Kiállítások, vásárok

Konferencia

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. június 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 26. számában (2000. június 1.)
Kiállítások, vásárok

VII. Kazincbarcikai Vásár

június 1-4.
KazincbarcikaA nyári kulturális fesztivál kiemelkedő esemény a város életében. Lehetőséget ad a város és a térsége iparának a bemutatkozásra, a kereskedelmi élet színesítésére. A szakemberek számára kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt, a lakosságnak pedig kikapcsolódást. Az elsősorban vegyiparáról ismert város megmutatja sokszínűségét, törekvését az új lehetőségek keresésére. számítanak a város iránt érdeklődő befektetők és gazdasági társaságok megjelenésére.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Szolnok Expo 2000

június 1-4.
8. Szolnoki Nemzetközi Kiállítás és Vásár
Szolnok-Tiszaliget, Városi Sportcsarnok és környékeA Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényeként számon tartott expó évente kerül megrendezésre a város zöldövezetében, a Tiszaligetben. A vásár és kiállítás tematikájának összeállításakor mindig igyekeznek az észak-alföldi régió gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt működő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól átfogó képet nyújtani mind a szakmai látogatók, mind a lakosság számára. Az elmúlt évben 150 kiállító 17 000 m2-en mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak. A vásár jellege általános, mind az ipar, mind a mezőgazdaság felvonultatja beruházási és fogyasztási javait. Idén a kiállításnak két kiemelt témaköre lesz, az élelmiszeripar, az élelmiszer-feldolgozó ipar és a biogazdálkodás, illetve az építőipar, tekintettel a kormány által preferált lakásprogramra is.
A rendezvénnyel egy időben – első alkalommal kerül megrendezésre a 15. Szolnok FARMSHOW 2000. grárgépészeti Szakkiállítás.
A szolnoki millenniumi rendezvénysorozat egyik eseménye lesz a vásár területén megrendezésre kerülő Vásárvárosok Találkozója, melynek megrendezésével célunk az, hogy a meghívott városok bemutatkozzanak, illetve megismertessék az ott működő és a várost reprezentáló cégekkel kiállítóinkat, látogatóinkat és a résztvevőket.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

Szegedi Nemzetközi Vásár

június 5-11.
Szeged, Mars térA mintegy 21 000 négyzetméteres saját kiállítási területen az általános fogyasztási cikk vásár keretén belül két, már szintén hagyományosnak számító szakkiállítás is megrendezésre kerül. Az OÁZIS építőipari és lakberendezési szakkiállítás és az AGÓRA élelmiszer-ipari és mezőgazdasági szakkiállítás. Földrajzi helyzeténél fogva a Szegedi Nemzetközi Vásár különösen alkalmas arra, hogy a regionális gazdasági diplomácia eszközeként a régió gazdasági életének hajtóereje legyen. Magyarország második legnagyobb általános fogyasztásicikk-vásárának programja évről évre új elemekkel színesedik. A kiállítás ideje alatt szakmai napok szervezésére is sor kerül, melyek egyik kiemelkedő eseménye lesz a cseh üzleti partnerek bemutatkozása, főként az építőipar, építészet, lakberendezés és élelmiszeripar területén. A szakmai napok terén is újabb lehetőséget kívánnak a kiállítók szolgálatába állítani. Lehetőséget adnak a részükre, hogy a MTESZ székházában az ottani szakemberek aktív segítségével saját szakmai napjukat is lebonyolítsák.
Szegedi Nemzetközi Vásár Kft., Rill Ágnes 62/471-397

10. Győri Általános Vásár

június 6-12.
Győr, Magvassy Sportcsarnok és a környező szabad területTizedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás és vásár. Az ipar, a kereskedelem szinte valamennyi ága bemutatkozik a kisvállalkozóktól a nagyvállalatokig. Itt adnak egymásnak randevút a hazai cégek és a külföldi partnerek. A kiállítás célja, hogy lehetőséget biztosítson a gazdaság helyzetének, a fejlődés lehetőségeinek felmérésére, átfogó elemzésére. A legújabb termékeket, új irányzatokat és a gazdaság területeiről származó információkat a megyében sehol máshol nem találják meg az érdekeltek ennyire összeszedetten. A hagyományoknak megfelelően Északnyugat-Dunántúl e legjelentősebb kiállításához szakmai programok is kapcsolódnak. A kiállítás tematikája: építőipar, jármű, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, gépipar, élelmiszer, kisvállalkozások, egyéb. Az elmúlt évben 227 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Győri Vásár Kft., Bognár Edit 96/317-011

AgroRaab Mezőgazdasági, Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár

június 6-12.
Győr, Magvassy Sportcsarnok és a környező szabad területNegyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás és vásár. A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy találkozzanak a kiállítók, a szakemberek az érdeklődő gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégekkel. A kiállítás tematikája: élelmiszeripar, állattenyésztés, mezőgazdasági gépek, kemikáliák, kutatás, fejlesztés, szolgáltatás, növénytermesztés, egyéb. Az elmúlt évben 35 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak
Győri Vásár Kft., Bognár Edit 96/317-011

INNOFÓRUM 2000

június 7-8.
VIII. Hazai Szellemi Termék Börze
Gellért Szálló, BudapestA résztvevők (innovatív kisvállalkozások, kutatók, fejlesztők, feltalálók) több mint félszáz hasznosítható szellemi terméket ajánlanak olyan vállalkozóknak, vállalkozásoknak, akik (amelyek) új szellemi termékek vásárlásával, hasznosításával kívánják üzleti tevékenységüket fokozni. Az Innofórum 2000 megtekintése hasznos azon ügynökségek, szervezetek számára is, amelyek a szellemi eredmények hasznosítását közvetve segítik elő. A Szellemi Termék Börze látogatása ingyenes. A látogatók számára külön térítés nélkül biztosítanak: inkubátorházi tanácsadást, iparjogvédelmi, üzleti és marketing-tanácsadást, gazdasági, műszaki és egyéb információkat. A Szellemi Termék Börzén felkínált témákról katalógust jelentetnek meg. Az Innofórum 2000 kitűnő lehetőség személyes megbeszélések folytatására két napon keresztül 10 és 17 óra között.
Magyar Innovációs Szövetség, dr. Antos László 386-9615

X. Kelet-Nyugat Expo

június 7-12.
Nyíregyháza, Bujtosi SzabadidőcsarnokA Kelet-Nyugat Expo Magyarország második legnagyobb általános kiállítása és vására. Rangját kiállítóinak száma, megjelenésének színvonala és az üzleti világ fokozott érdeklődése mellett az adja, hogy a gazdasági nagyrendezvénynek otthont adó város, Nyíregyháza a rendkívül ígéretes jövőjű Ukrajna, Románia, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország régiói alkotta több mint százezer négyzetkilométernyi és mintegy 14 millió ember által lakott terület, a Kárpátok Eurorégió adminisztratív központja. Nyíregyházát, a 120 ezer lakosú vásárvárost a kedvező földrajzi fekvése teszi mindenekelőtt alkalmassá arra, hogy évenként – immár tizedik alkalommal – megrendezze a beruházási, fogyasztási és a kézművesipari javak bemutatóját, egyben a kelet-közép-európai üzletemberek találkozóit. A 2000. év júniusában sorra kerülő jubileumi expó újdonságaként helyet kapnak itt a „Bau 2000" és az „Home 2000" szakkiállítások is. A magyar államiság millecentenáriuma évében megrendezésre kerülő expó különös jelentőséget tulajdonít az EU propagálásának, az országnapok megrendezésének, az otthont adó város és a megye testvér-, illetve partnerterületei bemutatkozásának, valamint a határainkon kívül élő magyar vállalkozók széles körű részvételének. Meggyőződésünk, hogy a Kelet-Nyugat Expo a részt vevő kiállítók és üzletemberek sikereinek fontos állomása lesz.
Az elmúlt évben 20 000 m2-en 448 kiállító mutatta be kínálatát 79 000 látogatónak.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

Bau 2000 Nemzetközi Építészeti Szakkiállítás

június 7-12.
Nyíregyháza, Bujtosi SzabadidőcsarnokA Kelet-Nyugat Expo évtizedes sikertörténete immár új fejezettel gazdagszik. Szinte észrevétlenül nőtte ki magát az új szakkiállítás, az építő- és építőanyagipar reprezentatív bemutatkozási lehetősége, a BAU 2000. Ennek alapját a korábbi kiállításokon mind erőteljesebben jelentkező igény, másrészt a szomszédos országok rendkívüli közelsége adta. Így sokak kívánságára kerül sor az építészet sajátos karakterű, színvonalat és jelentős érdeklődést ígérő, önálló bemutatkozására. A siker garanciái az eddig megrendezett bemutatók, a magyar, az ukrán, a román a szlovák és a lengyel szakmai közönség nagyszámú megjelenése, az új építési módok és anyagok megismerése-felhasználása iránti széles körű érdeklődés. Mindezek jobb kielégítéséhez járul hozzá a párhuzamosan megrendezésre kerülő rangos szakmai szimpózium is. A BAU 2000 főbb témakörei: építőanyagok, épületgépészeti anyagok és technológiák, szigetelőanyagok és technológiák, külső és belső bevonatok és rendszerek, építőipari szolgáltatások. Kísérőrendezvények: építőipari szimpózium, nemzetközi üzletember-találkozók (román-ukrán-cseh).
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

Home 2000 Nemzetközi Lakberendezési Szakkiállítás

június 7-12.
Nyíregyháza, Bujtosi SzabadidőcsarnokKell-e hangsúlyozni a belsőépítészet, a lakberendezés jelentőségét az új évezred közvetlen közelségében? Az új évezred emberének természetes igénye a modern és praktikus környezet, az őt szolgáló enteriőr. A Kelet-Nyugat Expo eddigi története is bizonyítja ezen igények megjelenését. Évről évre gyarapodnak kiállításainkon az otthont barátságosabbá, a modern ember számára komfortossá alakító áruk, anyagok, tervek. Ezért döntött úgy a kiállítás és vásárszervező FIMEX FAIR KFT., hogy 2000-től immár önálló szakkiállításon vonultatja fel mindazokat a termékeket, amelyek az otthont valóban otthonossá teszik. A Home 2000 szakkiállítás igen jelentős hazai és külföldi igényt elégít ki, ezért is számíthat rendkívüli keresletre az itt felvonultatott termékek sokasága. A Home 2000 szakkiállítás főbb témakörei: belsőépítészet, lakáskultúra, bútor, háztartási gépek, berendezések, szórakoztatóelektronika, az otthonnal kapcsolatos szolgáltatások. Kísérőrendezvények: Egészséges életkörülmények otthonunkban (szimpózium). A lakberendezés trendje a XXI. században.
FIMEX FAIR Kiállításszervező és Szolgáltató Kft. 42/411-447

XII. Ózdi Termékbemutató és Vásár

június 22-25.
Ózd, Általános Művelődési KözpontAz évenként megrendezésre kerülő rendezvény a mély gazdasági válságból kilábaló város új értékeit mutatja meg. A régióban megjelenő cégek, befektetők eddig elért eredményeit és jövőbeni céljait villantja fel. A kapcsolódó szakmai rendezvények segítik a fenti célok elérését. Külföldi kereskedelmi kamarák, a szomszédos országok kereskedelmi képviselőinek meghívásával, fórumok, konferenciák szervezésével széles körben mutatják meg a megoldásra váró feladatokat és azok megoldási lehetőségeire is itt találhatnak választ az érdeklődő szakemberek. A rendezvény másik célja a lakosság részére vásárlási lehetőség biztosítása, újdonságok bemutatása és szórakoztató programok szervezése. A folyamatos színpadi műsorok, a vigalmi negyed, a tűzijáték színesítik a programot. Az elmúlt évben 80 kiállító 800 m2-en mutatta be kínálatát a látogatóknak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

PÉCS EXPO

június 28.-július 2.
Lauber Dezső Városi Sportcsarnok és környezete, PécsDél-Dunántúl legjelentősebb gazdasági seregszemléje, a Pécsi Nemzetközi Vásár új helyen, megújult tematikával várja a kiállítókat és látogatókat. Az új helyszín lehetővé teszi, hogy a PÉCS EXPO a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül 6 önálló kiállítás nyújtson átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2000 Kiállítás (élelmiszeripar, borászat, gasztronómia, élelmiszer-ipari gépek, csomagolástechnika, mezőgazdaság). OTTHON 2000 Kiállítás (építőipar, építőanyagipar, építőipari gépek, berendezések, szerszámok, épületgépészet, bútoripar, lakberendezés, lakáskultúra, biztonságtechnika). SZOLGÁLTATÁS 2000 Kiállítás (energia, környezettechnológia, pénzügyi szolgáltatás, marketing, kiadók, egyéb üzleti szolgáltatás). JÁRMŰVEK – JÁRMŰALKATRÉSZEK 2000 Kiállítás (kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, közlekedés, áruszállítás, üzemanyagok, kenőanyagok). COMPELEKTRO 2000 Kiállítás (szórakoztatóelektronika, háztartási elektronika, számítástechnika, irodatechnika, távközlés, elektronikai ipar). MIX 2000 Kiállítás (azokat a kiállítókat várják, akik a fentiekben felsorolt kiállítások tárgyköreihez nem kapcsolódnak, de termékeik, szolgáltatásaik számos látogató érdeklődésére tarthatnak számot [textil- és ruházati ipar, öltözködési kiegészítők, kellékek, papír-, kézmű- és vegyipar, a szabadidő, az utazás, a szórakozás, az egészséges életmód, a gépipar stb.]). A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. 1999-ben 302 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 26 000 látogató számára.
Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

HATVAN EXPO

június 28.-július 2.
HatvanA kiállítást 1992 óta évente megrendezi Hatvan város önkormányzata. Az expó nem szakosított vásár, hanem vegyes profilú bemutatkozásra ad lehetőséget, kiállítással, vásárral fesztivállal együtt. 1992-ben még 57 kiállítóval indult, 1994-ben már 102 vállalkozó állított ki, elsősorban kis- és közepes vállalkozások. A kiállítás elsősorban Hatvan város és környéke, valamint Heves megye vállalkozóinak biztosít kiállítási színteret, de számítanak az országban működő más vállalkozásokra is. Külföldi kiállítók Hollandiából, Finnországból, Ukrajnából és Romániából érkeztek. A látogatókat sokszínű kulturális programok, elsősorban helyi amatőr csoportok fellépései és egyéb kiállítások (ásványok, festmények, vasúttörténet, bélyeggyűjtő, fotó, népművészet stb.) várják. A látogatók száma évente kb. 15 000 fő körül alakul.
Hatvan Város Önkormányzata, Sütő Györgyné 37/341-432

Cipő- és anyagelőminta- bemutató

július 11-12.
Hotel Stadion, BudapestA bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, kereskedők és importőrök bemutatják alap-, cipőminta-kollekciójukat annak érdekében, hogy a szeptemberben sorra kerülő Nemzetközi Bőr- és Cipőhét szakkiállításon mindenki tájékozódjon az igényekről, az új divatirányzatokról és a várható árakról. A szakkiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, és a rendezvény lehetőséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A cipőipari alapanyag-, bőr-, kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be azokat az új anyagokat, melyekből a modellőrök, tervezők a szakkiállításra a legújabb anyagokat kiválaszthatják és a modelleket elkészíthetik. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég vett részt.
A látogatóknak a belépés ingyenes.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

Miskolci Nyári Vásár

augusztus 16-20.
Miskolc, Városi Sportcsarnok és környékeA Miskolci Nyári Vásár megrendezése szerves része annak a folyamatnak, amely a város több évtizedre visszatekintő nyári vásári hagyományait ápolja. A regionális központtá válás érdekében szükség van gazdaságélénkítő és kereskedelemfejlesztő rendezvényekre, és ezek között kiemelkedő szerep jut a vásároknak, kiállításoknak. A Miskolci Nyári Vásár a régió legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, ahol jelentős áruválasztékkal, kedvezményekkel, akciókkal várják a látogatókat. Hagyományként jelenik meg ezen a vásáron is a régió városainak bemutatása, részvételükkel a vásári forgatag tovább színesedik. Az előző évben 11 000 m2-en 150 kiállító mutatta be kínálatát 50 000 látogatónak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

XIX. Budapesti Divatnapok

augusztus 26-28.
Nemzetközi Textil- és Ruhaipari Szakvásár
Budapesti VásárközpontA nemzetközi szakkiállítás szezonális találkozó a ruházkodással, öltözködéssel, textíliákkal foglalkozók számára. A kiállítás lehetőséget nyújt a gyártók és a kereskedők számára, hogy bemutassák termékeiket, kapcsolatot építhessenek, és a legrövidebb időn belül a legtöbb szakmai megbeszélést folytassák. Egyre fontosabb a piacbővítés lehetősége, és ehhez kíván hozzájárulni a szakkiállítás. A magyar piacon működő szakemberek körében már fontos találkozóponttá vált a rendezvény. Témakörök: női felsőruházat, férfi-felsőruházat, fehérnemű, gyermekruházat, farmer- és sportruházat, kellék, kiegészítő, ruhaipari gépek, üzlet- és kirakatberendezések, designstúdiók, szövetségek, szaklapok. A programot ezúttal is szakmai előadások és egész napos divatbemutatók kísérik.
Magyar Divatintézet Kft., Sági Krisztina 338-4557

X. Interior Textiles Budapest

augusztus 26-28.
Nemzetközi Lakás- és Háztartási Textília Szakvásár
Budapesti VásárközpontA Budapesti Divatnapokból a kiállítók számának folyamatos növekedése lehetővé tette a lakástextíliákkal foglalkozó cégek leválasztását, és részükre egy új vásár beindítását. Az érdeklődésre való tekintettel ezt a vásárt a jövőben is rendszeresen megrendezik. Témakörök: dekorációs anyagok, bútorszövetek, függönyök, függönykellékek, napvédő berendezések, tapéták, takarók, CAD-CAM, eladást segítő berendezések, konyhai textíliák, asztalneműk, szőnyegek, szőnyegpadlók, műanyag padlók, nem szőtt abroszok, szálak, fonalak, szövetek, fürdőszoba-textíliák, ágyneműk, designstúdió. A kiállítást divatbemutatók, szakmai előadások kísérik.
Magyar Divatintézet Kft., Sági Krisztina 338-4557

3. Jász Expo

augusztus 3-6.
Jászberény, Bercsényi úti SportcsarnokJász-Nagykun-Szolnok megye 18 jászsági településének vállalkozói, valamint a hazai és külföldi vállalkozók által egyaránt látogatott kiállítás és vásár megrendezésével céljuk az, hogy az intenzíven fejlődő kistérségben – a Jászságban – tovább bővüljenek a meglévő piaci kapcsolatok, illetve lehetőséget adjon a termelői és a fogyasztói réteg minél sikeresebb egymásra találására. Az évente megrendezésre kerülő vásár jellege általános, főként a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, a feldolgozóipart, gépgyártást és lakberendezést reprezentáló kiállítók képviselik magukat.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

LIGNO-NOVUM

augusztus 23-26.
Soproni Sport- és Szabadidőcentrum
Faipari és Asztalosipari SzakkiállításAz elmúlt évek rendezvényei bebizonyították, hogy az erdészeti-faipari szakemberek (gyártók, kereskedők, felhasználók, oktatás-kutatás területén dolgozók) évenkénti összejövetelére szükség van és lesz az elkövetkezendő években is. Hasznos időtöltés mindenki számára, akár kiállítóként, látogatóként vagy a szakmai programok résztvevőjeként érkezik Sopronba. A 2000. évi erdészeti és faipari kiállítás témája a korábbiakhoz képest nem változott. A szervezők szeretnék azonban a fő témakörökön belül a kínálat még szélesebb skáláját bemutatni. Témakörök: a faipari alapanyaggyártás, faipari szárítók, faipari gépek, szerszámok, élezőgépek, asztalos-, ács-, és kárpitosmunkák kisgépei, szerszámai és egyéb eszközei, bútor-, épületasztalos-, kárpitos-, alap- és segédanyagok, szerelvények, kötőelemek, faipari ragasztó- és felületkezelő anyagok, favédő szerek, faipari termékek, félkész és késztermékek, a faipar szellemi háttere (kutatás-fejlesztés minősítés, oktatás, számítástechnika), munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek, papíripar, csomagolóipar, művészet. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-találkozó, szakmai bemutató is szerepel. Az idei évben a faipari kézművesek részvétele is lehetővé válik, ezzel tovább színesedik a kiállítás és vásár. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a WOOD-TECH Erdészeti Szakvásárt.
PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/334-538

WOOD-TECH

augusztus 23-26.
Soproni Sport- és Szabadidőcentrum
Erdészeti SzakvásárTémakörök: csemetekerti gépek és növényvédelem, tápanyagpótlás-technológia és eszközei, erdővédelem, erdőművelési gépek, fahasználati gépek, erdészeti útépítés és -fenntartás gépei, erdészeti kisgépek, segédeszközök, elsődleges faipari fafeldolgozó gépek, szerszámok és élezőgépeik, erdőgazdálkodási és fafeldolgozási gépek karbantartásának anyagai, eszközei, faanyagvédő szerek, üzemi rádiók, rádióvezérlés, számítástechnika az erdőgazdálkodásban, erdészeti oktatás, továbbképzés, munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek. Újdonság az előző évekhez képest a vásárdíjra való pályázati lehetőség. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-találkozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a LIGNO-NOVUM Faipari és Asztalosipari Szakvásárt.
PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/334-538

Jön a nyár! Bel- és külföldi kiküldetések elszámolása

június 6.
Thermal Hotel Helia, BudapestTémakörök: Hivatali kiküldetés vagy nyaralás? Törvényi szabályozás és APEH-állásfoglalás. Adóköteles és adómentes szállásköltség elszámolása. Utazás a cég autójával, saját gépkocsival, a költségelszámolás szabályai. Belföldi napidíj adómentes mértéke. Adóelőleg-levonás, átváltási szabályok. Természetbeni juttatások adóalap-korrekciói. Utazás vonattal, busszal, repülővel. Külföldi napidíj elszámolásának korlátai. Devizaellátmány társadalombiztosítási kezelése. Egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettsége. Külföldön felmerülő gyógykezelések költségei. A biztosítással járó jogviszony fennállása. A személyi jövedelemadó, egészségügyi hozzájárulás, társadalombiztosítási járulék összefüggései. A kiküldetéssel kapcsolatos juttatások járulékalapként való kezelése. Valuta birtokba tartása. Devizaellátmány alkalmazottnál, tagnál, megbízottnál. Kártyák felhasználása külföldi hivatalos út során. Liberalizált deviza-, illetve valutavásárlás. Előadók: Deviza, valuta: dr. Pósfay Miklósné főosztályvezető, MNB, Járulékfizetés: dr. Futó Gábor ügyvéd, Szja: Varga Katalin főosztályvezető, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő+áfa, klubtagoknak 30% kedvezménnyel 13 520 Ft/fő+áfa (amely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Ami a cég kasszájából 2000-ben kivehető

június 8.
Thermal Hotel Helia, BudapestTémakörök: Pénzben és természetben nyújtott juttatások. Járulékalapot képező és járulék alól mentes jövedelmek. Átvállalt díjak. Reprezentáció, ajándék. Cégautó, gépkocsi költségtérítése. Költségtérítések, külföldi napidíj. Osztalék, megbízási díj, honorárium. Bér, személyes közreműködés. Továbbképzés, tanulmányút. Természetbeni hozzájárulások. Segélyek. Üdültetés. Munkaruha. Nyugdíjpénztári, biztosító-pénztári hozzájárulások. A biztosítási kötelezettséget megalapozó jogviszonyok helyes elhatárolása. A gazdasági társaságok választott tisztségviselőinek jogállása. Az egyéb jövedelmek járulék- és egészségügyi hozzájárulás összefüggései. Nyilvántartások bonyodalmai. A minimálbér mint járulék- és ellátási alap. Előadók: Tb: dr. Futó Gábor ügyvéd, Szja: Varga Katalin főosztályvezető, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő+áfa, klubtagoknak 30% kedvezménnyel 13 520 Ft/fő+áfa (amely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

MAGYAR INFORMATIKUSOK II. VILÁGTALÁLKOZÓJA

június 5-8.
Budapest, Gábor Dénes Főiskola Informatikai Rendszerek Intézete LSI OktatóközpontA Gábor Dénes Főiskola második alkalommal rendezi meg a világtalálkozót, amelyet összekötnek a Gábor Dénes születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő emlékünnepségek: Gábor Dénes Emlékülés és a Holográfiai Szimpózium eseményeivel. A világtalálkozó fővédnöke: Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke.
Témakörök: Az informatika és az alaptudományok fejlődésének kölcsönhatása, Új képzési módszerek és formák, Információs rendszerek, hálózatok, Új távlatok, prognózis, Információs társadalom, Alkalmazások gazdaságossági kérdései. A konferencia nyelve: magyar és angol.
Részvételi díj: 26 000 Ft.
LSI Oktatóközpont, Márkus Orsolya 250-6000

VII. Országos Neumann Kongresszus

június 21-23.
Eger„Együtt az információs társadalomban": ez a mottója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság 2000. évi kongresszusának, amelynek fővédnökei Stumpf István kancelláriaminiszter mellett Glatz Ferenc (az MTA elnöke) és Katona Kálmán (a KHVM minisztere). A kongresszus szakmai programja kiváló hazai és külföldi előadókat, és igazán értékes, gondolatgazdag mondanivalót ígér. Erre utal a kongresszus iránt civil és szakmai berkekben egyaránt mutatkozó nagy érdeklődés is. A plenáris előadásokat követően öt párhuzamos szekcióban folyik a szakmai munka. Témakörök (egyben a szekciók neve is): Infokommunikációs ipar Magyarországon. Információs társadalom. Oktatás. Információs infrastruktúra. Számítógép-tudomány. Információs rendszerek-elektronikus gazdaság. Mobil informatika. Informatikatörténet. Kultúra-jog-gazdálkodás. A kongresszus célja a szakma felelősségvállalásának és a civil társadalom összefogásának erősítése, tudatosítása. Egerben 2000 júniusában három napon át informatikai szakemberek, társadalomtudósok és civilek avatnak be minden érdeklődőt az információs társadalom világába: beszámolnak eredményeikről a jövőnek, megosztják egymással és a résztvevőkkel ötleteiket, kételyeiket, és beszélnek terveikről, aggodalmaikról egyaránt. A közös gondolkodásba szeretnék bevonni az információs társadalom főszereplőit, a fiatalokat is: számukra a gondolkodás lépésváltása jegyében pályázatot hirdetnek, amellyel úgy adnak számukra lehetőséget a jövő felelősségteljes befolyásolására, hogy közben elgondolkodhassanak a múlt értékein, és megtanuljanak alkalmazkodni viharos gyorsasággal változó jelenünkhöz is.
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Aranyos Gabriella 332-9349

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. június 1.) vegye figyelembe!