Eseménynaptár 2001 06.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. június 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 38. számában (2001. június 1.)

XI. Kelet-Nyugat Expó

május 30-június 4.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A Kelet-Nyugat Expó Magyarország második legnagyobb általános kiállítása és vására. Rangját kiállítóinak száma, megjelenésének színvonala és az üzleti világ fokozott érdeklődése mellett az adja, hogy a gazdasági nagyrendezvénynek otthont adó város, Nyíregyháza, a rendkívül ígéretes jövőjű Ukrajna, Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország régiói alkotta több mint százezer négyzetkilométernyi és mintegy 14 millió ember által lakott terület, a Kárpátok Eurorégió adminisztratív központja. Nyíregyházát, a 120 ezer lakosú vásárvárost a kedvező földrajzi fekvése teszi mindenekelőtt alkalmassá arra, hogy évenként – immár tizenegyedik alkalommal – megrendezze a beruházási, fogyasztási és kézművesipari javak bemutatóját, egyben a kelet-középeurópai üzletemberek találkozóit. A beruházási, fogyasztási és kézművesipari termékek bemutatóján túl már hagyományosan helyet kapnak a Bau 2001 építőipari és a Home 2001 lakberendezési szakkiállítások és az ezzel kapcsolatos nemzetközi üzletember-találkozók, valamint szakmai bemutatók és fórumok. A kiállítási programban szerepelnek országnapok, amelyeken a cseh, az ukrán és a román vállalkozók kínálatai mellett idén először a francia és az olasz üzletemberek is bemutatkoznak, s keresnek magyar partnereket. Nagy érdeklődés előzi meg a magyar főváros részvételét: Budapest bemutatkozása ugyancsak ígéretes kapcsolatfelvételi lehetőség forrása. Az elmúlt évben 20 000 m2-en 437 kiállító mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak. Árucsoportok: fogyasztási és beruházási javak, építőanyagok, technológiák, kézművesipari javak, belsőépítészet, lakberendezés.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411 447

Bau 2001

május 30-június 4.

Nemzetközi Építészeti Szakkiállítás
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

Szinte észrevétlenül nőtte ki magát az új szakkiállítás, az építő- és építőanyag-ipar reprezentatív bemutatkozási lehetősége, a BAU 2001. Az előző évi szakkiállítás sikere már bizonyította e szakmai expó létjogosultságát. Az új anyagok és technológiák széles skálája számos érdeklődőt vonzott, a közeli és távolabbi régiók hasznos találkozásai születtek. A BAU 2001 idén jelentős figyelmet fordít a lakásépítkezéssel kapcsolatos új anyagok és technológiák bemutatására. E témakör kerül az Építéstudományi Egyesület által szervezett szimpózium, valamint a nemzetközi üzletember-találkozók középpontjába. A vásár minden napján más szakterület mutatja be építkezésekhez kínált újdonságait, az épületgépészet, az épületszigetelés legfrissebb ajánlatát. Külön figyelem övezi az építkezésekkel kapcsolatos szolgáltatások felvonultatását – a finanszírozás sokszínű lehetőségeitől kezdve a gép- és anyagkölcsönzésig. Mindezek, s a Kárpátok Eurorégió országaiból érkező szakmai közönség várható nagy száma erősítik a hazai cégek részvételi szándékát a szakkiállításon. Árucsoportok: építési-épületgépészeti anyagok, technológiák, külső- és belső bevonatok, építőipari szolgáltatások, szigetelőanyagok. Az elmúlt évben 126 kiállító 8000 m2-en mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411 447

Home 2001

május 30-június 4.

Nemzetközi Lakberendezési Szakkiállítás
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

A Home 2001 szakkiállítás igen jelentős hazai és külföldi igényt elégít ki, ezért is számíthat rendkívüli keresletre az itt felvonultatott termékek sokasága. A Home 2001 szakkiállítás főbb témakörei: belsőépítészet, lakáskultúra, bútor, háztartási gépek, berendezések, szórakoztatóelektronika, az otthonnal kapcsolatos szolgáltatások. Kísérő rendezvények: Egészséges életkörülmények otthonunkban (sSzimpózium). A lakberendezés trendje a XXI. században. Az elmúlt évben 98 kiállító 4000 m2-en mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411 447

9. Pünkösdi Kiállítás és Kézműves Vásár

június 1-4.

Esztergom, Prímás-sziget, Sportcsarnok

Beruházási és fogyasztási javak kiállítása bel- és külföldi, kis- és középvállalkozók, termék-előállítók részvételével. 500 m2 fedett és 1000 m2 szabad területen kerül megrendezésre a vásár. A szabad területen kézművesek tartanak mesterségbemutatót. Az idei évben vendégek a külföldi és hazai szlovák vállalkozók, kézművesek, felnőtt és gyermek néptáncegyüttesek, sportolók. A rendezvény helyszíne az épülő, és várhatóan idén ősszel átadásra kerülő Mária Valéria híd lábánál helyezkedik el. A híd átadása jelentősen befolyásolja majd a két régió gazdasági fejlődését is. A látogatókat vidámpark, lacikonyha, sörsátor, tűzijáték, sétahajózás és egyéb kulturális és sportrendezvények várják a kiállításon és vásáron kívül. Az elmúlt évben 137 kiállító 1710 m2-en mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
HÍD Alapítvány, Gál Kálmánné 33/413-015

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 5-6.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipőmintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag, bőr- kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekhez is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.
Bőr és Cipőipari Egyesülés, Till István  252-9556

Szolnok Expó 2001

június 7-10.

9. Szolnoki Nemzetközi Kiállítás és Vásár
Szolnok-Tiszaliget, Városi Sportcsarnok és környéke

A Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényeként számon tartott expó évente kerül megrendezésre a város zöldövezetében, a Tiszaligetben. A vásár és kiállítás tematikájának összeállításakor mindig igyekeznek az észak-alföldi régió gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt működő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól átfogó képet nyújtani mind a szakmai látogatók, mind a lakosság számára. Az elmúlt évben 143 kiállító 15 000 m2-en mutatta be kínálatát 10 000 látogatónak. A vásár jellege általános, mind az ipar, mind a mezőgazdaság felvonultatja beruházási és fogyasztási javait. Árucsoportok: élelmiszeripar, építőipar, sport, szabadidő, idegenforgalom.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

VIII. Kazincbarcikai Vásár

június 8-10.

Kazincbarcika

A nyári kulturális fesztivál kiemelkedő esemény a város életében. Lehetőséget ad a város és térsége iparának a bemutatkozásra, a kereskedelmi élet színesítésére. A szakemberek számára kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt, a lakosságnak pedig kikapcsolódást. Az elsősorban vegyiparáról ismert város megmutatja sokszínűségét, törekvését az új lehetőségek keresésére. számítanak a város iránt érdeklődő befektetők és gazdasági társaságok megjelenésére. Az előző évben 60 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 5000 látogatónak.
Vásáriroda Kft., 46/505-262

KRIMINALEXPÓ 2001

június 11-13.

10. Nemzetközi Biztonsági, Védelmi, Informatikai, Közlekedésbiztonsági Szakkiállítás és Konferencia
Egyetemi Kongresszusi Központ

A KRIMINAEXPO, mely az elmúlt években nemzetközi elismertségre tett szert, ezen gondolatok jegyében szervezte rendezvénysorozatát, ahol a közigazgatásban, a bűnüldözésben, az igazságszolgáltatásban, valamint ezek kapcsolatrendszerében dolgozó szakemberek eszmecseréje mellett mindig megjelent a legújabb technikák kiállítása, a szakemberek és az üzleti élet képviselőinek kölcsönös párbeszéde. A szervezők meggyőződése szerint ugyanis csak ily módon oldható meg a gyors ütemű fejlődés és az újonnan megjelenő problémák kezelése. E gondolatkörök részletes kifejtése és megvitatása a 10. KRIMINALEXPÓ konferenciáinak tárgya, s a legkorszerűbb műszaki megoldásokból összeállított kiállítás most is lehetőséget ad a szakemberek kölcsönös eszmecseréjére, az új ötletek és új kihívások örökös versenyfutásának seregszemléjére. A különböző nemzetek önálló standjai lehetőséget nyújtanak a nemzetközi tendenciák megismerésére, azok általános és egyedi hasznosítására az egyes nemzeti fejlesztéseknél. A rendezvényt a kiállítás mellett, több önálló konferencia kíséri, melyek a biztonsággal összefüggésben, speciális szakmai területek problémáit tárgyalják meg. A rendezők várják a kiállításra mindazon cégek jelentkezését, akik a közlekedésbiztonság, adatbiztonság, információtechnológia-védelmi rendszerek témakörével kapcsolatos termékeiket, szolgáltatásaikat szeretnék bemutatni. Konferenciák: I. Bűnüldözési konferencia – A modern információs technológiákkal kapcsolatos visszaélések, a bűnözés, a megelőzés és a bizonyítás gyakorlati jogi kérdései. II. IT-SEC – Informatikai és telekommunikációs konferencia. A modern technológia szerepe a biztonságos állam, a hatékony bűnüldözés és igazságszolgáltatás terén, a fejlesztések nemzetközi tendenciái. III. A szakértő szerepe a bűnüldözésben és az igazságszolgáltatásban, egyedi szakértői megoldások. IV. Válasz a korrupcióra. V. A sporthuliganizmus visszaszorításának, megelőzésének jogi és technikai lehetőségei. VI. 5. Nemzetközi katonai igazságszolgáltatási szakemberek konferenciája.
Compexpo Kft., Tarnai Katalin 317-6760

INNOFÓRUM 2001

június 14-15.

IX. Hazai Szellemi Termék Börze
Gellért Szálló, Budapest

A résztvevők (innovatív kisvállalkozások, kutatók, fejlesztők, feltalálók) több mint félszáz hasznosítható szellemi terméket ajánlanak olyan vállalkozóknak, vállalkozásoknak, akik (amelyek) új szellemi termékek vásárlásával, hasznosításával kívánják üzleti tevékenységüket fokozni. Az Innofórum 2001 megtekintése hasznos azon ügynökségek, szervezetek számára is, amelyek a szellemi eredmények hasznosítását közvetve segítik elő. A Szellemi Termék Börze látogatása ingyenes. A látogatók számára külön térítés nélkül biztosítanak: inkubátorházi tanácsadást, iparjogvédelmi, üzleti és marketing-tanácsadást, gazdasági, műszaki és egyéb információkat. A Szellemi Termék Börzén felkínált témákról katalógust jelentetnek meg. Az Innofórum 2001 kitűnő lehetőség személyes megbeszélések folytatására két napon keresztül 10 és 17 óra között.
Magyar Innovációs Szövetség, dr. Antos László 386-9615

PÉCS EXPÓ

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Ma már a gazdaság szereplői számára evidencia, hogy a nagy múltú PÉCS EXPÓ elvitathatatlanul a legjelentősebb gazdasági fóruma a dél-dunántúli térségnek. Mint a beruházási javak és fogyasztási cikkek egyik legnagyobb vidéki vására Magyarországon, a kiállító cégeknek lehetőséget nyújt a megmérettetésre, üzletfeleikkel, fogyasztóikkal való találkozásra, új termékek és szolgáltatások bemutatására, promóciós akciók lebonyolítására, a piaci jelenlét bővítésére. A PÉCS EXPÓ-n a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül, öt önálló kiállítás nyújt átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2001 Kiállítás, OTTHON 2001 Kiállítás, SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás, JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2001 Kiállítás, COMPELEKTRO 2001 Kiállítás. A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

VINFOOD 2000 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Magyar Közösségi Agrármarketing Centrum Kht. (FVM AMC), a kiállítók, a szakmai szövetségek, – szervezetek és a kamarák részéről felmerült az igény arra, hogy a borászati, a gasztronómiai témakörök, kiegészítve a mezőgazdasággal és az élelmiszeriparral, önállóan egy szakmai jellegű keretbe foglalva jelenjenek meg a PÉCS EXPÓ-n. A 2000-ben nagy sikerrel megrendezett VINFOOD méltán váltott ki elismerést a közönség és a szakma részéről is. Kiegészítő, szakmai kísérő rendezvényeivel a PÉCS EXPÓ legeredményesebb önálló kiállítása volt.
A VINFOOD 2001 Kiállítás tematikája: Borászat (szőlőtermesztés, szőlészeti, borászati eszközök, technológiák, borok, pezsgők). Élelmiszeripar (élelmiszer-ipari gépek, eszközök, élelmiszer-ipari csomagolástechnika, élelmiszer-ipari termékek: húsáruk, füstölt áruk, haláruk, tejtermékek, tejtartalmú termékek, édességek, csokoládék, szárazsütemények, cukoráru, aprósütemény, jégkrémek, egyéb csemegeáru, mélyhűtött termékek, konzervek, félkész ételek, pékáru, tésztafélék, gabonaipari termékek, fűszerek, ételízesítők, aromák, biotermékek, diabetikus élelmiszerek, sörök, égetett szeszek, likőrök, alkoholmentes italok, kávé, tea, állateledel, egyéb élelmiszerek). Gasztronómia (vendéglátó ipari gépek, vendéglői felszerelések, éttermek, vendéglátóhelyek, hideg- és melegkonyhai készítmények, házi készítmények, biokészítmények, tájjellegű népi ételek). Mezőgazdaság (mezőgazdasági gépek, eszközök, kertészeti kisgépek, eszközök, mezőgazdasági és kertészeti termények, takarmányok, zöldség, gyümölcs, kertészeti termények, vetőmagok, biotermékek, méhészeti termékek, növényvédő szerek, ásványi anyagok, állattenyésztés, állattenyésztési berendezések, állatgyógyászat, csomagolóanyagok, gépek, berendezések, raktározástechnika, növényvédő szerek, környezetbarát vegyipari termékek). Gazdag szakmai és közönségrendezvény programmal kívánjuk biztosítani a VINFOOD 2001 Kiállítás komplexitását, sikerét. Lehetőséget nyújtunk továbbá kiállítóink számára a látogatóközönség figyelmének nagyarányú felkeltése céljából – termékeik bemutatásán kívül – a kiállított termékek helyszíni kóstoltatására, árusítására, felhasználásukkal kapcsolatos tanácsadásra.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

OTTHON 2000 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

OTTHON elnevezéssel két éve új szakkiállítást indítottak útjára, amely magában foglalja a tervezéstől, a tanácsadástól kezdve az építőipar teljes keresztmetszetét, a lakáskultúra tárgyait, eszközeit. A 2000. évi PÉCS EXPÓ statisztikai adatainak értékelése alapján a PÉCS EXPÓ kiállítóinak jelentős része az építőipar különböző területeinek képviseletében állított ki. Ezért – támaszkodva a hagyományokra, figyelembe véve a kiállítói szokásokat – úgy gondoljuk, hogy a ház- és lakásépítéssel, lakberendezéssel kapcsolatos kiállítás a PÉCS EXPÓ keretein belül, de önálló kiállításként fokozott érdeklődésre tarthat számot az érintett cégek és a látogató közönség részéről is. Az OTTHON 2000 Kiállítás tematikája: Építkezés: építőanyagok, építési kerámiák, tetőfedés, épületszerelvények, építőipari gépek, épületgépészet, építőipari, szakipari kisgépek, berendezések, eszközök, famegmunkáló gépek, szerszámok, csiszolóanyagok, vasalatok, zárak, szaniteráruk, faipari termékek, burkolóanyagok, víz-, gáz-, fűtés- és villanyszerelés, hő- és hangszigetelés, építő-vegyipari termékek, gépek, berendezések, ablakok, ajtók, kapuk, kerítések, lépcsők, padló és mennyezet, szerszámok, barkácsgépek, biztonságtechnika, vagyonvédelem, kész házak, építőipari szállítmányozás, ingatlanok és ingatlanközvetítés, tervezés, tanácsadás, építőipari technológiák, kivitelezés, műemlékvédelem, építőipari kiadványok. Lakberendezés: bútorok (konyha, hálószoba, nappali szoba, előszoba, gyerekszoba, dolgozószoba, étkező, kerti és szabadidős bútorok), textíliák (lakás- és háztartási textíliák, bútorszövetek, függönyök, tapéták, szőnyegek, szőnyegpadlók) konyhai és fürdőszoba-berendezések, felszerelések), világítótestek (lámpák, csillárok) belsőépítészet, textilipari anyagok, méteráru, bútorszövet, függöny, ágynemű, asztali textíliák, bőr, szőrme és bőrfeldolgozás. Élet a lakásban: háztartási gépek, berendezések, eszközök, háztartási tisztító- és fertőtlenítőszerek. Lakáson kívül: gyógyszerek, gyógyszer jellegű készítmények, kozmetikai, szépségápolási eszközök, termékek, terítéskultúra, készletek, kondicionálógépek, szauna, uszoda, képek, festmények, dísztárgyak, szoba- és kerti növények, florisztika, télikertek, kellékek, felszerelések, ajándékcikkek, alsó és felső sportruházat, öltözködési kiegészítők, rövidáruk, sport- és turisztikai felszerelések, sátrak, kempingek, sporteszközök, gyermekjátékok, játszótéri felszerelések. Együttműködve a szakmai szövetségekkel, szervezetekkel, a kiállítás ideje alatt szakmai programokra, szaktanácsadásra is sor kerül.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

A szolgáltatások körének rendkívüli méretű bővülése tapasztalható a világon mindenhol. A szolgáltatószektor sokrétűségének és jelentőségének, valamint a PÉCS EXPÓ nagyszámú szolgáltatási tevékenységet folytató kiállítójának figyelembevételével szükségesnek éreztünk egy olyan új és különleges, önálló kiállítást létrehozni, ahol „megfoghatóvá", látogatóközelivé válik a „megfoghatatlannak" ítélt szolgáltatási tevékenység. A SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás kiváló lehetőség cégük bemutatkozására, szolgáltatásaik kiajánlására, a szakmai partnerekkel és a közönséggel való személyes találkozásra. A szolgáltató tevékenység szemléletes ismertetése, megismertetése, akciók, kísérő programok számos látogatót vonzanak. A PÉCS EXPÓ hírneve, hagyománya a nagyarányú érdeklődés biztosítéka. A SZOLGÁLTATÁS 2001 Kiállítás tematikája: energiaszolgáltatás (gáz, víz, áram, távfűtés stb.), kommunális szolgáltatások, környezetvédelem, környezettechnológia, településfejlesztés, üzemeltetés, pénzügyi szolgáltatások (bankok, takarékszövetkezetek, biztosítók, tőzsde, banktechnika, posta), egészségügy, oktatás, kultúra, művészet, idegenforgalom, szállodaipar, falusi turizmus, szórakoztatóipar marketing (reklám, PR, piackutatás), média, kiadók, nyomdai és grafikai szolgáltatás, egyéb üzleti szolgáltatások.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2000 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Az 1999. évben megrendezett PÉCS EXPÓ tette meg az első lépéseket azért, hogy a jármű- és járműalkatrész-ipar képviselői „önálló" kiállítással és szakmai programokkal mutatkozhassanak be a nemzetközi vásáron. A szervezésben részt vállaló szakmai szervezetek, szövetségek továbbra is felajánlották együttműködésüket, amely biztosítéka az eredményes bemutatkozásoknak és a szakmai színvonal megtartásának. A PÉCS EXPÓ hírneve, hagyománya hozzájárul ahhoz, hogy az EXPÓ-n belül a tematikailag önálló kiállítás nagyszámú érdeklődőt fogadjon mind szakmai, mind pedig fogyasztói területekről. A JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2001 Kiállítás tematikája: kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, kenőolajok, autófestők, hígítók, lakkok, gépjármű-elektronika, jármű-karbantartási eszközök, kellékek karosszériák, gépjárműfényezés, korrózióvédelem, lakkok, abroncsok, gumifelújítás, autómosó berendezések, autómentő szolgálat, baleseti segélynyújtás, közlekedés, áruszállítás, üzemanyag, benzinkutak, autójavító műhelyek, gépjárműkölcsönzés, minőségbiztosítás a jármű- és járműalkatrész-iparban.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

COMPELEKTRO 2000 Kiállítás

június 27.-július 1.

Pécs, Apáczai Csere János Nevelési Központ

Az informatika, az elektronika az utóbbi időben mérhetetlenül nagy fejlődésen ment keresztül, az ezen a területen működő vállalkozásoknak nap mint nap új kihívásoknak kell megfelelniük. Mindazon cégek, amelyek eleget tudnak tenni a felgyorsult fejlődés követelményeinek, sikeresen működhetnek. Az egyre bővülő piacon a sokrétű kínálatban való eligazodás nem könnyű feladat az érdeklődők számára. A PÉCS EXPÓ újabb kiállítási lehetőség e piaci terület képviselőinek az önálló bemutatkozáshoz. A hagyományok, a helyszín, a jó megközelíthetőség a biztosítéka annak, hogy nagyszámú látogató keresse fel a kiállítást, az érdeklődők sikerrel tájékozódhassanak a piaci kínálatról, informálódjanak a piaci trendekről. A COMPELEKTRO 2001 Kiállítás tematikája: szórakoztatóelektronika háztartási elektronika, audio-video technika, világítástechnika, elektromos szerszámok, készülékek, gépek, híradástechnika, mikroelektronika, mérőműszerek, automatika, vezérléstechnika, elektromos alkatrészek, villamossági cikkek, hegesztéstechnika, hűtés és légtechnika, műszerjavítás, szerviz, elektronikus kutatás, tervezés, információs technika, számítógépes hálózati technika, számítógéphardver, -szoftver, irodai szervezés, számítástechnikai irodai berendezések, bútorok, irodaszerek, optikai eszközök, elektronikus hangszerek, adatfeldolgozó berendezések, internet, on-line szolgáltatások telekommunikáció, kommunikációs technika, egyéb informatikai, távközlési és elektronikai termékek, szolgáltatások.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

AGROFOOD 2001. Megyei Aratóünnep

június 28-július 1.

VII. Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás
Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg mMegye várja a hazai és nemzetközi kiállítókat, az agrárium helyzete és lehetőségei iránt érdeklődőket a szakkiállításra és a kapcsolódó rendezvényekre. A szakkiállításon bemutatkoznak a növénytermesztő cégek, a biogazdálkodás iránt elkötelezett vállalkozások, a növényvédelmet és a növénytermesztést gépi eszközökkel segítő hazai és külföldi érdekeltségű forgalmazók. Az állattenyésztés területén a ló, a sertés és a kiskérődzők bemutatását helyezik előtérbe, míg az EU-csatlakozás ágazatot érintő fontosabb kérdései szakmai előadások kerülnek feldolgozásra. Kísérő szakmai és tájtermékek bemutatását célzó kísérő programokkal kívánnak rámutatni az országos és régiós feladatokra. A fórum keretében hazai és nemzetközi, környezetgazdálkodással foglalkozó szakemberek tolmácsolásában értékelik a lehetőségeket. A szakkiállítás fontos kísérő rendezvénye a Megyei Aratóünnep, melyen szakmai és kulturális programok, versenyek és vetélkedők tesznek hangulatosabbá a kiállításon eltöltött napokat. Bemutatkozik a rendezvényen a Szatmári Tájkörzet saját kulturális hagyományával, idegenforgalmi lehetőségeivel, és gasztronómiai különlegességeivel.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

Miskolci Nyári Vásár

augusztus 17-20.

Miskolc, Városi Sportcsarnok és környéke

A Miskolci Nyári Vásár megrendezése szerves része annak a folyamatnak, amely a város több évtizedre visszatekintő nyári vásári hagyományait ápolja. A regionális központtá válás érdekében szükség van gazdaságélénkítő és kereskedelemfejlesztő rendezvényekre, és ezek között kiemelkedő szerep jut a vásároknak, kiállításoknak. A Miskolci Nyári Vásár a régió legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, ahol jelentős áruválasztékkal, kedvezményekkel, akciókkal várják a látogatókat. Hagyományként jelenik meg ezen a vásáron is a régió városainak bemutatása, részvételükkel a vásári forgatag tovább színesedik. Az előző évben 8000 m2-en 160 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Konferencia

Megváltoztak (visszamenőleg is!) az üzleti prezentáció ez évi szabályai

június 6.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: A visszamenőleges alkalmazás értelmezése. A reprezentáció és az üzleti ajándékkal kapcsolatos áfaszabályok. Az adóköteles és adómentes reprezentáció (és ajándék) elszámolása a társasági adóban. Mikor kell társadalombiztosítási járulékot és mikor egészségügyi hozzájárulást fizetni. A reprezentáció és az üzleti ajándék fogalmi meghatározása. A kapcsolódó szolgáltatásokkal összefüggő szabályok pontosítása. Adómentes és adóköteles reprezentáció, üzleti ajándék a személyi jövedelemadóban. Üzleti ajándéknak nem minősülő ajándékok utáni adózási szabályok. Egyéb természetbeni juttatásokkal kapcsolatos adó-, járulék- és áfaszabályok. Előadók: Lucz Zoltánné főosztályvezető-helyettes, PM, Kiss Lenke elnöki tanácsadó, APEH, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa/fő.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Ej, ráírunk arra még!?

június 15.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: A digitális aláírás bemutatása és fajtái. Elektronikus dokumentumfajták és bizonylatok. Az aláírás előtt: tanúsítványok, titkosítás, hitelesítés. Az aláírás technikája. Az aláírás után: ellenőrzés és jogkövetkezmény. A hitelesítés, hitelesítésszolgáltatás szabályai. Üzleti tanúsítványok igénylése és használata. Az elektronikus üzleti kommunikáció veszélyei. Bizonylatolás, számlázás és áfa kezelése. On-line ügyletek áfaszabályai és a közvetett adózás. Várható fejlemények az on-line ügyletek adózásában. Előadók: dr. Dessewffy Anna főcsoportfőnök, Informatikai Kormánybiztosság, Fekete János elnökségi tag, Adatbázis-forgalmazók Szövetsége, Tárnoki Péter mb. osztályvezető, PM, Pakucsi Zoltán munkatárs, PM, Kardos Péter munkatárs, PM.
Részvételi díj: 19 800 Ft+áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 14 800 Ft+25% áfa/fő.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. június 1.) vegye figyelembe!