a kézművestermékek sorából leválasztották a "Vadászkések, bicskák, tőrök" tematikai pontot. Tematika: FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, vadászkések, bicskák, tőrök, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok). VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek [vadhús], dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem [technológiák, eszközök], szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, -felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, "Vadászok bora", szaktanácsadás). HALÁSZAT (halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok). HORGÁSZAT (sporthorgászcikkek, -felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus). Az elmúlt évben 129 kiállító 2200 m2-en mutatta be kínálatát több mint 112 000 látogatónak.

Helydíjak: 15 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6340

Sport

március 6-9.

8. Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Sport kiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok "formában tartása", új üzleti partnerek "felkutatása", piaci jelenlét "bemutatása", új termékek, innovációk "összemérése", imázs "erősítése". Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik, fitnesz, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Fitnesz, wellness (fitnesz gépek, erősítőberendezések, fogyasztógépek, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, vízifitnesz-eszközök, kardiofitnesz, egészséges életmód, egészségmegőrzés, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Szabadidősport- és extrémsporteszközök és -felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítői, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, szauna és uszodatechnika, kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevíziók. Sportserlegek, sportérmek. Sportversenyszervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 123 kiállító 3500 m2 területen mutatta be kínálatát 112 000 látogatónak.

Részvételi díjak: 13 500 Ft+/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., 263-6104

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 8-10.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés Till István 252-9556

MOBIL 2003

március 14-16.

X. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

Rendezvényünk bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítunk a legújabb modellek bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szervezünek.

Szakkiállításunk másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti.

A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére.

Szakmai előadásainkon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, az autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerekről kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

Rendezvényünkhöz technikai sportok bemutatói, kerékpárverseny kapcsolódik. Évek óta modellkiállítást is szervezünk, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Hajdú Andrea 92/510-205

Utazás 2003

március 20-23.

26. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

2003-ban ismét március végén várja a kiállítókat és a látogatókat Magyarország legnagyobb és legelismertebb idegenforgalmi fóruma, az UTAZÁS kiállítás. A rendezvény immár második alkalommal nyithatja meg kapuit önálló rendezvényként a Budapesti Vásárközpontban. Miért érdemes részt venni az UTAZÁS 2003 kiállításon? Mert a szakmából mindenki jelen van, aki számít, mert szakmai és üzleti kapcsolatait erősítheti, mert egy helyen és egy időben több tízezer potenciális partnert érhet el, mert a rendezvény egyedülálló alkalom új termékek bevezetésére, promóciók szervezésére, mert teljes képet kaphat a hazai és nemzetközi idegenforgalmi piacról. Díszvendégek: Külföldi díszvendég: Törökország, belföldi díszvendég: Dél-Alföld. Tematika: 1. Tematika: Idegenforgalmi hivatalok. Utazási irodák, utazási ügynökségek. Szakmai szervezetek. Regionális Marketing Igazgatóságok. Kongresszusszervezők. Szállodák, kempingek, panziók. Polgármesteri hivatalok, önkormányzatok. Tourinform-irodák. Nyelviskolák, nyelvi utaztatók. Nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek, világörökség-helyszínek. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Közlekedési társaságok. Közlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Szakkönyv-, térkép-, turisztikai útikönyv és újságkiadók. Biztosítótársaságok, bankok. Vendéglátó-ipari szolgáltatók. Egyéb szolgáltatók. 2. Téma: Borturizmus. Egészségturizmus. Egzotikus utak. Kalandturizmus. Körutazások. Nyaralóprogramok. Városlátogatások. Vásárlátogatások. 3. Szektor: Afrika. Amerika. Anglia, Írország. Ausztrália és Óceánia. Ausztria, Svájc. Ázsia. Franciaország. Görögország, Ciprus. Horvátország. Németország. Olaszország. Skandinávia. Spanyolország, Portugália. Törökország. Tunézia. Egyéb európai országok. Balaton. Budapest és Közép-Dunavidék. Dél-Alföld. Dél-Dunántúl. Észak-Alföld. Észak-Magyarország. Közép-Dunántúl. Nyugat-Dunántúl. Tisza-tó. Országos érdekeltségű szervezetek. 4. Lovasturizmus – lovaskultúra-kiállítás. I. Lovasturizmus: Lovaspanziók, -fogadók. Lovas iskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovasiparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb.

Az elmúlt évben 44 országból 847 kiállító 12 894 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 112 752 látogatónak.

Részvételi díjak: 10 500 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., 263-6076

TOUREX 2003

április 4-5.

Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A szakkiállítás a hagyományokhoz híven, már tizedik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen részt vesznek a turisztikai képviseletek, regionális marketingigazgatóságok, külföldi és belföldi utazási irodák, akik egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat kínálják a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. A kiállítás díszvendége az észak-magyarországi és a dél-balatoni régió, valamint Somogy megye.

A rendezvényre a belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

CONSTRUMA

április 8-12.

22. Nemzetközi építőipari szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. 2. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. 3. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. 4. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. 5. Magasépítési szerkezetek és termékek. 6. Épületvillamosság, villanyszerelés. 7. Készházak, készépítmények. 8. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. 9. Építőgépek, berendezések, szerszámok. 10. Vizsgálat, minősítés. 11. Vállalatirányítás. 12. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek.

Az előző kiállításon 782 kiállító 31 425 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6548

Hungarotherm

április 8-12.

2. Nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Tematika: 1. Hőenergia-ellátás (központi hőtermelő berendezések, egyedi fűtőkészülékek, használati melegvíz-termelő berendezések, tüzelőberendezések, égéstermék-elvezetés, a környezeti energiahasznosítás rendszerei és készülékei, hőleadók, hőellátó berendezések alkotóelemei). 2. Lég- és klímatechnika (szellőző- és légkondicionáló berendezések, szellőző- és légkondicionáló berendezések alkotóelemei, légkezelés és légelosztás). 3. Hűtőtechnika (hűtőgépek és hűtőberendezések, hűtőgépek és hűtőberendezések alkotóelemei, hűtőkészülékek és hűtőbútorok, hűtő- és mélyhűtőházak, hűtő- és mélyhűtőkamrák, szállítmányhűtés, hűtőkonténerek, eszközök a hűtő- és mélyhűtőtároláshoz). 4. Szanitertechnika (vizesberendezések, uszoda- és szaunaberendezések, vízkezelő berendezések, szaniterszerelvények, csempék, burkolatok). 5. Mérő-, vezérlő- és szabályozókészülékek, épületfelügyeleti rendszerek (központi szabályozókészülékek, egyedi szabályozókészülékek, szabályozóberendezések elemei, épületfelügyeleti rendszerek és elemeik, gáz-, víz- és hőfogyasztásmérők, költségosztók, egyéb mérőműszerek, készülékek). 6. Csővezetékek és kötéstechnikájuk (fűtési és szanitercsövek, csőidomok, csőkötőelemek, tartozékok, távhővezetékek és tartozékaik, táguláskiegyenlítők, kompenzátorok, csatornacsövek, idomok, tartozékok és műtárgyak, esővízejtő csövek, ereszcsatornák, lapostető-víztelenítők és rendszerek, védőcsövek, csőmegfogás- és rögzítéstechnika, hőközvetítők csővezetékekhez, fűtőszalagok, hővezető anyagok, tömítőanyagok, zajvédelem csővezetékekhez, hőszigetelés csővezetékekhez, korrózióvédelem csővezetékekhez, rezgéscsillapítás, csővezetékek vizsgáló-, tisztító- és javítóberendezései, ivóvízcsőrendszerek). 7. Szivattyúk (különféle szivattyúk, szivattyútartozékok). 8. Szerszámok és műhelyberendezések (lemezmegmunkáló gépek, csőszerelő gépek és szerszámok, forrasztó- és hegesztőberendezések, szerszámok hűtő- és klímatechnikához, anyag- és személyemelők, szervizjárművek). 9. Informatika (szoftverek, irodatechnika és szervezés, szakkiadók, műszaki irodalom, mérnöki szaktanácsadás). 10. Szervezetek, egyesületek, szövetségek, intézetek.

Az előző kiállításon 318 kiállító 12 858 m2-en mutatta be kínálatát 73 310 látogatónak.

Területbérleti díjak: fedett területen 23 100 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6548

MACH-TECH

április 23-26.

Nemzetközi gépgyártás-technológiai szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás a közép-kelet-európai régió egyetlen olyan specializált szakmai fóruma, amely felöleli a gépgyártás-technológia teljes területét, és átfogó képet nyújt az ágazat szereplőiről, fejlődési tendenciáiról. 2001-ben a kiállítás rekorderedménnyel ünnepelte az 5. jubileumát, 1993-as első rendezvényhez képest az összterülete több mint két és félszeresére növekedett. Jelentős nemzetközi kínálat bemutatkozásának helyszíne: minden negyedik kiállító a határon túlról érkezik. A hagyományokat folytatva 2003-ban is megrendezésre kerül a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés közreműködésében a Hegesztéstechnikai Kollektív Részvétel. Kapcsolódó, aktuális témaköröket érintő kísérő programok emelik a rendezvény szakmai színvonalát. Először nyílik lehetőség a MACH-TECH Kiállítási Nagydíj megpályázására kiemelkedő tulajdonságú és újdonságot jelentő termékekkel, technológiával.

Tematika: 1. Szerszámgépek. 2. Szerszámgép építőelemek. 3. Robotok és manipulátorok. 4. Hőkezelő berendezések és bevonatológépek. 5. A szerelés eszközei. 6. A kezeléstechnika eszközei és módszerei. 7. A hegesztés eszközei. 8. A gépkarbantartás és -diagnosztika eszközei és módszerei. 9. Szerszámok. 10. Új technológiák. 11. Minőség és minőségbiztosítás. 12. Szoftverek a gépiparban. 13. Szakképzés és továbbképzés. 14. Szakmai szervezetek. 15. Kutatás-fejlesztés, innováció, EU-kapcsolatok.

Az előző alkalommal 295 kiállító 10 384 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6088

CHEMEXPO

április 23-26.

Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Közép-Kelet-Európa vezető vegyipari rendezvénye a Chemexpo Nemzetközi vegyipari Szakkiállítás. A kiállítás elismertségének és magas színvonalának legfőbb bizonyítéka a nagyszámú visszatérő kiállító, és az a tény, hogy a kiállító cégek száma az első rendezvényhez képest tavaly szinte megkétszereződött. A Chemexpo tematikájának kialakításához, folyamatos fejlesztéséhez a Hungexpo Rt. szakmai partnerei – a Magyar Vegyipari Szövetség, a Magyar Műanyagipari Szövetség, a Magyar Gumiipari Szövetség, a Magyar Korróziós Szövetség és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – nyújtanak segítséget. A Chemexpo 2003 a teljes vegyipar, valamint a vegyiparban érdekelt beszállítók számára teremt lehetőséget a bemutatkozásra; az alapanyagoktól a gépeken, műszereken, technológiákon át a féltermékekig terjedő kínálat jelenik meg a standokon. Kiugró növekedés a technológia területén tapasztalható, a kiállításon emellett hangsúlyos szerep jut a környezetvédelem témakörének. A Chemexpo 2003-ban is kiemelt megjelenést biztosít a műanyagipar, a gumiipar és a korrózióvédelem képviselői számára. TEMATIKA 1. Vegyipar: 1.1. Alapanyagok, eljárástechnika, félkész és késztermékek. 1.2. Vegyipari gépek, berendezések, műszerek, eszközök. 2. Műanyagipar – HUNGAROPLAST. 3. Gumiipar – HUNGARORUBBER. 4. Korrózióvédelem – HUNGAROKORR. 5. Környezetvédelem és biztonságtechnika. 6. Biotechnológia. 7. Minőségbiztosítás. 8. Engineering, K+F, irodalom, információ, oktatás. Az előző évek gyakorlatának megfelelően a Chemexpóval egy időben zajlik a Mach-Tech nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, amely tematikájából adódóan kiegészíti a vegyipari kiállítás kínálatát. Az előző alkalommal 255 kiállító 5040 m2-en mutatta be kínálatát.

Területbérleti díjak: fedett területen 17 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6247

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

április 25-27.

Erdei Ferenc Művelődési Központ és Művészeti Iskola

A kiállítás tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre, ahol megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásárhoz kapcsolódóan pályázatot hirdetnek a fiatal iparművészek részére "Korunk lakáskultúrája 2003" címmel. Olyan pályaművek, tárgy együttesek létrehozására biztatják a pályázókat, melyek a rohanó világunkban a nyugodt harmónia jegyében születnek.

Beadási határidő: április 15. A beérkezett pályamunkákból a rendezvény ideje alatt kiállítást rendeznek.

A belépés díjtalan.

County Press Rendezvényszervező Iroda 76/417-980

Zalaegerszegi Tavaszi Vásár 2003 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 16-18.

Zalaegerszegi Városi Sportcsarnok

A kiállítás keretein belül nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a BAU-MIX építőipari szakkiállítás, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a lakberendezésig sorakoznak fel a kiállító cégek.

Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mód nyílik szakmai programokra, technológiai bemutatókra, épületgépészettel, a parktervezéssel és -építéssel, környezetkímélő építési és fűtési technológiákkal való megismerkedésre.

A rendezvényhez üzletember-találkozó kapcsolódik.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Hajdú Andrea 92/510-205

Konferenciák

Állami és EU-pénzforrások 2003-ban a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari ágazat számára

március 12.

Thermal Hotel Helia, Budapest

A felelős állami intézmények a napokban osztották fel a 2003-ban igénybe vehető mezőgazdasági pénzforrásokat. A 13 200 fős CÉGVEZETŐK KLUBJA mezőgazdasági szekciója a tavalyihoz hasonlóan ez évben március 12-én rendez országos konferenciát azon mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozások vezetőinek, tulajdonosainak, akik állami és EU-pénzforrásokat akarnak kapni. Az egész napos konferenciára meghívott előadók délelőtti előadásaikon tájékoztatják a hallgatóságot a pályázható pénzforrásokról, majd az ebéd utáni szekcióüléseken hangsúlyozottan azokról a gyakorlati lépésekről tájékoztatják a résztvevőket, amelyeket a különböző pénzforrások megszerzése érdekében kell tenniük mint igénylőknek. A helyszínen minden résztvevő megkapja a pályázati dokumentációkat. Meghívott előadók: Megnyitó: dr. Németh Imre miniszter, FVM, Termelés, finanszírozás, hitelezés: dr. Szöllősi Endre főosztályvezető, FVM, Vidékfejlesztési programok: dr. Tóthné Mohácsy Gabriella, mb. főosztályvezető, FVM, Mezőgazdasági fejlesztések, beruházások: dr. Tarján Zoltán főosztályvezető, FVM, Környezetgazdálkodási támogatás: Fésűs István főosztályvezető-helyettes, FVM, Termelői szerveződések támogatása: Hinora Ferenc mb. főosztályvezető, FVM, SAPARD-támogatások: dr. Zöldréti Attila elnök, FVM SAPARD Hivatal, EU-támogatások szabályozása: Gárdosi Péter elnökhelyettes, FVM Rendtartási Hivatal, Banki hitelezés: Gärtner Péter ügyvezető, Bankinfo Center.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, frissítők, kávék, amelyek árát a részvételi díj tartalmazza.

Részvételi díj: 25 500 forint + 25% áfa, klubtagoknak 20 500 forint + 25% áfa

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

2003. évi vissza nem térítendő és kedvezményes állami támogatások Gazdaság- és vállalkozásfejlesztési támogatások, kedvezmények 2003-ban (Országos Konferencia)

március 17.

Thermal Hotel Helia, Budapest

A konferencián elsősorban azokat a vissza nem térítendő és kedvezményes állami támogatásokat, hitellehetőségeket és foglalkoztatáspolitikai támogatásokat ismerhetik meg a résztvevők, amelyek tartalmuknál fogva különösképpen érintik a nagy-, a közép- és kisvállalkozásokat. (A pályázatokon felosztható 40 milliárd forint zömét közép- és kisvállalkozások kapják meg.) A pályázati dokumentációk korlátozott számban a helyszínen átvehetők! Az előadások után szekcióüléseken segítenek az Önök által választott pályázat(ok) feltételeinek és a pályázatok dokumentációinak (űrlapjainak) alapos megismerésében. Előadók és témakörök: Megnyitó: Csillag István miniszter, Apatini Kornélné helyettes államtitkár, Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. Az igényelhető támogatások ismertetése. Előadók: a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetői. Az igényelhető támogatások megismerése (szekcióülések). Szekcióülések folytatása: a pályázatok tartalmi és formai követelményei; a pályázati dokumentációk elemei.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, frissítők, kávék, amelyek árát a részvételi díj tartalmazza.

Részvételi díj: 26 500 forint + 25% áfa (klubtagoknak), 31 500 forint + 25% áfa (nem klubtagoknak).

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VEKOR Korróziós Konferencia

április 1-3.

Balatonfüred UNI Hotel

A konferencia célja: a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Talajkorrózió és kóboráram (tapasztalat öntöttvas csövekkel, gáz- és olajipari csővezetékek). 3. Fémszerkezetek korrózióvédelme és esztétikai festése (porlakk – horgany – festékbevonat).

Kiállítási lehetőség.

VEKOR Kft. 88/428-514

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. március 1.) vegye figyelembe!