Eseménynaptár 2000 10.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. október 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 30. számában (2000. október 1.)

Szombathelyi őszi Vásár

október 4-8.
Általános Fogyasztási Javak Vására
Szombathely, Haladás VSE Sportcsarnok

Kiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, személygépkocsik, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 238. Előző évi látogatói létszám: 56 000. A rendezvényt szórakoztató műsorok és neves sztárvendégek kísérik.
Syma-elemekkel felépített sorstand: 9100 Ft/m2 +25%áfa, sarokstand: 9900 Ft/m2 + 25% áfa, szabad tér: 3000 -Ft/m2 + 25% áfa
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

AUTOMOBIL

október 4-8.
Nemzetközi Járműipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: személygépkocsik, haszonjárművek, különleges járművek, utánfutók, kétkerekűek, elektromos járművek, alkatrészek, felszerelések, gépjárműjavítás, szerszámok, fényezés, design, garázsipar, raktározás, autóápolás, munka- és autósruházat, szakkiadványok, gumiabroncsok, biztosítás, lízing, autóhifi, riasztók, rádiótelefon, olajipari termékek, üzemanyagtöltő állomás, közlekedés, egyéb.
Hungexpo Rt., Győrfi Gyuláné 263-6060
Haris Kereskedőház 214-8800

BUDATRANSPACK

október 17-20.
19. Nemzetközi Anyagmozgatási és Csomagolási Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás résztvevői a szakma élvonalából érkeznek. TEMATIKA: CSOMAGOLÁS: Csomagolóanyagok, csomagolóeszközök, csomagolási segédanyagok, csomagológépek és -berendezések, csomagolási rendszerek, kész csomagolások, veszélyes áruk csomagolása, mérőeszközök és -berendezések. ANYAGMOZGATÁS: Anyagmozgató eszközök, anyagmozgató gépek és berendezések, kézi működtetésű, folyamatos működtetésű, szakaszos működtetésű anyagmozgatási rendszerek. RAKTÁROZÁS: Raktári eszközök, raktári gépek és berendezések, raktározási rendszerek. INFORMATIKA: Információs rendszerek, adatkommunikáció, vonalkódtechnika. Recycling (újrahasznosítási) berendezések, szállítás, szállítmányozás, logisztikai szolgáltatások, szakkiadó. Az elmúlt évben 6072 m2-en 197 kiállító mutatta be kínálatát több mint 17 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a PRINTEXPO Nemzetközi Nyomdaipari Szakkiállítás.
Helydíjak: 12 800 Ft/m2 + áfától
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

PRINTEXPO

október 17-20.
9. Nemzetközi Nyomdaipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A rendezvény, mint a nyomtatott kommunikáció legnagyobb közép-európai fóruma, ezúttal is átfogó képet nyújt a szakma fejlődéséről, a nyomdaiparban rejlő gazdasági lehetőségekről. ÁRUCSOPORTOK: Nyomdai tevékenység: Teljes körű nyomdai tevékenység, nyomtatás, digitális nyomtatás, sokszorosítás, kötészet, továbbfeldolgozás, egyéb nyomdai tevékenység. Tervezés, nyomdai előkészítés: Tervezés, computer design, kiadói és nyomdai szoftverek, integrált kép- és szövegfeldolgozás, nyomóforma-készítés. Nyomdaipari gépek és berendezések: Formakészítő berendezések, digitális nyomógépek, ofszetnyomó gépek, íves, tekercses, flexonyomó gépek, íves, tekercses, speciális nyomógépek, szitanyomó gépek, tamponnyomó gépek, kötészeti és továbbfeldolgozó gépek, egyéb nyomdaipari és kiegészítő gépek. Nyomdai alap- és segédanyagok: Papírok, nyomdafestékek, segédanyagok, egyéb anyagok. Kapcsolódó tevékenységek: Kiadói tevékenység, kapcsolódó szolgáltatások, kiegészítő, védő- és ellenőrző berendezések, irodaszerek, nyomtatványok, egyéb. Az elmúlt évben 6406 m2-en 179 kiállító mutatta be kínálatát több mint 17 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a BUDATRANSPACK Nemzetközi Anyagmozgatási és Csomagolási Szakkiállítás.
Helydíjak: 12 800 Ft/m2 + áfától
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

HOVENTA 2000

október 17-21.
18. Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátó-technikai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kereskedelem, a vendéglátás és szállodaipar technikai hátterének legátfogóbb kínálatát közel 30 éve a HOVENTA kiállításon tekinthetik meg a szakemberek. Témacsoportok: szállodák és vendéglátóhelyek bútorai, berendezései, konyhatechnika, étel-melegentartás, -elosztás, -kiszállítás eszközei, cukrászati termelés anyagai, eszközei, pékségek gépei, fagylaltkészítés technikája, anyagai, kávé, kávéfőző gépek, italkészítés és értékesítés gépei, anyagai, mosogatógépek, tálalóeszközök, konyhai edények, vendéglátó-ipari textíliák, munkaruhák, formaruhák, hűtéstechnika, mérés, szeletelés, csomagolás, pénztári elszámolás, üzletberendezések, étel- és italárusító automaták, takarítógépek és higiéniai eszközök. A kiállítást idén is színes szakmai programok kísérik: a kereskedelmi és vendéglátó-ipari tanulók szakmai versenyei, konferenciák, mixer- és sommelier-bemutató, tányérfestési és szalvétahajtogatási bemutató stb. Az évek óta nagy sikerrel működő Hoventa-látványkonyhában idén a nemzetközi konyhák jellegzetes ételeit ismerhetik meg az érdeklődők.
HOVENTA Kft., Etele Csabáné 351-1310

HUNGAROMED

október 18-21.
I. Nemzetközi Orvostechnikai és Egészségügyi Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A Hungaromed koncepciója az orvosi, egészségügyi, fogorvosi szakmát célozza meg, ezért a kiállítás tematikája a gyógyítást segítő eszközöktől az egészségügyhöz bármilyen formában kapcsolódó berendezésekig, felszerelésekig, tevékenységekig, anyagokig stb. terjed. Látogatói célcsoport: orvosok, fogorvosok, kórházigazgatók, gazdasági vezetők, beszerzési döntéshozók, ápolási igazgatók, főnővérek, kórházi és klinikai mérnökök, orvostechnikai, technológiai kutató/fejlesztő mérnökök, fogtechnikusok, egészségügyi szakdolgozók. Tematika: 1. ORVOSI KÉZIESZKÖZÖK. 2. DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZÖK, KÉSZÜLÉKEK. 3. TERÁPIÁS ESZKÖZÖK, KÉSZÜLÉKEK. 4. FOGÁSZAT-FOGTECHNIKA. 5. EGYÉB ORVOSTECHNIKAI ESZKÖZÖK. 6. KÓRHÁZTECHNIKA. 7. LABORTECHNIKA. 8. EGYSZER HASZNÁLATOS TERMÉKEK ÉS GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK. 9. INFORMATIKA. 10. EGÉSZSÉGÜGYI TEXTÍLIÁK. 11. EGÉSZSÉGÜGYI BÚTOROK, BERENDEZÉSEK. 12. IMPLANTÁTUMOK. 13. SZOLGÁLTATÁSOK. 14. EGYÉB.
Helydíjak: 12 900 Ft/m2 + áfától
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6084

Zalaegerszegi őszi vásár

október 19-23.
EURÓPA 2000 és AGRO-MIX Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás

A zalaegerszegi őszi vásár általános jellegű kiállítás, melynek keretein belül kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az AGRO-MIX Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás. E rendezvény keretein belül bemutatják az Európai Unió tagállamait. A részt vevő országoknak lehetőségük nyílik népük kultúrájának, gazdaságának jelzésszerű bemutatására, valamint az Európai Unió és intézményeinek megismertetésére. A kiállítás nagy figyelmet fordít a mezőgazdaság és az élelmiszeripar hangsúlyos bemutatására. A régió szakembereinek aktív közreműködésével fórumokra, szimpóziumokra, szakmai bemutatókra kerül sor. Programok: Gasztronómiai est, borkóstoltatás és -vásár, borminősítés hobbitermelők részére, alma-show, tenyészállat-bemutatók. A közönséget színvonalas szórakoztató program várja. Az elmúlt évben 14 000 m2-en 200 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Horváth Beáta 92/510-205

COMPFAIR 2000

október 31.-november 4.
13. Nemzetközi Információtechnikai Szakkiállítás és Szakvásár
Budapesti Vásárközpont

Főbb témacsoportok: Információtechnológia, hálózati technológiák, szoftver, alkatrészek, perifériák, tartozékok, multimédia, telekommunikáció, repro- és másolástechnika, média – infokommunikációs technológia, tanácsadás és információ. Kísérőrendezvények: 10. Nemzetközi CATV és satellite szakkiállítás és konferencia. Internetes alaptanfolyam. Konferencia a hálózati biztonságtechnikáról. Karriercentrum. Szoftvertesztek.
Compexpo Kft., Tarnai Katalin 317-6760

2001 Multimédia

november 9-11.
Számítástechnikai és Kommunikációs Szakkiállítás
Szegedi Nemzetközi Vásár „U" pavilon

A negyedik alkalommal megrendezendő kiállításnak a Szegedi Nemzetközi Vásár saját területén lévő „U" pavilon ad otthont 800 négyzetméteren. A számítástechnikai és kommunikációs szakkiállítás kereteit a multimédia fogalma köré csoportosuló számítástechnikai területek képezik, de szándékaink szerint bemutatásra kerülnek a programok futtatásához szükséges legújabb hardver- és szoftverelemek. A kiállítók a legtöbb multimédiás megoldást alkalmazó médium, az internet világába is elkalauzolják az érdeklődőket. A számítástechnika gyakorlati hasznát keresve, tekintetbe véve a kistérségek közötti egyenlőtlenségek nivellálásának ilyen módon történő esélyeit, a vásárszervezők fel kívánják hívni az érdeklődők figyelmét az egyik legolcsóbb infrastruktúra – a számítástechnika – kínálta lehetőségekre. A multimédia mint új ismeretterjesztő és szórakoztató médium Magyarországon egyre több világszínvonalú szakmai tudással rendelkező vidéki vállalkozásnak ad kitörési lehetőséget. A kiállítás a nagyközönségnek szóló bemutatókon túl szakmai programokkal egészül ki. A 2001 Multimédia számítástechnikai szakkiállítás regionális adottságait felhasználva, azokon túllépve vállalkozik a számítástechnika legújabb trendjeinek bemutatására.
Területbérleti díj: 4000 Ft /m2. Egységstand: 2700 Ft/m2.
Szegedi Nemzetközi Vásár és Piac Kft. 62/471-397

HÓ-SHOW

november 9-12.
Találkozó a téli sportok szerelmeseinek
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: téli utazási ajánlatok, sportfelszerelések, sportruházat, börze, egzotikus utak a télben. Az elmúlt évben 3564 m2-en 141 kiállító mutatta be kínálatát 20 890 látogatónak.
Hungexpo Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

Pécs Info 2000

november 14-16.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Pécs Info Informatikai, Távközlési, Irodatechnikai, Számítástechnikai Szakkiállítás. Az elmúlt évekhez hasonlóan gazdag szakmai és közönségprogramokkal találkozhatnak a látogatók. A 2000. évi PÉCS INFO Szakkiállítás megrendezésekor az előző évekhez viszonyítva – az eddigi részvétel mellett – az irodatechnikai kiállítókör bővítését és a szakkiállítás országos rendezvénnyé fejlesztését célozzák meg. Az 1999. évi szakkiállítás látogatói a 301 m2 alapterületű kiállításon 29 cég termékeivel, szolgáltatásaival ismerkedhettek meg. A kiállító cégek többsége az informatika, a számítástechnika képviselője volt, de az előbbiek mellett találkozhattak irodabútort, berendezéseket forgalmazó vállalkozások termékeivel is. Témakörök: informatika, távközlés, irodatechnika, számítástechnika. A szakkiállítás komplexitását a PBKIK informatikai osztálya és az Informatikai tagozat által megszervezett 20 programpontból álló rendkívül tartalmas, a számítástechnika, az informatika területén érdeklődő szakemberek, de az „egyszerű" felhasználók számára is érdekes előadások adták. Az előadók hiteles, szakmailag elismert személyiségek voltak. Több kiállító cégbemutatót tartott a standján. A kiállítók nagy része a kiállítás ideje alatt igen komoly vásárlási kedvezményt adott.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

Bútorvilág 2000

november 14-18.
Budapesti Vásárközpont

Kilencedszer mutatkozik be a bútorgyártás világa a Budapesti Vásárközpontban. A Bútorvilág kiállítás presztízsét bizonyítja, hogy nagyon sok gyártó és kereskedő cég erre az időpontra időzíti meglepetéseit. A modellek jövője szempontjából a közvetlen reakciók meghatározó erővel rendelkeznek, s mint ilyen, ez a kiállítás a legfontosabb tesztlaboratórium a magyarországi bútorgyártók, kereskedők számára. A Bútorvilág 2000 egyszerre kívánja láttatni a múltat, jelent és jövőt: a Tegnap az úttörő magyar bútorremekeket, a Ma bútorait a Top Design mutatja be, míg a Holnap az újszerű gondolatoknak, konstrukcióknak ad helyet a pályázat sikeres munkáinak megjelenítésével. NEMZETKÖZI BÚTORSZAKVÁSÁR: Az A pavilonban 12 000 m2-en több mint 200 kiállító mutatkozik be. Kiállítók érkeznek a környező országokból: Lengyel-, Csehország, Szlovákia, Szlovénia területéről, de közvetlenül vagy magyarországi képviseletükön keresztül jelen vannak az olasz, német, osztrák, angol, finn és távol-keleti gyártók is. A magyar bútorgyártók kettős kihívás elé néznek: egyrészt az EU-csatlakozásra, másrészt a lakásépítés bővülését követő igények kielégítésére felkészültségüket tudják mutatni. A szakmai tájékozódást segíti elő a témánkénti elrendezés is: konyha és fürdőszoba, szék-étkező, irodabútorok, kárpitos bútorok, korpuszbútorok. WOODMA FAIPARIGÉP-KIÁLLÍTÁS: Tavaly sikeresen mutatkozott be az F pavilonban önállóan a legmodernebb technológia mellett a hagyományos eszközöket is felmutató, a bútorgyártás műszaki hátterét biztosító nemzetközi gép- és szerszámipar. Egyre újabb és modernebb gépek jelennek meg 2000 m2-en kiszolgálva az új bútortrendek megvalósítását. A közeljövő kihívásaira az itt bemutatott újdonságok kínálják a választ. INTERWOOD BÚTORIPARI ÉS BELSőÉPÍTÉSZETI ANYAGOK KIÁLLÍTÁSA: A belsőépítészeti és bútorgyártó cégeket kiszolgáló kiállítók először mutatják be termékeiket önállóan a D pavilonban több mint 2500 m2-en. Így itt is lehetőség nyílik a sokféle termékcsalád csoportosított bemutatására. A paletta sokszínű: alap- és felületkezelő anyagok, szerelvények, a belsőépítészet elemei ajtótól a lépcsőig. Mindezek szerves alkotóelemei a lakberendezésnek, legyen az sorozattermék vagy egyedi elképzelés. Az elmúlt évben 14 000 m2-en 320 kiállító 48 000 látogatónak mutatta be kínálatát.
KG HomeArt Kft., Kováts Gizella 319-3324

FOODAPEST 2000

november 28.-december 1.
Nemzetközi Élelmiszer-, Ital- és Élelmiszer-gépipari Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

2000-ben ötödik alkalommal rendezik meg az élelmiszer-ipari, ital- és élelmiszer-gépipari szakma legjelentősebb közép-kelet-európai szakkiállítását. Az idén kiemelt figyelmet szentelnek az élelmiszer-gépipar témakörének: az árucsoport bővítésén túl a kiállítók számára a korábbiaknál tágasabb, önálló paviloni elhelyezést biztosítanak. Ismét meghirdetik a Foodapest termékversenyeket a Siker- és Újdonság Díjért, továbbá a Foodapest VinAgora nemzetközi borversenyt. A környező közép-kelet-európai országokból delegációkat hívnak meg a rendezvényre. A kiállítás főbb árucsoportjai: Élelmiszerek: bébiételek, bio- és diabetikus termékek, édesipari termékek, élelmiszer-alapanyagok, halak, a tenger gyümölcsei, húsipari termékek, mélyhűtött termékek, zöldség, gyümölcs (friss, konzerv, szárítmány), állateledel. Italok: bor, sör, egyéb szeszes ital, ásványvíz, üdítőital, kávé, tea, kakaó. Élelmiszer-ipari gépek: feldolgozógépek, italtechnológia, csomagológépek és -anyagok, vendéglátóipari berendezések, hűtéstechnika, tisztítóberendezések, anyagok, mérés- és vezérléstechnika. Szolgáltatások, információ: szaklapok, szállítás, logisztika, informatika, marketingszolgáltatás, minőségbiztosítás, élelmiszer-ellenőrzés. 1998-ban 23 ország 639 kiállítója 22 297 m2-en mutatta be kínálatát 31 000 látogatónak.
Hungexport Rt., Szebeni Márton 263-6074

Konferencia

12. Távközlési és informatikai hálózatok szemináriuma

október 4-6.
Hotel Szieszta Sopron

A tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő szeminárium, a korábbiakhoz hasonlóan, felöleli a távközlési szektor széles skáláját, a magán-, különcélú, zártcélú és közcélú hálózatokat, illetve ezekkel kapcsolatos kutatás, stratégia, fejlesztés, oktatás, szabályozás, gyártás és szolgáltatás kérdéseit. A szeminárium az alábbi témakörökkel kíván foglalkozni: EU-tapasztalatok a távközlés liberalizációjában. A liberalizáció hazai helyzete, kormányzati és szolgáltatási (vállalati) stratégiák. Globalizáció hatása a hazai távközlési piacra. A távközlés és informatikakonvergencia megvalósulása. Hálózatok összekapcsolása és szolgáltatók együttműködése. Hálózati megoldások, fejlődési irányok, új technológiák. Az internet hatása a hagyományos hálózatok és szolgáltatások fejlesztésére. A mobilszolgáltatás robbanásszerű fejlődése, személyi hírközlés. Hálózatirányítás, minőség, megbízhatóság és biztonság.
HTE Titkárság, Nagy Olivérné 353-1027

VEKOR Korróziós Konferencia

október 10.-12.
Balatonfüred, UNI Hotel

A konferencia célja: A korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. A cink szerepe a korrózióvédelemben. 3. karbantartás és korrózió. Kiállítási lehetőség.
VEKOR Kft. 88/428-514

Színlelt és palástolt szerződések buktatói, felismerésük, szankcióik

október 11.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Szerződések valós tartalmának polgári jogi és adójogi meghatározása. A szerződés lényege és érvényességi kellékei. Szerződések jelentősége adóügyi, könyvelési és könyvvizsgálati szempontból. A színlelt és a palástolt (leplezett) ügylet viszonya. Szerződéses láncok, a szerződéses kapcsolatok elemeinek vizsgálata. Gazdasági vezető, tanácsadó, könyvvizsgáló bűnrészessége. Színlelt ügyletek az áfa szempontjából. Áfafizetési kötelezettség keletkezése. Levonási jog gyakorlása. Hogyan orvosolhatjuk a „bajokat" (miként tanácsos változtatni a társasági szerződéseken). Jogviszony munkaviszonnyá történő átminősítése és annak következményei. Hivatalos APEH-állásfoglalások és azok kritikája a bírósági gyakorlatban. Előadók: tb, munkajog: dr. Futó Gábor ügyvéd, áfa: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH, adójog: dr. Vass Ágnes osztályvezető, APEH, gazdasági büntetőjog: Garajszki Zoltán jogász, adószakértő, bejegyzett könyvvizsgáló, Anker-Auditor Kft.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő (amely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Jól gurulunk? (Cégautók és egyéb gépkocsik elszámolási szabályai és korlátai)

október 17.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Mikor nem kell cégautó után adót fizetni. A cégautókkal kapcsolatos nyilvántartási és költségelszámolási szabályok. Saját gépjármű használata. Mikor kell a saját gépjármű használata után a munkáltatónak, és mikor a magánszemélynek elszámolnia, és az ezzel összefüggő adózási szabályok. Aránytalanul alacsony ellenérték értelmezése cégautónál. Mi minősül az áfa alkalmazásában személygépkocsinak. A beszerzési ár áfatartalma levonható-e. Gépkocsi-felújítás, -javítás költségeinek elszámolása, milyen esetben vonható le az áfa. Előadók: Lucz Zoltánné főosztályvezető, PM, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő (amely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Az újrakodifikált számviteli törvény gyakorlata

október 31.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Beszámolási kötelezettség az üzleti évről. A mérlegre, a mérleg egyes tételeire vonatkozó előírások változása. Az eszközök csoportosítása, tartalmi változások. A források csoportosítása, tartalmi változások. Az eredménykimutatásra, az eredménykimutatás egyes tételeire vonatkozó előírások változása. Az összköltségeljárással készülő és a forgalmiköltség-eljárással készülő eredménykimutatást alátámasztó könyvvitel és számviteli bizonylatok. Előadó: dr. Nagy Gábor, a megújított számviteli törvény főkodifikátora.
Részvételi díj: 18 720 Ft+áfa/fő, klubtagoknak 13 520 Ft+áfa/fő (amely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

I.Orvos-Jogász Kongresszus

november 2-4.
Debrecen

Ez év novemberében a Magyar Orvos-Jogász Interdiszciplináris Társaság egy kongresszus-sorozatot kíván útjára indítani Orvos-Jogász Kongresszus néven, melyet évente kíván megrendezni. A kongresszus célja, hogy évente összehozza a szakma képviselőit és az érintetteket, lehetőséget adva az aktuális témák megvitatására és a friss tapasztalatok cseréjére. A kongresszus neves szakemberek előadásaival zajlik le, vitafórum keretében pedig alkalmat kínál a felmerülő kérdések megvitatására. Az idei kongresszus témakörei: Milyen egészségügyet akarunk? Az orvoslás polgári és büntetőjogi vonzatai – „műhibaperek"
Tervezett előadások: MOJIT-előadás – dr. Martini Jenő, a MOJIT elnöke. Az egészségügy jelenlegi helyzete és jövője a pénzügyminiszter szemével. Előadás az egészségügyi befektetésekről – dr. Szabó Ferenc közgazdász, a Gyógyszer-nagykereskedők Országos Szövetségének elnöke. Kökény Mihály volt egészségügyi miniszter, a parlament egészségügyi bizottságának elnöke és Selmeczi Gabriella, a Fidesz szociális kabinetjének vezetője, a parlament egészségügyi bizottságának alelnöke vitája az egészségügyi reformról.
Részvételi díj: három napra, teljes ellátással: 27 500 Ft+áfa
Magyar Orvos-Jogász Interdiszciplináris Társaság, dr. Pásztohai Sándor30/249-1089 Gyarmati Attila 30/289-6689

Marketing 2000

november 15-17.
Siófok
X. marketingkonferencia

A konferencia témái: „Veszélyes" marketing. Az értékesítés kulcskérdései. Business to business. Szolgáltatásmarketing. Fogyasztó, fogyasztói magatartás. Global-local marketing. Marketing az új médiában. Kereskedelmi marketing. Márkamenedzsment. High-tech a marketingben. Marketing: kultúrák közötti kommunikáció. A konferencián hallott ismeretek, információk, a tapasztalatok cseréje rendkívül hasznosak: az üzleti stratégia kialakítói számára éppúgy, mint a marketing, az értékesítés vagy a piaci kommunikáció munkatársai számára. Az eddig megrendezett 9 konferencián 3517 résztvevő, 358 előadó és 57 támogató vett részt.
Magyar Marketing Szövetség Titkársága 355-7721

R2 Rendezvények rendezvénye 2000

november 23-24.
Pesti Vigadó, Budapest

Tervezett témák: Beszámoló a Hannoveri Világkiállításról, valamint a Sydneyi Nyári Olimpiai Játékokról. A rendezvények rendészeti és tűzrendészeti kérdései. Rendezvények biztonsága és a biztosítás módja, lehetőségei. A kongresszusi turizmus fejlesztésének érdekében tervezett kormányzati tervek, az új rendezvényhelyszínek. Szerzői jogvédelem kérdései, a részvétel támogatásának lehetőségei. Rendezvényhetes.
COMPEXPO Kft., Ragályi Judit 317-6760

Megújuló államháztartás – megújuló ellenőrzés

november 23-25.
Debrecen
III. Ellenőrzési és Felügyeleti Konferencia

A konferencia a hazai pénzügyi ellenőrzési rendszer korszerűsítési folyamatát állítja reflektorfénybe, s arra keres választ, hogyan segítheti a megújuló ellenőrzési rendszer az államháztartás pénzügyi rendszerének továbbfejlesztésére és a kincstári rendszer új szervezeti rendjének kialakítására irányuló, ez év tavaszán napvilágot látott kormányhatározat megvalósítását, s a felkészülést az Európai Unióhoz való csatlakozásra. A plenáris ülésen elhangzó átfogó témaközelítésű előadások mellett körülhatároltabb szakterületekre irányuló vitaindítókra, korreferátumokra, hozzászólásokra, szakmai vitákra kerül sor a szekcióüléseken, amelyek az államháztartási reform átfogó kérdéseivel (I. szekció), a felügyeleti tevékenység magyarországi és európai jellemzőivel (II. szekció), valamint az adó- és a társadalombiztosítási rendszer fejlesztésével (III. szekció), s mindezek ellenőrzési összefüggéseivel foglalkoznak. Az előadásokat, vitaindítókat a gazdasági élet és az ellenőrzési szakma vezető szakemberei tartják. Járai Zsigmond pénzügyminiszter, dr. Matolcsy György gazdasági miniszter, dr. Kovács Árpád, az Állami számvevőszék elnöke, dr. Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, dr. Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnöke, dr. Naszvadi György, a PM államtitkára, dr. Chikán Attila, a Budapesti Közgazdaság-tudományi és Államigazgatási Egyetem rektora, dr. Roóz József, a Budapest Gazdasági Főiskola rektora, Arnold Mihály altábornagy, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka, dr. Vida Ildikó, az APEH elnöke, szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke, dr. Varga Árpád, az APEH elnökhelyettese.
Club Service Kft., Patakvölgyi Éva 52/522-222

DAT – 2000

november 27-29.
eContent
A magyar tartalomipar fejlesztése
A Magyar Adatbázis-forgalmazók X. Konferenciája
Matáv Rt. Tölösi Péter Konferenciaközpont, Budapest

Konferenciaprogram/szekció tervezete: eContent – „Európai digitális tartalomipar a világhálón" (előadás). A magyar tartalomipar lehetőségei (előadás). A tartalomipar fejlesztése. Panelbeszélgetés. 1. (Stratégia, támogatás, szabályozás). A tartalomipar infrastruktúrája. Panelbeszélgetés. 2. (Távközlés, hardver, szoftver, az emberi tényező). Tartalomipari védelem. Panelbeszélgetés. 3. (Szerzői és szomszédos jogok, adatbázisjog, technikai és technológiai védelem). Tartalomipari ízelítő. Panelbeszélgetés. 4. (Államigazgatás, kultúra, képzés, üzleti élet). Szekcióülések: Bankinformatika. EDI/elektronikus kereskedelem. Információs közvagyon hasznosítása. Információs vagy tudástársadalom felé tartunk (könyvtári szekció). Internettel kapcsolatos jogi kérdések, adatbázisjog. Turizmus. Adatbiztonság. Internetmarketing, fogyasztóvédelem. Tartalom a hálózaton, új technológiák és a tartalom. Tartalomfejlesztés. Távoktatás – távmunka. Üzleti információk on-line.
MAK Titkárság, ifj. Félegyházi András 213-5089

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. október 1.) vegye figyelembe!