Eseménynaptár 2000 5.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. május 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 25. számában (2000. május 1.)

Soproni Tavaszi Vásár

április 28.-május 1.
Sopron PlazaFontos, hogy az otthon kialakításához egy kiállítás ötleteket adjon, sőt vásárolni is lehessen – mindent egy helyen a téglától a varródobozig. Az otthonokban megjelenik szinte minden szakma terméke. Ezen a kiállításon kiemelten kezelik az építőipari termékeket, bútort, lakberendezési termékeket, járműveket. Természetesen minden egyéb más termék és szolgáltatás bemutatói is helyet kapnak a kiállításon: élelmiszeripar, vendéglátóipar, mezőgazdaság, kertészet, Sopron környéki bortermelés, divatáru, sport, szabadidő, játék, szórakoztatóelektronika, számítástechnika. A kiállítást a régió életével kapcsolatos szakmai rendezvények egészítik ki. A legszínvonalasabb kiállítókat a szervezők vásárdíjjal jutalmazzák. Az elmúlt évben 145 kiállító mutatta be kínálatát 20 000 látogatónak.
Program Kiállításszervező Kft., Czibula Miklós 99/338-538

Tokaji Tavaszi Napok

április 29.-május 1.
Kézműves- és Kirakodóvásár
Tokaj, Kossuth térA jelentős hagyományokkal rendelkező Tokaj város és a Hegyalja történelmi, kulturális és idegenforgalmi értékeit bemutató rendezvény az idegenforgalmi szezon nyitórendezvénye, mely immár a hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az értékekre irányítva a figyelmet bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a térség borászattal, népművészettel, népi iparművészettel foglalkozó vállalkozóinak, mestereinek a nagyközönség előtti bemutatkozásra, termékeik és boraik értékesítésére. A színes színpadi programokkal gazdagított három nap alatt több ezer ember megfordul a városban ismerkedve a földrajzi és kulturális értékekkel. Az elmúlt évben 50 kiállító 500 m2-en mutatta be kínálatát az érdeklődőknek.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

„A HÁZ"

május 3-7.
Építőipari és Lakberendezési Szakvásár
Szombathely, Haladás VSE SportcsarnokKiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszoba-berendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók. Előző évi kiállítók száma: 132. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt szakmai előadások kísérik. Fedett csarnokban épített sorstand 9100 Ft/m2 + 25% áfa, sarokstand 9900 Ft/m2 + 25% áfa, szabad terület 3000 Ft/m2 + 25% áfa összegért igényelhető.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Present 2000

május 3-7.
Szombathelyi Publikum Vásár
Szombathely, Haladás VSE SportcsarnokKiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, személygépkocsik, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 112. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt fitnesz- és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett. Sorstand: 9100 Ft + 25% áfa, sarokstand: 9900 Ft + 25% áfa, az árak épített standokat jelentenek. Szabad területen: 3000 Ft/m2 + 25% áfa.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

május 4-7.
Erdei Ferenc Művelődési Központ, KecskemétA kiállításon megtalálhatók lesznek a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle, komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A rendezvényre a belépés díjtalan.
Country Press Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/507-070

INFO 2000

május 9-13.
2. Nemzetközi Informatikai és Kommunikációtechnikai Szakkiállítás
Budapesti VásárközpontA Hungexpo Rt. 1999 áprilisában első alkalommal rendezte meg az informatika és kommunikációtechnika legnagyobb hazai seregszemléjét, az INFO '99 szakkiállítást. A rendezvényen az informatika, a kommunikációtechnika, a repro- és másolástechnika valamennyi szakterülete megjelent: összesen 343 kiállító több mint 14 000 m2 nettó területen mutatta be termékeit. A tematikus kiállítást konferenciák, szimpóziumok sora kísérte. A rendezvényprogram a szakma aktuális kérdéseit érintette, ezzel is segítve az ágazat jövőbeni fejlődését. A kiállítás tematikája: Információtechnológia: hardver, szoftver, hálózati technológia, alkatrészek, perifériák, tartozékok, számítástechnikai szolgáltatások, multimédia. Adat és telekommunikáció. Repro- és másolástechnika. Tanácsadás és információ.
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

HUMANEXPO 2000

május 15-16.
Budapest Kongresszusi Központ
3. Országos Humánpolitikai Szakkiállítás és Konferencia1998-ban indult útjára a HUMANEXPO rendezvénysorozat. A szakkiállítás témakörei: szervezetfejlesztés, munkaerő-közvetítés, fejvadászat, tanácsadás, tréning, oktatás-képzés, nyelvoktatás, könyv- és lapkiadás, egészségügy, szolgáltatások, nyugdíjpénztárak és biztosítók stb. Csak kiállítók számára a hazai kiállítási piacon elsőként kínált szolgáltatás: a HUMANEXPO weboldalán minden kiállító számára saját partneroldalt biztosítanak a szervezők. Ebben az internetes kiállításkatalógusban a legfontosabb cégadatok, a tevékenységi kör, referencialista feltüntetése mellett a kiállító saját weboldalára történő „direkt link" elhelyezésére is van lehetőség. A kiállítói partneroldalhonlap 1 éven át elérhető. Konferencia-témakörök: szervezetfejlesztés, „Belső és külső tanácsadók – együtt", HR stratégia – új szerepek, Változásmenedzsment, tréningek a vállalati stratégiák szolgálatában, új technikák a toborzásban. A kiállítás központi területén a kiállítókkal történő közvetlen kapcsolatépítésen kívül nyitott szekcióelőadásokra, szakmai könyvismertetésekre, sajtóbeszélgetésekre, minitréninggel egyenértékű videovetítésekre, ingyenes tréningekre kerül sor. Ez évben először kerül megrendezésre a topmenedzserfórum „Szervezeti vezetők az ezredfordulón" címen, vállalati stratégia, változásmenedzsment, belső tanácsadás, humán szerepek változása múlt, jelen, jövő tükrében témakörökkel.
HUMANEXPO Szervező Iroda: Horváthné Lesták Zsuzsa 275-0316, Cserkuti György 252-2291

Zalaegerszegi Vásár 2000 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 18-21.
Városi Sportcsarnok és Környéke, ZalaegerszegA kiállítás árucsoportjai: tervezés, kivitelezés, építőipari alap- és segédanyagok, szerkezetek, és termékek. Készházak és készépítmények, épületgépészeti berendezések, szerelvények, klímák. A kiállítás területe: 15 000 m2. A kiállításhoz szakmai program, szakmai előadások, üzletember-találkozók kapcsolódnak. A sörsátorban nonstop szórakoztató program várja az érdeklődőket. Az elmúlt évben 170 kiállító 11 500 m2-en mutatta be kínálatát 20 000 látogatónak.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Fitosné Salamon Margit 92/322-220

Borsod Industrial Szakvásár
UNIMARKET Miskolci Tavaszi Vásár

május 18-21.
Miskolc, Városi SportcsarnokA régió hagyományait, szakmai tudását, a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes termékeit, projektjeit bemutató szakkiállítás már hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Célja ezen értékek megmutatása a szakmai és civil közönségnek, további üzleti kapcsolatok elősegítése, új befektetések ösztönzése. A kiállítás mellett szakmai kísérőrendezvények üzletember-találkozók, konferenciák várják a kiállítókat és a látogatókat. A Borsod Industrial élvezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területfejlesztési Tanács támogatását, mely segítségével kedvezményes részvételi, megjelenési lehetőséget tudnak ajánlani az induló kis- és középvállalkozásoknak. Szakmai segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyújt. Országos rangot vívott ki magának az a Termékdíj pályázat, melynek eredményhirdetése és értékelése ezen a rendezvényen történik. A Borsod Industrial Országos Termékdíj odaítélésében biztosítékot jelent a Gazdasági Minisztérium és az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság szakembereinek részvétele. A vásár tematikája: lakberendezés, épületgépészet, építészet, kert és kertépítés, általános vásár. Az elmúlt évben 230 kiállító 8000 m2-en mutatta be kínálatát 50 000 fő számára.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Industria

május 23-26.
Nemzetközi Ipari Szakvásár
Budapesti VásárközpontLényeges változtatásokkal jelentkezik az Industria szakkiállítás az elmúlt évekhez képest. Az ipar tíz ágazatának bemutatkozására szolgáló rendezvény megújítását szakmai szempontok és a piac változásai indokolják. Tematika: 1. MINEX-METEX: Bányászat, kohászat, öntészet, egyéb kohászathoz és öntészethez kapcsolódó tevékenységek. 2. ENERGEXPO: Energiatermelés, -szállítás, -tárolás, erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk, energiaellátás, szolgáltatás, energiafelhasználás, környezetvédelem, energetikai háttéripar. 3. INSTRUMENT: Ipari elektronika, elektrotechnika. 4. ÖKOTECH: Hulladékgazdálkodás: ipar, kommunális, radioaktív, veszélyes és egyéb hulladékok, víz- és szennyvízkezelés, -gazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, talajvédelem, zaj- és rezgés elleni védelem, energia, általános környezetvédelem. 5. LIMEXPO: Könnyűipari gyártó-, kiegészítő- és kiszolgálógépek, -berendezések, kéziszerszámok. 6. TRANSEXPO: Járművek és főegységeik, a közlekedésszervezés rendszere és eszközei, járműipari korrózióvédelem. 7. LIFT & LOGISTIC: Anyagmozgató gépek, anyagmozgató gépek és eszközök kiegészítő berendezései, anyagmozgató eszközök (rakodólap, konténer, rekesz), anyagmozgatási rendszerek tervezése, raktározás, szállítmányozás, logisztikai központok, logisztikai tanácsadás, ipari parkok. 8. FLUIDTECHNICS: Pneumatika, hidraulika, armatúrák, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika. 9. SUBCONTRACT: Kötőelemek, csapágyak, alkatrészek, hajtóművek, felületi minőségjavítás, kenéstechnika, ragasztástechnika, diagnosztikai módszerek és eszközök, karbantartási rendszerek, alkatrész-felújítási technológiák, ipari tisztítástechnika, hegesztéstechnika elemei, minőségbiztosítás, ipari gépelem- és részegységgyártás. 10. INVEST FÓRUM: Kamarák, kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek, pénzintézetek, biztosítók, brókercégek, lízingtársaságok, ingatlanforgalmazók, -hasznosítók, vagyonértékelők, befektetési tanácsadók. Az elmúlt évben 15 országból 768 kiállító nettó 23 600 m2-en mutatta kínálatát több mint 27 000 látogatónak.
Helydíjak: fedett területen 13 000 Ft/m2-től, szabad területen 8900 Ft/m2.
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

KRIMINALEXPO 2000

május 24-27.
9. Nemzetközi Biztonsági, Védelmi, Informatikai, Közlekedésbiztonsági Szakkiállítás és Konferencia
Egyetemi Kongresszusi KözpontA rendezvényt a kiállítás mellett több önálló konferencia kíséri, melyek a biztonsággal öszszefüggésben, speciális szakmai területek problémáit tárgyalják meg. A rendezők várják a kiállításra mindazon cégek jelentkezését, akik a közlekedésbiztonság, adatbiztonság, információtechnológia-védelmi rendszerek témakörével kapcsolatos termékeiket, szolgáltatásaikat szeretnék bemutatni. Konferenciák: Bűnüldözési konferencia. Együtt a közlekedés biztonságáért. IT-SEC – Informatikai és telekommunikációs konferencia. Válasz a korrupcióra. Katasztrófatörvény a gyakorlatban.
Compexpo Kft. Konferencia: Ragályi Judit, Kiállítás: Juhász Ildikó 317-6760

Virág és Kertészeti Szakkiállítás

május 26-28.
Szegedi Nagybani VirágpiacKategóriák: dísznövény, cserepes virág, szálas virágok, szárazvirág, virág- és vetőmagok, gyógy- és fűszernövény, technikai berendezések, kemikáliák, kerttervezés, parképítés, faiskolák, csomagolástechnika, kellékek.
Szegedi Nemzetközi Vásár és Piac Kft. 62/471-397

VII. Kazincbarcikai Vásár

június 1-4.
Kazincbarcika

A nyári kulturális fesztivál kiemelkedő esemény a város életében. Lehetőséget ad a város és a térsége iparának a bemutatkozásra, a kereskedelmi élet színesítésére. A szakemberek számára kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt, a lakosságnak pedig kikapcsolódást. Az elsősorban vegyiparáról ismert város megmutatja sokszínűségét, törekvését az új lehetőségek keresésére. számítanak a város iránt érdeklődő befektetők és gazdasági társaságok megjelenésére.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Szolnok Expo 2000

június 1-4.
8. Szolnoki Nemzetközi Kiállítás és Vásár
Szolnok-Tiszaliget, Városi Sportcsarnok és környékeJász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényeként számon tartott expó évente kerül megrendezésre a város zöldövezetében, a Tiszaligetben. A vásár és kiállítás tematikájának összeállításakor mindig igyekeznek az észak-alföldi régió gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt működő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól átfogó képet nyújtani mind a szakmai látogatók, mind a lakosság számára. Az elmúlt évben 150 kiállító 17 000 m2-en mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak. A vásár jellege általános, mind az ipar, mind a mezőgazdaság felvonultatja beruházási és fogyasztási javait. Idén a kiállításnak két kiemelt témaköre lesz, az élelmiszeripar, az élelmiszer-feldolgozó ipar és biogazdálkodás, illetve az építőipar, tekintettel a kormány által preferált lakásprogramra is.
A rendezvénnyel egy időben – első alkalommal kerül megrendezésre a 15. Szolnok FARMSHOW 2000. Agrárgépészeti Szakkiállítás.
A szolnoki millenniumi rendezvénysorozat egyik eseménye lesz a vásár területén megrendezésre kerülő Vásárvárosok Találkozója, melynek megrendezésével célunk az, hogy a meghívott városok bemutatkozzanak, illetve megismertessék az ott működő és a várost reprezentáló cégekkel kiállítóinkat, látogatóinkat és a résztvevőket.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

Szegedi Nemzetközi Vásár

június 5-11.
Szeged, Mars térA mintegy 21 000 négyzetméteres saját kiállítási területen az általános fogyasztásicikk-vásár keretén belül két, már szintén hagyományosnak számító szakkiállítás is megrendezésre kerül. Az OÁZIS építőipari és lakberendezési szakkiállítás és az AGÓRA élelmiszer-ipari és mezőgazdasági szakkiállítás. Földrajzi helyzeténél fogva a Szegedi Nemzetközi Vásár különösen alkalmas arra, hogy a regionális gazdasági diplomácia eszközeként a régió gazdasági életének hajtóereje legyen. Magyarország második legnagyobb általános fogyasztásicikk-vásárának programja évről évre új elemekkel színesedik. A kiállítás ideje alatt szakmai napok szervezésére is sor kerül, melyek egyik kiemelkedő eseménye lesz a cseh üzleti partnerek bemutatkozása, főként az építőipar, építészet, lakberendezés és élelmiszeripar területén. A szakmai napok terén is újabb lehetőséget kívánnak a kiállítók szolgálatába állítani. Lehetőséget adnak a részükre, hogy a MTESZ székházában az ottani szakemberek aktív segítségével saját szakmai napjukat is lebonyolítsák.
Szegedi Nemzetközi Vásár Kft., Rill Ágnes 62/471-397

10. Győri Általános Vásár

június 6-12.
Győr, Magvassy Sportcsarnok és a környező szabad területTizedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás és vásár. Az ipar, a kereskedelem szinte valamennyi ága bemutatkozik a kisvállalkozóktól a nagyvállalatokig. Itt adnak egymásnak randevút a hazai cégek és a külföldi partnerek. A kiállítás célja, hogy lehetőséget biztosítson a gazdaság helyzetének, a fejlődés lehetőségeinek felmérésére, átfogó elemzésére. A legújabb termékeket, új irányzatokat és a gazdaság területeiről származó információkat a megyében sehol máshol nem találják meg az érdekeltek ennyire összeszedetten. A hagyományoknak megfelelően Északnyugat-Dunántúl e legjelentősebb kiállításához szakmai programok is kapcsolódnak. A kiállítás tematikája: építőipar, jármű, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, gépipar, élelmiszer, kisvállalkozások, egyéb. Az elmúlt évben 227 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Győri Vásár Kft., Bognár Edit 96/317-011

AgroRaab Mezőgazdasági, Élelmiszer-ipari Kiállítás és Vásár

június 6-12.
Győr, Magvassy Sportcsarnok és a környező szabad területNegyedik alkalommal kerül megrendezésre a kiállítás és vásár. A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy találkozzanak a kiállítók, a szakemberek az érdeklődő gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégekkel. A kiállítás tematikája: élelmiszeripar, állattenyésztés, mezőgazdasági gépek, kemikáliák, kutatás, fejlesztés, szolgáltatás, növénytermesztés, egyéb. Az elmúlt évben 35 kiállító mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak.
Győri Vásár Kft., Bognár Edit 96/317-011

INNOFORUM 2000

június 7-8.
VIII. Hazai Szellemi Termék Börze
Gellért Szálló, BudapestA résztvevők (innovatív kisvállalkozások, kutatók, fejlesztők, feltalálók) több mint félszáz hasznosítható szellemi terméket ajánlanak olyan vállalkozóknak, vállalkozásoknak, akik (amelyek) új szellemi termékek vásárlásával, hasznosításával kívánják üzleti tevékenységüket fokozni. Az Innoforum 2000 megtekintése hasznos azon ügynökségek, szervezetek számára is, amelyek a szellemi eredmények hasznosítását közvetve segítik elő. A Szellemi Termék Börze látogatása ingyenes. A látogatók számára külön térítés nélkül biztosítanak: inkubátorházi tanácsadást, iparjogvédelmi, üzleti és marketing-tanácsadást, gazdasági, műszaki és egyéb információkat. A Szellemi Termék Börzén felkínált témákról katalógust jelentetnek meg. Az Innofórum 2000 kitűnő lehetőség személyes megbeszélések folytatására két napon keresztül 10 és 17 óra között.
Magyar Innovációs Szövetség, dr. Antos László 386-9615

XII. Ózdi Termékbemutató és Vásár

június 22-25.
Ózd, Általános Művelődési Központ

Az évenként megrendezésre kerülő rendezvény a mély gazdasági válságból kilábaló város új értékeit mutatja meg. A régióban megjelenő cégek, befektetők eddig elért eredményeit és jövőbeni céljait villantja fel. A kapcsolódó szakmai rendezvények segítik a fenti célok elérését. Külföldi kereskedelmi kamarák, a szomszédos országok kereskedelmi képviselőinek meghívásával, fórumok, konferenciák szervezésével széles körben mutatják meg a megoldásra váró feladatokat, és azok megoldási lehetőségeire is itt találhatnak választ az érdeklődő szakemberek. A rendezvény másik célja a lakosság részére vásárlási lehetőség biztosítása, újdonságok bemutatása és szórakoztató programok szervezése. A folyamatos színpadi műsorok, a vigalmi negyed, a tűzijáték színesítik a programot. Az elmúlt évben 80 kiállító 800 m2-en mutatta be kínálatát a látogatóknak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

HATVAN EXPO

június 28.-július 2.
HatvanA kiállítást 1992 óta évente megrendezi Hatvan Város Önkormányzata. Az expó nem szakosított vásár, hanem vegyes profilú bemutatkozásra ad lehetőséget, kiállítással, vásárral fesztivállal együtt. 1992-ben még 57 kiállítóval indult, 1994-ben már 102 vállalkozó állított ki, elsősorban kis és közepes vállalkozások. A kiállítás elsősorban Hatvan város és környéke, valamint Heves megye vállalkozóinak biztosít kiállítási színteret, de számítanak az országban működő más vállalkozásokra is. Külföldi kiállítók Hollandiából, Finnországból, Ukrajnából és Romániából érkeztek. A látogatókat sokszínű kulturális programok, elsősorban helyi amatőr csoportok fellépései és egyéb kiállítások (ásványok, festmények, vasúttörténet, bélyeggyűjtő, fotó, népművészet stb.) várják. A látogatók száma évente kb. 15 000 fő körül alakul.
Hatvan Város Önkormányzata, Sütő Györgyné 37/341-432

Konferencia

 Öntsünk tiszta vizet a pohárba (A számlázás 2000-ben érvényes szabályai)

május 4.
Thermal Hotel Helia, BudapestA rendezvény célja: A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmezése és alkalmazása a büntetések elkerülése érdekében. Témakör-előzetes: számla kötelező tartalmi elemei a jogszabályváltozások után (példányszám, oldalszám, eredeti példány, előre nyomtatott számlák, soronkénti követelmények, egyéb előírások). A számlák jellemző hibái, korrekciós lehetőségek. Az ellenőrzések során feltárt jellemző hiányosságok. Számla, egyszerűsített számla és nyugtaadók igazgatási azonosítása. Számlamásolat, sztornószámla, új számla kiállítása, előlegszámla, árengedmények számlázása, bizományosi kereskedelem. A hiteles számla ismérvei. Számlaadási, nyugtakibocsátási kötelezettség. Számla kiállításának módozatai (gépi számla stb.). Kezesi felelősség. Pénztárgépek és taxaméterek alkalmazása. Mi lesz a türelmi idők lejárta után? Előadók: Hajdu Miklósné főoztályvezető, APEH, Sike Olga főosztályvezető-helyettes, APEH.
Részvételi díj: 18 720 Ft/fő + áfa, klubtagoknak 30% kedvezménnyel 13 520 Ft/fő + áfa (amely tartalmazza a meleg ebéd árát)
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

IV. Országos Pénzinformatikai Konferencia

május 16-18.
Gerbeaud-ház, BudapestA IV. Pénzinformatikai Konferencia központi témája a pénz és az érték mozgásának logisztikája. Nem véletlenül, hiszen ez nem csupán a gazdasági versenynek vált kritikus elemévé, hanem mindennapi közérzetünk, emberi kényelmünk is függ tőle. Az eseményen pénzintézetek, állami vállalatok, szervezetek stratégiai döntéshozói találkoznak informatikai és telekom tanácsadó és szolgáltató cégek vezetőivel, problémákat, illetve megoldási módokat fejtenek ki, vitatnak meg.
Részvételi díj: 98 000 Ft + 25% áfa
Congress Kft., Gerencsér Ágnes 212-0056

Biztonságos Internet Konferencia

május 22-23.
Budapest, Kongresszusi KözpontA konferencia témája: vállalatok, szervezetek, egyéni felhasználók, www, mail és/vagy intranetszerverek internetre kapcsolódásából adódó biztonsági kérdéskörök, problémák és azok megelőzésére és kezelésére vonatkozó megoldások bemutatása. A konferencia két fő szempontból foglalkozik az alábbi kérdésekkel: 1. Vezetői szempontból: Az internet felőli betörések kockázati értékelése, csökkentése, az elfogadható kockázati szint meghatározása. Biztonságpolitikák kérdései, eljárások, stratégiai tervezés. Megvalósítási kérdések, szabványok, módszerek. Eszközkiválasztási kérdések. Biztonsági felügyelet személyi és tárgyi kérdései. Hitelesítő központok (Certificate Authority) alkalmazása. Biztonság növelése aktív csipkártyák segítségével. 2. Rendszer-adminisztrátori szempontból: Az interneten alkalmazott biztonsági eljárások, protokollok. Az internetre kapcsolódás kérdései (router, tűzfal stb.). A kockázati tényezők böngésző és szerver oldalon. Operációs rendszerek biztonsági kérdései. Www szerverek biztonsága. Levelezőrendszerek biztonsága. Elektronikus kereskedelmi rendszerek sajátosságai. Rendszer- és behatolásfelügyelet kérdései. Vírusvédelem problémái. Hálózatüzemeltetés, naplózás, mentés. Események kezelése.
Magyar Adatbázisforgalmazók Szövetsége, ifj. Félegyházi András 213-5089

9. TELEVÍZIÓ ÉS HANGTECHNIKAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

május 23-25.
BudapestA Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület 2000-ben kilencedik alkalommal rendezi meg a budapesti Televízió- és Hangtechnikai Konferenciát és Kiállítást. A konferencia és a kiállítás a nemzetközi gyártók és alkalmazók közötti tapasztalatcsere mellett alkalmat kínál a kutatók és fejlesztők eredményeinek megismerésére is. A 2000-ben megrendezésre kerülő rendezvény a televíziózással és hangtechnikával, valamint a kapcsolódó multimédiával összefüggő, két évvel ezelőtt megkezdett és igen nagy érdeklődéssel kísért témaköröket folytatja tovább, figyelemmel az időközben bekövetkezett fejlődésre: műsor-előállítás és -feldolgozás, műsorterjesztő hálózatok, digitális műsorjelek megjelenítése, multimédia és internet, jelformátumok és jelfeldolgozás, szabályozás. A konferencia nyelve angol és magyar, szinkrontolmácsolással.
A konferencia részvételi díja előadóknak és résztvevőknek egyaránt 80 000 Ft/fő/3 nap, mely magában foglalja az alábbiakat: a technikai szekciókon való részvétel szinkrontolmácsolás biztosításával, a konferencia kiadványának egy példánya, a résztvevők listájának egy példánya, a fogadásra szóló meghívó, kávészüneteken való részvétel.
HTE Titkárság, Tézsla Mária 353-1027

WOMEN 2000 Nők az üzleti életben – Nők a középpontban

május 26-27.
Rubin Szálló, BudapestMásodik alkalommal kerül megrendezésre az országos konferencia. A konferencia célja, hogy magas színvonalú szakmai fórumot teremtsen a különböző szakmákat érintő női vállalkozásokban dolgozó és a kommunikáció területén tevékenykedő előadók és résztvevők bevonásával. A Women 2000. alapgondolata: Professzionizmus a kommunikációban avagy kommunikáció a professzionizmusban – a MUNKA, a CSALÁD és az önmegvalósítás területén. A rendezvény sokkal több, mint egyszerű konferencia, hiszen a két nap alatt körbejárja a vállalkozó nők helyzetének, szerepének és a velük szemben támasztott kihívások témaköreit.
A rendezvény célcsoportja: döntéshozók, női menedzserek, hagyományos, illetve szokatlan területen tevékenykedő női vállalkozások, nőkkel, női sajátosságokkal, élethelyzetekkel foglalkozó civil szervezetek, alapítványok, vállalkozói kapcsolatokra, női szerepvállalás-változásokra nyitott érdeklődők (nem csak hölgyek). A konferencia ideális helyszín a kapcsolatépítésre, ugyanakkor a konferencia-résztvevők számára lehetőség van termékbemutatóra is. A szakmai programokon túl egyéb programokkal is találkozhat a résztvevő: szakmai képzésnek is beillő videovetítés, divatbemutató, záró bankett.
A konferencia jellege: előadások, workshopok, kerekasztal-beszélgetések, konzultációk
Women 2000 Szervező Iroda – HOLSZ Kft., Horváthné Lesták Zsuzsa 200-2690

MAGYAR INFORMATIKUSOK II. VILÁGTALÁLKOZÓJA

június 5-8.
Budapest, Gábor Dénes Főiskola Informatikai Rendszerek Intézete LSI OktatóközpontA Gábor Dénes Főiskola második alkalommal rendezi meg a világtalálkozót, amelyet öszszekötnek a Gábor Dénes születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő emlékünnepségek: a Gábor Dénes-emlékülés és a Holográfiai Szimpózium eseményeivel. A világtalálkozó fővédnöke: Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke. Témakörök: Az informatika és az alaptudományok fejlődésének kölcsönhatása, Új képzési módszerek és formák, Információs rendszerek, hálózatok, Új távlatok prognózis, Információs társadalom, Alkalmazások gazdaságossági kérdései. A konferencia nyelve: magyar és angol.
Részvételi díj: 26 000 Ft
LSI Oktatóközpont, Márkus Orsolya 250-6000

VII. Országos Neumann Kongresszus

június 21-23.
Eger„Együtt az információs társadalomban": ez a mottója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság 2000. évi kongresszusának, amelynek fővédnökei Stumpf István kancelláriaminiszter mellett Glatz Ferenc (az MTA elnöke) és Katona Kálmán (a KHVM minisztere). A kongresszus szakmai programja kiváló hazai és külföldi előadókat, és igazán értékes, gondolatgazdag mondanivalót ígér. Erre utal a kongresszus iránt civil és szakmai berkekben egyaránt mutatkozó nagy érdeklődés is. A plenáris előadásokat követően öt párhuzamos szekcióban folyik a szakmai munka. Témakörök (egyben a szekciók neve is): Infokommunikációs ipar Magyarországon. Információs társadalom. Oktatás. Információs infrastruktúra. Számítógép-tudomány. Információs rendszerek – elektronikus gazdaság. Mobil informatika. Informatikatörténet. Kultúra-jog-gazdálkodás. A kongresszus célja a szakma felelősségvállalásának és a civil társadalom összefogásának erősítése, tudatosítása. Egerben 2000 júniusában három napon át informatikai szakemberek, társadalomtudósok és civilek avatnak be minden érdeklődőt az információs társadalom világába: beszámolnak eredményeikről a jövőnek, megosztják egymással és a résztvevőkkel ötleteiket, kételyeiket, és beszélnek terveikről, aggodalmaikról egyaránt. A közös gondolkodásba szeretnék bevonni az információs társadalom főszereplőit, a fiatalokat is: számukra a gondolkodás lépésváltása jegyében pályázatot hirdetnek, amellyel úgy adnak számukra lehetőséget a jövő felelősségteljes befolyásolására, hogy közben elgondolkodhassanak a múlt értékein, és megtanuljanak alkalmazkodni viharos gyorsasággal változó jelenünkhöz is.
Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, Aranyos Gabriella 332-939

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. május 1.) vegye figyelembe!