Eseménynaptár 2000 4.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. április 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 24. számában (2000. április 1.)

20. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

április 1-3.
Budapesti Vásárközpont

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 26 ország 450 kiállítója vett részt, és közel 100 ezer cipőmodell került bemutatásra. Az üzletkötések mértéke elérte a 27 milliárd forintot. A kiállítás bruttó alapterülete: 8000 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos nagybani üzleteket kötik meg. Az előző szakkiállítást 35 000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes, a lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.
Március 17-26. között a lakosság részére a Körcsarnokban, a sátorpavilonban és az Olimpiai csarnokban kedvezményes cipő- és ruhaárusítást rendeznek.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

BANKTECH 2000

április 3-5..
Nemzetközi Banktechnikai Szakkiállítás és Konferencia
ELTE Kongresszusi Központ

2000-ben tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. A kiállításon bemutatják azokat az újdonságokat, amelyeket a bankok működésük során eredményesen használhatnak szolgáltatásaik színvonalának és biztonságosságának emelése érdekében. Az internet használatának széles körű elterjedése indokolja az elektronikus kereskedelem tematikai kiemelését a kiállításon, hiszen a bankok szerepvállalása ezen a téren igen jelentős. Tematika: Banki alkalmazások. Pénzügy, számviteli rendszerek. Kockázatmenedzselés. POS-, ATM-rendszerek. Értékpapír-kereskedelem. Bankkártyás rendszerek. Elektronikus kereskedelem. Banki hardverek. Bankbiztonság. Biztonsági szállítóeszközök. Banki tájékoztatóeszközök. Banki reklám, marketing. Tanácsadás, céginformáció. Banki berendezések.
Congress Kft., Székelyné May Tünde 212-0056

CONSTRUMA

április 11-15.
Nemzetközi Építőipari és Építészeti Szakkiállítás
Budapesti Nemzetközi Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. Magasépítési szerkezetek és termékek. Készházak, készépítmények. Épületgépészeti berendezések és szerelvények. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. Építőgépek, berendezések, szerszámok. Vizsgálat, minősítés. Vállalatirányítás. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek. Egyéb. Az előző alkalommal 21 országból 1041 kiállító 42 656 m2-en mutatta be kínálatát több mint 70 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a BNV területén a DECORSTONE (Nemzetközi Díszítőkő-ipari Szakkiállítás).
HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6087

DECORSTONE

április 11-15.
Nemzetközi Díszítőkő-ipari Szakkiállítás
Budapesti Nemzetközi Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Nyers kőtömbök, agglomerátumok, márvány-, gránitoszlopok, épületszobrászat. Ónix és egyéb féldrágakövek. Műmárvány. Márvány- és gránitpolírozó szerek, gyémántlapok, nyers és polírozott gránitlapok, nyers natúr kőlapok, márványcsempék. Útburkolatok, gránitból készült padlók és burkolatok, natúr kőből készült padlók és burkolatok, mészkőből készült padlók és burkolatok. Ásványok és dísztárgyak. Kandallók. Márvány- és gránitkutak, csobogók. Szobrok, lakberendezési tárgyak, művészi bronzöntvények. Síremlékek, műkő termékek, gipsztermékek, gipsz díszítőelemek. Gépek, szerszámok. Az elmúlt alkalommal 44 kiállító 1246 m2-en mutatta be kínálatát mintegy 58 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a BNV területén a CONSTRUMA (Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás).
HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6087

9. Kaposvári Nemzetközi Tavaszi Vásár

április 13-16.
Eötvös Loránd Műszaki Középiskola és Gyergyai Albert Kollégium, Kaposvár2000-ben kilencedik alkalommal rendezik meg a Kaposvári Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódóan a kiállítást. 1999-ben 251 kiállító és 28 000 látogató kereste fel a vásárt. Az idei rendezvényen a belföldiek mellett várható osztrák, német, olasz, horvát, szlovén, cseh, szlovák és román cégek megjelenése is. A megnyitó napján megrendezésre kerülő üzletember-találkozón lehetőséget teremtenek a külföldi és hazai üzletemberek tanácskozására, tárgyalására, üzletkötésére. Kiemelt szakterületek: építőipar, szabadidő, utazás, gasztronómia, járműipar.
DUÓ Vásáriroda Kft., Györei Katalin 82/422-681

HOVENTA REGIONAL

április 13-14. Balatonfüred, Hotel Füred
április 19-20. Szeged, Forrás Szálló
Vendéglátó-ipari gépek, berendezések szakkiállítása

2000-ben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos tavaszi kiállítássorozat, amely a vendéglátóhelyek, szállodák, panziók, nagykonyhák technikai eszközeit, gépeit, berendezéseit és alapanyagait mutatja be öt vidéki nagyvárosban. Az őszi HOVENTA szakkiállítás mintájára szervezett HOVENTA REGIONAL kamarakiállítások célja, hogy a cégek kínálata közelebb kerüljön a régiók igényeihez és keresletéhez. A látogatóknak a belépés ingyenes.
HOVENTA Kft., Etele Csabáné 351-1310

Virág- és Kertkultúra Szakkiállítás és Vásár

április 14-16.
Adyvárosi Sportcentrum, GyőrHarmadik alkalommal kerül megrendezésre Győrött a szakkiállítás. A kiállítás tematikája: dísznövény, faiskola, vetőmag, szaporítóanyag, kertészeti eszközök, gépek, kert- és parképítés, kerti bútorok, kerámiák, öntözéstechnika, növényvédelem, egyéb. Az elmúlt évben 54 kiállító mutatta be kínálatát 15 000 látogatónak.
Győri Vásár Kft., Vargáné Csordás Noémi 96/317-011

Miskolci Garden Fesztivál

április 14-16.
Miskolc, Erzsébet térA háromnapos esemény a belváros szívében, a más események révén is jól ismert Erzsébet téren kerül megrendezésre. Alapját az ilyenkor aktuális kertépítéssel, -ápolással, valamint kertberendezéssel és kiegészítőkkel kapcsolatos kiállítás és bemutató adja. Ennek hangulatát egészítik ki és teszik teljessé a kézműves- és kirakodóvásár, illetve az ilyenkor elengedhetetlen színpadi és egyéb szórakoztató programok, látványosságok, érdekességek.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

TOUREX 2000

április 14-16.
Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár
Erdei Ferenc Művelődési Központ, Kecskemét

A szakkiállítást a hagyományokhoz híven, már hetedik éve minden tavasszal megrendezik. A rendezvényen részt vesznek nemzeti turisztikai képviseletek, utazási irodák, megyei idegenforgalmi szolgáltatók és idegenforgalmi kiadók. Egyéb programokkal – a nagyközönség érdeklődését figyelembe véve – kibővítik a szakmai kínálatot, így sor kerül szabadtéri kézművesbemutatókra. Bemutatkozási lehetőséget biztosítanak mindazon magyar és külföldi utazási irodák számára, amelyek egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat szeretnék eladni a Kecskeméten és környezetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. Találkozási lehetőséget biztosítanak az idegenforgalmi kiadványok (útikönyv, térkép, idegenforgalmi film, videokazetta) készítőinek, forgalmazóinak, az érdeklődő szakmai és vásárlóközönségnek, utazási irodai szakembereknek, idegenvezetőknek, turisztikai szövetségeknek.
COUNTY PRESS Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/417-980

SECUREX 2000

április 26-29.
Nemzetközi Munka- és Biztonságvédelmi Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás tematikája: Munkavédelem, munkaruházat, baleset-elhárítás. Munkabiztonság, munkahelyi ergonómia. Tűz elleni védelem. Komplex biztonságtechnikai rendszerek. Nemzetbiztonság. Védelmi eszközök és berendezések. Bankbiztonság, pénz- és értékszállítás. Biztosítás. Kiadványok, szakmai továbbképzés. Az elmúlt évben 133 kiállító 1609 m2-en mutatta be kínálatát 3100 látogatónak.
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

CLEANEXPO 2000

április 26-29.
Nemzetközi Tisztítástechnikai és Technológiai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás tematikája: 1. Tisztítószerek: semleges tisztítószerek, lúgos tisztítószerek, savas tisztítószerek, oldószeres tisztítószerek, biológiai tisztítószerek. 2. Felületkezelő szerek: fertőtlenítőszerek, bevonatképzésre alkalmas szerek. 3. Komplex tisztító- és ápolószerek. 4. Professzionális takarítógépek: szívógépek: porszívó gépek, por- és vízszívó gépek, különleges kivitelű és szűrésű gépek, szóró-szívó gépek, nagyteljesítményű hulladékfelszívó gépek. Súrológépek: vízszintes tengelyű gépek, függőleges tengelyű gépek, súrolóautomaták, vezetőüléses gépek. Polírozógépek: kézi polírozógépek, vezetőüléses gépek. Seprűgépek: szívás nélkül dolgozó gépek, seprő-szívó gépek. Önjáró gépek: gyalogkísérős gépek, vezetőüléses gépek. Magasnyomású gépek. Egyéb speciális és célgépek. 5. Nagyipari tisztító- és takarítógépek. 6. Gépek segédeszközei. 7. Kézi eszközök. 8. Ultrahangos berendezések. 9. Házon belüli hulladékkezelő eszközök. 10. Munkavédelmi eszközök. 11. Tanácsadás. 12. Takarítás számítástechnikai támogatása. 13. Szaksajtó. 14. Minősítések. 15. Technológiai vonalak: szőnyegtisztítás, márványfelújítás, graffitieltávolítás, padlófelület-kezelés (linóleum, PVC). 16. Takarítási szolgáltatók. 17. Textiltisztítás. 18. Kártevőirtás. 19. Facility management. Az elmúlt évben 85 kiállító 1547 m2-en mutatta be kínálatát mintegy 3000 látogatónak.
Hungexpo Rt., Nyitrai Zsuzsanna 263-6091

Soproni Tavaszi Vásár

április 28.-május 1.
Sopron PlazaFontos, hogy az otthon kialakításához egy kiállítás ötleteket adjon, sőt vásárolni is lehessen – mindent egy helyen a téglától a varródobozig. Az otthonokban megjelenik szinte minden szakma terméke. Ezen a kiállításon kiemelten kezelik az építőipari termékeket, bútort, lakberendezési termékeket, járműveket. Természetesen minden egyéb más termék és szolgáltatás bemutatói is helyet kapnak a kiállításon: élelmiszeripar, vendéglátóipar, mezőgazdaság, kertészet, Sopron környéki bortermelés, divatáru, sport, szabadidő, játék, szórakoztatóelektronika, számítástechnika. A kiállítást a régió életével kapcsolatos szakmai rendezvények egészítik ki. A legszínvonalasabb kiállítókat a szervezők vásárdíjjal jutalmazzák. Az elmúlt évben 145 kiállító mutatta be kínálatát 20 000 látogatónak.
Program Kiállításszervező Kft., Czibula Miklós 99/338-538

Tokaji Tavaszi Napok

április 29.-május 1.
Kézműves és Kirakodó Vásár
Tokaj, Kossuth térA jelentős hagyományokkal rendelkező Tokaj város és a Hegyalja történelmi, kulturális és idegenforgalmi értékeit bemutató rendezvény az idegenforgalmi szezon nyitó rendezvénye, mely immár a hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az értékekre irányítva a figyelmet bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a térség borászattal, népművészettel, népi iparművészettel foglalkozó vállalkozóinak, mestereinek a nagyközönség előtti bemutatkozásra, termékeik és boraik értékesítésére. A színes színpadi programokkal gazdagított három nap alatt több ezer ember megfordul a városban, ismerkedve a földrajzi és kulturális értékekkel. Az elmúlt évben 50 kiállító 500 m2-en mutatta be kínálatát az érdeklődőknek.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

„A HÁZ"

május 3-7.
Építőipari és Lakberendezési Szakvásár
Szombathely, Haladás VSE SportcsarnokKiemelt témakörök: építőanyagok, belsőépítészet, épületgépészet, épületvillamosság, szerelvények, csövek, hő- és hangszigetelés, készházak, kerítések, zárak, vasalatok, padlók, lépcsők, korlátok, díszburkolatok, szerszámok, kertépítés, kerti bútorok, kerti gépek, medencék, biztonságtechnika, lakberendezés, bútorok, nyílászárók, üvegek, tükrök, tapéták, csempék, szőnyegek, lakástextíliák, festékek, lakkok, fürdőszoba-berendezések, klímaberendezések, árnyékolástechnika, kandallók. Előző évi kiállítók száma: 132. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt szakmai előadások kísérik. Fedett csarnokban épített sorstand 9100 Ft/m2+25% áfa, sarokstand 9900 Ft/m2+25% áfa, szabad terület 3000 Ft/m2+25% áfa összegért igényelhető.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Present 2000

május 3-7.
Szombathelyi Publikum Vásár
Szombathely, Haladás VSE SportcsarnokKiemelt témakörök: irodabútor, irodatechnika, számítógépek, szórakoztatóelektronika, távközlés, vendéglátó-ipari gépek, berendezések, személygépkocsik, élelmiszeripar, textil és ruházat, sport, hobbi, szabadidő, idegenforgalom. Előző évi kiállítók száma: 112. Előző évi látogatói létszám: 52 000. A rendezvényt fitnesz- és divatbemutatók színesítik, naponta neves sztárvendégek lépnek fel, más kulturális rendezvények mellett. Sorstand: 9100 Ft+25% áfa, sarokstand: 9900 Ft+25% áfa, az árak épített standokat jelentenek. Szabad területen: 3000 Ft/m2+25% áfa.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Pinkóczy Melinda 94/522-631

Lakásművészeti és Belsőépítészeti Szakkiállítás és Vásár

május 4-7.
Erdei Ferenc Művelődési Központ, KecskemétA kiállításon megtalálhatók lesznek a különböző stílusirányzatú bútorok, exkluzív fürdőszobák és kellékeik, minőségi lakástextiláruk, fa és textil padlóburkolók, iparművészeti és képzőművészeti lakberendezési tárgyak, a különféle, komfortot kiegészítő nélkülözhetetlen termékek. A rendezvényre a belépés díjtalan.
Country Press Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/507-070

INFO 2000

május 9-13.
2. Nemzetközi Informatikai és Kommunikációtechnikai Szakkiállítás
Budapesti VásárközpontA Hungexpo Rt. 1999 áprilisában első alkalommal rendezte meg az informatika és kommunikációtechnika legnagyobb hazai seregszemléjét, az INFO '99 szakkiállítást. A rendezvényen az informatika, a kommunikációtechnika, a repro- és másolástechnika valamennyi szakterülete megjelent: összesen 343 kiállító több mint 14 000 m2 nettó területen mutatta be termékeit. A tematikus kiállítást konferenciák, szimpóziumok sora kísérte. A rendezvényprogram a szakma aktuális kérdéseit érintette, ezzel is segítve az ágazat jövőbeni fejlődését. A kiállítás tematikája: Információtechnológia: hardver, szoftver, hálózati technológia, alkatrészek, perifériák, tartozékok, számítástechnikai szolgáltatások, multimédia. Adat- és telekommunikáció. Repro- és másolástechnika. Tanácsadás és információ.
Hungexpo Rt., Rózsáné Milus Szilvia 263-6082

Zalaegerszegi Vásár 2000 és BAU-MIX Építőipari Szakkiállítás

május 18-21.
Városi Sportcsarnok és Környéke, ZalaegerszegA kiállítás árucsoportjai: tervezés, kivitelezés, építőipari alap- és segédanyagok, szerkezetek, és termékek. Készházak és készépítmények, épületgépészeti berendezések, szerelvények, klímák. A kiállítás területe: 15 000 m2. A kiállításhoz szakmai program, szakmai előadások, üzletember-találkozók kapcsolódnak. A sörsátorban nonstop szórakoztató program várja az érdeklődőket. Az elmúlt évben 170 kiállító 11 500 m2-en mutatta be kínálatát 20 000 látogatónak.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Fitosné Salamon Margit 92/322-220

Borsod Industrial Szakvásár
UNIMARKET Miskolci Tavaszi Vásár

május 18-21.
Miskolc, Városi SportcsarnokA régió hagyományait, szakmai tudását, a hazai és nemzetközi piacon is versenyképes termékeit, projektjeit bemutató szakkiállítás már hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Célja ezen értékek megmutatása a szakmai és civil közönségnek, további üzleti kapcsolatok elősegítése, új befektetések ösztönzése. A kiállítás mellett szakmai kísérőrendezvények, üzletember-találkozók, konferenciák várják a kiállítókat és a látogatókat. A Borsod Industrial élvezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területfejlesztési Tanács támogatását, mely segítségével kedvezményes részvételi, megjelenési lehetőséget tudnak ajánlani az induló kis- és középvállalkozásoknak. Szakmai segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nyújt. Országos rangot vívott ki magának az a termékdíjpályázat, melynek eredményhirdetése és értékelése ezen a rendezvényen történik. A Borsod Industrial Országos Termékdíj odaítélésében biztosítékot jelent a Gazdasági Minisztérium és az Országos Műszaki Fejlesztési Bizottság szakembereinek részvétele. A vásár tematikája: lakberendezés, épületgépészet, építészet, kert és kertépítés, általános vásár. Az elmúlt évben 230 kiállító 8000 m2-en mutatta be kínálatát 50 000 fő számára.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Industria

május 23-26.
Nemzetközi Ipari Szakvásár
Budapesti VásárközpontLényeges változtatásokkal jelentkezik az Industria szakkiállítás az elmúlt évekhez képest. Az ipar tíz ágazatának bemutatkozására szolgáló rendezvény megújítását szakmai szempontok és a piac változásai indokolják. Tematika: 1. MINEX-METEX: Bányászat, kohászat, öntészet, egyéb, kohászathoz és öntészethez kapcsolódó tevékenységek. 2. ENERGEXPO: Energiatermelés, -szállítás, -tárolás, erőművek, erőművi berendezések és karbantartásuk, energiaellátás, szolgáltatás, energiafelhasználás, környezetvédelem, energetikai háttéripar. 3. INSTRUMENT: Ipari elektronika, elektrotechnika. 4. ÖKOTECH: Hulladékgazdálkodás: ipar, kommunális, radioaktív, veszélyes és egyéb hulladékok, víz- és szennyvízkezelés, -gazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, talajvédelem, zaj- és rezgés elleni védelem, energia, általános környezetvédelem. 5. LIMEXPO: Könnyűipari gyártó-, kiegészítő- és kiszolgálógépek, -berendezések, kéziszerszámok. 5. TRANSEXPO: Járművek és főegységeik, a közlekedésszervezés rendszere és eszközei, járműipari korrózióvédelem. 7. LIFT & LOGISTIC: Anyagmozgató gépek, anyagmozgató gépek és eszközök kiegészítő berendezései, anyagmozgató eszközök (rakodólap, konténer, rekesz), anyagmozgatási rendszerek tervezése, raktározás, szállítmányozás, logisztikai központok, logisztikai tanácsadás, ipari parkok. 8. FLUIDTECHNICS: Pneumatika, hidraulika, armatúrák, szivattyúk, kompresszorok, tömítéstechnika. 9. SUBCONTRACT: Kötőelemek, csapágyak, alkatrészek, hajtóművek, felületi minőségjavítás, kenéstechnika, ragasztástechnika, diagnosztikai módszerek és eszközök, karbantartási rendszerek, alkatrész-felújítási technológiák, ipari tisztítástechnika, hegesztéstechnika elemei, minőségbiztosítás, ipari gépelem- és részegységgyártás. 10. INVEST FÓRUM: Kamarák, kereskedelem- és vállalkozásfejlesztő cégek, pénzintézetek, biztosítók, brókercégek, lízingtársaságok, ingatlanforgalmazók, -hasznosítók, vagyonértékelők, befektetési tanácsadók. Az elmúlt évben 15 országból 768 kiállító nettó 23 600 m2-en mutatta kínálatát több mint 27 000 látogatónak.
Helydíjak: fedett területen 13 000 Ft/m2-től, szabad területen 8900 Ft/m2.
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

VII. Kazincbarcikai Vásár

június 1-4.
KazincbarcikaA nyári kulturális fesztivál kiemelkedő esemény a város életében. Lehetőséget ad a város és térsége iparának a bemutatkozásra, a kereskedelmi élet színesítésére. A szakemberek számára kapcsolatteremtési lehetőséget nyújt, a lakosságnak pedig kikapcsolódást. Az elsősorban vegyiparáról ismert város megmutatja sokszínűségét, törekvését az új lehetőségek keresésére. számítanak a város iránt érdeklődő befektetők és gazdasági társaságok megjelenésére.
Vásáriroda Kft., 46/505-262

Szolnok Expó 2000

június 1-4.
8. Szolnoki Nemzetközi Kiállítás és Vásár
Szolnok-Tiszaliget, Városi Sportcsarnok és környékeA Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb gazdasági rendezvényeként számon tartott expó évente kerül megrendezésre a város zöldövezetében, a Tiszaligetben. A vásár és kiállítás tematikájának összeállításakor mindig igyekeznek az észak-alföldi régió gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt működő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól átfogó képet nyújtani mind a szakmai látogatók, mind a lakosság számára. Az elmúlt évben 150 kiállító 17 000 m2-en mutatta be kínálatát 30 000 látogatónak. A vásár jellege általános, mind az ipar, mind a mezőgazdaság felvonultatja beruházási és fogyasztási javait. Idén a kiállításnak két kiemelt témaköre lesz: az élelmiszeripar, az élelmiszer-feldolgozó ipar és biogazdálkodás, illetve az építőipar, tekintettel a kormány által preferált lakásprogramra is.
A rendezvénnyel egy időben – első alkalommal – kerül megrendezésre a 15. Szolnok FARMSHOW 2000. Agrárgépészeti Szakkiállítás.
A szolnoki millenniumi rendezvénysorozat egyik eseménye lesz a vásár területén megrendezésre kerülő Vásár Városok Találkozója, melynek megrendezésével célunk az, hogy a meghívott városok bemutatkozzanak, illetve megismertessék az ott működő és a várost reprezentáló cégekkel kiállítóinkat, látogatóinkat és a résztvevőket.
Compexpo Kft., Királyháziné Tisza Andrea 56/421-255

XII. Ózdi Termékbemutató és Vásár

június 22-25.
Ózd, Általános Művelődési KözpontAz évenként megrendezésre kerülő rendezvény a mély gazdasági válságból kilábaló város új értékeit mutatja meg. A régióban megjelenő cégek, befektetők eddig elért eredményeit és jövőbeni céljait villantja fel. A kapcsolódó szakmai rendezvények segítik a fenti célok elérését. Külföldi kereskedelmi kamarák, a szomszédos országok kereskedelmi képviselőinek meghívásával, fórumok, konferenciák szervezésével széles körben mutatják meg a megoldásra váró feladatokat, és azok megoldási lehetőségeire is itt találhatnak választ az érdeklődő szakemberek. A rendezvény másik célja a lakosság részére vásárlási lehetőség biztosítása, újdonságok bemutatása és szórakoztató programok szervezése. A folyamatos színpadi műsorok, a vigalmi negyed, a tűzijáték színesítik a programot. Az elmúlt évben 80 kiállító 800 m2-en mutatta be kínálatát a látogatóknak.
Vásáriroda Kft. 46/505-262

Virág és Kertészeti Szakkiállítás

május 26-28.
Szegedi Nagybani VirágpiacKategóriák: dísznövény, cserepes virág, szálas virágok, szárazvirág, virág- és vetőmagok, gyógy- és fűszernövény, technikai berendezések, kemikáliák, kerttervezés, parképítés, faiskolák, csomagolástechnika, kellékek.
Szegedi Nemzetközi Vásár és Piac Kft. 62/471-397

Konferencia

Adó 2000 – Az APEH szakértői válaszolnak (Nyílt APEH-nap)

április 4.
Thermal Hotel Hélia, BudapestTémakörök: Adómentes és adóköteles kifizetői juttatások. Az adójóváírás érvényesítése. Kiküldetési költségek elszámolása. Osztalékelőleg bevallása. Áfa-visszaigénylés szabályai: bevételi határ, tárgyieszköz-beszerzés, havi bevallókra vonatkozó két hónapos szabály, megszűnésre vonatkozó előírás. Számlázással kapcsolatos tudnivalók. Áfalevonási jog gyakorlása. Folyamatosan teljesített szolgáltatás. A járulék- és adóbeszedés tartalmi szabályozása. Az adóztatás hatékonyságát javító módosítások. Az adóadminisztráció egyszerűsítése. Járulékbevallási, -befizetési kötelezettség. Egyéni járulékfizetés felső határa. Egészségügyi hozzájárulás, fizetési kötelezettség. Változások az 1999. évi társaságiadó-bevallásban. 2000. évi változások az osztalékfizetésben. A konferencia célja, hogy a résztvevők a szabályozókat saját egyedi helyzetükre és előnyükre értelmezhessék. Előadók: art.: Mandzák László igazgató, Pest Megyei Igazgatóság, szja: Mészáros Gyuláné főosztályvezető, ta: Ácsné Molnár Judit főtanácsos, áfa: Sike Olga főosztályvezető-helyettes, járulék: Erdészné Nagy Gizella főtanácsos.
Részvételi díj: 18 750 Ft/fő+25% áfa, klubtagoknak 30% kedvezménnyel 13 500 Ft/fő+ 25% áfa (mely tartalmazza a meleg ebéd árát).
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VEKOR Korróziós Konferencia

április 4-6.
Balatonfüred, UNI Hotel

A konferencia célja: A korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Csővezetékek korróziója, védelme. 3. Hegesztés és korrózió. Kiállítási lehetőség.
VEKOR Kft. 88/428-514

R 2000 (IX. Országos Reklámkonferencia)

április 13-15.
Debrecen

A konferencia programja: Nyitó plenáris ülés. MRSZ elnöki és polgármesteri megnyitó. Szimbólumok és mítoszok a reklámvilágban (Hankiss Elemér). Tudatosabb? Óvatosabb? Okosabb? Mit tudunk a millennium (média) fogyasztójáról? (Kérdezz-felelek: Levendel Ádám-Kozák Ákos). Szekcióelőzetesek. Esti program: Grillparti a Hotel Thermálban, zenével. Szekcióülések: 1. szekció: Médiavilág. 2. szekció: Internet (egész napos). 3. szekció: Integrált kommunikáció – Below-the-Line. 4. szekció: Az új típusú fogyasztó világa. 5. szekció: Kreatív show, azaz miért (nem) kreatívok a magyar reklámok? Esti program: Állófogadás az Aranybika Szállóban, utána reklámkabaré, reklámkocsma a debreceni Lovardában. Záró plenáris ülés. A VI. Óriásplakát-verseny és a IV. Citylightverseny ünnepélyes eredményhirdetése. Szekció-összefoglalók – a konferencia zárása. Reklámfilmvetítés: Cannes '99. Szakmai kiállítások.
A konferencia részvételi díja magában foglalja a szakmai programokat, a konferencia írásos anyagait, az étkezések költségeit, a szórakoztató programokat (grillparti, állófogadás, reklámkabaré), a reklámkocsmát (fogyasztás nélkül), valamint az ingyenes városi közlekedést és a transzferek költségeit.
Részvételi díj: az MRSZ tagjainak: 49 900 Ft + 25% áfa. Nem tagok részére: 59 900 Ft + 25% áfa.
Jelentkezési határidő: 2000. március 24.
Magyar Reklámszövetség 322-0640

3. TÁVKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI PROJEKT- MENEDZSMENT FÓRUM

április 13.
Budapest, Thermal Hotel MargitszigetA fórum célja: A harmadik ízben megrendezésre kerülő, a távközlés és az informatika projekt irányítási kérdéseit bemutató és az elért eredményekkel megválaszoló fórum elsődleges célja: a komplex ismereteket (műszaki-technikai, pénzügyi, üzleti, jogi-szabályozási marketing) felhasználó, adott határidejű és költségvetésű, nagyméretű, összetett távközlés és informatikai rendszerek megvalósítási módszertanának, eszközrendszerének bemutatása, a projektirányítási módszertan távközlésen és informatikán belüli fejlődésének elősegítése, a figyelem felkeltése a projektirányítási módszertan iránt, más szakterületek projektirányítási tapasztalatainak átvétele, fórum biztosítása az ezen a területen működő szakemberek számára. Tervezett szakterületek: Stratégia kialakítása, célok kitűzése, projektcélrendszer összeállítása, projekt lehetséges szervezeti formái. A szervezeti felépítés hatása a sikertényezőkre. Szervezet és a vállalati kultúra kapcsolata, A projekt erőforrásainak (munka, tőke, eszközök) hatékony felhasználása és ezek alapján az egyes projektek elemzése. Projektek előkészítése és tervezése. Project controlling. Projektek megvalósítása és lezárása. Projektek belső és külső kommunikációja. Projektkockázatok és azok elemzése. Projektirányítást támogató informatikai eszközök (szoftverek). Projektmenedzsment szerepe a tenderezési eljárásokban. Projektirányítási módszertan ISO minősítése. Projektmenedzsment módszertan társasági szabályozása (pl.: SzMSz-ben). Projektmenedzsment oktatási-képzési eredményei. Projektmenedzsment esettanulmányok: beruházás, beszerzés, szervezetfejlesztés, BPR (Business Process Reengineering), stratégiakészítés, TQM, berendezésgyártás, új szolgáltatás bevezetése, rendszerintegrálás stb. területén.
Részvételi díj: 32 000 Ft/fő.
HTE Titkárság, Nagy Olivérné 353-1027

9. TELEVÍZIÓ ÉS HANGTECHNIKAI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

május 23-25.
BudapestA Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület 2000-ben kilencedik alkalommal rendezi meg a budapesti Televízió- és Hangtechnikai Konferenciát és Kiállítást. A konferencia és a kiállítás a nemzetközi gyártók és alkalmazók közötti tapasztalatcsere mellett alkalmat kínál a kutatók és fejlesztők eredményeinek megismerésére is. A 2000-ben megrendezésre kerülő rendezvény a televíziózással és hangtechnikával, valamint a kapcsolódó multimédiával összefüggő, két évvel ezelőtt megkezdett és igen nagy érdeklődéssel kísért témaköröket folytatja tovább, figyelemmel az időközben bekövetkezett fejlődésre: műsor-előállítás és -feldolgozás, műsorterjesztő hálózatok, digitális műsorjelek megjelenítése, multimédia és internet, jelformátumok és jelfeldolgozás, szabályozás. A konferencia nyelve angol és magyar, szinkrontolmácsolással.
Jelentkezési határidő kiállítóknak, résztvevőknek: április 21.
A konferencia részvételi díja előadóknak és résztvevőknek egyaránt 80 000 Ft/fő/3 nap, mely magában foglalja az alábbiakat: a technikai szekciókon való részvételt szinkrontolmácsolás biztosításával, a konferencia kiadványának egy példányát, a résztvevők listájának egy példányát, a fogadásra szóló meghívót, kávészüneteken való részvételt.
HTE Titkárság, Tézsla Mária 353-1027

MAGYAR INFORMATIKUSOK II. VILÁGTALÁLKOZÓJA

június 5-8.
Budapesti Gábor Dénes Főiskola Informatikai Rendszerek Intézete LSI OktatóközpontA Gábor Dénes Főiskola második alkalommal rendezi meg a Világtalálkozót, amelyet összeköt a Gábor Dénes születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő emlékünnepségek: a Gábor Dénes Emlékülés és a Holográfiai Szimpózium eseményeivel. A Világtalálkozó fővédnöke: Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság elnöke
Témakörök: Az informatika és az alaptudományok fejlődésének kölcsönhatása, Új képzési módszerek és formák. Információs rendszerek, hálózatok. Új távlatok prognózis. Információs társadalom. Alkalmazások gazdaságossági kérdései. A konferencia nyelve: magyar és angol.
Részvételi díj: 26 000 Ft.
LSI Oktatóközpont, Márkus Orsolya 250-6000 

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. április 1.) vegye figyelembe!