Eseménynaptár 2001 07.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. július 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 39. számában (2001. július 1.)

PÉCS EXPO

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Ma már a gazdaság szereplői számára evidencia, hogy a nagy múltú PÉCS EXPO elvitathatatlanul a legjelentősebb gazdasági fóruma a dél-dunántúli térségnek. Mint a beruházási javak és fogyasztási cikkek egyik legnagyobb vidéki vására Magyarországon, a kiállító cégeknek lehetőséget nyújt a megmérettetésre, üzletfeleikkel, fogyasztóikkal való találkozásra, új termékek és szolgáltatások bemutatására, promóciós akciók lebonyolítására, a piaci jelenlét bővítésére. A PÉCS EXPO-n, a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül öt önálló kiállítás nyújt átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2001 Kiállítás, OTTHON 2001 Kiállítás, SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás, JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2001 Kiállítás, COMPELEKTRO 2001 Kiállítás. A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.
Pécsi Ipari Vásár Kft 72/315-653

VINFOOD 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht. (FVM AMC), a kiállítók, a szakmai szövetségek, szervezetek és a kamarák részéről felmerült az igény arra, hogy a borászati, a gasztronómiai témakörök, kiegészítve a mezőgazdasággal és élelmiszeriparral, önállóan egy szakmai jellegű keretbe foglalva jelenjenek meg a PÉCS EXPO-n. A 2000-ben nagy sikerrel megrendezett VINFOOD méltán váltott ki elismerést a közönség és a szakma részéről is. Kiegészítő, szakmai kísérőrendezvényeivel a PÉCS EXPO legeredményesebb önálló kiállítása volt.
A VINFOOD 2001 Kiállítás tematikája: Borászat (szőlőtermesztés, szőlészeti, borászati eszközök, technológiák, borok, pezsgők). Élelmiszeripar (élelmiszer-ipari gépek, eszközök, élelmiszer-ipari csomagolástechnika, élelmiszer-ipari termékek (húsáruk, füstölt áruk, haláruk, tejtermékek, tejtartalmú termékek, édességek, csokoládék, szárazsütemények, cukoráru, aprósütemény, jégkrémek, egyéb csemegeáru, mélyhűtött termékek, konzervek, félkész ételek, pékáru, tésztafélék, gabonaipari termékek, fűszerek, ételízesítők, aromák, biotermékek, diabetikus élelmiszerek, sörök, égetett szeszek, likőrök, alkoholmentes italok, kávé, tea, állateledel, egyéb élelmiszerek). Gasztronómia (vendéglátó-ipari gépek, vendéglői felszerelések, éttermek, vendéglátóhelyek, hideg- és melegkonyhai készítmények, házi készítmények, biokészítmények, tájjellegű népi ételek). Mezőgazdaság (mezőgazdasági gépek, eszközök, kertészeti kisgépek, eszközök, mezőgazdasági és kertészeti termények, takarmányok, zöldség, gyümölcs, kertészeti termények, vetőmagok, biotermékek, méhészeti termékek, növényvédő szerek, ásványi anyagok, állattenyésztés, állattenyésztési berendezések, állatgyógyászat, csomagolóanyagok, gépek, berendezések, raktározástechnika, növényvédő szerek, környezetbarát vegyipari termékek). Gazdag szakmai és közönségrendezvény-programmal kívánjuk biztosítani a VINFOOD 2001 Kiállítás komplexitását, sikerét. Lehetőséget nyújtunk továbbá kiállítóink számára a látogatóközönség figyelmének nagyarányú felkeltése céljából – termékeik bemutatásán kívül – a kiállított termékek helyszíni kóstoltatására, árusítására, felhasználásukkal kapcsolatos tanácsadásra.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

OTTHON 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

OTTHON elnevezéssel két éve új szakkiállítást indítottak útjára, amely magában foglalja a tervezéstől, a tanácsadástól kezdve az építőipar teljes keresztmetszetét, a lakáskultúra tárgyait, eszközeit. A 2000. évi PÉCS EXPO statisztikai adatainak értékelése alapján a PÉCS EXPO kiállítóinak jelentős része az építőipar különböző területeinek képviseletében állított ki. Ezért – támaszkodva a hagyományokra, figyelembe véve a kiállítói szokásokat – úgy gondoljuk, hogy a ház- és lakásépítéssel, lakberendezéssel kapcsolatos kiállítás a PÉCS EXPO keretein belül, de önálló kiállításként fokozott érdeklődésre tarthat számot az érintett cégek és a látogatóközönség részéről is. Az OTTHON 2001 Kiállítás tematikája: Építkezés: építőanyagok, építési kerámiák, tetőfedés, épületszerelvények, építőipari gépek, épületgépészet, építőipari, szakipari kisgépek, berendezések, eszközök famegmunkáló gépek, szerszámok, csiszolóanyagok, vasalatok, zárak, szaniteráruk, faipari termékek, burkolóanyagok, víz-, gáz-, fűtés- és villanyszerelés, hő- és hangszigetelés, építő-vegyipari termékek, gépek, berendezések, ablakok, ajtók, kapuk, kerítések, lépcsők, padló és mennyezet, szerszámok, barkácsgépek, biztonságtechnika, vagyonvédelem, készházak, építőipari szállítmányozás, ingatlanok és ingatlanközvetítés, tervezés, tanácsadás, építőipari technológiák, kivitelezés, műemlékvédelem, építőipari kiadványok. Lakberendezés: bútorok (konyha, hálószoba, nappali szoba, előszoba, gyerekszoba, dolgozószoba, étkező, kerti és szabadidős bútorok), textíliák (lakás- és háztartási textíliák, bútorszövetek, függönyök, tapéták, szőnyegek, szőnyegpadlók), konyhai és fürdőszoba-berendezések, -felszerelések, világítótestek (lámpák, csillárok), belsőépítészet, textilipari anyagok, méteráru, bútorszövet, függöny, ágynemű, asztali textíliák, bőr, szőrme és bőrfeldolgozás. Élet a lakásban: háztartási gépek, berendezések, eszközök, háztartási tisztító- és fertőtlenítőszerek. Lakáson kívül: gyógyszerek, gyógyszer jellegű készítmények, kozmetikai, szépségápolási eszközök, termékek, terítéskultúra, készletek, kondicionálógépek, szauna, uszoda, képek, festmények, dísztárgyak, szoba- és kerti növények, florisztika, télikertek, kellékek, felszerelések, ajándékcikkek, alsó- és felsősportruházat, öltözködési kiegészítők, rövidáruk, sport- és turisztikai felszerelések, sátrak, kempingek, sporteszközök, gyermekjátékok, játszótéri felszerelések. Együttműködve a szakmai szövetségekkel, szervezetekkel, a kiállítás ideje alatt szakmai programokra, szaktanácsadásra is sor kerül.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

A szolgáltatások körének rendkívüli méretű bővülése tapasztalható a világon mindenhol. A szolgáltatószektor sokrétűségének és jelentőségének, valamint a PÉCS EXPO nagyszámú szolgáltatási tevékenységet folytató kiállítójának figyelembevételével szükségesnek éreztünk egy olyan új és különleges önálló kiállítást létrehozni, ahol „megfoghatóvá", látogatóközelivé válik a „megfoghatatlannak" ítélt szolgáltatási tevékenység. A SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás kiváló lehetőség cégük bemutatkozására, szolgáltatásaik kiajánlására, a szakmai partnerekkel és a közönséggel való személyes találkozásra. A szolgáltatótevékenység szemléletes ismertetése, megismertetése, akciók, kísérőprogramok számos látogatót vonzanak. A PÉCS EXPO hírneve, hagyománya, a nagyarányú érdeklődés biztosítéka. A SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás tematikája: energiaszolgáltatás (gáz, víz, áram, távfűtés stb.), kommunális szolgáltatások, környezetvédelem, környezettechnológia, településfejlesztés, üzemeltetés, pénzügyi szolgáltatások (bankok, takarékszövetkezetek, biztosítók, tőzsde, banktechnika, posta), egészségügy, oktatás, kultúra, művészet, idegenforgalom, szállodaipar, falusi turizmus, szórakoztatóipar, marketing (reklám, PR, piackutatás), média, kiadók, nyomdai és grafikai szolgáltatás, egyéb üzleti szolgáltatások.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

JÁRMŰVEK-JÁRMŰ-ALKATRÉSZEK 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Az 1999. évben megrendezett PÉCS EXPO tette meg az első lépéseket azért, hogy a jármű- és járműalkatrész-ipar képviselői „önálló" kiállítással és szakmai programokkal mutatkozhassanak be a nemzetközi vásáron. A szervezésben részt vállaló szakmai szervezetek, szövetségek továbbra is felajánlották együttműködésüket, amely biztosítéka az eredményes bemutatkozásoknak és a szakmai színvonal megtartásának. A PÉCS EXPO hírneve, hagyománya hozzájárul ahhoz, hogy az EXPO-n belül a tematikailag önálló kiállítás nagyszámú érdeklődőt fogadjon mind szakmai, mind pedig fogyasztói területekről.
A JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2001 Kiállítás tematikája: kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, kenőolajok, autófestők, hígítók, lakkok, gépjármű-elektronika, jármű-karbantartási eszközök, kellékek, karosszériák, gépjárműfényezés, korrózióvédelem, lakkok, abroncsok, gumifelújítás autómosó berendezések, autómentő szolgálat, baleseti segélynyújtás, közlekedés, áruszállítás, üzemanyag, benzinkutak, autójavító műhelyek, gépjárműkölcsönzés, minőségbiztosítás a jármű- és járműalkatrész-iparban.
Pécsi Ipari Vásár Kft 72/315-653

COMPELEKTRO 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Az informatika, az elektronika az utóbbi időben mérhetetlenül nagy fejlődésen ment keresztül, az ezen a területen működő vállalkozásoknak nap mint nap új kihívásoknak kell megfelelniük. Mindazon cégek, amelyek eleget tudnak tenni a felgyorsult fejlődés követelményeinek, sikeresen működhetnek. Az egyre bővülő piacon a sokrétű kínálatban való eligazodás nem könnyű feladat az érdeklődők számára. A PÉCS EXPO újabb kiállítási lehetőség e piaci terület képviselőinek az önálló bemutatkozáshoz. A hagyományok, a helyszín, a jó megközelíthetőség a biztosítéka annak, hogy nagyszámú látogató keresse fel a kiállítást, az érdeklődők sikerrel tájékozódhassanak a piaci kínálatról, informálódjanak a piaci trendekről. A COMPELEKTRO 2001 Kiállítás tematikája: szórakoztatóelektronika, háztartási elektronika, audio-video technika, világítástechnika, elektromos szerszámok, készülékek, gépek, híradástechnika, mikroelektronika, mérőműszerek, automatika, vezérléstechnika, elektromos alkatrészek, villamossági cikkek, hegesztéstechnika, hűtés- és légtechnika, műszerjavítás, szerviz, elektronikus kutatás, tervezés, információs technika, számítógépes hálózati technika, számítógéphardver, -szoftver, irodai szervezés, számítástechnikai irodai berendezések, bútorok, irodaszerek, optikai eszközök, elektronikus hangszerek, adatfeldolgozó berendezések, internet, on-line szolgáltatások, telekommunikáció, kommunikációs technika, egyéb informatikai, távközlési és elektronikai termékek, szolgáltatások.
Pécsi Ipari Vásár Kft 72/315-653

4. Jász Expo Kiállítás és Vásár

augusztus 2-5.

Jászberény, Bercsényi Úti Általános Iskola

A Jászság központjában, Jászberényben negyedik alkalommal rendezik meg a Jász Expót, a megye iparilag legfejlettebb kistérsége, a Jászság gazdaságának bemutatkozását. A vásár tematikája: élelmiszeripar, gépipar, háztartási gépek, építőipari, ház- és lakáskultúra, egészséges életmód, sport és szabadidő, informatika, idegenforgalom, falusi turizmus, gépjárművek. Várható kiállítók száma: 80-90 cég, látogatók száma: 8000 fő.
Helydíjak: 8800 Ft/m2+áfától.
Compexpo Kft. Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

Miskolci Nyári Vásár

augusztus 17-20.

Miskolc, Városi Sportcsarnok és környéke

A Miskolci Nyári Vásár megrendezése szerves része annak a folyamatnak, amely a város több évtizedre visszatekintő nyári vásári hagyományait ápolja. A regionális központtá válás érdekében szükség van gazdaságélénkítő és kereskedelemfejlesztő rendezvényekre, és ezek között kiemelkedő szerep jut a vásároknak, kiállításoknak. A Miskolci Nyári Vásár a régió legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, ahol jelentős áruválasztékkal, kedvezményekkel, akciókkal várják a látogatókat. Hagyományként jelenik meg ezen a vásáron is a régió városainak bemutatása, részvételükkel a vásári forgatag tovább színesedik. Az előző évben 8000 m2-en 160 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

X. FARMER-EXPO

augusztus 19-22.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás és Vásár
Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum területe

A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termelés egész vertikumát bemutató, évenként megismétlődő kiállítást Kelet-Magyarország központjában, Debrecenben immár tizedik alkalommal rendezik meg. A növekvő külföldi jelenlét a térség erősödő piaci lehetőségeit mutatja. A kiállítás dinamikus fejlődése hűen tükrözi a magyar agrár- és élelmiszer-ipari ágazat átalakulását. A szakkiállítás céltudatosan igyekszik minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, a megmérettetésre. A szakkiállítás az agrárágazatban működő gyártók, forgalmazók és szolgáltatócégek, a gazdálkodást segítő gazdasági társaságok, alapítványok, szervezetek, bankok és biztosítótársaságok egyik legfontosabb fóruma. A kiállítandó termékcsoportok: Mezőgazdasági gépészet: gépek, technológiák, alkatrészek. Növénytermesztés: vetőmagtermesztés, növényvédelem, talajgazdálkodás, műtrágyák, öntözés eszközei és gépei, környezetvédelem. Élelmiszeripar: élelmiszer-ipari termékek, italáruk, élelmiszer-ipari gépek, berendezések, eljárások. Állattenyésztés: állategészségügy, takarmányok, állattenyésztés eszközei, gépek, technológiák. Tenyészállat-bemutatók: szarvasmarha, sertés, baromfi, kecske. Erdő- és vadgazdálkodás. Biogazdálkodás, biotermékek. Szolgáltatások. Tervezett szakmai rendezvények: Bio-méhész bemutató. Alma- és gyümölcs-show. Integrált növénytermesztés a XXI. században. Burgonyatermesztési Szakmai Nap és Tanácskozás. Tenyészállat-bemutatók, show-bírálat, árverés. Sütőipari Napok. Borvidékek bemutatása – Észak-balatoni Borvidék. Húsfesztivál. Halászati bemutató. Nyulász Fórum. Üzletember-találkozók. Gépészeti bemutató.
Az elmúlt évben 369 kiállító 12 197 m2-en mutatta be kínálatát 38 750 látogatónak.
V-TRADE Kiállítások Kft., Péter Anita 52/436-011

LIGNO-NOVUM

augusztus 22-25.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum
Faipari és Asztalosipari Szakkiállítás

Az elmúlt évek rendezvényei bebizonyították, hogy az erdészeti-faipari szakemberek (gyártók, kereskedők, felhasználók, oktatás-kutatás területén dolgozók) évenkénti összejövetelére szükség van és lesz az elkövetkezendő években is. Hasznos időtöltés mindenki számára, akár kiállítóként, látogatóként vagy a szakmai programok résztvevőjeként érkezik Sopronba. A 2001. évi erdészeti és faipari kiállítás témája a korábbiakhoz képest nem változott. A szervezők szeretnék azonban a fő témakörökön belül a kínálat még szélesebb skáláját bemutatni. Témakörök: a faipari alapanyaggyártás, faipari szárítók, faipari gépek, szerszámok. élezőgépek, asztalos-, ács- és kárpitosmunkák kisgépei, szerszámai és egyéb eszközei, bútor-, épületasztalos-, kárpitos-, alap- és segédanyagok, szerelvények, kötőelemek, faipari ragasztó- és felületkezelő anyagok, favédő szerek, faipari termékek, félkész és késztermékek, a faipar szellemi háttere (kutatás-fejlesztés, minősítés, oktatás, számítástechnika), munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek, papíripar, csomagolóipar, művészet. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-talákozó, szakmai bemutató is szerepel. Az idei évben faipari kézművesek részvétele is lehetővé válik, ezzel tovább színesedik a kiállítás és vásár. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a WOOD-TECH Erdészeti Szakvásárt.
PROGRAM Kft Langné Csetkovics Magdolna 99/334-538

WOOD-TECH

augusztus 22-25.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum
Erdészeti Szakvásár

Témakörök: csemetekerti gépek és növényvédelem, tápanyagpótlás-technológia és eszközei, erdővédelem, erdőművelési gépek, fahasználati gépek, erdészeti útépítés és -fenntartás gépei, erdészeti kisgépek, segédeszközök, elsődleges faipari fafeldolgozó gépek, szerszámok és élezőgépeik, erdőgazdálkodási és fafeldolgozási gépek karbantartásának anyagai, eszközei, faanyagvédő szerek, üzemi rádiók, rádióvezérlés, számítástechnika az erdőgazdálkodásban, erdészeti oktatás, továbbképzés, munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek. Újdonság az előző évekhez képest a vásárdíjra való pályázati lehetőség. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-talákozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a LIGNO-NOVUM Faipari és Asztalosipari Szakvásárt.
PROGRAM Kft. Langné Csetkovics Magdolna 99/334-538

IX. Vásár Agriában

augusztus 22-26.

IX. Egri Nemzetközi Vásár
Eger, Neumann János Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium

A Vásár Agriában Kiállítás és Vásár Heves megye és az észak-magyarországi régió egyik legjelentősebb gazdasági rendezvénye. Az ötnapos rendezvény idén új helyszínen fogadja résztvevőit Egerben. A kiállítás a helyi cégeknek ad teret, mellettük megjelennek a város, a megye külföldi gazdasági kapcsolatainak képviselői is. A kiállítás mellett több konferencia és üzleti rendezvény kerül lebonyolításra. A vásár tematikája: mezőgazdaság, élelmiszeripar, építőipar, ház- és lakáskultúra, banktechnika, idegenforgalom, sport, szabadidő, egészséges táplálkozás és életmód, gépjárművek.
Compexpo Kft. Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

XXI. Budapesti Divatnapok

szeptember 2-4.

Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

A nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi-felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik.
Magyar Divatintézet Kft. Sági Krisztina 338-4557

XII. Interior Textiles Budapest

szeptember 2-4.

Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

A Budapesti Divatnapokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyag padlók, nem szőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.
Magyar Divatintézet Kft. Sági Krisztina 338-4557

23. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

szeptember 8-10.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Hungaromed

szeptember 4-7.

II. Nemzetközi Orvostechnikai és Egészségügyi Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont, C pavilon

Tematika: 1. Orvosi kézieszközök. 2. Diagnosztikai eszközök, készülékek. 3. Terápiás eszközök, készülékek. 4. Egyéb orvostechnikai eszközök. 5. Kórháztechnika. 6. Labortechnika. 7. Egyszer használatos termékek és gyógyászati segédeszközök. 8. Informatika. 9. Egészségügyi textíliák. 10. Egészségügyi bútorok, berendezések. 11. Implantátumok. 12. Szolgáltatások 13. Fogászat-fogtechnika. 14. Gyógyszeripar, -kereskedelem és gyógyszerészet. 15. Egyéb. Az elmúlt évben 140 kiállító 1268 m2-en mutatta be kínálatát 3613 látogatónak.
Helydíjak: 13 900 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt Tóth Judit 263-6494

105. BNV

szeptember 17-23.

Budapesti Vásárközpont

7 nap az otthon birodalmában és 7 érv, amiért érdemes kiállítani: megújult tematika, melynek középpontjába az otthon került, koncentráltabb bemutatkozási lehetőség, közvetlen visszajelzés a nagyközönség részéről, lehetőség meglevő üzleti kapcsolatai ápolására, újak kiépítésére, megfelelő marketingeszköz új termékei, szolgáltatásai bevezetésére, közel 200 000 látogató nyomon követheti a legújabb trendeket. Tematika: HÁZÉPÍTÉS: Építőipari termékek, szerkezetek, szerszámok, fűtés-, lég- és klímatechnika, szaniter- és uszodatechnika, belsőépítészet. KERTÉPÍTÉS. LAKBERENDEZÉS: Bútor, lakástextília, lakásvilágítás, képző- és iparművészeti termék, háztartási gép, edény, asztali teríték. SZÓRAKOZÁS: Szórakoztatóelektronika, multimédia, hangszer és házistúdió, fotótechnika. SZABADIDŐ: Hobbi, sportszer, szolárium, játék. LAKOSSÁGI SZOLGÁLTATÁSOK: Távközlés, informatika, energetika, banki tevékenység, biztosítási szolgáltatás.
Helydíjak: 15 500 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt. Davidovics Iván 263-6067

Konferencia

Az üzleti prezentáció szabályai a törvényváltozás után

július 17.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: A visszamenőleges alkalmazás értelmezése. A reprezentáció és az üzleti ajándékkal kapcsolatos áfaszabályok. Az adóköteles és adómentes reprezentáció (és ajándék) elszámolása a társasági adóban. Mikor kell társadalombiztosítási járulékot és mikor egészségügyi hozzájárulást fizetni. A reprezentáció és az üzleti ajándék fogalmi meghatározása. A kapcsolódó szolgáltatásokkal összefüggő szabályok pontosítása. Adómentes és adóköteles reprezentáció, üzleti ajándék a személyi jövedelemadóban. Üzleti ajándéknak nem minősülő ajándékok utáni adózási szabályok. Egyéb természetbeni juttatásokkal kapcsolatos adó-, járulék- és áfaszabályok. Előadók: Lucz Zoltánné főosztályvezető-helyettes, PM, Kiss Lenke elnöki tanácsadó, APEH, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa/fő.
Cégvezetők Klubja Baranyó Csaba 202-2199/183

A költségelszámolások új módszerei a számviteli törvény szerint (változások az 5. és a 8. számlaosztályban)

július 19.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Ráfordítások az eredménykimutatásokban. Mikor kell az 5. számlaosztályból a 8. számlaosztályba átvezetni. Összköltség- és forgalmiköltség-eljárások eltérései és azonosságai. Közvetlen és általános költségek (a 6. és 7. számlaosztályban). Önköltségszámítás. Ráfordítások a kiegészítő mellékletben. Számlarend és számviteli politika. Különböző költségek megítélése a változások alapján: anyagi jellegű ráfordítások, személyi jellegű ráfordítások, értékcsökkenési leírás, ELÁBÉ, egyéb ráfordítások, rendkívüli ráfordítások. Fizetett kamatok. Előadó: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, PM.
Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa/fő.
Cégvezetők Klubja Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. július 1.) vegye figyelembe!