Eseménynaptár 2000 11.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. november 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 31. számában (2000. november 1.)

COMPFAIR 2000

október 31.-november 4.

13. Nemzetközi Információtechnikai Szakkiállítás és Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

Főbb témacsoportok: Információtechnológia, hálózati technológiák, szoftver, alkatrészek, perifériák, tartozékok, multimédia, telekommunikáció, repro- és másolástechnika, média – infokommunikációs technológia, tanácsadás és információ. Kísérőrendezvények: 10. Nemzetközi CATV és szatellit szakkiállítás és konferencia. Internetes alaptanfolyam. Konferencia a hálózati biztonságtechnikáról. Karriercentrum. Szoftvertesztek.
Compexpo Kft., Tarnai Katalin 317-6760

SECURITY+SAFETY

november 8-11.

11. Nemzetközi Biztonságtechnikai, Vagyonvédelmi, Tűz- és Bankbiztonsági Szakkiállítás SYMA Rendezvénycsarnok, Budapest

Kiállítási csoportok, témakörök: civil biztonság, környezetbiztonság, nemzetbiztonság (nemzetvédelem, polgári védelem). Nemzetközi biztonság (terrorizmus-, kábítószer-, fegyvercsempészés elleni küzdelem). Közlekedésbiztonság, szállításvédelem (szárazföldi, légi, vízi, utasbiztonság a személygépkocsiban). Személyi védelem, önvédelem, őrzés, biztonságvédelem. Lőfegyverek, lőfegyvernek nem minősülő fegyverek. Objektumvédelem, komplex biztonságtechnikai rendszerek (mechanikus és elektronikus biztonságtechnika, ellenőrző és őrzőberendezések, kültéri védelmi rendszerek, lakossági távfelügyeleti és védelmi kisrendszerek). A biztonság új dimenziója: biometrikus és egyéb személyazonosító rendszerek. Bankbiztonság, banktechnika (bankjegyforgalom, pénzcsomagoló fóliák, biztonsági műanyag tasakok, zacskók, hitelkártya, méret- és hamisítvány-ellenőrzés, trezorok, széfszekrények, széftermek, CCTV, ATM-rendszerek, banki alkalmazások, integrált informatikai rendszerek, bankkártyás rendszerek és eszközök, alapszoftverek, banki hardverek, banki tájékoztatóeszközök, speciális banki eszközök.). Betörés, rablás és lopás elleni berendezések (biztonsági üvegek, ajtók, zárak, pénz- és értékszállítás, páncélautók, pénzszállító autók gyártása, használata). Tűzvédelem, tűzmegelőzés, tűzoltás (tűzérzékelők és tűzjelző rendszerek, tűzoltó berendezések, hő- és füstelvezetők, tűzgátló nyílászárók, tűzvédő burkolatok). Pirotechnikai eszközök. Hegyi és légi mentés, katasztrófavédelem, munkavédelem, baleset-elhárítás, távközlés, telekommunikáció, telefonos riasztórendszerek, számítástechnika, irodatechnika, informatika (adósminősítés, cégminősítés), adatvédelem, adatbiztonság, biztosítás. Az elmúlt évben 232 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait 3000 m2 területen csaknem 15 000 látogatónak. A kiállításhoz több kísérőrendezvény is kapcsolódik: Biztonságtechnikai konferencia, „Bankok és vállalkozások – Pénzvilág 2000" konferencia, cégbemutatók, üzletember-találkozók, rendőrségi és egyéb szervezetek demonstrációi.
Elitexpo Kft., Kádár Sándor 266-6331

2001 Multimédia

november 9-11.

Számítástechnikai és Kommunikációs Szakkiállítás
Szegedi Nemzetközi Vásár „U" pavilon

A negyedik alkalommal megrendezendő kiállításnak a Szegedi Nemzetközi Vásár saját területén lévő „U" pavilonja ad otthont 800 négyzetméteren. A számítástechnikai és kommunikációs szakkiállítás kereteit a multimédia fogalma köré csoportosuló számítástechnikai területek képezik, de szándékaink szerint bemutatásra kerülnek a programok futtatásához szükséges legújabb hardver- és szoftverelemek. A kiállítók a legtöbb multimédiás megoldást alkalmazó médium, az internet világába is elkalauzolják az érdeklődőket. A számítástechnika gyakorlati hasznát keresve, tekintetbe véve a kistérségek közötti egyenlőtlenségek nivellálásának ilyen módon történő esélyeit, a vásárszervezők fel kívánják hívni az érdeklődők figyelmét az egyik legolcsóbb infrastruktúra – a számítástechnika – kínálta lehetőségekre. A multimédia mint új ismeretterjesztő és szórakoztató médium Magyarországon egyre több, világszínvonalú szakmai tudással rendelkező vidéki vállalkozásnak ad kitörési lehetőséget. A kiállítás a nagyközönségnek szóló bemutatókon túl szakmai programokkal egészül ki. A 2001 Multimédia Számítástechnikai Szakkiállítás regionális adottságait felhasználva, azokon túllépve vállalkozik a számítástechnika legújabb trendjeinek bemutatására.
Területbérleti díj: 4000 Ft/m2, egységstand: 2700 Ft/m2
Szegedi Nemzetközi Vásár és Piac Kft. 62/471-397

HÓ-SHOW

november 9-12.

Találkozó a téli sportok szerelmeseinek
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: téli utazási ajánlatok, sportfelszerelések, sportruházat, börze, egzotikus utak a télben. Az elmúlt évben 3564 m2-en 141 kiállító mutatta be kínálatát 20 890 látogatónak.
Hungexpo Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

Pécs Info 2000

november 14-16.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Pécs Info Informatikai, Távközlési, Irodatechnikai, Számítástechnikai Szakkiállítás. Az elmúlt évekhez hasonlóan gazdag szakmai és közönségprogramokkal találkozhatnak a látogatók. A 2000. évi PÉCS INFO Szakkiállítás megrendezésekor az előző évekhez viszonyítva – az eddigi részvétel mellett – az irodatechnikai kiállítókör bővítését és a szakkiállítás országos rendezvénnyé fejlesztését célozzák meg. Az 1999. évi szakkiállítás látogatói a 301 m2 alapterületű kiállításon 29 cég termékeivel, szolgáltatásaival ismerkedhettek meg. A kiállító cégek többsége az informatika, a számítástechnika képviselője volt, de az előbbiek mellett találkozhattak irodabútort, berendezéseket forgalmazó vállalkozások termékeivel is. Témakörök: informatika, távközlés, irodatechnika, számítástechnika. A szakkiállítás komplexitását a PBKIK Informatikai Osztálya és az Informatikai Tagozat által megszervezett, 20 programpontból álló, rendkívül tartalmas, a számítástechnika, az informatika területén érdeklődő szakemberek, de az „egyszerű" felhasználók számára is érdekes előadások adták. Az előadók hiteles, szakmailag elismert személyiségek voltak. Több kiállító cég bemutatót tartott a standján. A kiállítók nagy része a kiállítás ideje alatt igen komoly vásárlási kedvezményt adott.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

Bútorvilág 2000

november 14-18.

Budapesti Vásárközpont

Kilencedszer mutatkozik be a bútorgyártás világa a Budapesti Vásárközpontban. A Bútorvilág kiállítás presztízsét bizonyítja, hogy nagyon sok gyártó és kereskedő cég erre az időpontra időzíti meglepetéseit. A modellek jövője szempontjából a közvetlen reakciók meghatározó erővel rendelkeznek, s mint ilyen, ez a kiállítás a legfontosabb tesztlaboratórium a magyarországi bútorgyártók, kereskedők számára. A Bútorvilág 2000 egyszerre kívánja láttatni a múltat, a jelent és a jövőt: a Tegnap az úttörő magyar bútorremekeket, a Ma bútorait a Top Design mutatja be, míg a Holnap az újszerű gondolatoknak, konstrukcióknak ad helyet a pályázat sikeres munkáinak megjelenítésével. NEMZETKÖZI BÚTOR SZAKVÁSÁR: Az A pavilonban 12 000 m2-en több mint 200 kiállító mutatkozik be. Kiállítók érkeznek a környező országokból: Lengyel-, Csehország, Szlovákia, Szlovénia területéről, de közvetlenül vagy magyarországi képviseletükön keresztül jelen vannak az olasz, német, osztrák, angol, finn és távol-keleti gyártók is. A magyar bútorgyártók kettős kihívás elé néznek: egyrészt az EU-csatlakozásra, másrészt a lakásépítés bővülését követő igények kielégítésére felkészültségüket tudják mutatni. A szakmai tájékozódást segíti elő a témánkénti elrendezés is: konyha és fürdőszoba, szék-étkező, irodabútorok, kárpitos bútorok, korpusz bútorok. WOODMA FAIPARI GÉPKIÁLLÍTÁS: Tavaly sikeresen mutatkozott be az F pavilonban, önállóan, a legmodernebb technológia mellett a hagyományos eszközöket is felmutató, a bútorgyártás műszaki hátterét biztosító nemzetközi gép- és szerszámipar. Egyre újabb és modernebb gépek jelennek meg 2000 m2-en kiszolgálva az új bútortrendek megvalósítását. A közeljövő kihívásaira az itt bemutatott újdonságok kínálják a választ. INTERWOOD BÚTORIPARI ÉS BELSŐÉPÍTÉSZETI ANYAGOK KIÁLLÍTÁSA: A belsőépítészeti és bútorgyártó cégeket kiszolgáló kiállítók először mutatják be termékeiket önállóan, a D pavilonban, több mint 2500 m2-en. Így itt is lehetőség nyílik a sokféle termékcsalád csoportosított bemutatására. A paletta sokszínű: alap- és felületkezelő anyagok, szerelvények, a belsőépítészet elemei ajtótól a lépcsőig. Mindezek szerves alkotóelemei a lakberendezésnek, legyen az sorozattermék vagy egyedi elképzelés. Az elmúlt évben 14 000 m2-en 320 kiállító 48 000 látogatónak mutatta be kínálatát.
KG HomeArt Kft., Kováts Gizella 319-3324

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

november 16-19.

Erdei Ferenc Művelődési Központ, Kecskemét

A kiállításon megtalálhatók a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi textiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle, komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A rendezvényre a belépés díjtalan.
COUNTY PRESS Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/417-980

Antik Enteriőr 2000

november 23-26.

VII. Magyarországi Régiségkiállítás és Vásár
Budapest Műcsarnok

Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Antik Enteriőr Régiségkiállítás és Vásár a Műcsarnokban. A rendezvénynek komoly hagyományai vannak. Kitűzött céljai kezdetektől változatlanok: méltó körülmények között bemutatkozási lehetőséget teremteni a magyarországi műkereskedelem keresztmetszetét bemutató kiállítóknak, valódi választást és kényelmes vásárlási lehetőséget biztosítani a látogatóknak. Az évezred utolsó kiállításán közel félszáz kiállító mutatta be kínálatát, felvonultatva szinte valamennyi műtárgytípus képviselőit. Most érkezett el annak az ideje, hogy első alkalommal, nagy alapterületen külföldi műkereskedő is bemutatkozzon. A hagyományokhoz híven idén is lesz nyereményjáték, a kiállítás fődíjaként Scheiber Hugó: Folyóparton című alkotása kerül sorsolásra. A festmény becsült értéke 500 000 forint.
Parner's Studio BudaPest Kft. 19-3370

InfoBörze 2000

november 28-29.

„Állásbörze informatikusoknak"
BME Informatikai Épület

Az InfoBörze 2000 idén kerül első alkalommal megrendezésre. Az InfoBörze egy olyan szakmai állásbörze, amely az informatikai szakemberek iránt mutatkozó, fokozatosan erősödő igény színvonalas kielégítésében nyújt segítséget a vállalatok számára. A BME a magyar informatikai felsőoktatás legrangosabb és legnagyobb hazai intézménye, és az idei évben diplomázó közel ötszáz informatikus hallgató köréből minden cég könnyen találhat megfelelően képzett munkaerőt. Látogatóink között nemcsak informatikusokra, hanem egyéb informatikával foglalkozó szakemberekre (villamosmérnök, programozó matematikus) is számítunk az ország összes hasonló profilú egyeteméről és főiskolájáról. Emellett az InfoBörzére várjuk azon frissdiplomás szakembereket is, akik szándékában áll új álláslehetőség keresése. Az InfoBörze az informatikai, telekommunikációs, illetve bankinformatikai tanulmányokat folytató végzős, illetve frissen végzett hallgatók számára megteremti a lehetőséget, hogy megismerjék a munkaerőpiac igényeit, illetve azokat a praktikus tudnivalókat, amelyek nagymértékben hozzásegítik a megfelelő állás megtalálásához. Ugyanakkor a cégek is képet kaphatnak a jövő szakember-generációjáról, ráadásul közvetlen forrásból, már az egyetem falai között felvehetik a kapcsolatot a leendő munkatársakkal. Az InfoBörze 2000 fővédnökei: Sík Zoltán informatikai kormánybiztos, dr. Detrekői Ákos rektor, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, dr. Pap László dékán, BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar.
BME Karrier KözPont 463-3845

FOODAPEST 2000

november 28.-december 1.

Nemzetközi Élelmiszer-, Ital- és Élelmiszer-gépipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

2000-ben ötödik alkalommal rendezik meg az élelmiszeripar, ital- és élelmiszer-gépipari szakma legjelentősebb közép-kelet-európai szakkiállítását. Az idén kiemelt figyelmet szentelnek az élelmiszer-gépipar témakörének: az árucsoport bővítésén túl a kiállítók számára a korábbiaknál tágasabb, önálló paviloni elhelyezést biztosítanak. Ismét meghirdetik a Foodapest termékversenyeket a Siker- és Újdonságdíjért, továbbá a Foodapest VinAgora nemzetközi borversenyt. A környező közép-kelet-európai országokból delegációkat hívnak meg a rendezvényre. A kiállítás főbb árucsoportjai: Élelmiszerek: bébiételek, bio- és diabetikus termékek, édesipari termékek, élelmiszer-alapanyagok, halak, a tenger gyümölcsei, húsipari termékek, mélyhűtött termékek, zöldség, gyümölcs (friss, konzerv, szárítmány), állateledel. Italok: bor, sör, egyéb szeszes ital, ásványvíz, üdítőital, kávé, tea, kakaó. Élelmiszer-ipari gépek: feldolgozógépek, italtechnológia, csomagológépek és -anyagok, vendéglátó-ipari berendezések, hűtéstechnika, tisztítóberendezések, -anyagok, mérés- és vezérléstechnika. Szolgáltatások, információ: szaklapok, szállítás, logisztika, informatika, marketingszolgáltatás, minőségbiztosítás, élelmiszer-ellenőrzés. 1998-ban 23 ország 639 kiállítója 22 297 m2-en mutatta be kínálatát 31 000 látogatónak.
Hungexport Rt., Szebeni Márton 263-6074

Cipőzsáner Hotel Bemutató

január 9-10.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-cipőmintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag, bőr- kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a márciusi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ESKÜVŐ 2001 Vásár és Kiállítás

január 26-28.

Novotel Budapest

Az ESKÜVŐ 2001 Vásár és Kiállítás immár 8. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény széles körben ismert, évről évre egyre nagyobb látogatottságnak és népszerűségnek örvend mind a szakmai közönség, mind a házasságkötés előtt álló fiatalok és családtagjaik körében. A vásárról ma már elmondható, hogy az esküvőhöz tartozó minden területet felölel: a jegygyűrűket és meghívókat, valamint a menyasszonyi, vőlegény- és alkalmi ruhákat forgalmazó cégeken túl részt vesznek vendéglátók, utazási irodák, nászajándéklistát vezető üzletek, cukrászok, virágkötők, dekoratőrök, autókölcsönzők, rendezvényszervezők, fotósok, videósok, sminkesek és fodrászok egyaránt. Az Esküvő vásárt minden évben nagy várakozás előzi meg az érintettek körében, mivel e három nap alatt a látogatók mindent megtalálnak egy helyen, amire csak szükségük lehet lakodalmukhoz, és a kiállítók többsége komoly kedvezményeket is kínál.
Terra Média Kft., Palásti Ildikó 20/9478-333

MAGYARREGULA- MAGYARECOLOGIA- MAGYARENERGIA-THERM- MAGYAR-ELEKTROTECHNIKA- MAGYARMEDICA- MAGYAROPTIK- MAGYARLABOR

február 20-23.

18. Nemzetközi Szakkiállítás és Szeminárium
SAP Csarnok, Budapest

2001-ben 18. alkalommal kerül megrendezésre az orvosi műszereket, fogászati és gyógyászati készítményeket, valamint a mérés- és irányítástechnikai eszközöket, környezetvédelmi eszközöket, technikákat, mérési eszközöket, energetikai berendezéseket, technológiákat gyártók és felhasználók egyik legrangosabb hazai szakkiállítása. Témakörök: MAGYARMEDICA: Elektromedicina (Életfunkciók mérése, megfigyelése, rögzítése). Szervek támogatása, stimulációja és kiváltása (Beültethető kardiostimulátorok, külső elektródák és egyéb kellékek). Anaesthesia, újjáélesztés, infúziós terápia, intenzív ellátás. Diagnosztika. Endoszkópiás diagnózis és terápia (optikai és elektronikus képátvitel). Sebészet. Sürgősségi ellátás. Csírátlanítás, fertőtlenítés, víztisztítás. Különleges kórházi részlegek berendezései és bútorzata. Kórházi berendezés. Kórházi eszközök. Kórházi kellékek. Egyszer használatos eszközök. Kötözőanyagok és tapaszok. Rehabilitáció. Ortopédiai segédeszközök. Mozgáskárosultak segédeszközei. Gyógyszeripari termékek. Szájsebészet. MAGYAROPTIK: Szemészet. Optikai komponensek. Mechanikai komponensek. Száloptika. Fényforrások. Gyártási eljárások. Mikrosebészet. MAGYARLABOR: Laboratóriumi épületek felszerelése. Laboratóriumok felszerelése. Laboratóriumok berendezése. Laboratóriumi cikkek. Laboratóriumi műszerek és gépek. Diagnosztika. Analitika. Vegyszerek. Biokémia. Adatrendszerek. MAGYARREGULA: Mérés- és labortechnika. Felügyeleti rendszerek. Szabályozás- és irányítástechnika. Automatizálás. Elektronika. MAGYARECOLOGIA (környezetvédelem): Levegőszennyezés elleni védelem. Vízszennyeződés elleni védelem. Talajszennyeződés elleni védelem. Zajvédelem. Hulladékgazdálkodás. Környezetvédelmi mérési és szabályozási technikák. Energiatechnika. Közlekedés és szállítás. Egyéb. MAGYARENERGIA-THERM: Fűtéstechnika. Energiamegtakarítás. Magenergia. Mérés, szabályozás, vezérlés. Csőrendszerek. Hűtéstechnika. Szellőztetés és klimatizálás. Szigetelés. Munkavédelem. Szanitertechnika. MAGYAR-ELEKTROTECHNIKA: Elektronikus részegységek. Mérőműszerek és berendezések. Villamosenergia-átvitel, elektromágneses egységek. Vezetékes és vezeték nélküli távközlés. Telepítéshez használatos villamos anyagok. Motorok. Világítás. Villamos fűtés és klímatechnika. Egyéb létesítmények. Szakirodalom. Az előző évben 4000 m2-en 25 országból több mint 600 kiállító és alkiállító vett részt, a látogatók száma több mint 10 000 volt. Évről évre fontos kiegészítői a szakkiállításnak a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek által a kiállítással párhuzamosan megrendezett konferenciák és szakmai fórumok. Tervezett szakmai programok: Elektromos és mágneses erőterek hatásai az emberekre. Az EU-csatlakozás energetikai kérdései a Kárpát-medencében. Perspektívák és eredmények az optikai kutatások hazai és nemzetközi projektjeiben. EU-konform hulladékgazdálkodás Magyarországon. Szakmai és technikai újdonságok a radiológiai diagnosztikában. Minőségbiztosítás, állapot-ellenőrzés és anyagvizsgálat.
Congress Kft., Stefkóné Vermes Judit 212-0056

Konferencia

I. Orvos-Jogász Kongresszus

november 2-4.

Debrecen

Ez év novemberében a Magyar Orvos-Jogász Interdiszciplináris Társaság egy kongresszus-sorozatot kíván útjára indítani Orvos-Jogász Kongresszus néven, melyet évente kíván megrendezni. A kongresszus célja, hogy évente összehozza a szakma képviselőit és az érintetteket, lehetőséget adva az aktuális témák megvitatására és a friss tapasztalatok cseréjére. A kongresszus neves szakemberek előadásaival zajlik le, vitafórum keretében pedig alkalmat kínál a felmerülő kérdések megvitatására. Az idei kongresszus témakörei: Milyen egészségügyet akarunk? Az orvoslás polgári és büntetőjogi vonzatai – „műhibaperek".
Tervezett előadások: MOJIT-előadás – dr. Martini Jenő, a MOJIT elnöke. Az egészségügy jelenlegi helyzete és jövője a pénzügyminiszter szemével. Előadás az egészségügyi befektetésekről – dr. Szabó Ferenc közgazdász, a Gyógyszer Nagykereskedők Országos Szövetségének elnöke. Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke – Selmeczi Gabriella, a Fidesz szociális kabinetjének vezetője, a Parlament Egészségügyi Bizottságának alelnöke vitája az egészségügyi reformról.
Részvételi díj: három napra, teljes ellátással: 27 500 Ft+áfa
Magyar Orvos-Jogász Interdiszciplináris Társaság, dr. Pásztohai Sándor 30/249-1089, Gyarmati Attila 30/289-6689

Az elfogadott (2000. november 7.) 2001. évi adó- és járuléktörvények

november 13.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Az áfa kiszámítása. Foglalkoztatók járulékfizetési kötelezettsége. Éves, negyedéves, havi áfabevallás rendje és áttérési kötelezettsége. Adótábla, adójóváírás változása. Értékcsökkenés elszámolása. Követelések értékvesztésére, behajthatatlanná válására vonatkozó új szabályozás. Levonási korlátozások. A munkáltatói, kifizetői adómegállapítás hibáinak utólagos feltárása, adófizetési kötelezettség érvényesítése. Visszaélések joggyakorlatának korlátai és feltételei. Adóalap-kedvezmények. Adóalap-védelmi korrekció szigorodó szabályai. Természetbeni juttatások utáni járulékfizetési kötelezettség módosulása. Üzletbezárási szabályok szigorítása. Naptári évtől eltérő üzleti évet vállaló adózók bejelentési, bevallási, adómegfizetési kötelezettsége. A személyi jövedelemadó 2001. évi változásai. Az egyéni járulékfizetési kötelezettség változásai. Tőke- és pénzpiaci ügyletek változásai. Előadók: dr. Vámosi-Nagy Szabolcs elnök, APEH, ART: dr. Hadi László főosztályvezető, PM, Szikszainé dr. Bérces Anna főosztályvezető, PM, áfa: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH. Ta.: dr. Kurucz-Váradi Károly osztályvezető, PM, szja: Lucz Zoltánné főosztályvezető-helyettes, PM.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő, amely tartalmazza a meleg ebéd árat.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Marketing 2000

november 15-17.

Siófok
X. Marketingkonferencia

A konferencia témái: „Veszélyes" marketing. Az értékesítés kulcskérdései vezetői szemmel. Business to business marketing. Szolgáltatásmarketing. Fogyasztó, fogyasztói magatartás. Global-local marketing. Marketing az új médiában. Kereskedelmi marketing. Márkamenedzsment. High-tech a marketingben. Marketing: kultúrák közötti kommunikáció. A konferencián hallott ismeretek, információk, a tapasztalatok cseréje rendkívül hasznosak: az üzleti stratégia kialakítói számára éppúgy, mint a marketing, az értékesítés vagy a piaci kommunikáció munkatársai számára. Az eddig megrendezett 9 konferencián 3517 résztvevő, 358 előadó és 57 támogató vett részt.
Magyar Marketing Szövetség Titkársága 355-7721

PROPEX 2000

november 14-16.

Nemzetközi Ingatlanpiaci Konferencia és Kiállítás
Egyetemi Kongresszusi Központ, Budapest

Tervezett előadások: Befektetések állami támogatása, kormányzati koncepció területfejlesztésre, EU-csatlakozás, jogharmonizáció. Ingatlanprivatizáció, az ingatlanpiac és ingatlanforgalmazók jogi és gazdasági keretfeltételei. A külföldiek ingatlanszerzésével kapcsolatos tapasztalatok. A jelzálog-hitelezés hatása az ingatlanpiac fejlődésére: jelen és jövő. A magyar ingatlanszakma bemutatása. Ingatlanszakember-képzés. Budapest általános rendezési terve, fejlesztés, piaci helyzet, városfejlesztési stratégia. A jelzáloglevél szerepe az ingatlanfinanszírozásban. Befektetési piac fejlődése az angol, német alapok megjelenése után. Ingatlanpiaci tendenciák az Európai Unióban és Magyarországon. A fővárosi és Pest megyei ingatlanpiac alakulása 2000 harmadik negyedévében, kilátások 2001-re. A mezőgazdasági termőföld értékmeghatározási kérdései. A mezőgazdasági termőföld piacának működési tapasztalatai az EU országaiban. Külföldi befektetők helyzete Magyarországon és a régióban. Magyar ingatlanpiac a külföldi ingatlanszakember szemével. Külföldiek ingatlanberuházásnak jogi keretfeltételei, banki és biztosítói biztosítékrendszer. Projektfinanszírozás jogi biztosíték rendszere. Befektetők elvárásai a szomszédos országokban. Total Facility bevezetés külső finanszírozással. Millenniumi Városközpont bemutatása. Kereskedelmi és ipari ingatlanok működtetése. Idegenforgalmi befektetések. Szállodák – teljesítmények, szállodai befektetések Magyarországon. Regionális adóvilág, központi és helyi adók rendszere, kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó nemzetközi szerződések az ingatlantulajdon összefüggésében. A konferenciához kiállítás is kapcsolódik.
Részvételi díj: 85 000 Ft+áfa, napijegy 28 000 Ft+áfa.
Congress Kft., Balassa Éva 212-0056

A külkereskedelem deviza-, áfa- és számviteli problémái 2000-ben (és 2001-ben)

november 17.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Árfolyamváltozás év végi kezelése. Engedményezés, követelésátruházás, tartozásátvállalás. Mi a különbség a számviteli exportbevétel és a nullaszázalékos áfabevétel között? Szolgáltatás, export-import értelmezése és elszámolása. Fióktelepek adózása. Ki adja az exportszámlát? Vállalkozói devizaszámla. Bizományosi ügylet elszámolási problémái. Mit tekint devizaügyletnek a külkereskedelem? Várható változások. Előadók: számvitel: dr. Nagy Gábor ny. főosztályvezető, PM, deviza, valuta: dr. Pósfay Miklósné főosztályvezető, MNB, áfa: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő, amely tartalmazza a meleg ebéd árat.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Mi a határ? (Üzleti ajándék, reprezentáció, természetbeni juttatások)

november 23.

Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Az üzleti ajándékozás köre és mértéke. A reprezentáció fogalma. Az adó- és járulékfizetési kötelezettségek keletkezése. Az adó mértéke. Az adó levonásának joga. Az adóalanyiságon kívüli felhasználás esetei. Ajándékok, üdülés, munkaruha. Természetbeni juttatások adózása. Térítés nélküli eszközátadás összefüggései és adóztatása. Munkaértekezleteken felszolgált kávé, üdítő. Munkahelyi megemlékezésen felmerült juttatás. Előadók: járulék: dr. Futó Gábor ügyvéd, áfa: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH, szja: Varga Katalin főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő, amely tartalmazza a meleg ebéd árat.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

R2 Rendezvények rendezvénye 2000

november 23-24.

Pesti Vigadó, Budapest

Tervezett témák: Beszámoló a Hannoveri Világkiállításról, valamint a Sydneyi Nyári Olimpiai Játékokról. A rendezvények rendészeti és tűzrendészeti kérdései. Rendezvények biztonsága és a biztosítás módja, lehetőségei. A kongresszusi turizmus fejlesztésének érdekében tervezett kormányzati tervek, az új rendezvényhelyszínek. Szerzői jogvédelem kérdései, a részvétel támogatásának lehetőségei. Rendezvényhetes.
COMPEXPO Kft., Ragályi Judit 317-6760

Megújuló államháztartás – megújuló ellenőrzés

november 23-25.

Debrecen
III. Ellenőrzési és Felügyeleti Konferencia

A konferencia a hazai pénzügyi ellenőrzési rendszer korszerűsítési folyamatát állítja reflektorfénybe, s arra keres választ, hogyan segítheti a megújuló ellenőrzési rendszer az államháztartás pénzügyi rendszerének továbbfejlesztésére és a kincstári rendszer új szervezeti rendjének kialakítására irányuló, ez év tavaszán napvilágot látott kormányhatározat megvalósítását s a felkészülést az Európai Unióhoz való csatlakozásra. A plenáris ülésen elhangzó átfogó témaközelítésű előadások mellett körülhatároltabb szakterületekre irányuló vitaindítókra, korreferátumokra, hozzászólásokra, szakmai vitákra kerül sor a szekcióüléseken, amelyek az államháztartási reform átfogó kérdéseivel (I. szekció), a felügyeleti tevékenység magyarországi és európai jellemzőivel (II. szekció), valamint az adó- és a társadalombiztosítási rendszer fejlesztésével (III. szekció), s mindezek ellenőrzési összefüggéseivel foglalkoznak. Az előadásokat, vitaindítókat a gazdasági élet és az ellenőrzési szakma vezető szakemberei tartják.
Club Service Kft., Patakvölgyi Éva 52/522-222

DAT – 2000

november 27-29.

„EContent – európai digitális tartalom a világhálón"
A magyar tartalomipar fejlesztése, a Magyar Adatbázis-forgalmazók X. Konferenciája
Matáv Rt. Tölösi Péter Konferenciaközpont, Budapest

Konferencia program/szekció tervezete: eContent – „Európai digitális tartalomipar a világhálón" (előadás). A magyar tartalomipar lehetőségei (előadás). A tartalomipar fejlesztése. Panelbeszélgetés. 1. (Stratégia, támogatás, szabályozás). A tartalomipar infrastruktúrája. Panelbeszélgetés. 2. (Távközlés, hardver, szoftver, az emberi tényező). Tartalomipari védelem. Panelbeszélgetés. 3. (Szerzői és szomszédos jogok, adatbázisjog, technikai és technológiai védelem). Tartalomipari ízelítő. Panelbeszélgetés. 4. (Államigazgatás, kultúra, képzés, üzleti élet). Szekcióülések: Bankinformatika. EDI/elektronikus kereskedelem. Információs közvagyon hasznosítása. Információs vagy tudástársadalom felé tartunk (könyvtári szekció). Internettel kapcsolatos jogi kérdések, adatbázisjog. Turizmus. Adatbiztonság. Internetmarketing, fogyasztóvédelem. Tartalom a hálózaton, új technológiák és a tartalom. Tartalomfejlesztés. Távoktatás – távmunka. Üzleti információk on-line.
MAK Titkárság, ifj. Félegyházi András 213-5089

Mi várható a gazdaságban a 2001. évben?

december 1.

Cégvezetők Országos Találkozója
Hotel Marriott, Budapest

Témakörök: A magyar gazdaság állapota. A pénzügyi kormányzat jövő évi lépései. A várható infláció. A közpénzek felosztása. Adóztatás és adóztatási szokások. Az exportfinanszírozás kormányzati eszközei. A foglalkoztatási helyzet most és jövőre. A gazdasági bűncselekmények fékezésére tervezett lépések. Várakozás és valóság. Remények, tények, számok, trendek. Az adóterhek és elosztásuk. Helyzetértékelés. A meghívott előadók 10-15 perces előadásuk után 15-25 percben válaszolnak a hallgatóság hozzájuk intézett kérdéseire. Meghívott előadók: dr. Bácskai Tamás egyetemi tanár, BKE Pénzügyi Tanszék, dr. Orbán Viktor miniszterelnök, Petsching Mária Zita tudományos főmunkatárs, Pénzügykutató Rt., dr. Vértes András elnök, GKI Gazdaságkutató Rt., dr. Surányi György elnök, MNB, dr. Latorczai János elnök, Országgyűlés Gazdasági Bizottsága, Arnold Mihály altábornagy, Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, dr. Németh László főosztályvezető, Országos Rendőr-főkapitányság, dr. Mellár Tamás elnök, Központi Statisztikai Hivatal, dr. Matolcsy György miniszter, Gazdasági Minisztérium, Harrach Péter miniszter, Szociális és Családügyi Minisztérium, dr. Vámosi-Nagy Szabolcs elnökhelyettes, APEH, dr. Torgyán József miniszter, Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, dr. Zelkó Lajos egyetemi tanár, BKE Pénzügyi Tanszék.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. november 1.) vegye figyelembe!