Eseménynaptár 2001 05.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. május 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 37. számában (2001. május 1.)

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

május 3-6.

Erdei Ferenc Művelődési Központ

A kiállításon megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle, komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A rendezvényre a belépés díjtalan.
COUNTY PRESS Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/417-980

HUMANEXPO 2001

május 7-8.

Budapest Kongresszusi Központ
4. Országos Humánpolitikai Szakkiállítás és Konferencia

1998-ban indult útjára a HUMANEXPO rendezvénysorozat. A szakkiállítás témakörei: szervezetfejlesztés, munkaerő-közvetítés, fejvadászat, tanácsadás, tréning, oktatás-képzés, nyelvoktatás, könyv- és lapkiadás, egészségügy, szolgáltatások, nyugdíjpénztárak és biztosítók stb. Csak kiállítók számára a hazai kiállítási piacon elsőként kínált szolgáltatás: a HUMANEXPO weboldalán minden kiállító számára saját partneroldalt biztosítanak a szervezők. Ebben az internetes kiállításkatalógusban a legfontosabb cégadatok, a tevékenységi kör, referencialista feltüntetése mellett a kiállító saját weboldalára történő „direkt link" elhelyezésére is van lehetőség. A kiállítói partneroldalhonlap 1 éven át elérhető. Konferencia-témakörök: tréning, képzés, oktatás, nyelvi továbbképzés. Szervezetfejlesztés, tanácsadás. Közoktatás, önkormányzatok, alapítványok humánpolitikai képzései. A kiállítás központi területén a kiállítókkal történő közvetlen kapcsolatépítésen kívül nyitott szekcióelőadásokra, szakmai könyvismertetésekre, sajtóbeszélgetésekre, minitréninggel egyenértékű videovetítésekre, ingyenes tréningekre kerül sor.
HUMANEXPO Szervező Iroda: Horváthné Lesták Zsuzsa 275-0316, Cserkuti György 252-2291

INFO

május 8-12.

3. Nemzetközi Informatikai és Kommunikációtechnikai Szakkiállítás
ICT Fórum Információ- és Kommunikációtechnológiai Fórum
Budapesti Vásárközpont

Az INFO által felölelt szakterületek óriási iramban fejlődnek, mindennapjainkat átszövik az újabbnál újabb megoldások. Az informatikai és telekommunikációs eszközök egyre újabb generációi jelennek meg, s az informatikai rendszerek lassan mindent behálóznak. Éppen ezért az INFO nem csupán a szakembereket, hanem a nagyközönséget is vonzza. Így az INFO 2001 nemcsak a szakmai látogatóknak, hanem a számítástechnika és a telekommunikáció iránt érdeklődő, szélesebb értelemben vett felhasználóknak is nyújt újdonságokat. Az ICT Fórum kizárólag a szakmának, az ICT szakembereinek és a gazdasági, kormányzati döntéshozóknak szól. E B2B típusú rendezvény helyszínében is elkülönül: a B pavilonban kap helyet a kiállítási rész, valamint a kapcsolódó szakmai konferenciák is itt lesznek. A háromnapos rendezvény teljes időtartama alatt csak szakmai megbeszélések és tárgyalások folytathatók, az árusítás, a szórakoztató, műsoros programok szervezése e pavilonban nem megengedett. Tematika: INFO 2001: Információtechnológia. Hardver. Szoftver. Hálózati technológia. Alkatrészek, perifériák, tartozékok. Számítástechnikai szolgáltatások. Multimédia. Adat- és telekommunikáció. Repro- és másolástechnika. Tanácsadás és információ. ICT Fórum: Információtechnológia. Hardver. Szoftver. Hálózati technológia. Alkatrészek, perifériák, tartozékok. Számítástechnikai szolgáltatások. Adat- és telekommunikáció. Repro- és másolástechnika.
Részvételi díj: 19 000 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

„A HÁZ"

május 9-13.

Építőipari és Lakberendezési Szakvásár
Szombathely, Haladás VSE Sportcsarnok

Kiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszobaberendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók.
Előző évi kiállítók száma: 132. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt szakmai előadások kísérik. Fedett csarnokban épített sorstand 10 100 Ft/m2 + 25% áfa, sarokstand 10 900 Ft/m2 + 25% áfa, szabadterület 3500 Ft/m2 + 25% áfa összegért igényelhető.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Present 2001

május 9-13.

Szombathelyi Publikum Vásár
Szombathely, Haladás VSE Sportcsarnok

Kiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, személygépkocsik, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 112. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt fitnesz- és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett. Sorstand m2-ár: 10 100 Ft + 25% áfa, Sarokstand m2-ár: 10 900 Ft + 25% áfa, az árak épített standokat jelentenek. Szabadterületen: 3500 Ft/m2 + 25% áfa
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Borsod Industrial Szakvásár
UNIMARKET Miskolci Tavaszi Vásár
Miskolci GARDEN Fesztivál

május 10-13.

Miskolc, Városi Sportközpont

A régió hagyományait, szakmai tudását, a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes termékeit, projektjeit bemutató szakkiállítás már hetedik alkalommal kerül megrendezésre. Célja ezen értékek megmutatása a szakmai és civil közönségnek, további üzleti kapcsolatok elősegítése, új befektetések ösztönzése. A kiállítás mellett szakmai kísérőrendezvények üzletember-találkozók, konferenciák várják a kiállítókat és a látogatókat. Már jelezte részvételét a Cseh Köztársaság, Lengyelország, Szlovákia nagykövetsége, a brit nagykövetség, és jelen lesznek a partnervárosok: Kassa és Aschaffenburg is. A hagyományok alapján a szakkiállítás mellett gondolnak a nagyközönségre, őket várja a hagyományos programokkal az UNIMARKET Miskolci Tavaszi Vásár, illetve a tavalyi siker alapján a Miskolci Garden Fesztivál rendezvények is. A vásár tematikája: lakberendezés, épületgépészet, építészet, kert és kertépítés, általános vásár. az elmúlt évben 150 kiállító 8000 m2-en mutatta be kínálatát 20 000 látogató számára.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Zalaegerszegi Vásár 2001 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 17-20.

Városi Sportcsarnok és Környéke, Zalaegerszeg

A kiállítás keretein belül hetedik alkalommal kerül megrendezésre a BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás, ahol a tervezéstől a kivitelezésen át a lakberendezésig sorakoznak fel a kiállító cégek. A kiállítás árucsoportjai: tervezés, kivitelezés, építőipari alap- és segédanyagok, szerkezetek és termékek. Készházak és készépítmények, épületgépészeti berendezések, szerelvények, klímák. Az előző évek tapasztalatai alapján idén is mód nyílik szakmai programokra, technológiai bemutatókra, épületgépészettel és a parktervezéssel és építéssel ismerkedhetnek meg a szakemberek és a látogatók. A rendezvényhez üzletember-találkozó is kapcsolódik, a közönség szórakoztatásáról színvonalas program gondoskodik. Az elmúlt évben 190 kiállító 13 000 m2-en mutatta be kínálatát 24 000 látogatónak.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

INDUSTRIA 2001

május 22-25.

Nemzetközi Ipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

Tematika: ELEKTRONIKA, ELEKTROTECHNIKA: Ipari elektronika. Elektrotechnika. ENERGETIKA, ENERGIAGAZDÁLKODÁS: Energiatermelés, -szállítás, -tárolás. Erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk. Energiaellátás, szolgáltatás. Energiafelhasználás, környezetvédelem. Energetikai háttéripar. Hő- és hűtéstechnikai berendezések. BESZÁLLÍTÓIPAR: Kötőelemek, csapágyak, alkatrészek. Hajtóművek. Felületi minőségjavítás. Kenéstechnika. Ragasztástechnika. Diagnosztikai módszerek és eszközeik. Karbantartási rendszerek. Alkatrész-felújítási technológiák. Ipari tisztítástechnika. Hegesztéstechnika elemei. Minőségbiztosítás. Ipari gépelem- és részegységgyártás. FLUIDTECHNIKA: Pneumatika. Hidraulika. Armatúrák. Szivattyúk. Kompresszorok. Tömítéstechnika. LOGISZTIKA: Anyagmozgató gépek. Anyagmozgató gépek és eszközök kiegészítő berendezései. Anyagmozgató eszközök (rakodólap, konténer, rekesz). Anyagmozgatási rendszerek tervezése. Raktározás. Szállítás, szállítmányozás. Logisztikai szolgáltatások, tanácsadás. Ipari parkok. Számítástechnika a logisztikában. BÁNYÁSZAT, KOHÁSZAT: Bányászat. Kohászat, öntészet. Egyéb, a kohászathoz és az öntészethez kapcsolódó tevékenységek. KÖNNYŰIPARI GÉPEK: Könnyűipari gyártó-, kiegészítő- és kiszolgálógépek, berendezések. Kéziszerszámok. Könnyűipari gépek részegységei, kiszolgálóberendezések. Könnyűipari gépek karbantartása, javítása, alkatrészgyártás. Könnyűipari munkavédelem és tűzvédelem eszközei, berendezései. BEFEKTETÉSI TALÁLKOZÓ: Kamarák. Kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek. Pénzintézetek. Biztosítók. Brókercégek. Lízingtársaságok. Ingatlanforgalmazók, -hasznosítók. Vagyonértékelők. Befektetési tanácsadók. Az előző évben 829 kiállító 24 670 m2 területen mutatta be kínálatát 27 966 látogatónak.
Helydíjak: 15 300 Ft/m2 + áfától
HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6091

XI. Kelet-Nyugat Expo

május 30.-június 4.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

A Kelet-Nyugat Expo Magyarország második legnagyobb általános kiállítása és vására. Rangját kiállítóinak száma, megjelenésének színvonala és az üzleti világ fokozott érdeklődése mellett az adja, hogy a gazdasági nagyrendezvénynek otthont adó város, Nyíregyháza, a rendkívül ígéretes jövőjű Ukrajna, Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország régiói alkotta több mint százezer négyzetkilométernyi és mintegy 14 millió ember által lakott terület, a Kárpátok Eurorégió adminisztratív központja. Nyíregyházát, a 120 ezer lakosú vásárvárost a kedvező földrajzi fekvése teszi mindenekelőtt alkalmassá arra, hogy évenként – immár tizenegyedik alkalommal – megrendezze a beruházási, fogyasztási és a kézművesipari javak bemutatóját, egyben a kelet-közép-európai üzletemberek találkozóit. A beruházási, fogyasztási és kézművesipari termékek bemutatóján túl már hagyományosan helyet kapnak a Bau 2001 építőiari és a Home 2001 lakberendezési szakkiállítások és az ezzel kapcsolatos nemzetközi üzletember-találkozók, valamint szakmai bemutatók és fórumok. A kiállítási programban szerepelnek országnapok, amelyeken a cseh, az ukrán és a román vállalkozók kínálatai mellett idén először a francia és az olasz üzletemberek is bemutatkoznak, s keresnek magyar partnereket. Nagy érdeklődés előzi meg a magyar főváros részvételét: Budapest bemutatkozása ugyancsak ígéretes kapcsolatfelvételi lehetőség forrása. Az elmúlt évben 20 000 m2-en 437 kiállító mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak. Árucsoportok: fogyasztási és beruházási javak, építőanyagok, technológiák, kézművesipari javak, belsőépítészet, lakberendezés.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

Bau 2001

május 30.-június 4.

Nemzetközi Építészeti Szakkiállítás
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

Szinte észrevétlenül nőtte ki magát az új szakkiállítás, az építő- és építőanyagipar reprezentatív bemutatkozási lehetősége, a BAU 2001. Az előző évi szakkiállítás sikere már bizonyította e szakmai expó létjogosultságát. Az új anyagok és technológiák széles skálája számos érdeklődőt vonzott, a közeli és távolabbi régiók hasznos találkozásai születtek. A BAU 2001 idén jelentős figyelmet fordít a lakásépítkezéssel kapcsolatos új anyagok és technológiák bemutatására. E témakör kerül az Építéstudományi Egyesület által szervezett szimpózium, valamint a nemzetközi üzletember-találkozók középpontjába. A vásár minden napján más szakterület mutatja be építkezésekhez kínált újdonságait, az épületgépészet, az épületszigetelés legfrissebb ajánlatát. Külön figyelem övezi az építkezésekkel kapcsolatos szolgáltatások felvonultatását – a finanszírozás sokszínű lehetőségeitől kezdve a gép- és anyagkölcsönzésig. Mindezek s a Kárpátok Eurorégió országaiból érkező szakmai közönség várható nagy száma erősítik a hazai cégek részvételi szándékát a szakkiállításon. Árucsoportok: építési, épületgépészeti anyagok, technológiák, külső és belső bevonatok, építőipari szolgáltatások, szigetelőanyagok. Az elmúlt évben 126 kiállító 8000 m2-en mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft., 42/411-447

Home

május 30.-június 4.

Nemzetközi Lakberendezési Szakkiállítás
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

A Home 2001 szakkiállítás igen jelentős hazai és külföldi igényt elégít ki, ezért is számíthat rendkívüli keresletre az itt felvonultatott termékek sokasága. A Home 2001 szakkiállítás főbb témakörei: belsőépítészet, lakáskultúra, bútor, háztartási gépek, berendezések, szórakoztatóelektronika, az otthonnal kapcsolatos szolgáltatások. Kísérőrendezvények: Egészséges életkörülmények otthonunkban (szimpózium). A lakberendezés trendje a XXI. században. Az elmúlt évben 98 kiállító 4000 m2-en mutatta be kínálatát 69 000 látogatónak.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft., 42/411-447

9. Pünkösdi Kiállítás és Kézműves Vásár

június 1-4.

Esztergom, Prímás-sziget, Sportcsarnok

Beruházás és fogyasztási javak kiállítása bel- és külföldi, kis- és középvállalkozók, termék-előállítók részvételével. 500m2 fedett és 1000 m2 szabadterületen kerül megrendezésre a vásár. A szabadterületen kézművesek tartanak mesterségbemutatót. Az idei évben vendégek a külföldi és hazai szlovák vállalkozók, kézművesek, felnőtt- és gyermek-néptáncegyüttesek, sportolók. A rendezvény helyszíne az épülő, és várhatóan idén ősszel átadásra kerülő Mária Valéria híd lábánál helyezkedik el. A híd átadása jelentősen befolyásolja majd a két régió gazdasági fejlődését is. A látogatókat vidámpark, lacikonyha, sörsátor, tűzijáték, sétahajózás és egyéb kulturális és sportrendezvények várják a kiállításon és a vásáron kívül. Az elmúlt évben 137 kiállító 1710 m2-en mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
HID Alapítvány, Gál Kálmánné 33/413-015

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 5-6.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, -kereskedők és -importőrök bemutatják alap-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag, bőr- kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Szolnok Expo 2001

június 7-10.

9. Szolnoki Nemzetközi Kiállítás és Vásár
Szolnok-Tiszaliget, Városi Sportcsarnok és környéke

Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényeként számon tartott expó évente kerül megrendezésre a város zöldövezetében, a Tiszaligetben. A vásár és kiállítás tematikájának összeállításakor mindig igyekeznek az észak-alföldi régió gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt működő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól átfogó képet nyújtani mind a szakmai látogatók, mind a lakosság számára. Az elmúlt évben 143 kiállító 15 000 m2-en mutatta be kínálatát 10 000 látogatónak. A vásár jellege általános, mind az ipar, mind a mezőgazdaság felvonultatja beruházási és fogyasztási javait. Árucsoportok: élelmiszeripar, építőipar, sport, szabadidő, idegenforgalom.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

VIII. Kazincbarcikai Vásár

június 8-10.

Kazincbarcika

A nyári kulturális fesztivál kiemelkedő esemény a város életében. Lehetőséget ad a város és a térsége iparának a bemutatkozásra, a kereskedelmi élet színesítésére. A szakemberek számára kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt, a lakosságnak pedig kikapcsolódást. Az elsősorban vegyiparáról ismert város megmutatja sokszínűségét, törekvését az új lehetőségek keresésére. számítanak a város iránt érdeklődő befektetők és gazdasági társaságok megjelenésére. Az előző évben 60 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 5000 látogatónak.
Vásáriroda Kft., 46/505-262

KRIMINALEXPO 2001

június 11-13.

10. Nemzetközi Biztonsági, Védelmi, Informatikai, Közlekedésbiztonsági Szakkiállítás és Konferencia
Egyetemi Kongresszusi Központ

A KRIMINALEXPO, mely az elmúlt években nemzetközi elismertségre tett szert, ezen gondolatok jegyében szervezte rendezvénysorozatát, ahol a közigazgatásban, a bűnüldözésben, az igazságszolgáltatásban, valamint ezek kapcsolatrendszerében dolgozó szakemberek eszmecseréje mellett mindig megjelent a legújabb technikák kiállítása, a szakemberek és az üzleti élet képviselőinek kölcsönös párbeszéde. A szervezők meggyőződése szerint ugyanis csak ily módon oldható meg a gyors ütemű fejlődés és az újonnan megjelenő problémák kezelése. E gondolatkörök részletes kifejtése és megvitatása a 10-dik KRIMINALEXPO konferenciáinak tárgya, s a legkorszerűbb műszaki megoldásokból összeállított kiállítás most is lehetőséget ad a szakemberek kölcsönös eszmecseréjére, az új ötletek és új kihívások örökös versenyfutásának seregszemléjére. A különböző nemzetek önálló standjai lehetőséget nyújtanak a nemzetközi tendenciák megismerésére, azok általános és egyedi hasznosítására az egyes nemzeti fejlesztéseknél. A rendezvényt a kiállítás mellet, több önálló konferencia kíséri, melyek a biztonsággal összefüggésben, speciális szakmai területek problémáit tárgyalják meg. A rendezők várják a kiállításra mindazon cégek jelentkezését, akik a közlekedésbiztonság, adatbiztonság, információtechnológia-védelmi rendszerek témakörével kapcsolatos termékeiket, szolgáltatásaikat szeretnék bemutatni. Konferenciák: I. Bűnüldözési konferencia – A modern információs technológiákkal kapcsolatos visszaélések, a bűnözés, a megelőzés és a bizonyítás gyakorlati jogi kérdései. II. IT-SEC – Informatikai és telekommunikációs konferencia. A modern technológia szerepe a biztonságos állam, a hatékony bűnüldözés és igazságszolgáltatás terén, a fejlesztések nemzetközi tendenciái. III. A szakértő szerepe a bűnüldözésben és az igazságszolgáltatásban, egyedi szakértői megoldások. IV. Válasz a korrupcióra. V. A sporthuliganizmus visszaszorításának megelőzésének jogi és technikai lehetőségei. VI. 5. Nemzetközi katonai igazságszolgáltatási szakemberek konferenciája
Compexpo Kft., Tarnai Katalin 317-6760

INNOFORUM 2001

június 14-15.

IX. Hazai Szellemi Termék Börze
Gellért Szálló, Budapest

A résztvevők (innovatív kisvállalkozások, kutatók, fejlesztők, feltalálók) több mint félszáz hasznosítható szellemi terméket ajánlanak olyan vállalkozóknak, vállalkozásoknak, akik (amelyek) új szellemi termékek vásárlásával, hasznosításával kívánják üzleti tevékenységüket fokozni. Az Innoforum 2001 megtekintése hasznos azon ügynökségek, szervezetek számára is, amelyek a szellemi eredmények hasznosítását közvetve segítik elő. A szellemi termékbörze látogatása ingyenes. A látogatók számára külön térítés nélkül biztosítanak: inkubátorházi tanácsadást, iparjogvédelmi, üzleti és marketingtanácsadást, gazdasági, műszaki és egyéb információkat. A szellemi termékbörzén felkínált témákról katalógust jelentetnek meg. Az Innoforum 2001 kitűnő lehetőség személyes megbeszélések folytatására két napon keresztül 10 és 17 óra között.
Magyar Innovációs Szövetség, dr. Antos László 386-9615

PÉCS EXPO

június 27.- július 1.

Lauber Dezső Városi Sportcsarnok és környezete, Pécs, Dél-Dunántúl legjelentősebb gazdasági seregszemléje, a Pécsi Nemzetközi Vásár új helyen, megújult tematikával várja a kiállítókat és látogatókat. Az új helyszín lehetővé teszi, hogy a PÉCS EXPO a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül 6 önálló kiállításnak nyújtson átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2001 kiállítás (élelmiszeripar, borászat, gasztronómia, élelmiszeripari gépek, csomagolástechnika, mezőgazdaság). OTTHON 2001 kiállítás (építőipar, építőanyag-ipar, építőipari gépek, berendezések, szerszámok, épületgépészet, bútoripar, lakberendezés, lakáskultúra, biztonságtechnika). SZOLGÁLTATÁS 2001 kiállítás (energia, környezettechnológia, pénzügyi szolgáltatás, marketing, kiadók, egyéb üzleti szolgáltatás). JÁRMŰVEK-JÁRMŰALKATRÉSZEK 2001 kiállítás (kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízijárművek, járműalkatrészek, közlekedés, áruszállítás, üzemanyagok, kenőanyagok). COMPELEKTRO 2001 kiállítás (szórakoztató elektronika, háztartási elektronika, számítástechnika, irodatechnika, távközlés, elektronikai ipar). MIX 2001 kiállítás (azokat a kiállítókat várják, akik a fentiekben felsorolt kiállítások tárgyköreihez nem kapcsolódnak, de termékeik, szolgáltatásaik számos látogató érdeklődésére tarthatnak számot (textil- és ruházati ipar, öltözködési kiegészítők, kellékek, a papír-, kézmű- és vegyipar, a szabadidő, az utazás, a szórakozás, az egészséges életmód, a gépipar stb.). A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

AGROFOOD 2001.
Megyei Aratóünnep

június 28.-július 1.

VII. Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás
Nyíregyháza

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye várja a hazai és nemzetközi kiállítókat, az agrárium helyzete és lehetőségei iránt érdeklődöket a szakkiállításra és a kapcsolódó rendezvényekre. A szakkiállításon bemutatkoznak a növénytermesztő cégek, a biogazdálkodás iránt elkötelezett vállalkozások, a növényvédelmet és a növénytermesztést gépi eszközökkel segítő hazai és külföldi érdekeltségű forgalmazók. Az állattenyésztés területén a ló, a sertés és a kiskérődzők bemutatását helyezik előtérbe, míg az EU-csatlakozás ágazatot érintő fontosabb kérdéseik, szakmai előadások kerülnek feldolgozásra. Kísérő szakmai és tártermékek bemutatását célzó kísérő programokkal kívánnak rámutatni az országos és régiós feladatokra. A fórum keretében hazai és nemzetközi környezetgazdálkodással foglalkozó szakemberek tolmácsolásában értékelik a lehetőségeket. A szakkiállítás fontos kísérőrendezvénye a Megyei Aratóünnep, melyet szakmai és kulturális programok, versenyek és vetélkedők tesznek hangulatosabbá. Bemutatkozik a rendezvényen a Szatmári Tájkörzet saját kulturális hagyományával, idegenforgalmi lehetőségeivel és gasztronómiai különlegességeivel.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

Miskolci Nyári Vásár

augusztus 17-20.

Miskolc, Városi Sportcsarnok és környéke

A Miskolci Nyári Vásár megrendezése szerves része annak a folyamatnak, amely a város több évtizedre visszatekintő nyári vásári hagyományait ápolja. A regionális központtá válás érdekében szükség van gazdaságélénkítő és kereskedelemfejlesztő rendezvényekre és ezek között kiemelkedő szerep jut a vásároknak, kiállításoknak. A Miskolci Nyári Vásár a régió legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, ahol jelentős áruválasztékkal, kedvezményekkel, akciókkal várják a látogatókat. Hagyományként jelenik meg ezen a vásáron is a régió városainak bemutatása, részvételükkel a vásári forgatag tovább színesedik. Az előző évben 8000 m2-en 160 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Konferencia

Nemzetközi tapasztalatok az Európai Unióhoz történő csatlakozásról

május 9.

Budapest

A konferencia számos EU-tagállam vállalati és kormányzati vezetőit hozza össze, hogy áttekintsék azokat a legfontosabb kérdéseket, amelyekkel országukban a magánszektor szembesült az Európai Unióhoz történt csatlakozáskor. A rendezvény fővédnöke és a nyitóelőadást tartja: Martonyi János külügyminiszter. Díszvendégünk: dr. Benita Ferrero-Waldner asszony, Ausztria külügyminisztere. Előadást tartanak: Michael Lake nagykövet, az Európai Bizottság Magyarországi delegációjának vezetője, valamint a politikai és gazdasági élet számos kulcsegyénisége Magyarországról, Ausztriából, Finnországból, Írországból, Görögországból, Hollandiából és Portugáliából. A vállalati képviselők elsősorban a következő témákban adnak tájékoztatást: Üzleti tevékenység a kibővült Európában (melyek a Magyarországon már befektetéseket eszközölt vállalatok elvárásai); Ajánlások a magyar vállalatoknak az EU-csatlakozás előtti és az azt követő időszakra, hogyan kell vállalati szinten felkészülni, változatok a beilleszkedésre; Saját tapasztalatok (különös tekintettel a versenyre, a szabályozásra, a bürokráciára, az árra, a munkaerő áramlására, környezetvédelmi kérdésekre, vállalatvezetési módszerekre stb.), melyek voltak a legjelentősebb változások és kihívások országa EU-hoz történt csatlakozása folyamán? A konferencia nemcsak különleges lehetőséget nyújt a vállalatoknak a fő gazdasági és gyakorlati témák megvitatására, hanem a rendezvény mindezeken túlmenően összehasonlíthatatlanul kiváló alkalmat is ad nemzetközi szintű kapcsolatok teremtésére. A konferencia magyar-angol-német szinkrontolmácsolással zajlik.
Joint Venture Szövetség, 489-0368

7. Gázkereskedelmi Konferencia

május 21-23.

Thermal Hotel Hélia, Budapest

A Magyar Olaj- és Gázipari Rt. a 2001. évben immár hetedik alkalommal rendezi meg a Gázkereskedelmi Konferenciát, amely az utóbbi években az európai gázipar hagyományos rendezvényévé vált. Az új évezredben számtalan új kihívással és lehetőséggel kerül szembe az európai és a magyar gázipar egyaránt. A MOL Rt. mint a magyar gázszektor egyik meghatározó szereplője továbbra is kiemelt feladatának tartja a magyar gázpiac egységes európai gázpiachoz való csatlakozását. A felkészülési folyamat Magyarországon néhány éve vette kezdetét. Ezen munkálatok folytatásához nélkülözhetetlen a legújabb tapasztalatok megismerése, illetve a hasonló helyzetben lévő országokkal folyó párbeszéd. Ezek alapján a 7. Gázkereskedelmi Konferencia témái elsősorban a liberalizált európai gázpiacokon végbemenő folyamatokra, valamint a még nem liberalizált piacok felkészülésére összpontosítanak. Előzetes program: Plenáris megnyitóülés. I. szekció: Piacnyitás és az EU-gázdirektíva folyamatai. II. szekció: A földgázpiac új perspektívái. III. szekció: Magyarország – üzleti modell. IV. szekció: Nemzetközi energiapiaci szervezetek tevékenysége. Korlátozott számban kiállítási lehetőséget is tudnak biztosítani.
Montan-Press Rendezvényszervező, Tanácsadó és Kiadó Kft., Tóth Andrásné 201-8083

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. május 1.) vegye figyelembe!