Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. január 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 57. számában (2003. január 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 25-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés: CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

Cipőzsáner Hotel Bemutató

január 7-8.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőr-, kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a márciusi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

R3

Randevú a rendezvények rendezvényén konferencia, kiállítás és workshop

január 21-23.

Egyetemi Kongresszusi Központ, Budapest

A rendezvényszervező szakma évenkénti seregszemléjén kivételes alkalom kínálkozik a rendezvényszervezők, a rendezvényturizmusban dolgozók, a vállalatok és intézmények rendezvényeinek felelősei, a vendéglátás, műsoros szórakoztatás és műszaki szolgáltatások képviselőinek randevújára. Az R3 legfontosabb elemei a konferencia, a szakkiállítás és a rendezvényeket színesítő műsorok. Várják mindazok jelentkezését, akik aktív szereplői szeretnének lenni ennek a fontos eseménynek, vagy résztvevőként, illetve látogatóként kívánnak részesei lenni a rendezvényszervező szakma találkozójának.

A konferencia témakörei: Rendezvények az EU-ban. Művészeti, kulturális és sportrendezvények. Műsorszervezés. Új rendezvényhelyszínek. Megarendezvények. Rendezvényprotokoll. Rendezvényszponzorálás. Tanfolyam- és tréningszervezés. Rendezvényszervezés oktatása Magyarországon. A kiállítás témacsoportjai: Rendezvényturizmus. Művészi szórakoztatás a rendezvényeken (bemutatkozás standon és/vagy színpadon). Technikai újdonságok. Vendéglátás. Helyszínkínálat. Médiák és a rendezvényszervezés. Rendezvényszervezést oktató intézmények.

Részvételi díjak: konferencia: 36 000 Ft+áfa, kiállítási alapdíj: 75 000 Ft+áfa

COMPEXPO Kft. 317-1933

ESKÜVŐ 2003 vásár és kiállítás

január 24-26.

Kongresszusi Központ, Budapest

10. alkalommal kerül megrendezésre a jubiláló ESKÜVŐ 2003 vásár és kiállítás. A rendezvény széles körben ismert, évről évre egyre nagyobb látogatottságnak és népszerűségnek örvend mind a szakmai közönség, mind a házasságkötés előtt álló fiatalok és családtagjaik körében. A vásárról ma már elmondható, hogy az esküvőhöz tartozó minden területet felölel: a jegygyűrűket és meghívókat, valamint a menyasszonyi, vőlegény- és alkalmi ruhákat forgalmazó cégeken túl részt vesznek vendéglátók, utazási irodák, nászajándéklistát vezető üzletek, cukrászok, virágkötők, dekoratőrök, autókölcsönzők, rendezvényszervezők, fotósok, videósok, sminkesek és fodrászok egyaránt. Az Esküvő vásárt minden évben nagy várakozás előzi meg az érintettek körében, mivel e három nap alatt a látogatók mindent megtalálnak egy helyen, amire csak szükségük lehet lakodalmukhoz, és a kiállítók többsége komoly kedvezményeket is kínál.

Terra Média Kft., Palásti Ildikó 20/9478-333

Számvitel 2003 – Szoftverbörze

február 4-5.

Kempinski Hotel Corvinus, Budapest

A szakkiállításon és programbemutatón működés közben tekinthetik meg a látogatók az ügyviteli és számviteli programok szinte teljes hazai kínálatát. A 40 kiállító cég a szakma élvonalából érkezik, és közel 1000 m2-en mutatja be szakmai programjait. A kiállításra érkező látogatók belépése díjtalan.

TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Oktatási Kft. 320-4198

Agro + Mashexpo

február 19-22.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép-kiállítás

Budapesti Vásárközpont

AGRO+MASHEXPO 2003 – A hazai agrárium legrangosabb seregszemléjét immár 22. alkalommal rendezik meg. 2003-ban is a szakmaiság erősítése jegyében időben korábban, rövidebb időtartammal (4 napon) és fedett pavilonokban rendezik meg a kiállítást, fenntartva a kiállítási terület nagyságát ösztönző sávos árrendszert. 2003-ban a termékcsoportokat kiegészítették a kertépítés és -ápolás árucsoportjaival.

Tematika: 1. Mezőgazdasági gépek: Szántóföldi termesztés. Ültetvények, kertészet. Mezőgazdasági gépek és berendezések alkatrészei. 2. Állattartás és eszközei: Szarvasmarhatartás gépei és berendezései. Sertéstartás gépei és berendezései. Baromfitartás gépei és berendezései. Juh- és kecsketartás gépei és berendezései. Nyúltartás gépei és berendezései. Egyéb állattartási eszközök és berendezések. Komplett állattartó létesítmények. Genetika, állatgyógyászat. Takarmányozás gépei és berendezései. 3. Erdészet és erdészeti gépek: Erdők telepítése, gondozása, fakitermelés gépei. Fafeldolgozás gépei, berendezései. Vadgazdálkodás eszközei. 4. Dísz- és konyhakertek, valamint parkok létesítésének, berendezésének és gondozásának eszközei, felszerelései: Kerítésanyagok (ásványi, fa-, fém- és műanyag alapú kerítéselemek, fa- és fémkapuk stb.). Hajtatóházak és azok felszerelései. Kerti bútorok, kertberendezés, tüzeléstechnika, öntözéstechnika, növénytároló edények. Motoros gépek és kéziszerszámok kertek gondozásához. 5. Mezőgazdasági informatikai eszközök és rendszerek. 6. Mezőgazdasági gépek vizsgálata, mérőműszerek és -berendezések. 7. Vetőmagvak, virágmagvak és egyéb szaporítóanyagok: Gabonaneműek vetőmagvai. Takarmánynövények vetőmagvai és fűmagok. Zöldségvetőmagvak és dugványok. Gyümölcs- és díszfacsemeték. Virágmagvak, dugványok és egyéb dísznövény-szaporítóanyagok. Örökzöldek. 8. Vegyipari termékek: Növényvédő szerek. Műtrágyák. Csávázószerek. Mezőgazdasági fóliák és csomagolóanyagok. Kenő- és üzemanyagok. 9. Mezőgazdasági szolgáltatások. 10. Mezőgazdasági területek környezetbarát fejlesztése. Az előző évben 185 kiállító 12 500 m2-en mutatta be kínálatát 14 000 látogatónak.

Részvételi díjak: 9500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6074

Budapesti Divat Napok

február 23-25.

Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi-felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik. Az elmúlt alkalommal 143 kiállító 2200 m2-en mutatta be kínálatát 10 000 látogatónak.

Hungexpo Rt. 263-6035

Budapesti Lakástextil Napok

február 23-25.

Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A Budapesti Divatnapokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyagpadlók, nem szőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.

Hungexpo Rt. 263-6035

MAGYARREGULA 2003

február 25-28.

Az ipari automatizálás nemzetközi szakkiállítása

Mérés-, automatizálás-, szabályozás- és labortechnika

SAP Csarnok és Körcsarnok, Budapest

A MAGYARREGULA 2003 kizárólag a mérés-, szabályozás- és automatizálásipar kiállítása lesz Magyarországon és a környező régióban. A rendezvény tematikája magában foglalja a mérés-, szabályozás-, automatizálás- és labortechnika legkorszerűbb műszereit, eljárásait és módszereit. RÉSZLETES TEMATIKA: A. Iparágak: Vegy-, gyógyszer- és biotechnológiai ipar, olaj- és gázipar, petrolkémiai ipar, fémipar, építőanyag-ipar, élelmiszeripar, papír- és cellulózipar, bányászat, erőműipar, közművek, gépjárműipar, elektronikai és elektrotechnikai ipar, gépgyártás, környezetvédelem. B. Termékek, iparági komplett megoldások: folyamatirányító rendszerek, mérőrendszerek: elemzőrendszerek, beavatkozószervek, vállalati információs rendszerek, gyártásirányító rendszerek. C. Vezérlések és egyedi szabályzók: villamos vezérlők, időzítők és sorrendi vezérlők, pneumatikai vezérlőelemek, hidraulikus vezérlőelemek, egyedi és többkörös szabályzók, pneumatikus szabályzók, hidraulikus szabályzók. D. SCADA rendszerek. E. Ipari kommunikációs hálózatok. F. Érzékelők, mérőműszerek, távadók: elektromos és mágneses mérések, mechanikus és geometriai mérések, hőmérsékletmérés, optikai, nukleáris és röntgenmérések, anyagminőség mérései, kémiai és biológiai összetétel mérése, kép-, minta- és hangfelismerés, határértékadó és kapcsoló műszerek, pneumatikus mérőműszerek és távadók, adatfeldolgozó eszközök. G. Elemzőműszerek és eljárások: folyamatelemző eszközök és rendszerek, optika és optoelektronika, laborelemző műszerek, laboratóriumi berendezések, mintavételező, adagolóberendezések, elemzéstechnikai kellékek, mérlegek. H. Hajtások, működtetők. I. Minőségbiztosítási és vizsgálóberendezések, mikroszkópok. J. Elektromechanikus alkatrészek és elemek, tápegységek, kapcsolóberendezések és kellékeik. K. Szoftverek. L. Szolgáltatások: tervezés, műszaki szolgáltatások, karbantartás és javítás, oktatás és továbbképzés, tanácsadás, szakmai irodalom és kiadványok, szakmai egyesületek. Az új, modern automatizálási koncepció magába foglalja a hardverelemeken túl a technológiai, karbantartási és a vállalatirányítási szoftvereket is, melyek alkalmasak az ipar különféle területein történő felhasználásra. A kiállítást konferenciák kísérik: február 25-26.: Ipari elektronikus mérés és szabályozás szimpózium, szakmai nap a MATE szervezésében. Termelők és szolgáltatók a korszerű irányítástechnikáról. Február 25.: A szimpózium megnyitója, a TERMELŐK szekcióülése. Felkért előadók a Chinoin, a Mol, a TVK, a PAV szakemberei. Február 26.: A SZOLGÁLTATÓK szekcióülése. Felkért előadók a Fővárosi Gázművek, a Fővárosi Vízművek, a BKV és a MÁV szakemberei. Február 27.: A magyarországi energiaipar az Európai Unió küszöbén; szakmai nap a MET szervezésében.

Congress Kft. 212-0056

Budapest Boat Show 2003

március 6-9.

12. Nemzetközi Hajókiállítás

Budapesti Vásárközpont

Minden vízisport-imádó figyelme ismét Magyarország legnagyobb hajókiállítására, a Budapest Boat Show-ra irányul. Magyarország hajóparkja egyre nagyobb, a vízi sportok népszerűsége pedig rohamosan növekszik. Tavainkon gombamód szaporodnak a hajó- és jachtkikötők, mind több vízi jármű hasítja a habokat. A Budapest Boat Show több mint egy évtizedes hagyományaival, szakmai elismertségével méltó fórumot teremt a vízisport-kedvelők, a potenciális hajóvásárlók, az ületi partnerek és a szakma jeles képviselőinek elérésére. Tematika: Hajók (vitorlás hajók és vitorlás jachtok, motorcsónakok és motoroshajók, kajak, kenu, versenyhajók, evezőscsónak, gumicsónak, vízibicikli). Windsurf és felszerelései. Jet-ski, vízisí és felszerelései. Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések). Hajóépítő anyagok, festékek, lakkok. Hajószállító utánfutók. Vízisport-ruházat. Szolgáltatások (hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 103 kiállító 3300 m2-en mutatta be kínálatát több mint 112 000 látogatónak.

Helydíjak: 10 900 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6427

Budapest Motor Kiállítás – 2003

március 6-9.

2. Nemzetközi Motorkerékpár-szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Budapest Motor Kiállítás sikeres debütálása után 2003-ban ismét a motorosszakma fellegvárává válik a Budapesti Vásárközpont. Várakozásokat felülmúló eredménnyel zárult a tavaszi kiállítás részeként első ízben megvalósuló gazdag programkínálattal kísért motoros bemutatkozás. A piaci tendenciák, valamint a kiállítók és a látogatók körében végzett felmérések eredményei rendkívül meggyőzőek.

Kiállítási tematika: 1. Motorkerékpárok, robogók. 2. Motorkerékpár-alkatrészek, -tartozékok (kipufogódobok és -rendszerek, elektromos felszerelések, gumiabroncsok, üzemanyagok, kenőanyagok, sebváltóolajok, védőanyagok, gépjármű-ápolási cikkek, pótalkatrészek). 3. Tuning. 4. Egyéb tartozékok (motorkerékpáros-öltözet, bukósisak, egyéb kiegészítők, utánfutók). 5. Szakmai szervezetek, intézmények, egyesületek, sportklubok. 6. Egyéb szakmai szolgáltatók (biztosítótársaságok, oktatás, szaksajtó). 7. Szerviz- és bemutatótermi berendezések. Az elmúlt évben 37 kiállító 3400 m2-en mutatta be kínálatát több mint 58 000 látogatónak.

Helydíjak: 13 800 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Kele András 263-6884

FeHoVa 2003

március 6-9.

10. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

10. jubileumát ünnepli a természetimádók legkedveltebb rendezvénye, a FeHoVa – Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás a Budapesti Vásárközpontban. A Szabadidő kiállításcsokor leghangulatosabb kiállítása sok meglepetést tartogat mind a régi, mind az új kiállítók számára. A rendezvény tematikája idén kibővült a "vadászok bora" árucsoporttal, valamint a kézművestermékek sorából leválasztották a "vadászkések, bicskák, tőrök" tematikai pontot. Tematika: FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, vadászkések, bicskák, tőrök, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok). VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek [vadhús], dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem [technológiák, eszközök], szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, "vadászok bora", szaktanácsadás). HALÁSZAT (halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok). HORGÁSZAT (sporthorgászcikkek, -felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus). Az elmúlt évben 129 kiállító 2200 m2-en mutatta be kínálatát több mint 112 000 látogatónak.

Helydíjak: 15 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6340

Sport

március 6-9.

8. Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Sport kiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok "formában tartása", új üzleti partnerek "felkutatása", piaci jelenlét "bemutatása", új termékek, innovációk "összemérése", imázs "erősítése". Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik-, fitnesz-, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Fitnesz, wellness (fitneszgépek, erősítő berendezések, fogyasztógépek, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, vízifitnesz-eszközök, cardio-fitnesz, egészséges életmód, egészségmegőrzés, sportgyógyászati termékek, védőeszközök, táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Szabadidősport és extrémsport-eszközök és -felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítőik, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevíziók. Sportserlegek, sportérmek. Sportversenyszervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 123 kiállító 3500 m2 területen mutatta be kínálatát 112 000 látogatónak.

Részvételi díjak: 13 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt. 263-6104

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 8-10.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ENTERIŐR-MILIŐ 2003

március 13-16.

7 Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár

Pesti Vigadó, Budapest

Hatodik alkalommal kínálnak bemutatkozási lehetőséget iparművészeknek, kézművesműhelyeknek, régiségkereskedőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és mindazoknak, akik a lakáskultúra díszítőelemeinek, mindennapi és ünnepi használati tárgyainak tervezésével, előállításával és értékesítésével foglalkoznak. A rendezvényen hagyományosan színes kísérőprogramokkal, vásárlási lehetőséggel várják a látogatókat. A kiállítás főbb árucsoportjai: Lakberendezési dísztárgyak: üveg-, porcelán-, kerámiatárgyak és -készletek, kovácsoltvas, színesfém, fa stb. Tárgyak, festmények, képkeretek, belső téri szobrok, kisplasztikák, lámpák, tükrök, órák, élő- és szárítottvirág-díszek, dekorációs kellékek. Lakástextíliák: terítők, abroszok, függönyök, drapériák, díszpárnák és ágytakarók. Régiségek és antik tárgyak. Népművészet a lakásban.

COMPEXPO Kft. 317-6760

Konferenciák

Eszközértékelés, leltározás, selejtezés adózása és számvitele (A beszerzéstől a kivezetésig)

január 24.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Beszerzési érték meghatározása a sajátosságok figyelembevételével immateriális javaknál, tárgyi eszközöknél, készleteknél, követeléseknél. Eszközértékelés immateriális javaknál, tárgyi eszközöknél, a terv szerinti értékcsökkenés, hasznos élettartam a maradványérték függvényében. Értékvesztés elszámolása készleteknél, követeléseknél. Terven felüli amortizáció megállapítása az év végi követelések során. Behajtathatlan követelések. Leltározás, leltárkészítés, leltáreltérések (hiány, többlet). Használatból történő kivonás, értékvesztés, térítés nélküli átadás. Terv szerinti, illetve terven felüli értékcsökkenéshez, értékvesztéshez, állományváltozáshoz kapcsolódó társasági adó. Leltározást követő társaságiadóalap-módosítás. 2001 előtt keletkezett értékvesztés elszámolása az adóban. Előadók: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, PM, Pölöskei Pálné főosztályvezető-helyettes, PM

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

FairPrint 2003 VIII. Országos DTP-Konferencia és Kiállítás a számítástechnika nyomdai alkalmazásáról

január 31-február 2.

Visegrád, Hotel Silvanus

FairPrint 2003 címmel országos konferenciát szerveznek a számítástechnika nyomdai alkalmazásáról. A rendezvényen felkért előadók és szabad előadások révén alkalmat kívánunk teremteni ahhoz, hogy a nyomdász szakemberek a kezdőtől a professzionális szintig megismerhessék, a hardver(ek) és szoftver(ek) hogyan lehet(nek) segítségükre a mindennapi munka során. FŐ TÉMÁK: Misztótfalusi Kis Miklós születésének 300. évfordulóján (szerepe az európai betűkultúra kialakulásában, hatása a magyar tipográfiára). A nyomdaipar helyzete (EU-csatlakozás stb.). A PrePress helyzete (technológiai váltás, Xmédia, CtP stb.). PrePress szoftverek, újdonságok (és legalizáció). Hardver- és szoftverújdonságok (digitális nyomtatás, speciális alkalmazások stb.). Képfeldolgozás ma (szkennelés vagy digitális fotózás?).

KIÁLLÍTÁS: Az É+L Kft. a konferenciához kapcsolódóan nyomdaiparra specializált számítástechnikai- és általános nyomdaipari szakkiállítást szervez. A kiállítás területdíja 20.000 Ft/m2+áfa

É+L Kongresszus- és Kiállításszervező Kft., Várhegyi László 313-2027

Különleges gazdasági események elszámolása (Áfa és számvitel)

február 4.

Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: Engedményezés, árengedmény. Különbözet szerinti adózás. Folyamatos és időszakos teljesítés. Közvetített szolgáltatás, alvállalkozó. Járulékosan kapcsolódó költség. Vámszabad területi ügyletek. Szolgáltatásimport. Tulajdonjog-fenntartás. Bizomány, részvétel, lízing. Ügynöki tevékenység. Fordított adózás. Export-import. Utazási csomag. Megbízás. Előadó: Vadász Iván alelnök, MASZOE

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 24 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 19 500 Ft + áfa/fő

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. január 1.) vegye figyelembe!