Eseménynaptár 2001 03.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. március 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 35. számában (2001. március 1.)

UKBA

március 4-7.

11. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás főbb árucsoportjai: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék-, és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTŐIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék-, és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok, félkész és késztermékek. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Tervezett szakmai programok: Pék- és cukrásztermékversenyek, díszmunka-bemutatók. Cukrászszakiskolák gyakorlati bemutatója. Péktanulók szakmai versenye. Az előző évben 20 országból 134 kiállító 5215 m2-en mutatta be kínálatát 15 994 látogatónak.
HUNGEXPO Rt., Szebeni Márton 263-6074

AGRA Savaria

március 8-11.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár
Szombathely, Oladi Művelődési Központ

Kiemelt témakörök: mezőgazdaság (vetőmagok, gépek, technológiák, növényvédelem), élelmiszeripar (hús, tej, sütőipar, fűszerek, hűtés, tárolás), erdőgazdaság (csemeték, fafeldolgozás, erdészeti gépek), kertészet-borászat (kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés), falusi turizmus és vendéglátás (tájjellegű ételek, egészséges életmód), IDEGENFORGALOM.
Előző évi kiállítók száma: 129, ebből 15 százalék külföldi. Látogatói létszám: 15 000. A szakkiállítást szakmai előadások, plenáris és szekcióülések, vevőtalálkozók kísérik. A rendezvény egyik különlegessége az AGRA Savaria Kiváló Minőségű Élelmiszer cím, melyet a MÉTE zsűriz Budapesten. Az AGRA Savaria 1998-ban megkapta a szaktárcától a B kategóriás minősítést.
Fedett csarnokban az installációval felépített sorstand már 10 100 Ft/m2+25% áfa áron, szabad területen pedig 4000 Ft/m2+25% áfa összegért bérbe vehető.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Rozmán József 94/522-632

Szépség és Egészség

március 8-11.

A szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására
Budapesti Vásárközpont

A szépségápolás és az egészségmegőrzés nemcsak gondolatilag kapcsolódik, hanem ahogy azt a kiállítás tematikai megoszlása is hűen tükrözi, a gyakorlatban is egymástól elválaszthatatlan egységet alkot. Az elmúlt évben a két témacsoport iránti kiállítói érdeklődés és látogatói igények szinte tökéletesen egyensúlyban állnak egymással. Egyfelől a szépségápolás újdonságai iránti igény, ahol évről évre látványos gyorsasággal változnak a divattrendek, másfelől az egészséges életmód kialakítását segítő termékbemutatók iránti igény, ahol a tudomány által megfejtett titkok és információk továbbítása áll a középpontban. A kiállítás árucsoportjai: 1. Fodrászat (hajápolási termékek, kellékek, paróka). 2. Kozmetika (arcápolási termékek, dekorkozmetika, műköröm). 3. Babaápolás. 4. Test-, kéz- és lábápolás. 5. Fodrászati, kozmetikai eszközök. 6. Testkultúra (fitnesz, szolárium, testépítő gépek). 7. Egészséges életmód, egészségmegőrzés (módszerek, eszközök, gyógyhatású készítmények, természetes alapú kozmetikumok, orvoskozmetika, természetgyógyászat, lélekgyógyászat, mozgásterápia, fitnesz, reformétkezés). 8. Allergia – egészségvédelem (allergia nélkül – a kozmetikában, a táplálkozásban, a háztartásban). 9. Gyógy- és fűszernövények. 10. „Szemünk fénye" (szemüvegkeret, napszemüveg, kiegészítők). 11. Bizsuk, divatkellékek, parfüméria. 12. Szakirodalom. Az elmúlt évben 98 kiállító 1333 m2-en mutatta be kínálatát 12 158 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az Art Budapest Nemzetközi Művészeti Vásár és a KARÁT Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár. Helydíjak: 11 000 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

KARÁT

március 8-11.

9. Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár
Budapest Vásárközpont

A tematikai felmérés azt mutatja, hogy a kiállító cégek főleg arany ékszereket, órákat, ezüst ékszereket, valamint drágaköveket mutatnak be. A rendezvény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kiállítók 71 százaléka rendszeresen jelen van. A kiállítói vélemények alapján a résztvevők kiállítással szemben támasztott elvárásai, üzleti céljai megvalósulnak, amelyek közül a legeredményesebb a piaci jelenlét prezentálása, majd a meglévő üzleti kapcsolataik ápolása, cégük tevékenységének megismertetése, az imázsépítés és a piaci információk begyűjtése következik a rangsorban. TEMATIKA: Arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru. Ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei, szerszámai. Bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek. Kiadványok, szakkönyvek. Szakmai szervezetek. A tavalyi kiállítást 12 158 látogató tekintette meg, és ez mintegy 20 százalékos növekedést jelent az 1999-es eredményhez képest. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Szépség és Egészség, a szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására és az Art Budapest Művészeti Vásár.
Helydíjak: 19 900 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

Art Budapest

március 8-11.

Nemzetközi Művészeti Vásár
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és más technikai médiumok, videoművészet, komputerművészet, fotó- és más képalkotó eszközök, műkereskedelmi tevékenység, művészeti technikai és segédeszközök, művészeti folyóiratok és kiadványok, művészellátók. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Szépség és Egészség, a szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására és a KARÁT Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár.
HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6091

22. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 10-12.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ENTERIŐR-MILIŐ 2001

március 14-18.

5. Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár
Pesti Vigadó és Vigadó Galéria, Budapest

Ötödik alkalommal várja a lakberendezés díszítőeszközeit, apróbb kiegészítőit, készleteit, dekorációs elemeit felvonultató kiállítás az érdeklődőket. A kiállítás lehetőséget ad mind a modern, mind az antik tárgyak, termékek bemutatására. A szervezők várják a kiállítók körébe mindazon tervezők, gyártók, forgalmazók, iparművészek, nagy múltú cégek és kezdő vállalkozások képviselőit, akik úgy érzik, hogy tevékenységüket, termékeiket és újdonságaikat szeretnék az érdeklődő szakmával és a látogató nagyközönséggel megismertetni. Az előző években a rendezvény látogatottsága egyenletesen nőtt, 2000-ben már közel tízezer érdeklődőt fogadott. A rendezvény főbb témacsoportjai: lakberendezési dísztárgyak, tálalás és étkezés kellékei, lakástextíliák, régiségek és antik tárgyak, népművészet a lakásban, munkahelyi dekoráció. Kísérőprogramok: előadóművészek a képzőművészetben – kamarakiállítás, kerámiakészítési bemutató, lakberendezési tanácsadás, egzotikusnövény-bemutató. A kiállítást Szász Endre festőművész nyitja meg.
COMPEXPO Kft. 317-1933

MOBIL 2001

március 15-18.

VIII. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok és környéke

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek és különleges megoldások bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, széles körű reklámot, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek. A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára a tapasztalatcserére, a legújabb marketingelvek és forgalmazási tapasztalatok megismertetésére. Szakmai előadásokon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, az autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerek bemutatásáról, utazási irodák ez évi kedvezményes ajánlatairól kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A rendezvényhez technikai sportok bemutatói, kerékpárostúra és ügyességi verseny, öreg autók felvonulása is kapcsolódik. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

Utazás 2001

március 21-25.

24. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

Egyre többen keresnek maguknak mozgalmas programokat: gyalog, lóháton, kerékpáron vagy hajóval vágnak neki egy-egy túrának, ahol maradandó élményekkel gazdagodnak. A kiemelt téma 2001-ben az aktív üdülés, melyhez díszvendégek is kötődnek. Belföldi díszvendég a négy régiót érintő Tisza folyó, külföldről pedig a Mediterrán Játékoknak otthont adó Tunézia. Az Utazás kiállítás abban kínál hathatós segítséget, hogy élni tudjanak a még mindig kiaknázatlan lehetőségekkel. Kiutaztatók és külföldiek, valamint a tematikai körökben felsoroltak: Idegenforgalmi hivatalok. Hivatalosan bejegyzett utazási irodák, ügynökségek. Utazási irodákon belül: aktív pihenés, kalandturizmus. Szállodák, kempingek, panziók. Kongresszusszervezők. Szakkönyv-, térkép-, turisztikai útikönyv- és újságkiadók. Egyéb idegenforgalmi érdekeltségű szolgáltatók. Biztosítótársaságok, bankok. Közlekedési vállalatok. Szakmai szervezetek. Nyelviskolák. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Idegenforgalmi attrakciók. Autóbuszok, lakókocsik, lakóautók, autók, légiközlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Belföldi turisztikai ajánlatok régiók szerint: Budapest-Közép-Dunavidék, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Balaton, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl. Országos érdekeltségű szolgáltatók, szervezetek. 3. Lovasturizmus – lovaskultúra kiállítás (a HUNGEXPO Rt. és a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség közös szervezésében). I. Lovasturizmus. Lovaspanziók, fogadók. Lovasiskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás-, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb. Az elmúlt évben 42 országból 869 kiállító 12 711 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás), a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díjak: 11 550 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6113

Sport

március 22-25.

6. Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A sportkiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok formában tartása, új üzleti partnerek felkutatása piaci jelenlét bemutatása, új termékek, innovációk összemérése, imázs erősítése. Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik-, fitnesz-, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Szabadidősport-eszközök és felszerelések, tartozékok (kerékpár és kiegészítőik, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, fitneszgépek, erősítő berendezések, szauna- és uszodatechnika, kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportgyógyászati termékek, védőeszközök (sportos táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevízíók. Sportserlegek, sportérmek. Sportversenyszervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 120 kiállító 3327 m2 területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díjak: 12 000 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6113

Budapest Boat Show

március 22-25.

10. Nemzetközi Hajókiállítás
Budapest Vásárközpont

A szervezők nagy várakozással néznek a 10. jubileumi rendezvény elé, amely mostanra méltán vívta ki mind a szakma, mind a nagyközönség elismerését. A hagyományokat és újdonságokat leleményesen ötvöző hajósbemutatkozás remek fórumot teremt üzleti kapcsolatok ápolására, újak kiépítésére, ugyanakkor a nagyközönség véleménye is közvetlenül lemérhető. Témakörök: Hajók (vitorlás hajó és vitorlás jacht, motorcsónak és motoros hajó, kajak, kenu, versenyhajó, evezőscsónak, gumicsónak, vízibicikli, windsurf és felszerelései, jet-ski, vízisí és felszerelései). Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, festékek, lakkok, hajószállító utánfutók). Vízisportruházat. Szolgáltatások (Hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 95 kiállító 3157 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díj: 13 900 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6113

FeHoVa

március 22-25.

8. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek. A nyugalmat és csöndet keresők részére a horgászat és az erdőjárás, a mozgalmasabb elfoglaltságra vágyóknak pedig a vadászat kínál kellemes időtöltést. Amit a számok nem mutatnak: évek óta visszatérő kiállítói és látogatói kör, szakmai megalapozottság, egyedülálló találkozási lehetőség vadászok, horgászok és természetkedvelők számára, hathatós segítség a cégről kialakult kedvező kép erősítésében, sajátos hangulat. Témakörök: FEGYVER: Muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok. VADÁSZAT: Vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek (vadhús, gyümölcsök, gombák, italok, biotermékek), dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem (technológiák, eszközök), szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, szaktanácsadás. HALÁSZAT: Halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek (élelmiszerek), halpreparátumok. HORGÁSZAT: Sporthorgászcikkek, -felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus. Az elmúlt évben 113 kiállító 2666 m2-en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás) és a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás).
Részvételi díj: 14 500 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6113

Nagy Kedvezményes Cipő- és Ruhavásár

március 30.-április 8.

Körcsarnok, SAP Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A vásár a legnépszerűbb hazai vásárok közé tartozik. A lakosság részére kerül megrendezésre, ahol a gyártók és a forgalmazók kedvezményes áron kínálják termékeiket, illetve áruikat. A rendezvény lehetőséget nyújt a készletek eladásán kívül arra is, hogy a részt vevő cégek szakemberei leteszteljék legújabb kollekcióikat. A rendezvény bruttó alapterülete 8500 m2. Az előző vásáron 300 cég képviseltette magát. Az érdeklődők száma 36 000 volt. A belépés a látogatók részére ingyenes.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

MACH-TECH

április 3-6.

5. Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgép-kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A MACH-TECH Magyarország egyetlen gépgyártás-technológiai ágazatot bemutató rendezvénye, amely mind szakmai, mind üzleti szempontból meghatározó jelentőséggel bír. A kiállítás fejlődését tükrözi, hogy az 1993-as első megrendezéshez képest az 1999-es kiállítás összterülete 77,3 százalékkal növekedett. A szakmai partnerek kezdettől fogva hozzájárulnak a kiállítás szakmai fejlődéséhez. Rangos és aktuális témaköröket érintő szakmai kísérőprogramok teszik színvonalasabbá a kiállítást. A tízéves jubileumát ünneplő Magyar Hegesztéstechnikai Egyesület 2001-ben negyedik alkalommal rendezi meg az iparág első számú szakmai rendezvényét, a hegesztéstechnikai bemutatót. Átfogó nemzetközi kínálatot megjelenítő fórum, minden negyedik kiállító a határon túlról érkezik (1999-ben háromszor annyi külföldi cég állított ki, mint 1997-ben). TEMATIKA: 1. Szerszámgépek: Forgácsoló szerszámgépek. Képlékenyalakító gépek. Szikraforgácsoló gépek. Lézeres megmunkálógépek. Fogazógépek. 2. Szerszámgépépítő elemek: Gépépítő elemek. Készülékek. Hidraulikus és pneumatikus elemek. Mérő-, érzékelő- és beavatkozóelemek. Vezérlő- és szabályozóelemek. Kiegészítő automatizálás elemei. 3. Robotok és manipulátorok. 4. Hőkezelő berendezések és bevonatológépek. 5. A szerelés eszközei: Kéziszerszámok. Kisgépek. Szerelőgépek. Szerelőrendszerek. 6. A kezeléstechnika eszközei és módszerei. 7. A hegesztés eszközei: Hegesztő- és darabológépek. Hegesztőelektródák és segédanyagok. Védő- és technológiai gázok. Védőeszközök. 8. A gépkarbantartás és -diagnosztika eszközei és módszerei: Kenő- és tömítőanyagok. Diagnosztikai eszközök és módszerek. Javítási technológiák. 9. Szerszámok: Forgácsolószerszámok. Képlékenyalakító szerszámok. Műanyag-alakító szerszámok. Gumisütő szerszámok. Szerszámelemek és alkatrészek. 10. Minőség és minőségbiztosítás. Minőségbiztosítás rendszere, bevezetése, tanácsadás, oktatás. Ellenőrzési módszerek és mérőeszközök. 11. Szoftverek a gépiparban. 12. Szakképzés és továbbképzés. 13. Szakmai szervezetek. Az elmúlt évben 221 kiállító 7052 m2-en mutatta be kínálatát 13 080 látogatónak.
Részvételi díj: 14 200 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

CHEMEXPO

április 3-6.

Nemzetközi Vegyipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A CHEMEXPO szakkiállítás 2001-ben ünnepli ötödik, jubileumi születésnapját. A külföldi kiállítók és látogatók egyedülállóan magas aránya lehetővé teszi az új termékek és szolgáltatások nemzetközi megmérettetését és a tapasztalatok cseréjét. A kiállítással egy időben megrendezett, nagy érdeklődésre számot tartó konferenciák sora pedig fontos forrása az új szakmai ismeretek megszerzésének.
1. Vegyipar: Szervetlen vegyipar. Kőolajipar, petrolkémia, szerves vegyipar. Festékipar. Ragasztóanyagok. Mosó- és tisztítószerek. Fotokémia. Szilikátipari termékek. 2. Biotechnológia. 3. Vegyipari berendezések, gépek, műszerek, eszközök: Vegyipari gépek, készülékek, eszközök. Speciális gyógyszeripari gépek, berendezések. Mérés- és irányítástechnika. Vákuumtechnika. Labortechnika, analitika. 4. Műanyagipar – HUNGAROPLAST: Hőre lágyuló és hőre keményedő műanyagok. Segédanyagok műanyag-feldolgozáshoz. Műanyag-feldolgozó gépsorok. Kiegészítő gépsorok. Műanyagfeldolgozó szerszámok. Konfekcionáló gépsorok. Műanyagipari vizsgáló műszerek. Félkész- és késztermékek műanyagból. Műanyagok a vegyipari csomagolástechnikában. Műanyagok reciklálására alkalmas berendezések és reciklált termékek. 5. Gumiipar – HUNGARORUBBER: Gumitermékek gyártása. Gumiipari gépek, berendezések és gyártószerszámok. Gumiipari vizsgálóberendezések. A gumiipar nyersanyagai, új elasztomertípusok. Új gumiabroncstípusok (konstrukció, mintázat). Járműipari gumitermékek. Műszaki gumicikkek a gépiparban, a bányászatban és az építőiparban. Egészségügyi, orvosi és közszükségleti gumitermékek. A hulladék gumi hasznosítási, feldolgozási és alkalmazási lehetőségei. 6. Korrózióvédelem – HUNGAROKORR: Korrózióvédelmi eljárások. Az eljárásokhoz tartozó anyagok, berendezések, eszközök, műszerek, kutatás, fejlesztés, tervezés, környezetvédelem. Korrózióálló szerkezeti anyagok. 7. Környezetvédelem és biztonságtechnika. 8. Minőségbiztosítás. 9. Engineering, K+F, irodalom, információ, oktatás. 1999-ben 225 kiállító 4920 m2-en mutatta be kínálatát 13 080 látogatónak.
Helydíjak: 14 200 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

SECUREX

április 3-6.

5. Nemzetközi Munka-, Tűz- és Biztonságvédelmi Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

„Emberközeli biztonság"

Az újonnan kidolgozott részletes tematika lehetővé tette a termékek és szolgáltatások könnyebb beazonosítását, a látogatók egyszerűbb eligazodását. A 2000-ben bevált újításokat – immár hagyománnyá téve – az 5. SECUREX-en is szeretnék alkalmazni, sőt a jubileumi kiállítás 2001-ben is tartogat újításokat a résztvevők számára! Így bevezetik a SECUREX Nagydíjat, mellyel a szakág kiemelkedő termékeit fogja díjazni egy független szakmai zsűri, ötödik alkalommal részt vevő kiállítóik pedig további meglepetésre számíthatnak. Tematika: 1. MUNKAVÉDELEM: Műszaki védelem. Egyéni védőeszközök. Mérőműszerek és készülékek. Munkahelyi egészségvédelem. Munkavédelmi információ. Munkavédelmi képviselet. 2. TŰZVÉDELEM: Preventív tűzvédelem: Passzív tűzvédelem. Aktív tűzvédelem. Szolgáltatások. Mentő tűzvédelem. Tűzoltás anyaga. Tűzoltás eszközei. Műszaki mentés anyagai. Műszaki mentés eszközei. Kommunikáció eszközei. Védőfelszerelések. 3. BIZTONSÁGVÉDELEM: Élőerős szolgáltatások. A tulajdonvédelem mechanikus eszközei. Elektronikus biztonsági berendezések. Adat- és információbiztonság. Villámvédelem. Személyi biztonsági felszerelések. Biztonságvédelmi szolgáltatások. Kiadók, publikációk. Biztosítók, biztosítások. Az elmúlt évben 120 kiállító 1825 m2-en mutatta be kínálatát.
Helydíjak: 13 300 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Tóth Judit 263-6091

AGRO+MASHEXPO

április 3-8.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Mezőgazdaságigép-kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Növénytermesztés, mezőgazdasági gépek, berendezések, létesítmények, kertészet és kertészeti technológiák, erdőgazdaság, erdőgazdaság és fafeldolgozás gépei, berendezései, állattenyésztés és berendezései, kisgazdaságok eszközei, felszerelései, kemikáliák, mezőgazdasági műszerek, kutatás, fejlesztés, szolgáltatás, mezőgazdasági, környezetvédelmi és biztonságtechnikai berendezések. Az idei kiállításon a díszvendég Hajdú-Bihar megye lesz. A vendég jogán a tematikához szorosan tartozó mezőgazdasági eszközök, gépek, kemikáliák és mezőgazdasági szolgáltatások bemutatóját „helyi színekkel", a megye mezőgazdaságának hagyományaival, népművészeti, kézműipari és kulturális érdekességeivel gazdagítják. A kiállítók körében második alkalommal hirdetik meg az AGRO-MASHEXPO Nagydíj pályázatot, melyet az FVM Műszaki Intézete által felkért, elismert szakértőkből álló zsűri értékeli.
HUNGEXPO Rt., Szebeni Márton 263-6074

Műegyetemi Állásbörze

április 3-4.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Az állásbörze lehetőséget teremt arra, hogy mind a cégek, mind a végzős hallgatók könnyebben egymásra találjanak, továbbá megismerjék a munkaerőpiac igényeit, illetve azokat a praktikus tudnivalókat, amelyek nagymértékben hozzásegítik a megfelelő állás megtalálásához; valamint a cégek is képet kaphatnak a jövő szakember-generációjáról, ráadásul közvetlen forrásból, már az egyetem falai között felvehetik a kapcsolatot a leendő munkatársakkal. E kapcsolatfelvétel sikerességét a Műegyetem által végzett felmérés is kimutatta, ugyanis a végzett hallgatók 28 százaléka már az egyetemi évek alatt „elkel" az állásbörzék által.
Mintegy 150 résztvevő cég, csaknem 3000 állásajánlattal várja a látogatókat. Az állásbörzére megközelítőleg 9000 főiskolai, egyetemi hallgatót, valamint friss diplomást várnak.
Fővédnökök: dr. Detrekői Ákos, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Pokorni Zoltán oktatási miniszter
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – Karrier KözPont 463-1191

Konferencia

Állami és EU-pénzforrások 2001-ben a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari ágazat számára

március 13.

Thermal Hotel Helia, Budapest

A Cégvezetők Klubja a tavalyihoz hasonlóan ez évben is megrendezi országos konferenciáját azon mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozások vezetőinek, tulajdonosainak, akik állami és EU-pénzforrásokat szeretnének kapni. Az egész napos konferenciára meghívott előadók 10-15 perces előadásaik után 20-25 percben válaszolnak a hallgatóság hozzájuk intézett kérdéseire. A kongresszus előadói hangsúlyozottan azokról a gyakorlati lépésekről beszélnek, amelyeket a különböző pénzforrások megszerzése érdekében kell megtenniük az igénylőknek. Meghívott előadók, tervezett előadások: Elnöki megnyitó: dr. Kupa Mihály, független országgyűlési képviselő. Megnyitó: dr. Kósa Ferenc helyettes államtitkár, FVM: Az FVM mezőgazdasági és vidékfejlesztési stratégiája. EU-támogatások: dr. Vajda László főosztályvezető, FVM: Hogyan támogatja az EU a magyar felzárkózást? Vidékfejlesztési támogatások: Szendrőné dr. Font Erzsébet főosztályvezető, FVM: Vidékfejlesztési támogatások hozzájutási feltételei. Agrártámogatások: dr. Tarján Zoltán főosztályvezető, FVM: A 2001-ben elérhető agrártámogatások feltételei. Területfejlesztési támogatások: Szala Endre főosztályvezető, FVM: Vállalkozások számára elérhető területfejlesztési támogatások. Élelmiszer-ipari támogatások: Keleti Emil főosztályvezető-helyettes, FVM: Az élelmiszer-ipari ágazat támogatási lehetőségei. SAPARD-támogatások: dr. Baintner Ferenc főosztályvezető, FVM: A SAPARD-program nyújtotta lehetőségek. Mezőgazdasági hitelezés: Laky Attila ügyvezető igazgató, Bankinfo Center Kft.: Mit tehet a nagy- és kisvállalkozó, hogy kedvező banki hitelhez jusson? Agrárintervenció: dr. Rieger László elnök, Agrárintervenciós Központ: Az agrárintervenció szerepe a piacszabályozásban.
Részvételi díj: 19 800 Ft/fő, klubtagoknak 14 800 Ft/fő+25% áfa, mely tartalmazza az ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VEKOR Korróziós Konferencia

március 27-29.

Balatonfüred UNI Hotel

A konferencia célja: a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Betonszerkezetek korróziós problémái és védelme. 3. Korróziós vizsgálati módszerek. Kiállítási lehetőség.
VEKOR Kft. 88/428-514

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2001. március 1.) vegye figyelembe!