Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. december 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 44. számában (2001. december 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 25-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére.

Információgyűjtés:CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

Cipőzsáner Bemutató

január 8-9.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, -kereskedők és -importőrök bemutatják alap-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőr- kellékgyártó és forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a márciusi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ESKÜVő 2002 vásár és kiállítás

január 25-27.

Novotel Budapest

Az ESKÜVő 2002 vásár és kiállítás immár 8. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény széles körben ismert, évről évre egyre nagyobb látogatottságnak és népszerűségnek örvend mind a szakmai közönség, mind a házasságkötés előtt álló fiatalok és családtagjaik körében. A vásárról ma már elmondható, hogy az esküvőhöz tartozó minden területet felölel: a jegygyűrűket és meghívókat, valamint a menyasszonyi, vőlegény- és alkalmi ruhákat forgalmazó cégeken túl részt vesznek vendéglátók, utazási irodák, nászajándéklistát vezető üzletek, cukrászok, virágkötők, dekoratőrök, autókölcsönzők, rendezvényszervezők, fotósok, videósok, sminkesek és fodrászok egyaránt. Az Esküvő vásárt minden évben nagy várakozás előzi meg az érintettek körében, mivel e három nap alatt a látogatók mindent megtalálnak egy helyen, amire csak szükségük lehet lakodalmunkhoz, és a kiállítók többsége komoly kedvezményeket is kínál.

Terra Média Kft., Palásti Ildikó 20/9478-333

KELENGYE V. ESKÜVőI KIÁLLÍTÁS

február 1-3.

Szeged, Mars téri Vásárközpont "U" és "A" pavilon

2002-ben már ötödik alkalommal rendezik meg a "Kelengye" Esküvői Kiállítást, amely immár Dél-Magyarország legnagyobb szakkiállítása e területen. Egyre többen éltek a bemutatkozási lehetőséggel mindazon vállalkozások közül, amelyek az esküvőhöz kapcsolódó szolgáltatások területén működnek. 2001-ben 55 településről – többek között Jugoszláviából és Romániából is – regisztráltunk érdeklődőket. A kiállítás három napja alatt közel 3000 vendég volt kíváncsi a kiállítóink által felvonultatott színvonalas bemutatóra. A kiállítás profilja: ruhakölcsönzők, férfidivat, kiegészítők, kellékek, fehérnemű, virágüzletek, ékszerüzletek, autóbérlet, fotószalonok, videósok stb. Előkészületekhez kapcsolódó kiállítók: kozmetikai szalonok, fodrászatok, tánciskolák, fitneszszalonok, meghívókészítők, rendezvényszervező irodák. Lakodalomhoz és utómunkálatokhoz kapcsolódó cégek: éttermek, szállodák, cukrászdák, zenekarok, vőfélyek, dekoráció, fotó-videó, tűzijáték, utazási irodák, biztosítók, takarékszövetkezetek stb. Nászajándékokat kínáló vállalkozások: edényeket, ágyneműt, lakástextíliákat háztartási felszereléseket forgalmazók, bútort és lakberendezési tárgyakat, egyéb ajándéktárgyakat árusítók.

A kiállítás belépőjegyének ára: 200 Ft/fő. A jegy egyben tombolaként is funkcionál. Divatbemutatók, vőfély- és táncbemutatók, menükóstolók, zenekarok bemutatkozása, tanácsadó szolgálat.

Árlista: területbérleti díj: 6300 Ft/m2, egységstand: 4500 Ft/m2

Jelentkezési határidő: december 3.

Szegedi Városkép Kft., dr. Bátyiné Mester Zsuzsanna 62/471-325, 20/388-3120

Számvitel 2002 – Szoftverbörze

február 6-7.

Grand Hotel Corvinus Kempinski, Budapest

A szakkiállításon és programbemutatón működés közben tekinthetik meg a látogatók az ügyviteli és számviteli programok szinte teljes hazai kínálatát. A 40 kiállító cég a szakma élvonalából érkezik, és közel 1000 m2-en mutatja be szakmai programjait. A kiállításra érkező látogatók belépése díjtalan.

TRAINEX Pénzügyi, Vállalkozásfejlesztési és Oktatási Kft. 320-4198

UKBA

február 10-12.

12. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Az UKBA szakkiállítás olyan, hagyományokkal rendelkező szakmai fórumot kínál a sütőipar, cukrászat és gasztronómia területén működő vállalkozásoknak, ahol egy helyen, egy időben szerezhetik be a piaci információkat, tevékenységhez szükséges eszközöket, berendezéseket. Az előző éveknek megfelelően az idén is 140-150 kiállítóra, és 14-15000 látogatóra számítanak. A kiállítás főbb árucsoportjai: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTŐIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok, félkész és késztermékek. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Kísérőesemények: Tortaverseny és -bemutató. Helyszíni tortadíszítési verseny. Marcipán-, illetve csokoládéfigurákat készítő kézműves-bemutató. Sütőipari díszmunkaverseny és -bemutató. Látványpékség. Sütőipari szakmai konferencia az Európai Unió témakörében (szervező Magyar Pékek Ipartestülete).

HUNGEXPO Rt., Bosnyák Jánosné 263-6077

MAGYARREGULA 2002

február 19-22.

Az ipari automatizálás nemzetközi szakkiállítása

Mérés-, automatizálás-, szabályozás- és labortechnika

SAP Csarnok és Körcsarnok, Budapest

A MAGYARREGULA 2002 teljesen megújul, és kizárólag a mérés-, szabályozás- és automatizálásipar kiállítása lesz Magyarországon és a környező régióban. A rendezvény – az orvosi műszer részt elhagyva – ipari központú lesz, tematikája magában foglalja a mérés-, szabályozás-, automatizálás- és labortechnika legkorszerűbb műszereit, eljárásait és módszereit. RÉSZLETES TEMATIKA: A) Iparágak: Vegy-, gyógyszer- és biotechnológiai ipar, olaj- és gázipar, petrolkémiai ipar, fémipar, épitőanyagipar, élelmiszeripar, papír- és cellulózipar, bányászat, erőműipar, közművek, gépjárműipar, elektronikai és elektrotechnikai ipar, gépgyártás, környezetvédelem. B) Termékek, iparági komplett megoldások: folyamatirányító rendszerek, mérőrendszerek: elemzőrendszerek, beavatkozószervek, vállalati információs rendszerek, gyártásirányító rendszerek. C) Vezérlések és egyedi szabályzók: villamos vezérlők, időzítők és sorrendi vezérlők, pneumatikai vezérlőelemek, hidraulikus vezérlőelemek, egyedi és többkörös szabályzók, pneumatikus szabályzók, hidraulikus szabályzók. D) SCADA-rendszerek. E) Ipari kommunikációs hálózatok. F) Érzékelők, mérőműszerek, távadók: elektromos és mágneses mérések, mechanikus és geometriai mérések, hőmérsékletmérés, optikai, nukleáris és röntgenmérések, anyagminőség mérései, kémiai és biológiai összetétel mérése, kép-minta és hangfelismerés, határértékadó és kapcsoló műszerek, pneumatikus mérőműszerek és távadók, adatfeldolgozó eszközök. G) Elemzőműszerek és eljárások: folyamatelemző eszközök és rendszerek, optika és optoelektronika, laborelemző műszerek, laboratóriumi berendezések, mintavételező, adagolóberendezések, elemzéstechnikai kellékek, mérlegek. H) Hajtások, működtetők. I) Minőségbiztosítási és vizsgálóberendezések, mikroszkópok. J) Elektromechanikus alkatrészek és elemek, tápegységek, kapcsolóberendezések és kellékeik. K) Szoftverek. L) Szolgáltatások: tervezés, műszaki szolgáltatások, karbantartás és javítás, oktatás és továbbképzés, tanácsadás, szakmai irodalom és kiadványok, szakmai egyesületek. Az új, modern automatizálási koncepció magába foglalja a hardverelemeken túl a technológiai, karbantartási és a vállalatirányítási szoftvereket is, melyek alkalmasak az ipar különféle területein történő felhasználásra. Ezt tükrözik a kiállítást kísérő szakmai napok programjai is: vezérlőtermi és terepi eszközök, terepi buszrendszerek, folyamatirányítók, környezetvédelmi műszerek és mérések, ipari információtechnológiai szoftverek, vállalatirányítási szoftverek, termelés hatékonyságát növelő szoftverek, karbantartást támogató szoftverek stb.

Congress Kft., Székelyné May Tünde 212-0056

KARÁT

február 27.-március 2.

10. Nemzetközi Ékszer. -Drágakő, Óra-szakkiállítás és -vásár

Budapesti Vásárközpont

A Karát Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és óra-szakkiállítás és -vásár 2002-ben 10. alkalommal várja a hazai és nemzetközi ötvös-, nemesfémes, valamint órásszakma legkiválóbb képviselőit. Az elmúlt évek kiállítói véleményei azt tükrözik vissza, hogy a kiállítás nagyszerű lehetőséget teremt új üzleti kapcsolatok kiépítésére, a meglévő partneri kapcsolatok ápolására, új termékek bemutatására, imázs növelésére, valamint a fogyasztói igények megismerésére. A jubileum alkalmából a Karát nemcsak kiállítás, hanem különleges, ékszer-divatbemutatókkal és show-elemekkel tarkított esemény lesz. TEMATIKA: Arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru. Ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei, szerszámai. Bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek. Kiadványok, szakkönyvek. Szakmai szervezetek. Ez elmúlt évben 83 kiállító mutatta be kínálatát 1376 m2-en. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Budapesti Divat napok Nemzetközi Szakkiállítás és a Galéria 2002 Művészeti Kiállítás és aukció.

Jelentkezési határidő: december 15.

Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6247

Galéria 2002

február 27.-március 2.

Nemzetközi Művészeti Vásár

Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és más technikai médiumok, videoművészet, komputerművészet, fotó- és más képalkotó eszközök, műkereskedelmi tevékenység, művészeti technikai és segédeszközök, művészeti folyóiratok és kiadványok, művészellátók. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a KARÁT Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és Óra-szakkiállítás és -vásár.

HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

Budapesti Divatnapok

február 28.-március 2.

Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi-felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik.

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6067

Budapesti Lakástextil Napok

február 28.-március 2.

Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár

Budapesti Vásárközpont

A Budapesti Divatnapokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyagpadlók, nem szőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6067

Utazás 2002

március 7-10.

25. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

2002-ben 25. jubileumát ünnepli az Utazás kiállítás, Magyarország egyedülálló idegenforgalmi szakmai fóruma. Belföldi díszvendég: a Nyugat-Dunántúl termál- és gyógyfürdőkkel, gazdag kulturális örökséggel, az aktív turizmus termékeivel, valamint bor- és gasztronómiai különlegességekkel várja mind a szellemileg, mind a fizikailag felfrissülni vágyókat. Külföldi díszvendég: 25. alkalommal látja vendégül Lengyelországot, amely egyre kedveltebb úti cél a magyar utazók körében. Tematika: Kiutaztatók és külföldiek, valamint a tematikai körökben felsoroltak: Idegenforgalmi hivatalok. Hivatalosan bejegyzett utazási irodák, ügynökségek. Utazási irodákon belül: aktív pihenés, kalandturizmus. Szállodák, kempingek, panziók. Kongresszusszervezők. Szakkönyv-, térkép-, turisztikai, útikönyv- és újságkiadók. Egyéb idegenforgalmi szolgáltatók. Biztosítótársaságok, bankok. Közlekedési vállalatok. Szakmai szervezetek. Nyelviskolák. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Idegenforgalmi attrakciók. Autóbuszok, lakókocsik, lakóautók, autók, légiközlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Belföldi turisztikai ajánlatok régiók szerint: Budapest-Közép-Duna-vidék, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Balaton, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl. Országos érdekeltségű szolgáltatók, szervezetek. 3. Lovas turizmus – lovas kultúra kiállítás I. Lovas turizmus: Lovaspanziók, fogadók. Lovasiskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb.

Az elmúlt évben 44 országból 847 kiállító 12 894 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 112 752 látogatónak.

Részvételi díjak: 10 900 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6076

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 9-11.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ENTERIŐR-MILIŐ 2002

március 13-17.

6. Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár

Pesti Vigadó, Budapest

Hatodik alkalommal kínálnak bemutatkozási lehetőséget iparművészeknek, kézművesműhelyeknek, régiségkereskedőknek, gyártóknak, forgalmazóknak és mindazoknak, akik a lakáskultúra díszítőelemeinek, mindennapi és ünnepi használati tárgyainak tervezésével, előállításával és értékesítésével foglalkoznak. A rendezvényen hagyományosan színes kísérőprogramokkal, vásárlási lehetőséggel várják a látogatókat. A kiállítás főbb árucsoportjai: Lakberendezési dísztárgyak: üveg-, porcelán-, kerámiatárgyak és -készletek, kovácsoltvas, színesfém, fa- stb. tárgyak, festmények, képkeretek, belső téri szobrok, kisplasztikák, lámpák, tükrök, órák, élő és szárított virágdíszek, dekorációs kellékek. Lakástextíliák: terítők, abroszok, függönyök, drapériák, díszpárnák és ágytakarók. Régiségek és antik tárgyak. Népművészet a lakásban.

COMPEXPO Kft., Herkovits György 317-6760

AGRA Savaria

március 14-17.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár

Szombathely, Oladi Művelődési Központ

Kiemelt témakörök: mezőgazdaság (vetőmagok, gépek, technológiák, növényvédelem), élelmiszeripar (hús, tej, sütőipar, fűszerek, hűtés, tárolás), erdőgazdaság (csemeték, fafeldolgozás, erdészeti gépek), kertészet-borászat (kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés), falusi turizmus és vendéglátás (tájjellegű ételek, egészséges életmód), IDEGENFORGALOM. Előző évi kiállítók száma: 131, ebből 5% külföldi. Látogatói létszám: 15 000. A szakkiállítást szakmai előadások, plenáris és szekcióülések, vevőtalálkozók kísérik. Az AGRA Savaria 1998-ban megkapta a szaktárcától a B kategóriás minősítést.

Fedett csarnokban az installációval felépített sorstand már 10 100 Ft/m2+25% áfa áron, szabadterületen pedig 4000 Ft/m2+25% áfa összegért bérbe vehető.

Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Rozmán József 94/522-632

MOBIL 2002

március 15-17.

IX. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás

Városi Sportcsarnok és környéke, Zalaegerszeg

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, széles körű reklámot, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek.

A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére, a legújabb marketingelvek és forgalmazási tapasztalatok megismerésére. Szakmai előadásainkon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerek bemutatásáról, utazási irodák aktuális kedvezményes ajánlatairól kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A rendezvényhez technikai sportok bemutatói, kerékpáros túra és ügyességi verseny, öregautók felvonulása is kapcsolódik. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.

Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

Sport

március 21-24.

7. Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás

Budapesti Vásárközpont

A Sport kiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok "formában tartása", új üzleti partnerek "felkutatása", piaci jelenlét "bemutatása", új termékek, innovációk "összemérése", image "erősítése". Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik-, fitnesz, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Szabadidősport-eszközök és -felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítői, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, fitneszgépek, erősítő berendezések, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportgyógyászati termékek, védőeszközök (sportos táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevíziók. Sportserlegek, sportérmek. Sportverseny-szervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 120 kiállító 3327 m2 területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).

Részvételi díjak: 12 000 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tihanyi Klára 263-6078

Budapest Boat Show

március 21-24.

11. Nemzetközi Hajókiállítás

Budapesti Vásárközpont

A hagyományokat és újdonságokat leleményesen ötvöző hajósbemutatkozás remek fórumot teremt üzleti kapcsolatok ápolására, újak kiépítésére, ugyanakkor a nagyközönség véleménye is közvetlenül lemérhető. Témakörök: Hajók (vitorlás hajó és vitorlás jacht, motorcsónak és motoros hajó, kajak, kenu, versenyhajó, evezős csónak, gumicsónak, vízibicikli, windsurf és felszerelései, jet-ski, vízisí és felszerelései). Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, festékek, lakkok, hajószállító utánfutók). Vízisport-ruházat. Szolgáltatások (hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 95 kiállító 3157 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-Kiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi kiállítás).

Részvételi díj: 13 900 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6078

FeHoVa

március 21-24.

9. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás

Budapesti Vásárközpont

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek. A nyugalmat és csöndet keresők részére a horgászat és az erdőjárás, a mozgalmasabb elfoglaltságra vágyóknak pedig a vadászat kínál kellemes időtöltést. Amit a számok nem mutatnak: évek óta visszatérő kiállítói és látogatói kör, szakmai megalapozottság, egyedülálló találkozási lehetőség vadászok, horgászok és természetkedvelők számára, hathatós segítség a cégről kialakult kedvező kép erősítésében, sajátos hangulat. Témakörök: FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok. VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek (vadhús, gyümölcsök, gombák, italok, biotermékek), dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézműves termékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem (technológiák, eszközök), szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, -felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, szaktanácsadás. HALÁSZAT (halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok.) HORGÁSZAT (sporthorgászcikkek, -felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus). Az elmúlt évben 113 kiállító 2666 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás) és a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás).

Részvételi díj: 14 500 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Tihanyi Klára 263-6078

Nagy Kedvezményes Cipő- és Ruhavásár

április 5-14.

Körcsarnok, SAP Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A vásár a legnépszerűbb hazai vásárok közé tartozik. A lakosság részére kerül megrendezésre, ahol a gyártók és a forgalmazók kedvezményes áron kínálják termékeiket, illetve áruikat. A rendezvény lehetőséget nyújt a készletek eladásán kívül arra is, hogy a részt vevő cégek szakemberei leteszteljék legújabb kollekcióikat. A rendezvény bruttó alapterülete 8500 m2. Az előző vásáron 300 cég képviseltette magát. Az érdeklődők száma 36 000 volt. A belépés a látogatók részére ingyenes.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Konferenciák

Az önellenőrzés számviteli és adózási gyakorlata 2001-ben

december 5.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Az önellenőrzés lehetősége és jogszabályi korlátai. Az önellenőrzés módja, szabályszerűsége, jogkövetkezményei. Az önellenőrzés számviteli szabályai (háromoszlopos mérleg, saját tőkét érintő hatások, ráfordításként való elszámolás). Az ellenőrzés megállapításainak könyvelése és annak közzététele. Az önellenőrzés problémáinak (áfa, ta, folyamatos szolgáltatások) kezelése. Az áfabevallás önellenőrzésére rendszeresített nyomtatványok, kombinált bevallási nyomtatványok kitöltési tudnivalói. Jelentős hiba értelmezése, könyvelése, megjelenése a beszámolóban. A téves adóbevallás jogkövetkezményei. Az önellenőrzési pótlék megállapításának szabályai. Önellenőrzés adóhatósághoz történő benyújtása, adójogi minősítése. A feltárt eltérés értékhatára, az adóhiány rendezése. Elévülési idő. Előadók: Borzáné Botka Erika osztályvezető, PM, Sike Olga főosztályvezető, APEH, Mandzák László igazgató, APEH Pest Megyei Igazgatósága.

Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

A 2001-es készletek számviteli kezelése és adózási problémák

december 6.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Különféle készletcsoportok tartalma, értékelési módszerei. Vásárolt és saját termelésű készletek értékelési módszerei. Az áru számviteli értelmezése. Az áru bekerülési értéke, a bekerülési értékbe tartozó sajátos tételek. Hogyan és mikor történjen az eladott áruk beszerzési értékének elszámolása? Mikor kell az áruknál értékvesztést elszámolni? Hogyan rendezzük a leltározás során megállapított eltéréseket? Készletek beszerzéséhez és értékesítéséhez kapcsolódó feladatok. Ellenérték fejében történő termékátadás. Megszűnéskor tulajdonban lévő készletek utáni áfakötelezettség. Elidegenítés külföldi illetékességű cégeknek. Egyszeres könyvvitelt vezető cégeket érintő problémák. Előadók: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, PM, Pölöskei Pálné főosztályvezető, PM, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.

Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Legális adómegtakarítási technikák 2001-ben és 2002-ben

december 12.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: A jogszerűen elérhető adóelőnyök. Adójogi alapfogalmak: a színlelés, kapcsolt vállalkozások, joggal való visszaélés, rendeltetésszerű joggyakorlás, a tartalom elsődlegessége a formával szemben. Az adótervezés és adókijátszás fogalmi elhatárolása. Adómentes pénzáramoltatás, 20%-os terhelésű jövedelmek előtérbe helyezése, elengedett követelés. Az adófizetési kötelezettség halasztásának módszerei (például tulajdonjog-fenntartás). Az "adótrükkök" alkonya; az adóhatóság ellenlépései. Stratégia az adóhivatallal szemben. A jogbizonytalanságok. A nemzetközi adózás: alultőkésítés, transzferárak, adóparadicsomok. A nemzetközi adózás problémái. Előadó: Vadász Iván alelnök, Magyar Adótanácsadók Országos Egyesülete.

Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Vállalati pénzügyek: finanszírozási lehetőségek

december 12.

Gerbaud-ház Átrium terme, Budapest

Az előadások olyan, a hazai pénzpiacokon kevésbé ismert megoldási lehetőségeket tárgyalnak, amelyekkel jelentős eredményeket lehet elérni a problémák átmeneti vagy végleges megoldásában. A konferencia előadásai segítenek eligazodni a hagyományos finanszírozási módok helyett a kevésbé ismert, ritkábban alkalmazott megoldások között. Előadások: Prognózisok 2002. Faktoring. Lízing. Közraktározás és a közraktári hitelezés. Korszerű banki megoldások a vállalati finanszírozásban. Jelzáloghitelek. Cash-flow, a pénzforgalmi tervezés alapjai. Kereskedelmi hitel, vevők-szállítók kapcsolati rendszere. Vállalati kötvény. Vállalati csődelőrejelzés. Követeléskezelés. Az előadások után konzultációs lehetőség.

Részvételi díj: 25 000 Ft+áfa (december 6. után 30 000 Ft+áfa)

Congress Kft. 212-0056

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. december 1.) vegye figyelembe!