Gazdasági eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2002. február 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 46. számában (2002. február 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. ACÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 25-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés:CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kelengye V. Esküvői Kiállítás

február 1-3.

Szeged, Mars téri Vásárközpont "U" és "A" pavilon

2002-ben már ötödik alkalommal rendezik meg a "Kelengye" Esküvői Kiállítást, amely immár Dél-Magyarország legnagyobb szakkiállítása e területen. Egyre többen éltek a bemutatkozási lehetőséggel mindazon vállalkozások közül, amelyek az esküvőhöz kapcsolódó szolgáltatások területén működnek. 2001-ben: 55 településről – többek között Jugoszláviából és Romániából is – regisztráltunk érdeklődőket. A kiállítás három napja alatt közel 3000 vendég volt kíváncsi a kiállítóink által felvonultatott színvonalas bemutatóra. A kiállítás profilja: ruhakölcsönzők, férfidivat, kiegészítők, kellékek, fehérnemű, virágüzletek, ékszerüzletek, autóbérlet, fotószalonok, videósok stb. Előkészületekhez kapcsolódó kiállítók: kozmetikai szalonok, fodrászatok, tánciskolák, fitneszszalonok, meghívókészítők, rendezvényszervező irodák. Lakodalomhoz és utómunkálatokhoz kapcsolódó cégek: éttermek, szállodák, cukrászdák, zenekarok, vőfélyek, dekoráció, fotó-videó, tűzijáték, utazási irodák, biztosítók, takarékszövetkezetek stb. Nászajándékokat kínáló vállalkozások: edényeket, ágyneműt, lakástextíliákat, háztartási felszereléseket forgalmazók, bútort és lakberendezési tárgyakat, egyéb ajándéktárgyakat árusítók.

A kiállítás belépőjegyének ára: 200 Ft/fő. A jegy egyben tombolaként is funkcionál. Divatbemutatók, vőfély- és táncbemutatók, menükóstolók, zenekarok bemutatkozása, tanácsadó szolgálat.

Árlista: Területbérleti díj: 6300 Ft/m2, egységstand: 4500 Ft/m2

Jelentkezési határidő: december 3.

Szegedi Városkép Kft., dr. Bátyiné Mester Zsuzsanna 62/471-325, 20/388-3120

Számvitel 2002 – Szoftverbörze

február 6-7.

Grand Hotel Corvinus Kempinski, Budapest

A szakkiállításon és programbemutatón működés közben tekinthetik meg a látogatók az ügyviteli és számviteli programok szinte teljes hazai kínálatát. A 40 kiállító cég a szakma élvonalából érkezik, és közel 1000 m2-en mutatja be szakmai programjait. A kiállításra érkező látogatók belépése díjtalan.

TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Oktatási Kft. 320-4198

MAGYARREGULA 2002

február 19-22.

Az ipari automatizálás nemzetközi szakkiállítása

Mérés-, automatizálás-, szabályozás- és labortechnika

SAP Csarnok és Körcsarnok, Budapest

A MAGYARREGULA 2002 teljesen megújul, és kizárólag a mérés-, szabályozás- és automatizálásipar kiállítása lesz Magyarországon és a környező régióban. A rendezvény – az orvosi műszer részt elhagyva – ipari központú lesz, tematikája magában foglalja a mérés-, szabályozás-, automatizálás- és labortechnika legkorszerűbb műszereit, eljárásait és módszereit. RÉSZLETES TEMATIKA: A. Iparágak: Vegy-, gyógyszer- és biotechnológiai ipar, olaj- és gázipar, petrolkémiai ipar, fémipar, építőanyagipar, élelmiszeripar, papír- és cellulózipar, bányászat, erőműipar, közművek, gépjárműipar, elektronikai és elektrotechnikai ipar, gépgyártás, környezetvédelem. B. Termékek, iparági komplett megoldások: folyamatirányító rendszerek, mérőrendszerek: elemzőrendszerek, beavatkozószervek, vállalati információs rendszerek, gyártásirányító rendszerek. C. Vezérlések és egyedi szabályozók: villamos vezérlők, időzítők és sorrendi vezérlők, pneumatikai vezérlőelemek, hidraulikus vezérlőelemek, egyedi és többkörös szabályozók, pneumatikus szabályzók, hidraulikus szabályozók. D. SCADA rendszerek. E. Ipari kommunikációs hálózatok. F. Érzékelők, mérőműszerek, távadók: elektromos és mágneses mérések, mechanikus és geometriai mérések, hőmérsékletmérés, optikai, nukleáris és röntgenmérések, anyagminőség mérései, kémiai és biológiai összetétel mérése, kép-, minta- és hangfelismerés, határértékadó és -kapcsoló műszerek, pneumatikus mérőműszerek és távadók, adatfeldolgozó eszközök. G. Elemzőműszerek és eljárások: folyamatelemző eszközök és rendszerek, optika és optoelektronika, laborelemző műszerek, laboratóriumi berendezések, mintavételező, adagolóberendezések, elemzéstechnikai kellékek, mérlegek. H. Hajtások, működtetők. I Minőségbiztosítási és vizsgálóberendezések, mikroszkópok. J. Elektromechanikus alkatrészek és elemek, tápegységek, kapcsolóberendezések és kellékeik. K. Szoftverek. L. Szolgáltatások: tervezés, műszaki szolgáltatások, karbantartás és javítás, oktatás és továbbképzés, tanácsadás, szakmai irodalom és kiadványok, szakmai egyesületek. Az új, modern automatizálási koncepció magában foglalja a hardverelemeken túl a technológiai, a karbantartási és a vállalatirányítási szoftvereket is, melyek alkalmasak az ipar különféle területein történő felhasználásra. Ezt tükrözik a kiállítást kísérő szakmai napok programjai is: vezérlőtermi és terepi eszközök, terepi buszrendszerek, folyamatirányítók, környezetvédelmi műszerek és mérések, ipari információtechnológiai szoftverek, vállalatirányítási szoftverek, termelés hatékonyságát növelő szoftverek, karbantartást támogató szoftverek stb.

Congress Kft., Székelyné May Tünde 212-0056

UKBA

február 10-12.

12. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Az UKBA szakkiállítás olyan, hagyományokkal rendelkező szakmai fórumot kínál a sütőipar, cukrászat és gasztronómia területén működő vállalkozásoknak, ahol egy helyen, egy időben szerezhetik be a piaci információkat, tevékenységhez szükséges eszközöket, berendezéseket. Az előző éveknek megfelelően az idén is 140-150 kiállítóra és 14-15 000 látogatóra számítanak. A kiállítás főbb árucsoportjai: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTŐIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok, félkész és késztermékek. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, -felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Kísérőesemények: Tortaverseny és -bemutató. Helyszíni tortadíszítési verseny. Marcipán, illetve csokoládéfigurákat készítő kézműves-bemutató. Sütőipari díszmunkaverseny és -bemutató. Látványpékség. Sütőipari Szakmai Konferencia az Európai Unió témakörében (szervező Magyar Pékek Ipartestülete).

HUNGEXPO Rt., Bosnyák Jánosné 263-6077

KARÁT

február 27.-március 2.

10. Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és Óraszakkiállítás és Vásár

Budapest Vásárközpont

A Karát Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és Óraszakkiállítás és Vásár 2002-ben 10. alkalommal várja a hazai és nemzetközi ötvös-, nemesfémes, valamint órásszakma legkiválóbb képviselőit. Az elmúlt évek kiállítói véleményei azt tükrözik vissza, hogy a kiállítás nagyszerű lehetőséget teremt új üzleti kapcsolatok kiépítésére, a meglévő partneri kapcsolatok ápolására, új termékek bemutatására, imázs növelésére, valamint a fogyasztói igények megismerésére. A jubileum alkalmából a Karát nemcsak kiállítás, hanem különleges, ékszer-divatbemutatókkal és show-elemekkel tarkított esemény lesz. TEMATIKA: Arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru. Ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei szerszámai. Bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek. Kiadványok, szakkönyvek. Szakmai szervezetek. Az elmúlt évben 83 kiállító mutatta be kínálatát 1376 m2-en. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Budapesti Divat Napok Nemzetközi Szakkiállítás és a Galéria 2002 művészeti kiállítás és aukció.

Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6247

Galéria 2002

február 27.-március 2.

Nemzetközi Művészeti Vásár

Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és más technikai médiumok, videoművészet, komputerművészet, fotó- és más képalkotó eszközök, műkereskedelmi tevékenység, művészeti technikai és segédeszközök, művészeti folyóiratok és kiadványok, művészellátók. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Karát Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és Óraszakkiállítás és Vásár.

HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

Budapesti Divat Napok

február 28.-március 2.

Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi- felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik.

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6067

Budapesti Lakástextil Napok

február 28.-március 2.

Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A Budapesti Divat Napokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyag padlók, nemszőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6067

Utazás 2002

március 7-10.

Nemzetközi idegenforgalmi kiállítás

Budapesti Vásárközpont

2002-ben 25. jubileumát ünnepli az Utazás kiállítás, Magyarország egyedülálló idegenforgalmi szakmai fóruma. Belföldi díszvendég: a Nyugat-Dunántúl termál- és gyógyfürdőkkel, gazdag kulturális örökséggel, az aktív turizmus termékeivel, valamint bor- és gasztronómiai különlegességekkel várja mind a szellemileg, mind a fizikailag felfrissülni vágyókat. Külföldi díszvendég: 25. alkalommal látja vendégül Lengyelországot, amely egyre kedveltebb úti cél a magyar utazók körében. Tematika: Kiutaztatók és külföldiek, valamint a tematikai körökben felsoroltak: Idegenforgalmi hivatalok. Hivatalosan bejegyzett utazási irodák, ügynökségek. Utazási irodákon belül: aktív pihenés, kalandturizmus. Szállodák, kempingek, panziók. Kongresszusszervezők. Szakkönyv-, térkép-, turisztikaiútikönyv- és újságkiadók. Egyéb idegenforgalmi szolgáltatók. Biztosítótársaságok, bankok. Közlekedési vállalatok. Szakmai szervezetek. Nyelviskolák. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Idegenforgalmi attrakciók. Autóbuszok, lakókocsik, lakóautók, autók, légi közlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Belföldi turisztikai ajánlatok régiók szerint: Budapest-Közép-Duna-vidék, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Balaton, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl. Országos érdekeltségű szolgáltatók szervezetek. 3. Lovasturizmus – lovaskultúra kiállítás I. Lovasturizmus: Lovaspanziók, fogadók. Lovasiskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb.

Az elmúlt évben 44 országból 847 kiállító 12 894 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 112 752 látogatónak.

Részvételi díjak: 10 900 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6076

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 9-11.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, -importőrök, -kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Közgazdasági, Jogi és Társadalomtudományi Szakkönyvkiállítás

március 12-13.

Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Saldo Rt., valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében a kiállítás. A kiállítás résztvevői: Aula Kiadó, Arcanum Adatbázis Kft., HVG-Orac Lap- és Könyvkiadó Kft., KJK-Kerszöv Jogi és Üzleti Kiadó Kft., Magyar Könyvvizsgáló Kamara Oktatási Központ, Napvilág Kiadó, Nemzeti Tankönyvkiadó Rt., Penta Unió Oktatási Centrum, Perfekt Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Rt., Rejtjel Kiadó, Saldo Kiadó, Századvég Kiadó, Szent István Társulat, Tri-Mester, Unió Szakkönyvkiadó, Veszprémi Egyetemi Kiadó. A kiállítást szakkönyvbemutatók, író-olvasó találkozók kísérik. A kiállítás ünnepélyes megnyitójára március 12-én 11 órakor kerül, a kiállítás 9-17 óráig tart nyitva, a látogatás díjtalan!

Saldo Pénzügyi Tanácsadó és Informatikai Rt., dr. Krämer Ágnes 237-9875

ENTERIŐR-MILIŐ 2002

március 13-17.

6. Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár

Pesti Vigadó, Budapest

Hatodik alkalommal kínálnak bemutatkozási lehetőséget iparművészeknek, kézműves- műhelyeknek, régiségkereskedőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és mindazoknak, akik a lakáskultúra díszítőelemeinek, mindennapi és ünnepi használati tárgyainak tervezésével, előállításával és értékesítésével foglalkoznak. A rendezvényen hagyományosan színes kísérőprogramokkal, vásárlási lehetőséggel várják a látogatókat. A kiállítás főbb árucsoportjai: Lakberendezési dísztárgyak: üveg-, porcelán-, kerámiatárgyak és -készletek, kovácsoltvas, színesfém, fa stb. Tárgyak, festmények, képkeretek, belső téri szobrok, kisplasztikák, lámpák, tükrök, órák, élő- és szárított virágdíszek, dekorációs kellékek. Lakástextíliák: terítők, abroszok, függönyök, drapériák, díszpárnák és ágytakarók. Régiségek és antik tárgyak. Népművészet a lakásban.

COMPEXPO Kft., Herkovits György 317-6760

AGRA Savaria

március 14-17.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár

Szombathely, Oladi Művelődési Központ

Kiemelt témakörök: mezőgazdaság (vetőmagok, gépek, technológiák, növényvédelem), élelmiszeripar (hús, tej, sütőipar, fűszerek, hűtés, tárolás ), erdőgazdaság (csemeték, fafeldolgozás, erdészeti gépek), kertészet-borászat (kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés), falusi turizmus és vendéglátás (tájjellegű ételek, egészséges életmód), IDEGENFORGALOM. Előző évi kiállítók száma: 131, ebből 5 százalék külföldi. Látogatói létszám: 15 000. A szakkiállítást szakmai előadások, plenáris és szekcióülések, vevőtalálkozók kísérik. Az AGRA Savaria 1998-ban megkapta a szaktárcától a B kategóriás minősítést.

Fedett csarnokban az installációval felépített sorstand már 10 100 Ft/m2+25% áfa áron, szabad területen pedig 4000 Ft/m2+25% áfa összegért bérbe vehető.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Rozmán József 94/522-632

MOBIL 2002

március 15-17.

IX. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás

Városi Sportcsarnok és környéke, Zalaegerszeg

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, széles körű reklámot, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek.

A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére, a legújabb marketingelvek és forgalmazási tapasztalatok megismerésére. Szakmai előadásainkon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, az autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerek bemutatásáról, az utazási irodák aktuális kedvezményes ajánlatairól kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A rendezvényhez technikai sportok bemutatói, kerékpáros túra és ügyességi verseny, öreg autók felvonulása is kapcsolódik. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

Sport

március 21-24.

7. Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Sport kiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok "formában tartása", új üzleti partnerek "felkutatása", piaci jelenlét "bemutatása", új termékek, innovációk "összemérése", imázs "erősítése". Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik, fitnesz, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Szabadidősport-eszközök és felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítőik, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, fitneszgépek, erősítőberendezések, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportgyógyászati termékek, védőeszközök (sportos táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevíziók. Sportserlegek, sportérmek. Sportversenyszervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 120 kiállító 3327 m2 területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).

Részvételi díjak: 12 000 Ft+/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tihanyi Klára 263-6078

Budapest Boat Show

március 21-24.

11. Nemzetközi Hajókiállítás

Budapest Vásárközpont

A hagyományokat és újdonságokat leleményesen ötvöző hajós bemutatkozás remek fórumot teremt üzleti kapcsolatok ápolására, újak kiépítésére, ugyanakkor a nagyközönség véleménye is közvetlenül lemérhető. Témakörök: Hajók (Vitorlás hajó és vitorlás jacht, motorcsónak és motoros hajó, kajak, kenu, versenyhajó, evezős csónak, gumicsónak, vízibicikli, windsurf és felszerelései, jet-ski, vízisí és felszerelései). Felszerelések és tartozékok (Hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, festékek, lakkok, hajószállító utánfutók). Vízisportruházat. Szolgáltatások (Hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 95 kiállító 3157 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).

Részvételi díj: 13 900 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6078

FeHoVa

március 21-24.

9. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek. A nyugalmat és csöndet keresők részére a horgászat és az erdőjárás, a mozgalmasabb elfoglaltságra vágyóknak pedig a vadászat kínál kellemes időtöltést. Amit a számok nem mutatnak: évek óta visszatérő kiállítói és látogatói kör, szakmai megalapozottság, egyedülálló találkozási lehetőség vadászok, horgászok és természetkedvelők számára, hathatós segítség a cégről kialakult kedvező kép erősítésében, sajátos hangulat. Témakörök: FEGYVER (Muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok. VADÁSZAT (Vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek (vadhús, gyümölcsök, gombák, italok, biotermékek), dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem (technológiák, eszközök), szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, szaktanácsadás. HALÁSZAT (Halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok.) HORGÁSZAT (Sporthorgászcikkek, -felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus.) Az elmúlt évben 113 kiállító 2666 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás) és a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás).

Részvételi díj: 14 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tihanyi Klára 263-6078

Konferenciák

Gazdaság- és vállalkozásfejlesztési támogatások, kedvezmények 2002-ben és a Széchenyi-terv

2002. évi vissza nem térítendő és kedvezményes állami támogatások

február 14.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Tervezett előadások: Megnyitó: dr. Nagy Róza közigazgatási államtitkár, Gazdasági Minisztérium. Az igényelhető támogatások ismertetése. Előadók: a Gazdasági Minisztérium vezetői. Az igényelhető támogatások megismerése (szekcióülések). Szekcióülések folytatása: a pályázatok tartalmi és formai követelményei; a pályázati dokumentációk elemei.

Részvételi díj: 26 500 forint + 25% áfa (klubtagoknak), 31 500 forint + 25% áfa (nem klubtagoknak), mely tartalmazza a meleg ebédet, frissítőket, kávét.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

A vámeljárás elmélete és gyakorlata

február 20.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Tervezett előadások: Megnyitó: Arnold Mihály országos parancsnok, VPOP. Kovácsics Iván bevételi főigazgató, VPOP: A vámtörvényváltozások okai; a kereskedelem alakulása vámszempontból 2001-ben. Dr. Mészáros László parancsnok, VPÜSZK: Engedélyezési eljáráshoz kapcsolódó vizsgálatok feltételrendszere; a folyószámla-egyeztetés új technikája; a közvetlen elektronikai kapcsolat előnyei. Dr. Szendi Antal osztályvezető, VPOP: Vámeljárások változásai 2002. január 1-jével; vámraktár üzemeltetésének engedélyezési feltételei, felelősségi szabályok; ideiglenes behozatal fogalma; ki minősül vámszempontból megbízhatónak; vámáru kiadása. Juhász Nóra csoportvezető, VPOP: Szigorodtak a vámértékvizsgálat szabályai; ügyleti érték, bevallott vámérték elvetésének lehetőségei. Konzulens: Frenyó Gábor ügyvezető igazgató, Vámőr Kft.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Nyílt adónap – az APEH vezetői válaszolnak

február 21.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Az adómentes jövedelmek körének bővülése. Bevételnek nem számító új tételek. A mikro- és kisvállalkozások adóalapkedvezmény-érvényesítésének feltételei. Árengedmények áfabeli kezelése. Járulék- és egészségügyihozzájárulás-fizetési kötelezettség 2002-ben. Ellenőrzési, végrehajtási szabályok módosulása. Áfalevonás, áfa-visszaigénylés. Az "alultőkésítési" szabály alkalmazása. 2001. évi társaságiadó-bevallások tartalmi, szerkezeti változásai. Diákhitellel kapcsolatos munkáltatói, kifizetői, adóhatósági teendők. Változások a bankszámlákkal kapcsolatban. Előadók: Varga Árpád elnökhelyettes, APEH, dr. Mészáros Gyuláné főosztályvezető, APEH, Walchné Kremlicska Katalin főosztályvezető, APEH, Kristóf Andrásné dr. főosztályvezető-helyettes, APEH, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.

Ellátás: Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők.

Részvételi díj: 22 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 17 500 Ft + áfa/fő, amely költségként elszámolható.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2002. február 1.) vegye figyelembe!