Eseménynaptár 2000 12.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. december 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 32. számában (2000. december 1.)

Cipőzsáner Hotel Bemutató

január 9-10.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipőmintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőrkellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a márciusi Nemzetközi Bőr-és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ESKÜVŐ 2001 Vásár és Kiállítás

január 26-28.

Novotel Budapest

Az ESKÜVŐ 2001 Vásár és Kiállítás immár 8. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény széles körben ismert, évről évre egyre nagyobb látogatottságnak és népszerűségnek örvend mind a szakmai közönség, mind a házasságkötés előtt álló fiatalok és családtagjaik körében. A vásárról ma már elmondható, hogy az esküvőhöz tartozó minden területet felölel: a jegygyűrűket és meghívókat, valamint a menyasszonyi, vőlegény- és alkalmi ruhákat forgalmazó cégeken túl részt vesznek vendéglátók, utazási irodák, nászajándéklistát vezető üzletek, cukrászok, virágkötők, dekoratőrök, autókölcsönzők, rendezvényszervezők, fotósok, videósok, sminkesek és fodrászok egyaránt. Az Esküvő vásárt minden évben nagy várakozás előzi meg az érintettek körében, mivel e három nap alatt a látogatók mindent megtalálnak egy helyen, amire csak szükségük lehet lakodalmukhoz, és a kiállítók többsége komoly kedvezményeket is kínál.
Terra Média Kft., Palásti Ildikó 20/9478-333

KELENGYE IV. ESKÜVŐI KIÁLLÍTÁS

február 2-4.

Szeged, Mars tér U és A pavilon

Hagyományos Kelengye Esküvői Kiállításunk immár negyedik alkalommal jelentkezik mind kiállítóink, mind látogatóink örömére. Piackutatásaink alapján a kiállítás hatalmas bemutatkozási lehetőséget jelent az esküvőrendezési szakmában részt vevőknek, valamint kitűnő alkalmat nyújt a jövőbeni házasulandók, rokonaik, barátaik számára, hogy megismerkedhessenek az évről évre megújuló kínálattal. A kiállítás profilja: Előkészületekhez kapcsolódó kiállítók: kozmetikai szalonok, fodrászat, fitnesszalonok, meghívókészítők, rendezvényszervező irodák, tánciskolák stb. Esküvő megrendezéséhez kapcsolódó kiállítók: menyasszonyiruha-kölcsönzők, férfidivat, kiegészítők, kellékek, fehérnemű, virágüzletek, ékszerüzletek, autóbérlet, fotószalonok, videósok stb. Lakodalomhoz és utómunkálatokhoz kapcsolódó cégek: éttermek, szállodák, cukrászdák, zenekarok, vőfélyek, dekoráció, fotó-videó, tűzijáték, utazási irodák, biztosítók, takarékszövetkezetek stb. Nászajándékokat szolgáltató cégek: edényeket, ágyneműt gyártók, lakástextíliák, háztartási felszerelésekkel foglalkozók, bútor és lakberendezés, egyéb ajándéktárgyak stb. A kiállítás programjairól: divatbemutatók kategóriákban, vőfélybemutató, táncbemutatók, menükóstolók, zenekarok bemutatkozása, tanácsadó szolgálat.
Területbérleti díj: 5500 Ft/m2
Jelentkezési határidő: december 20.
A kiállítás belépőjegyének ára: 150 Ft/fő, mely tombolaként is funkcionál.
Szegedi Nemzetközi Vásár és Piacszervező Kft., B. Balogh Edit 62/471-397

MAGYARREGULA- MAGYARECOLOGIA- MAGYARENERGIA-THERM- MAGYARELEKTROTECHNIKA- MAGYARMEDICA- MAGYAROPTIK- MAGYARLABOR

február 20-23.

18. Nemzetközi Szakkiállítás és Szeminárium
SAP Csarnok, Budapest

2001-ben 18. alkalommal kerül megrendezésre az orvosi műszereket, fogászati és gyógyászati készítményeket, valamint a mérés- és irányítástechnikai eszközöket, környezetvédelmi eszközöket, technikákat, mérési eszközöket, energetikai berendezéseket, technológiákat gyártók és felhasználók egyik legrangosabb hazai szakkiállítása. Témakörök: MAGYARMEDICA: Elektromedicina (életfunkciók mérése, megfigyelése, rögzítése). Szervek támogatása, stimulációja és kiváltása (beültethető kardiostimulátorok, külső elektródák és egyéb kellékek). Anasthesia, újjáélesztés, infúziós terápia, intenzív ellátás. Diagnosztika. Endoszkópiás diagnózis és terápia (optikai és elektronikus képátvitel). Sebészet. Sürgősségi ellátás. Csírátlanítás, fertőtlenítés, víztisztítás. Különleges kórházi részlegek berendezései és bútorzata. Kórházi berendezés. Kórházi eszközök. Kórházi kellékek. Egyszer használatos eszközök. Kötözőanyagok és tapaszok. Rehabilitáció. Ortopédiai segédeszközök. Mozgáskárosultak segédeszközei. Gyógyszeripari termékek. Szájsebészet. MAGYAROPTIK: Szemészet. Optikai komponensek. Mechanikai komponensek. Száloptika. Fényforrások. Gyártási eljárások. Mikrosebészet. MAGYARLABOR: Laboratóriumi épületek felszerelése. Laboratóriumok felszerelése. Laboratóriumok berendezése. Laboratóriumi cikkek. Laboratóriumi műszerek és gépek. Diagnosztika. Analitika. Vegyszerek. Biokémia. Adatrendszerek. MAGYARREGULA: Mérés- és labortechnika. Felügyeleti rendszerek. Szabályozás- és irányítástechnika. Automatizálás. Elektronika. MAGYARECOLOGIA (környezetvédelem): Levegőszennyezés elleni védelem. Vízszennyeződés elleni védelem. Talajszennyeződés elleni védelem. Zajvédelem. Hulladékgazdálkodás. Környezetvédelmi mérési és szabályozási technikák. Energiatechnika. Közlekedés és szállítás. Egyéb. MAGYARENERGIA-THERM: Fűtéstechnika. Energiamegtakarítás. Magenergia. Mérés, szabályozás, vezérlés. Csőrendszerek. Hűtéstechnika. Szellőztetés és klimatizálás. Szigetelés. Munkavédelem. Szanitertechnika. MAGYAR-ELEKTROTECHNIKA: Elektronikus részegységek. Mérőműszerek és berendezések. Villamosenergia-átvitel, elektromágneses egységek. Vezetékes és vezeték nélküli távközlés. Telepítéshez használatos villamos anyagok. Motorok. Világítás. Villamos fűtés és klímatechnika. Egyéb létesítmények. Szakirodalom. Az előző évben 4000 m2-en 25 országból több mint 600 kiállító és alkiállító vett részt, a látogatók száma több mint 10 000 volt. Évről évre fontos kiegészítői a szakkiállításnak a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek által a kiállítással párhuzamosan megrendezett konferenciák és szakmai fórumok. Tervezett szakmai programok: Elektromos és mágneses erőterek hatásai az emberekre. Az EU-csatlakozás energetikai kérdései a Kárpát-medencében. Perspektívák és eredmények az optikai kutatások hazai és nemzetközi projektjeiben. EU-konform hulladékgazdálkodás Magyarországon. Szakmai és technikai újdonságok a radiológiai diagnosztikában. Minőségbiztosítás, állapotellenőrzés és anyagvizsgálat.
Congress Kft., Stefkóné Vermes Judit 212-0056

XX. Budapesti Divatnapok

február 25-27.

Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

A nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi-felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik.
Magyar Divatintézet Kft., Sági Krisztina 338-4557

XI. Interior Textiles Budapest

február 25-27.

Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

A Budapesti Divatnapokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyag padlók, nemszőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.
Magyar Divatintézet Kft., Sági Krisztina 338-4557

UKBA

március 4-7.

11. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás főbb árucsoportjai: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTŐIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok, félkész és késztermékek. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Tervezett szakmai programok: Pék- és cukrásztermékversenyek, díszmunka-bemutatók. Cukrászszakiskolák gyakorlati bemutatója. Péktanulók szakmai versenye. Az előző évben 20 országból 134 kiállító 5215 m2-en mutatta be kínálatát 15 994 látogatónak.
HUNGEXPO Rt., Bosnyák Jánosné 263-6077

AGRA Savaria

március 8-11.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár
Szombathely, Oladi Művelődési Központ

Kiemelt témakörök: mezőgazdaság (vetőmagok, gépek, technológiák, növényvédelem), élelmiszeripar (hús, tej, sütőipar, fűszerek, hűtés, tárolás), erdőgazdaság (csemeték, fafeldolgozás, erdészeti gépek), kertészet-borászat (kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés), falusi turizmus és vendéglátás (tájjellegű ételek, egészséges életmód), IDEGENFORGALOM.
Előző évi kiállítók száma: 129, ebből 15% külföldi. Látogatói létszám: 15 000. A szakkiállítást szakmai előadások, plenáris és szekcióülések, vevőtalálkozók kísérik. A rendezvény egyik különlegessége az AGRA Savaria Kiváló Minőségű Élelmiszer cím, melyet a MÉTE zsűriz Budapesten. Az AGRA Savaria l998-ban megkapta a szaktárcától a B kategóriás minősítést.
Fedett csarnokban az installációval felépített sorstand már 10 100 Ft/m2+25% áfa áron, szabad területen pedig 4000 Ft/m2+25% áfa összegért bérbe vehető.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Rozmán József 94/522-632

Szépség és Egészség

március 8-11.

A szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására
Budapesti Vásárközpont

A szépségápolás és az egészségmegőrzés nemcsak gondolatilag kapcsolódik, hanem ahogy azt a kiállítás tematikai megoszlása is hűen tükrözi, a gyakorlatban is egymástól elválaszthatatlan egységet alkot. Az elmúlt évben a két témacsoport iránti kiállítói érdeklődés és látogatói igények szinte tökéletesen egyensúlyban állnak egymással. Egyfelől a szépségápolás újdonságai iránti igény, ahol évről évre látványos gyorsasággal változnak a divattrendek, másfelől az egészséges életmód kialakítását segítő termékbemutatók iránti igény, ahol a tudomány által megfejtett titkok és információk továbbítása áll a középpontban. A kiállítás árucsoportjai: 1. Fodrászat (hajápolási termékek, kellékek, paróka). 2. Kozmetika (arcápolási termékek, dekorkozmetika, műköröm). 3. Babaápolás. 4. Test-, kéz- és lábápolás. 5. Fodrászati, kozmetikai eszközök. 6. Testkultúra (fitnesz, szolárium, testépítő gépek). 7. Egészséges életmód, egészségmegőrzés (módszerek, eszközök, gyógyhatású készítmények, természetes alapú kozmetikumok, orvoskozmetika, természetgyógyászat, lélekgyógyászat, mozgásterápia, fitnesz, reformétkezés). 8. Allergia – egészségvédelem (allergia nélkül – a kozmetikában – a táplálkozásban – a háztartásban). 9. Gyógy- és fűszernövények. 10. „Szemünk fénye" (szemüvegkeret, napszemüveg, kiegészítők). 11. Bizsuk, divatkellékek, parfüméria. 12. Szakirodalom. Az elmúlt évben 98 kiállító 1333 m2-en mutatta be kínálatát 12 158 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az Art Budapest Nemzetközi Művészeti Vásár és a KARÁT Nemzetközi Ékszer-, Drágakő- és Óra-szakkiállítás és -vásár. Helydíjak: 11 000 Ft/m2+áfától
Jelentkezési határidő: december 15.
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6247

KARÁT

március 8-11.

9. Nemzetközi Ékszer-, Drágakő-, Óra-szakkiállítás és -vásár
Budapesti Vásárközpont

A tematikai felmérés azt mutatja, hogy a kiállító cégek főleg arany ékszereket, órákat, ezüst ékszereket, valamint drágaköveket mutatnak be. A rendezvény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a kiállítók 71 százaléka rendszeresen jelen van. A kiállítói vélemények alapján a résztvevők kiállítással szemben támasztott elvárásai, üzleti céljai megvalósulnak, amelyek közül a legeredményesebb a piaci jelenlét prezentálása, majd a meglévő üzleti kapcsolataik ápolása, cégük tevékenységének megismertetése, az imázsépítés és a piaci információk begyűjtése következik a rangsorban. TEMATIKA: Arany ékszerek, ezüst ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, bútorok, nemesfém félgyártmány és alkatrész, porcelán, díszműáru. Ékszerek megmunkáló- és feldolgozógépei, szerszámai. Bolti berendezések és ékszer-csomagolási kellékek. Kiadványok, szakkönyvek. Szakmai szervezetek. A tavalyi kiállítást 12 158 látogató tekintette meg, és ez mintegy 20 százalékos növekedést jelent az 1999-es eredményhez képest. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Szépség és Egészség, a szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására és az Art Budapest Művészeti Vásár.
Helydíjak: 19 900 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6247

Art Budapest

március 8-11.

Nemzetközi Művészeti Vásár
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és más technikai médiumok, videoművészet, computerművészet, fotó- és más képalkotó eszközök, műkereskedelmi tevékenység, művészeti technikai és segédeszközök, művészeti folyóiratok és kiadványok, művészellátók. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Szépség és Egészség, a szépségápolás és az egészséges életmód nemzetközi kiállítása és vására és a KARÁT Nemzetközi Ékszer-, Drágakő-, Óra-szakkiállítás és -vásár.
HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

22. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

március 10-12.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő fél év nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ENTERIŐR-MILIŐ 2001

március 14-18.

5. Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár
Pesti Vigadó és Vigadó Galéria, Budapest

Ötödik alaklommal várja a lakberendezés díszítőeszközeit, apróbb kiegészítőit, készleteit, dekorációs elemeit felvonultató kiállítás az érdeklődőket. A kiállítás lehetőséget ad mind a modern, mind az antik tárgyak, termékek bemutatására. A szervezők várják a kiállítók körébe mindazon tervezők, gyártók, forgalmazók, iparművészek, nagy múltú cégek és kezdő vállalkozások képviselőit, akik úgy érzik, hogy tevékenységüket, termékeiket és újdonságaikat szeretnék az érdeklődő szakmával és a látogató nagyközönséggel megismertetni. Az előző években a rendezvény látogatottsága egyenletesen nőtt, 2000-ben már közel tízezer érdeklődőt fogadott. A rendezvény főbb témacsoportjai: lakberendezési dísztárgyak, tálalás és étkezés kellékei, lakástextíliák, régiségek és antik tárgyak, népművészet a lakásban, munkahelyi dekoráció.
COMPEXPO Kft., 317-1933

MOBIL 2001

március 15-18.

VIII. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok és környéke

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek és különleges megoldások bemutatására, amelyhez esztétikus, kulturált környezetet, széles körű reklámot, szakmai, kiegészítő és szórakoztató programot szerveznek. A szakkiállítás másik kiemelkedő részét a bel- és külföldi utazási irodák, nemzeti idegenforgalmi hivatalok és térségi területfejlesztési társulások bemutatása jelenti. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára a tapasztalatcserére, a legújabb marketingelvek és forgalmazási tapasztaltok megismertetésére. Szakmai előadásokon a közúti járművek közlekedésbiztonsági követelményeiről, az autófinanszírozás lehetőségeiről, vagyonvédelmi rendszerek bemutatásáról, utazási irodák ez évi kedvezményes ajánlatairól kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A rendezvényhez technikai sportok bemutatói, kerékpáros túra és ügyességi verseny, öreg autók felvonulása is kapcsolódik. Évek óta modellkiállítást is szerveznek, melyhez nagy segítséget nyújt a Közlekedési Múzeum, a Magyar Olajipari Múzeum, valamint a Városi Modellező Klub.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

Utazás 2001

március 21-25.

24. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

Egyre többen keresnek maguknak mozgalmas programokat: gyalog, lóháton, kerékpáron vagy hajóval vágnak neki egy-egy túrának, ahol maradandó élményekkel gazdagodnak. A kiemelt téma 2001-ben az aktív üdülés, melyhez díszvendégek is kötődnek. Belföldi díszvendég a négy régiót érintő Tisza folyó, külföldről pedig a Mediterrán Játékoknak otthont adó Tunézia. Az Utazás kiállítás abban kínál hathatós segítséget, hogy élni tudjanak a még mindig kiaknázatlan lehetőségekkel. Kiutaztatók és külföldiek, valamint a tematikai körökben felsoroltak: Idegenforgalmi hivatalok. Hivatalosan bejegyzett utazási irodák, ügynökségek. Utazási irodákon belül: aktív pihenés, kalandturizmus. Szállodák, kempingek, panziók. Kongresszusszervezők. Szakkönyv-, térkép-, turisztikai útikönyv- és újságkiadók. Egyéb idegenforgalmi érdekeltségű szolgáltatók. Biztosítótársaságok, bankok. Közlekedési vállalatok. Szakmai szervezetek. Nyelviskolák. Turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek. Idegenforgalmi attrakciók. Autóbuszok, lakókocsik, lakóautók, autók, légiközlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása. Belföldi turisztikai ajánlatok régiók szerint: Budapest, Közép-Dunavidék, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Tisza-tó, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Balaton, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl. Országos érdekeltségű szolgáltató szervezetek. 3. Lovasturizmus – lovaskultúra kiállítás (A HUNGEXPO Rt. és a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség közös szervezésében) I. Lovas turizmus. Lovaspanziók, -fogadók. Lovasiskolák és sportközpontok. Ménesek és bemutatóhelyek. Utazási irodák. II. Lovas iparágak: Tenyésztés. Takarmányozás. Állategészségügy. Tartás, épület- és szállítástechnológia. Lovasöltözet, -felszerelés, lószerszám. Oktatás, kutatás, szaktanácsadás. Média, szakfolyóiratok, szakkönyvek. Művészetek. Egyéb. Az elmúlt évben 42 országból 869 kiállító 12711 m2 nettó területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-Kiállítás), Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díjak: 11 550 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6105

Sport

március 22-25.

6. Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A Sport kiállítás a tavaszi kiállításcsokor tagjaként nemcsak a sportolás szerelmeseinek, hanem a másik három – szintén a szabadidő kellemes eltöltéséhez ötleteket adó – kiállítás látogatóinak figyelmére is méltán tarthat számot. A kiállítás céljai: meglévő kapcsolatok „formában tartása" új üzleti partnerek „felkutatása" piaci jelenlét „bemutatása" új termékek, innovációk „összemérése" imázs „erősítése'" Témakörök: Sportcipők és tartozékaik. Sportruházat (különféle sportmezek, aerobik, fitnesz, fürdőruhák, úszódresszek, szabadidő-ruházat, sportszemüveg, napszemüveg, kiegészítők). Szabadidősport-eszközök és -felszerelések, -tartozékok (kerékpár és kiegészítőik, turisztika, hegymászás, búvárfelszerelés, görkorcsolya, gördeszka, fitneszgépek, erősítőberendezések, szauna- és uszodatechnika. (Kempingcikkek). Nyári és teremsporteszközök (labdajátékok, atlétika, tenisz, squash, asztalitenisz, golf, küzdősportok, tornatermi berendezések). Sportgyógyászati termékek, védőeszközök (sportos táplálékkiegészítők, italok, vitaminok). Sportpályaépítés. Sportszervezetek. Sportújságok, sporttelevízíók. Sportserlegek, sportérmek. Sportverseny-szervezés, oktatás, túraszervezés. Az elmúlt évben 120 kiállító 3327 m2 területen mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díjak: 12 000 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

Budapest Boat Show

március 22-25.

10. Nemzetközi Hajókiállítás
Budapest Vásárközpont

A szervezők nagy várakozással néznek a 10. jubileumi rendezvény elé, amely mostanra méltán vívta ki mind a szakma, mind a nagyközönség elismerését. A hagyományokat és újdonságokat leleményesen ötvöző hajós bemutatkozás remek fórumot teremt üzleti kapcsolatok ápolására, újak kiépítésére, ugyanakkor a nagyközönség véleménye is közvetlenül lemérhető. Témakörök: Hajók (vitorlás hajó és vitorlás jacht, motorcsónak és motoros hajó, kajak, kenu, versenyhajó, evezős csónak, gumicsónak, vízibicikli, windsurf és felszerelései, jet-ski, vízisí és felszerelései). Felszerelések és tartozékok (hajómotorok és technikai felszerelések, hajózási felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, festékek, lakkok, hajószállító utánfutók). Vízisportruházat. Szolgáltatások (Hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés). Hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek. Hatóságok, szövetségek, szervezetek. Használt hajó. Az elmúlt évben 95 kiállító 3157 m2–en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
Részvételi díj: 13 900 Ft/m2+áfától
Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6885

FeHoVa

március 22-25.

8. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

Napjainkban egyre inkább felértékelődnek a természet nyújtotta kikapcsolódási lehetőségek. A nyugalmat és csöndet keresők részére a horgászat és az erdőjárás, a mozgalmasabb elfoglaltságra vágyóknak pedig a vadászat kínál kellemes időtöltést. Amit a számok nem mutatnak: évek óta visszatérő kiállítói és látogatói kör, szakmai megalapozottság, egyedülálló találkozási lehetőség vadászok, horgászok és természetkedvelők számára, hathatós segítség a cégről kialakult kedvező kép erősítésében, sajátos hangulat. Témakörök: FEGYVER (muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, sportfegyverek, íjak, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató, szemléltető eszközök, játékok). VADÁSZAT (vadászati cikkek, felszerelések, berendezések, vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök, vadászati termékek [vadhús, gyümölcsök, gombák, italok, biotermékek], dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, erdőgazdálkodás és vadgazdálkodás, élőhelyvédelem [technológiák, eszközök], szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, -felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus, szaktanácsadás. HALÁSZAT (Halgazdaságok, halászszövetkezetek, halászati felszerelések, halászati termékek [élelmiszerek], halpreparátumok). HORGÁSZAT (sporthorgászcikkek, felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, akvarisztika, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus.) Az elmúlt évben 113 kiállító 2666 m2–en mutatta be kínálatát 111 995 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), SPORT (Nemzetközi Sport- és Szabadidő-kiállítás) és a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás).
Részvételi díj: 14 500 Ft/m2+áfától
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

Nagy Kedvezményes Cipő- és Ruhavásár

március 30.-április 8.

Körcsarnok, SAP Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A vásár a legnépszerűbb hazai vásárok közé tartozik. A lakosság részére kerül megrendezésre, ahol a gyártók és a forgalmazók kedvezményes áron kínálják termékeiket, illetve áruikat. A rendezvény lehetőséget nyújt a készletek eladásán kívül arra is, hogy a részt vevő cégek szakemberei leteszteljék legújabb kollekcióikat. A rendezvény bruttó alapterülete 8500 m2. Az előző vásáron 300 cég képviseltette magát. Az érdeklődők száma 36 000 volt. A belépés a látogatók részére ingyenes.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Konferencia

Ami még megmenthető 2000. december 31-ig (Elérhető előnyök 2001. január 1-je előtt)

december 6.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Mit érdemes kifizetni 2000. december 31-e előtt és után. Adóból levonható kedvezmények körének áttekintése. Szerződések felülvizsgálata január előtt. 2001-től megváltozó tb-szabályok. Az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem. A tőkeszámlán levő értékpapírok értelmezése. A bérbeadással kapcsolatos költségek levonhatósága. Szerzői díjak kifizetése. Magánszemély javára kötött biztosítások. Magánszemélynek adott segély. Előadók: dr. Futó Gábor ügyvéd, Varga Katalin főosztályvezető, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő+áfa, klubtagoknak 13 520 Ft/fő+áfa, amely tartalmazza a meleg ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Bértechnikák – miként fizessünk 2001-ben?
(minimálbér, részmunkaidő, számlaképes jogviszonyok, munkaszerződés)

december 7.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Hogyan olcsóbb? Munkaviszony és munkaviszonyon kívüli (munkaszerzésre irányuló) jogviszonyhoz kapcsolódó közterhek és kedvezmények összevetése. Munkavégzésre irányuló jogviszonyok (elhatárolások a munkaviszonytól), vállalkozás, megbízás, bizomány. Felhasználói szerződés vagy megbízás. Egyéni vállalkozók alkalmazása. Alkalmi munkavállalók, bedolgozók, részmunkaidősök. A munkavégzés helyei, tárgyi feltételei. Előadó: Kiss Lenke elnöki tanácsadó, APEH, Andrási Jánosné szakmai tanácsadó, APEH
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő+áfa, klubtagoknak 13 520 Ft/fő+áfa, amely tartalmazza a meleg ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Év végi kintlevőségek kezelése
(technikai, számviteli és egyedi megoldások)

december 13.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Lejárt, nem vitatott követelések kezelésének módja. Behajthatatlan követelések tartalma a törvény olvasatában. Megváltozott a céltartalékok csoportosítása és a képzés körülményei. Követelések behajtása cégen belül vagy behajtó céggel. Kötelezettségek értékelésének új elemei (kapcsolat az eredménykimutatással és a kiegészítő melléklettel). Az adós minősítése: tartós és jelentős. Követelések átruházása. Visszaírások mint új fogalom. A faktoring alkalmazásának előnyei, hátrányai. Egyéb követelések mérlegtételt érintő új elemei. Preventív intézkedések a kintlevőségek kezelésére. Hátrasorolt kötelezettségek értelmezése és kezelése. Kapcsolt vállalkozásokkal szembeni követelések és kötelezettségek kimutatása önálló mérlegsoron. Előadók: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, PM, dr. Pongrácz László vezérigazgató, SIGMA Követeléskezelő Rt., Tóth Aliz üzlet- és marketingigazgató, SIGMA Követeléskezelő Rt., Sasvári Tibor vezérigazgató, SIGMA Faktoring Rt.
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő+áfa, klubtagoknak 13 520 Ft/fő+áfa, amely tartalmazza a meleg ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VEKOR Korróziós Konferencia

március 27-29.
Balatonfüred, UNI Hotel

A konferencia célja: a korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Betonszerkezetek korróziós problémái és védelme. 3. Korróziós vizsgálati módszerek. Kiállítási lehetőség.
VEKOR Kft. 88/428-514

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. december 1.) vegye figyelembe!