Eseménynaptár 2000 3.

Kiállítások, vásárok

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. március 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 23. számában (2000. március 1.)

UKBA

március 5-8.
10. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

Tervezett tematika: CUKRÁSZIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. SÜTőIPAR: gépek, berendezések, készülékek, nyers-, alap-, adalék- és színezőanyagok, félkész és késztermékek. GASZTRONÓMIA: gépek, berendezések, készülékek, konyhatechnika, tálalóeszközök, terítékek, félkész és kész élelmiszer-ipari termékek. TÉSZTAGYÁRTÁS: gépek, berendezések, készülékek, alapanyagok. HÁTTÉRIPAR: szállítás, rakodás, hűtéstechnika, üzemi higiénia, karbantartás, munkavédelem, csomagolástechnika, csomagolóanyagok, üzletberendezés, felszerelés, pénztári elszámolás, üzemszervezés, logisztika, munkaruhák, formaruhák, textíliák. Tervezett szakmai programok: Pék- és cukrásztermékversenyek, díszmunka-bemutatók. Cukrászszakiskolák gyakorlati bemutatója. Péktanulók szakmai versenye. III. Paletta Kupa, Országos Szakácsverseny és Kiállítás. Szakmatörténeti bemutatók. Szakmai küldöttségek látogatása a kelet-európai régióból. Pékek Kongresszusa.
Az előző évben 17 országból 124 kiállító 4872 m2-en mutatta be kínálatát 15 287 látogatónak.
HUNGEXPO Rt., Bosnyák Jánosné 263-6077

Art Budapest

március 9-12.
Nemzetközi Művészeti Kiállítás és Vásár
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Képzőművészet, iparművészet, fotóművészet és más technikai médiumok, videoművészet, computerművészet, fotó- és más képalkotó eszközök, műkereskedelmi tevékenység, művészeti, technikai és segédeszközök, művészeti folyóiratok és kiadványok, művészellátók. Az előző évben 127 kiállító jött el, és 1312 m2-en mutatta be kínálatát mintegy 83 950 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a Szépség és Egészség Nemzetközi Fodrász, Fodrászkellék, Kozmetika, Bizsu, Divat és Egészséges Életmód Szakkiállítás és Vásár, a KARÁT Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár.
HUNGEXPO Rt., Nyitrai Zsuzsa 263-6091

Szépség és Egészség

március 9-12.
Nemzetközi Fodrász, Fodrászkellék, Kozmetika, Bizsu, Divat és Egészséges Életmód Szakkiállítás és Vásár
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Egészséges életmód, egészségmegőrzés, (módszerek, eszközök, gyógyhatású készítmények, természetgyógyászat, orvoskozmetika), fodrászat (hajápolási termékek, kellékek, paróka), kozmetika, testápolás (alapanyagok, késztermékek, parfümériák, körömápolás), testkultúra (fitnesz, szolárium), baby-show, divatkellékek, műszaki berendezések, csomagolástechnika, kiadványok, szaksajtó, ajándéktárgyak, ajándékozási ötletek. Az elmúlt évben 8 országból 80 kiállító 1800 m2-en mutatta be kínálatát 10 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az Art Budapest Nemzetközi Művészeti Kiállítás és Vásár, a KARÁT Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár.
Hungexpo Rt., Milus Szilvia 263-6088

KARÁT

március 9-12.
Nemzetközi Ékszer, Drágakő és Óra Szakkiállítás és Vásár
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Aranyból készült ékszerek, ezüstből készült ékszerek, drágakövek, szintetikus kövek, műtermékek, órák, óraszíjak, kegytárgyak, érmék, antik ékszerek, dísztárgyak, nemesfém félgyártmányok és alkatrészek, ékszerek megmunkáló és feldolgozó gépei, szerszámai, bolti berendezések és ékszercsomagolási kellékek, kiadványok, szakkönyvek, egyéb más a szakma által létrehozott új termékek. Az elmúlt évben 2 országból 81 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 10 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az Art Budapest Nemzetközi Művészeti Kiállítás és Vásár, a Szépség és Egészség Nemzetközi Fodrász, Fodrászkellék, Kozmetika, Bizsu, Divat és Egészséges Életmód Szakkiállítás és Vásár.
Hungexpo Rt., Milus Szilvia 263-6088

AGRA Savaria

március 9-12.
Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakvásár
Szombathely, Oladi Művelődési Központ

Kiemelt témakörök: mezőgazdaság (vetőmagok, gépek, technológiák, növényvédelem), élelmiszeripar (hús-, tej-, sütőipar, fűszerek, hűtés, tárolás), erdőgazdaság (csemeték, fafeldolgozás, erdészeti gépek), kertészet (kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés), falusi turizmus és vendéglátás (tájjellegű ételek, egészséges életmód), táj és környezetökológia (fenntartható táj és környezetápolás, alternatív megélhetési források).
Előző évi kiállítók száma: 129, ebből 15% külföldi. Látogatói létszám: 15 000. A szakkiállítást szakmai előadások, plenáris és szekcióülések, vevőtalálkozók kísérik. Nagy sikerrel zajlik évek óta a szakiskolák és gazdaasszonyképző iskolák körében a „Terített Asztal" nevű pénzdíjas verseny. A rendezvény egyik különlegessége az AGRA Savaria Kiváló Minőségű Élelmiszer cím, melyet a MÉTE zsűriz Budapesten.
Fedett csarnokban az installációval felépített sorstand: 9100 Ft/m2+25% áfa, szabad területen: 3500 Ft/m2+25% áfa.
Jelentkezési határidő: 2000. január 31.
Szombathelyi Vásárcentrum Kft., Rozmán József 94/315-457

MOBIL 2000

március 10-12.
VII. Járműipari és Idegenforgalmi Szakkiállítás
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok és környéke

A rendezvény bemutatni kívánja a közlekedés múltját, jelenét és lehetséges jövőjét. Külön figyelmet fordítanak a legújabb modellek és különleges megoldások bemutatására, amelyekhez esztétikus, kulturált környezetet, széles körű reklámot, szakmai, kiegészítő és szórakoztatóprogramot szerveznek. A kiállítás helyszíne lehetőséget nyújt a szakemberek számára tapasztalatcserére, a legújabb marketingelvek és forgalmazási tapasztalatok megismerésére. Mindehhez autó- és motorsport-bemutató is kapcsolódik. Árucsoportok: autómárkák bemutatója, autófelszerelések, kiegészítők, alkatrészek, biztosítás, lízing. A szakkiállítás másik fontos részét az idegenforgalmi cégek bemutatása jelenti. Kora tavasszal már aktuális a tavaszi és nyári üdülések és kirándulások tervezése és megszervezése. Árucsoportok: idegenforgalmi hivatalok, utazási irodák, szállodák, panziók bemutatkozása. Az előző évben 15 000 m2-en, 91 kiállító kínálatát 15 000 látogató tekintette meg.
Zalaegerszegi Vásár Kft., Szényi Krisztina 92/322-220

ENTERIŐR-MILIŐ 2000

március 11-15.
4. Nemzetközi Üveg, Porcelán, Kerámia, Antikvitás és Beltéri Dekoráció Szakkiállítás és Vásár
Pesti Vigadó és Vigadó Galéria, Budapest

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal egy időben már negyedik alkalommal várja a lakáskultúra fejlődése iránt érdeklődőket az Enteriőr-Miliő szakkiállítás és vásár. A kiállítás lehetőséget ad mind a modern, mind az antik tárgyak, termékek bemutatására. A szervezők várják a kiállítók körébe mindazon tervezők, gyártók, forgalmazók és iparművészek, nagy múltú cégek és kezdő vállalkozások képviselőit, akik úgy érzik, hogy tevékenységüket, termékeiket és újdonságaikat szeretnék az érdeklődő szakmával és a látogató nagyközönséggel megismertetni. A rendezvény főbb témacsoportjai: Lakberendezési dísztárgyak, tálalás és étkezés kellékei, lakástextíliák, régiségek és antik tárgyak, népművészet a lakásban, munkahelyi dekoráció. Az idei rendezvényen 94 kiállító 800 m2-en várja a látogatókat.
COMEXPO Kft. 317-1933

HOVENTA REGIONAL

március 22-23. Debrecen, Hotel Aranybika
március 28-29. Keszthely, Hotel Helikon
március 30-31. Sopron, Gyermek- és Ifjúsági Centrum
április 13-14. Balatonfüred, Hotel Füred
április 19-20. Szeged, Forrás Szálló
Vendéglátó-ipari gépek, berendezések szakkiállítása

2000-ben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a hagyományos tavaszi kiállítássorozat, amely a vendéglátóhelyek, szállodák, panziók, nagykonyhák technikai eszközeit, gépeit, berendezéseit és alapanyagait mutatja be öt vidéki nagyvárosban. Az őszi HOVENTA szakkiállítás mintájára szervezett HOVENTA REGIONAL kamarakiállítások célja, hogy a cégek kínálata közelebb kerüljön a régiók igényeihez és keresletéhez. A látogatóknak a belépés ingyenes.
HOVENTA Kft., Etele Csabáné 351-1310

UTAZÁS

március 22-26.
Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Idegenforgalmi hivatalok, hivatalosan bejegyzett magyar utazási irodák, szállodák, kempingek, panziók, közlekedési vállalatok, légitársaságok, kongresszus-szervezők, szakkönyv-, térkép-, és újságkiadók, vendéglátó-ipari szolgáltatók, nyelviskolák, idegenforgalmi attrakciók, turisztikai információs és helyfoglalási rendszerek, idegenforgalmi szakmai szervezetek, autóbuszok, lakókocsik, lakóautók, autók, légi közlekedési eszközök bemutatása, bérbeadása, kalandturizmus.
Az előző évben 130 országból 580 kiállító jött el, és 9400 m2-en mutatta be kínálatát 80 000 látogatónak.
A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás), a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
HUNGEXPO Rt., Bencze Katalin 263-6105

SPORT

március 23-26.
Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Sporteszközök, sportfelszerelések, sportruházat, szabadidő-ruházat, sportcipők, különféle sportágak, szabadidősportok (kerékpár, kiegészítők, turisztika, természetjárás, kemping, fitnesz, vízisport- és búvárfelszerelés, szauna és uszodatechnika, sportpálya-berendezések, sportszervezetek), hobbicikkek.
Az előző évben 5 országból 135 kiállító jött el, és 2850 m2-en mutatta be kínálatát 80 000 látogatónak.
A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

Budapest Boat Show

március 23-26.
Nemzetközi Hajókiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Hajók, vitorlás hajó és vitorlás jacht. Motorcsónak és motoros hajó. Kajak és kenu, versenyhajó, evezős csónak, gumicsónak, vízibicikli, windsurf és felszerelései, jetski, vízisí és felszerelései. Felszerelések, tartozékok, hajómotorok és technikai felszerelések, tartozékok és szerelvények, hajózási műszerek, életmentő felszerelések, hajóépítő anyagok, festékek, lakkok, hajószállító utánfutók, vízisport-ruházat, horgászfelszerelések, szolgáltatások, hajózási, kikötői, hajóbiztosítási szolgáltatások, oktatási szolgáltatás, hajóbérlés, hajózási ajándékcikkek, kiadványok, szakkönyvek, térképek, hatóságok, szövetségek, szervezetek, használt hajó.
Az előző évben 3 országból 60 kiállító jött el, és 2800 m2-en mutatta be kínálatát 80 000 látogatónak.
A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás) és a FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás).
HUNGEXPO Rt., Majsáné Ertl Hedvig 263-6094

FeHoVa

március 23-26.
Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Fegyverek: muzeális fegyverek, díszfegyverek, vadászfegyverek, íjak, önvédelmi fegyverek, lőszerek, optikai eszközök, a sportlövészet felszerelései, eszközei, puskaművesség, elektronikus oktató-, szemléltetőeszközök, játékok. Vadászat: vadászati cikkek, felszerelések, berendezések. Vadászruházat, kiegészítő felszerelések, terepjárók, szállítóeszközök. Vadászati termékek (vadhús), erdei termékek (gyümölcsök, gombák, italok, biotermékek). Dísztárgyak, iparművészeti termékek, kézművestermékek, zárt rendszerű vadtenyésztés eszközei, berendezései, tápok, takarmányok, premixek, vadegészségügyi termékek, eszközök, élőhelyvédelem, vadvédelem és vadkárelhárítás eszközei, erdőgazdálkodás és élőhelyvédelem (technológiák és eszközök), a vadmegfigyelés és kommunikáció eszközei, vadászkutyatartás felszerelései, eledelek, szakkönyvek, szakfolyóiratok, trófeakikészítés, felszerelés eszközei, preparátumok, bőrök, vadászturizmus. Horgászat: sporthorgászcikkek, felszerelések, versenyhorgászat eszközei, etetőanyagok, csalik, horgászruházat, kiegészítő felszerelések, halászati termékek (élelmiszerek), akvarisztika, halpreparátumok, szakkönyvek, szakfolyóiratok, horgászturizmus.
A kiállítással egy időben kerül megrendezésre az UTAZÁS (Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás), a SPORT (Nemzetközi Sport és Szabadidő Kiállítás) és a Budapest Boat Show (Nemzetközi Hajókiállítás).
HUNGEXPO Rt., Reményiné Tihanyi Klára 263-6885

20. Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

április 1-3.
Budapesti Vásárközpont

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 26 ország 450 kiállítója vett részt, és közel 100 ezer cipőmodell került bemutatásra. Az üzletkötések mértéke elérte a 27 milliárd forintot. A kiállítás bruttó alapterülete: 8000 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos nagybani üzleteket kötik meg. Az előző szakkiállítást 35 000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes, a lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.
Március 17-26. között a lakosság részére a Körcsarnokban, a sátorpavilonban és az Olimpiai csarnokban kedvezményes cipő- és ruhaárusítást rendeznek.
Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

HUNGELEKTRO-HUNGAMAT

március 29-31.
Nemzetközi Elektronikai és Automatizálási Szakkiállítás és Szimpózium
Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömb

2000 tavaszán 5. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Elektronikai és Automatizálási Szakkiállítást és Szimpóziumot, amely egyrészt az elektronikai ipar és kereskedelem területén a hazai elektronikai konstruktőrök egyik fóruma, másrészt teret kapnak azon szakemberek, akik a termelővállalatok beruházásaiban, a gyártásban, az üzemszervezésben és az üzemeltetésben érdekeltek.
Fővédnök: Gazdasági Minisztérium. Szakvédnökök: Budapesti Műszaki Egyetem, Kandó Kálmán Műszaki Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskola, Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány, Főiskolai Irányítástechnikai Oktatás-módszertani Egyesület (FIOM). A kiállítás szekciói: I. Elektronikaikészülék-építés: alkatrészek, tervezőrendszerek, elektromechanikai elemek és részegységek, gyártástechnológia, méréstechnika (fejlesztés, gyártás). II. Automatizálás: ipari automatika (ipari automatizálási elemek, automatikarendszerek, távadat-feldolgozás, kulcsrakész ipari automatizálási rendszerek, ipari méréstechnika), robottechnika (ipari robotok, robotirányító rendszerek), automatizált üzemek szervezése (vállalatirányítási szoftver, hardver) A szimpózium szekciói: I. Műszaki konferencia (25 perces előadás), II. Szeminárium (min. 2 órás előadás). Részvételi lehetőség: standdal és/vagy poszterrel. A konferenciáról kiadványt jelentetnek meg.
Területbérleti díj január 1. után: 14 900 Ft/m2 + 25% áfa.
Elektronet Szervező Iroda Pesti Mónika 369-3320

BANKTECH 2000

április 3-5..
Nemzetközi Banktechnikai Szakkiállítás és Konferencia
ELTE Kongresszusi Központ

2000-ben tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre. A kiállításon bemutatják azokat az újdonságokat, amelyeket a bankok működésük során eredményesen használhatnak szolgáltatásaik színvonalának és biztonságosságának emelése érdekében. Az internet használatának széles körű elterjedése indokolja az elektronikus kereskedelem tematikai kiemelését a kiállításon, hiszen a bankok szerepvállalása ezen a téren igen jelentős. Tematika: Banki alkalmazások. Pénzügy, számviteli rendszerek. Kockázatmenedzselés. POS-, ATM-rendszerek. Értékpapír-kereskedelem. Bankkártyás rendszerek. Elektronikus kereskedelem. Banki hardverek. Bankbiztonság. Biztonsági szállítóeszközök. Banki tájékoztatóeszközök. Banki reklám, marketing. Tanácsadás, céginformáció. Banki berendezések.
Congress Kft., Székelyné May Tünde 212-0056

CONSTRUMA

április 11-15.
Nemzetközi Építőipari és Építészeti Szakkiállítás
Budapesti Nemzetközi Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Tervezés, kivitelezés, műemlékvédelem. Ingatlan-, befektetési és pénzügyi szolgáltatások. Építőipari alap- és segédanyagok, féltermékek. Közmű-, mélyépítési és útépítési szerkezetek és termékek. Magasépítési szerkezetek és termékek. Készházak, készépítmények. Épületgépészeti berendezések és szerelvények. Lakáskultúra, kertkultúra, sportlétesítmény. Építőgépek, berendezések, szerszámok. Vizsgálat, minősítés. Vállalatirányítás. Egyesületek, intézmények, kamarák, kiadók, szövetségek. Egyéb. Az előző alkalommal 21 országból 1041 kiállító 42 656 m2-en mutatta be kínálatát több mint 70 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a BNV területén a DECORSTONE (Nemzetközi Díszítőkő-ipari Szakkiállítás).
HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6087

DECORSTONE

április 11-15.
Nemzetközi Díszítőkő-ipari Szakkiállítás
Budapesti Nemzetközi Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: Nyers kőtömbök, agglomerátumok, márvány-, gránitoszlopok, épületszobrászat. Ónix és egyéb féldrágakövek. Műmárvány. Márvány- és gránitpolírozó szerek, gyémántlapok, nyers és polírozott gránitlapok, nyers natúr kőlapok, márványcsempék. Útburkolatok, gránitból készült padlók és burkolatok, natúr kőből készült padlók és burkolatok, mészkőből készült padlók és burkolatok. Ásványok és dísztárgyak. Kandallók. Márvány- és gránitkutak, csobogók. Szobrok, lakberendezési tárgyak, művészi bronzöntvények. Síremlékek, műkő termékek, gipsztermékek, gipsz díszítőelemek. Gépek, szerszámok. Az elmúlt alkalommal 44 kiállító 1246 m2-en mutatta be kínálatát mintegy 58 000 látogatónak. A kiállítással egy időben kerül megrendezésre a BNV területén a CONSTRUMA (Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás).
HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6087

TOUREX 2000

április 14-16.
Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár
Erdei Ferenc Művelődési Központ, Kecskemét

A szakkiállítást a hagyományokhoz híven, már hetedik éve minden tavasszal megrendezik. A rendezvényen részt vesznek nemzeti turisztikai képviseletek, utazási irodák, megyei idegenforgalmi szolgáltatók és idegenforgalmi kiadók. Egyéb programokkal – a nagyközönség érdeklődését figyelembe véve – kibővítik a szakmai kínálatot, így sor kerül szabadtéri kézművesbemutatókra. Bemutatkozási lehetőséget biztosítanak mindazon magyar és külföldi utazási irodák számára, amelyek egész éves ajánlataikat, idegenforgalmi szolgáltatásaikat szeretnék eladni a Kecskeméten és környezetében élő utazni és üdülni szándékozóknak. Találkozási lehetőséget biztosítanak az idegenforgalmi kiadványok (útikönyv, térkép, idegenforgalmi film, videokazetta) készítőinek, forgalmazóinak, az érdeklődő szakmai és vásárlóközönségnek, utazási irodai szakembereknek, idegenvezetőknek, turisztikai szövetségeknek.
COUNTY PRESS Rendezvényszervező Iroda, Székely Zsolt 76/417-980

SECUREX 2000

április 26-29.
Nemzetközi Munka- és Biztonságvédelmi Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás tematikája: Munkavédelem, munkaruházat, baleset-elhárítás. Munkabiztonság, munkahelyi ergonómia. Tűz elleni védelem. Komplex biztonságtechnikai rendszerek. Nemzetbiztonság. Védelmi eszközök és berendezések. Bankbiztonság, pénz- és értékszállítás. Biztosítás. Kiadványok, szakmai továbbképzés. Az elmúlt évben 133 kiállító 1609 m2-en mutatta be kínálatát 3100 látogatónak.
Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6091

CLEANEXPO 2000

április 26-29.
Nemzetközi Tisztítástechnikai és Technológiai Szakkiállítás
Budapesti Vásárközpont

A kiállítás tematikája: 1. Tisztítószerek: semleges tisztítószerek, lúgos tisztítószerek, savas tisztítószerek, oldószeres tisztítószerek, biológiai tisztítószerek. 2. Felületkezelő szerek: fertőtlenítőszerek, bevonatképzésre alkalmas szerek. 3. Komplex tisztító- és ápolószerek. 4. Professzionális takarítógépek: szívógépek: porszívó gépek, por- és vízszívó gépek, különleges kivitelű és szűrésű gépek, szóró-szívó gépek, nagyteljesítményű hulladékfelszívó gépek. Súrológépek: vízszintes tengelyű gépek, függőleges tengelyű gépek, súrolóautomaták, vezetőüléses gépek. Polírozógépek: kézi polírozógépek, vezetőüléses gépek. Seprűgépek: szívás nélkül dolgozó gépek, seprő-szívó gépek. Önjáró gépek: gyalogkísérős gépek, vezetőüléses gépek. Magasnyomású gépek. Egyéb speciális és célgépek. 5. Nagyipari tisztító- és takarítógépek. 6. Gépek segédeszközei. 7. Kézi eszközök. 8. Ultrahangos berendezések. 9. Házon belüli hulladékkezelő eszközök. 10. Munkavédelmi eszközök. 11. Tanácsadás. 12. Takarítás számítástechnikai támogatása. 13. Szaksajtó. 14. Minősítések. 15. Technológiai vonalak: szőnyegtisztítás, márványfelújítás, graffitieltávolítás, padlófelület-kezelés (linóleum, PVC). 16. Takarítási szolgáltatók. 17. Textiltisztítás. 18. Kártevőirtás. 19. Facility management. Az elmúlt évben 85 kiállító 1547 m2-en mutatta be kínálatát mintegy 3000 látogatónak.
Hungexpo Rt., Nyitrai Zsuzsanna 263-6091

Konferencia

A jogszerű cégműködés

március 7.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Felelősség a cég jogszerű működtetéséért. Bejelentési, nyilvántartási kötelezettségek, kötelező szabályzatok. A cég adataiban történt változások, cégbírósági bejelentés. A cégek működtetésére vonatkozó társasági jogi szabályok. Döntéshozatali mechanizmus, hatáskör. Alakiságok (jegyzőkönyv, meghívó, határozatok könyve, tagjegyzék stb.). Társasági szerződés módosítását igénylő változások. A társasági vagyon felhasználása. A tagokra vonatkozó előírások. Felügyelőbizottság, könyvvizsgáló. A társaság legfőbb döntéshozó szervének határozatai, illetve azok megtámadása. A cégek feletti törvényességi felügyelet. Gazdasági szabálysértések, bűncselekmények. Előadók: dr. Bodor Mária legfelsőbb bírósági bíró, tanácselnök, Legfelsőbb Bíróság, dr. Gál Judit elnök, Cégbírák és Gazdasági Bírák Egyesülete.
Részvételi díj: 18 750 Ft/fő, klubtagoknak 13 500 Ft/fő, amely magában foglalja a rendezvény kiadványát, valamint a meleg ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Alkalmazottak nélkül...
(Alkalmazottak kiváltása vállalkozókkal és gazdasági társaságokkal)

március 10.
Thermal Hotel Helia, Budapest

Témakörök: Milyen esetekben tekinti a hatóság burkolt munkaviszonynak a különféle foglalkoztatási formákat? A munkaviszony, illetve a munkaviszonyon kívüli munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyhoz kapcsolódó közterhek és kedvezmények összevetése – hogyan olcsóbb? Bedolgozók foglalkoztatása. Számlaképesség, számlázás (egyéni vállalkozók, társas vállalkozások) követelményei. A munkavégzésre irányuló jogviszonyok (elhatárolások a munkaviszonytól), vállalkozás, megbízás, szállítási szerződés, bizomány. A cég számára munkát végző vállalkozások, tevékenységek koordinálása, irányítása. Alkalmi munkavállalók a cégnél. Utasítási jog munkaviszonyon kívüli munkavégzés esetén. A munkavégzés helye, tárgyi feltétele. Előadók: Munkajog, tb: dr. Futó Gábor ügyvéd, Adó: Varga Katalin főosztályvezető, APEH.
Részvételi díj: 18 750 Ft/fő, klubtagoknak 13 500 Ft/fő, amely magában foglalja a rendezvény kiadványát, valamint a meleg ebéd árát.
Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

II. Európai Szponzorációs Konferencia

március 26-28.
London

A konferencia egyedülálló lehetőséget biztosít résztvevőinek, hogy tovább mélyítsék ismereteiket ezen a rendkívül gyorsan fejlődő marketing-kommunikációs szakterületen, illetve kötetlen környezetben találkozzanak a legnagyobb magyarországi és európai szponzorok döntéshozóival. A konferencián az európai szponzorációs szakma legkiválóbb képviselőitől hallhatnak előadásokat a szponzoráció tervezésétől értékeléséig. Az 500-nál is több résztvevő két és fél nap alatt 4 modulban (sport, új rendek, kultúra és média), több mint 60 előadás közül választhat, ezenkívül a szervezők lehetőséget biztosítanak a különböző területek szakértőivel történő személyes konzultációkra is.
A konferencia hivatalos szállítója kedvezményes repülőjegyet biztosít a résztvevőknek.
Art of Sponsorship, Ungár János 212-7471

VEKOR Korróziós Konferencia

április 4-6.
Balatonfüred, UNI Hotel

A konferencia célja: A korszerű, hatékony korrózióvédelmi ismeretek elterjesztése. Lehetőség biztosítása a tapasztalatcserére és az új termékek széles körű megismertetésére. Tervezett témák: 1. Újdonságok a korrózióvédelem területén (korrózióvédelmi eljárások, kivitelezési technológiák, mérési módszerek). 2. Csővezetékek korróziója, védelme. 3. Hegesztés és korrózió. Kiállítási lehetőség.
VEKOR Kft. 88/428-514

R 2000 (IX. Országos Reklámkonferencia)

április 13-15.
Debrecen

A konferencia programja: Nyitó plenáris ülés. MRSZ elnöki és polgármesteri megnyitó. Szimbólumok és mítoszok a reklámvilágban (Hankiss Elemér). Tudatosabb? Óvatosabb? Okosabb? Mit tudunk a millennium (média) fogyasztójáról? (Kérdezz-felelek: Levendel Ádám-Kozák Ákos). Szekcióelőzetesek. Esti program: Grillparti a Hotel Thermálban, zenével. Szekcióülések: 1. szekció: Médiavilág. 2. szekció: Internet (egész napos). 3. szekció: Integrált kommunikáció – Below-the-Line. 4. szekció: Az új típusú fogyasztó világa. 5. szekció: Kreatív show, azaz miért (nem) kreatívok a magyar reklámok? Esti program: Állófogadás az Aranybika Szállóban, utána reklámkabaré, reklámkocsma a debreceni Lovardában. Záró plenáris ülés. A VI. Óriásplakát-verseny és a IV. Citylightverseny ünnepélyes eredményhirdetése. Szekció-összefoglalók – a konferencia zárása. Reklámfilmvetítés: Cannes '99. Szakmai kiállítások.
A konferencia részvételi díja magában foglalja a szakmai programokat, a konferencia írásos anyagait, az étkezések költségeit, a szórakoztató programokat (grillparti, állófogadás, reklámkabaré), a reklámkocsmát (fogyasztás nélkül), valamint az ingyenes városi közlekedést és a transzferek költségeit.
Részvételi díj: az MRSZ tagjainak: 49 900 Ft + 25% áfa. Nem tagok részére: 59 900 Ft + 25% áfa.
Jelentkezési határidő: 2000. március 24.
Magyar Reklámszövetség 322-0640

 

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2000. március 1.) vegye figyelembe!