Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. június 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 74. számában (2004. június 1.)

Kiállítások, vásárok

XIV. Kelet-Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásár

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A Fimex Fair Kft. szervezésében lebonyolításra kerülő nyíregyházi expó immár 13 éve az ország egyik legnagyobb sikeres vidéki kiállítása. A kiállítás általános jellege a gazdasági környezet átalakulásának hatására az évek során folyamatosan változik. Egyre inkább a szakkiállításokra helyeződik a hangsúly, melyeken 2004-ben a BAU Építőipari és a WoodCraft Faipari Szakkiállítások már jelentős szerepet töltenek be. A 2004. évi kiállítás kiemelt témaköre a lakberendezés, az utazás, valamint a szabadidős tevékenységek és a dinamikusan fejlődő informatika. A rendezvényt minden évben jelentős nemzetközi érdeklődés kíséri.

Kiemelt programok: A Visegrádi Négyek Tagországainak Nemzeti Napjai – kiállítók, üzletemberek, kulturális együttesek bemutatkozása. Visegrádi Négyek Üzletember-találkozó, Magyar-Ukrán Üzletember-találkozó, Európa Akadémia Vállalkozói Konferencia.

Kiállítások: WoodCraft Faipari Szakkiállítás, BAU Építőipari Szakkiállítás, Nyírségi Agrár Napok, Visegrádi Négyek Tagországainak Nemzeti Napjai kiállítás.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

V. BAU Építőipari Szakkiállítás

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

2004-ben új időszámítás kezdődik kiállításunk történetében. A BAU Építőipari Szakkiállítás már egy uniós tagállam határrégiójában kerül megrendezésre, azaz egy gazdaságilag felértékelődött területen, ezért kiemelkedő kapcsolatteremtési lehetőséget biztosít a nemzetközi piac résztvevőinek. Témakörök: Építőipari gépek, alapanyagok, szolgáltatások. Kiemelt program: "Az építőipar helyzete a csatlakozás kapujában" – konferencia. Építőipari munkavédelmi szabályozás az Unióban – előadás.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

II. WoodCraft Faipari Szakkiállítás

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A WoodCraft a fa-, asztalos- és bútoripar gépeit, szerszámait, termékeit, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokat vonultatja fel. 2003-ban a nemzetközi szakmai érdeklődés igazolta, hogy valóban szükség van a régióban egy faipari szakkiállításra. Ennek megfelelően 2004-ben kibővített szakmai programokkal és még több külföldi faipari cég, valamint az ukrán és román szakszövetségek bevonásával ismét megrendezésre kerül mintegy 1500 m2-en a kiállítás.

A kiállítás tematikája: fafeldolgozás, szerszám- és gépipar, épület-, és bútorasztalos-ipar, bútor- és kárpitosipar, szakképzés, oktatás. Szakmai programok: "Rostfa és tűzifapiacok változása Kelet-Magyarországon" – előadás. A bútor- és asztalosipar helyzete az Unióban – konferencia.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

Nyírségi Agrár Napok

június 3-6.

Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok

A Nyírségi Agrár Napok célja, hogy áru- és termékbemutatókon, valamint szakmai konferenciákon széles körű tájékoztatást adjon a szakmai érdeklődőknek a lehetőségekről és újdonságokról, ugyanakkor megjelenést biztosítson a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari vállalkozásoknak, vállalatoknak, valamint hozzájáruljon a keleti határainkon átnyúló gazdasági együttműködés és kereskedelem fejlesztéséhez.

A kiállítás tematikája: Farmergazdaságok gépei és berendezései, növényvédelem, tápanyag-gazdálkodás. Kisüzemi állattartási technológiák, állategészségügy. Élelmiszer-ipari termékek bemutatása és kóstoltatása. Élelmiszer-ipari termékek tárolása, tartósítása, csomagolása. Élelmiszer-ipari termékek, berendezések és technológiák. Minőségbiztosítás a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban.

FIMEX-FAIR Kft., Tininszky Gábor 42/411-447

Cipőzsáner Hotel Bemutató

június 8-9.

Hotel Stadion, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb preszelekciós szakkiállítása, ahol a cipőgyártók, -kereskedők és -importőrök bemutatják alapanyag-cipő mintakollekciójukat. A cipőipari alapanyag-, bőr-, kellékgyártó és -forgalmazó cégek ez alkalommal mutatják be az új anyagokat és kellékeket, melyekből a tervezők kiválaszthatják a legújabb mintákat a kollekciók kialakításához. A kiállítás elősegíti a beszerzők vásárlási képének kialakítását, egyben segítséget nyújt az azonnali üzletkötésekre is. A rendezvénnyel egyidejűleg, azonos helyszínen a szakemberek megismerkedhetnek a következő aktuális szezon divatjának megfelelő trend irányzataival, mely elősegíti a felkészülést a szeptemberi Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállításra. Az előző cipőzsáner-bemutatón 200 cég képviseltette magát. A látogatóknak a belépés díjtalan.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

ÖKO-AQUA

június 9-11.

Debreceni Főnix Csarnok

VIII. Nemzetközi Víziközmű-konferencia és -kiállítás

Magyarország 2004-ben az Európai Unió tagjává vált. A magyar víziközműszolgáltató-ipar perspektíváit az Unióban jelentősen befolyásolja, hogy a csatlakozást követően hogyan sikerül a rendelkezésre álló hazai és külföldi forrásokat úgy igénybe venni, hogy az a dinamikus növekedést, fejlődést szolgálja. A szakkiállítás és konferencia a hazai víziközműszolgáltató-szakma Magyarország európai uniós csatlakozását követő első önálló, átfogó seregszemléje, olyan integrált marketing- és szakmai fórum, ahol a szektor vállalatai és azok üzleti partnerei koncentráltan – egy időben, egy helyen, együtt – mutatkoznak be a széles szakmai közönségnek, s a kiállítók a meghívott hazai és külföldi – cseh, szlovák, ukrán, román, szerb, horvát stb. – látogatók révén új üzleti, szakmai kapcsolatokat építhetnek ki, hozhatnak létre. A kiállítás termékcsoportjai: Vízbeszerzés, -ellátás. Vízkezelés, -tisztítás. Vízminőség, analitika. Szennyvíz- és iszapkezelés, -tisztítás. Csatornavizsgálat, -tisztítás. Szerelvények, csövek. Szivattyúk, szerszámok, gépek. Tervezők, kivitelezők, szolgáltatók, információs rendszerek. Szakmai szervezetek, szövetségek, kiadók. Egyéb. A konferencia témái: Víziközművek korszerű működtetése. Víziközművek EU-konform fejlesztése. Víziközművek az EU-csatlakozás után – kezdeti tapasztalatok. Víziközművek és településfejlesztés, környezetvédelem. Ügyfélszolgálat, PR és kommunikáció.

V-TRADE Kiállítások Kft. 52/436-012

Győr Általános Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A kiállítással egybekötött esemény az ország egyik legjelentősebb ipari és mezőgazdasági régiójának központjában, színvonalas találkozóhelyként szolgál a hazai és külföldi cégeknek, lehetőséget adva a kapcsolatok ápolására, újabb üzleti partnerek megismerésére és konkrét helyszíni árusításra. Tematika: építőipar, járműipar, informatika, lakberendezés, szolgáltatás, élelmiszer-, gépipar. A 12. Győri Általános Vásáron 226 kiállító mintegy 4000 m2 fedett területen és 11 000 m2 szabad területen mutatkozott be a vásárlátogatók előtt. A rendezvényt 25 000 fizető látogató tekintette meg.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Agroraab Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár

június 9-13.

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A megye földrajzi helyzete, gazdasági szerkezete, a mezőgazdaságban folyamatosan végbemenő változások, valamint a lépten-nyomon tapasztalható információhiány adja egyik aktualitását a kiállítás megrendezésének. A másik fontos tényező, hogy a vásár adta lehetőségeket kihasználva konkrét segítséget nyújtsanak az agrár- és élelmiszer-ágazatban dolgozó és dolgozni kívánó érdekeltek számára. A kiállítással lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a termelők, gyártók és forgalmazók találkozzanak az érdeklődő szakemberekkel, gazdálkodókkal, a rendezvényre ellátogató vendégeikkel. Szakmai programok: A kiállítás ideje alatt a sportcsarnok tárgyalóiban különböző témájú szakmai programokon vehetnek részt az érdeklődők. A szakemberek így értesülhetnek a mezőgazdaságban végbement változásokról, újdonságokról, eredményekről. Ezen információk birtokában megfontolt döntéseket hozhatnak munkájuk során, melyek elősegítik szakmai előrehaladásukat. Tematika: ÉLELMISZERIPAR: húsipar, húsfeldolgozó gépek, tejipar, tejipari gépek és berendezések, zöldség- és gyümölcsfeldolgozás, hűtés, tárolás, csomagolástechnika. ERDŐGAZDASÁG: erdőgazdasági gépek, csemetekultúra, fafeldolgozás. KERTÉSZET: kertészet, kertépítés, zöldség- és gyümölcstermesztés. MEZŐGAZDASÁG: vetőmagok, mezőgazdasági gépek és technológiák, újdonságok a mezőgazdaságban, állattenyésztés és takarmánygazdálkodás, növényvédelem. Az előző évben 45 kiállító 1000 m2-en mutatta be kínálatát 16 000 látogatónak.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

Élettér

június 9-13.

Építőipari, Lakberendezési Szakkiállítás és Vásár

Győr, Egyetemi Sport- és Kiállítási Központ

A Győri Általános Vásáron minden évben kiemelkedő számban vettek részt építőipari cégek, ezt az irányvonalat szeretnék erősíteni a két éve már megrendezett Élettér Regionális Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítással. Az Egyetemi Csarnok kitűnő helyszínt biztosít az általános vásáron belül kiemelkedő szakkiállítások elkülönítésére, erősítésére.

Győri Vásár Kft., Takács Tímea 96/528-806

PÉCS EXPO

június 25-29.

Pécs

Dél-Dunántúl legjelentősebb gazdasági seregszemléje, a Pécsi Nemzetközi Vásár megújult tematikával várja a kiállítókat és látogatókat. A PÉCS EXPO a fogyasztási cikkek és beruházási javak vásárán belül 5 önálló kiállítás nyújt átfogó lehetőséget a magyar gazdaság szereplőinek és a külföldi cégeknek a bemutatkozáshoz: VINFOOD 2004 Kiállítás (élelmiszeripar, borászat, gasztronómia, élelmiszer-ipari gépek, csomagolástechnika, mezőgazdaság). OTTHON 2004 Kiállítás (építőipar, építőanyag-ipar, építőipari gépek, berendezések, szerszámok, épületgépészet, bútoripar, lakberendezés, lakáskultúra, biztonságtechnika). SZOLGÁLTATÁS 2004 Kiállítás (energia, környezettechnológia, pénzügyi szolgáltatás, marketing, kiadók, egyéb üzleti szolgáltatás). JÁRMŰVEK – JÁRMŰALKATRÉSZEK 2004 Kiállítás (kerékpárok, motorok, személygépkocsik, haszon- és vízi járművek, járműalkatrészek, közlekedés, áruszállítás, üzemanyagok, kenőanyagok). COMPELEKTRO 2004 Kiállítás (szórakoztatóelektronika, háztartási elektronika, számítástechnika, irodatechnika, távközlés, elektronikai ipar). A PÉCS EXPO szakmai programajánlatában országnapok, szakmai napok, üzleti fórumok, nemzetközi üzletember-találkozók, kiállítói szakmai napok, cégprezentációk is szerepelnek. A kísérőrendezvények gazdag választéka (divatbemutatók, kulturális műsorok, vetélkedők, nyereménysorsolások, gyermekjátszó stb.) várja a látogatókat. Az elmúlt évben 225 kiállító és képviselt cég mutatkozott be a több mint 16 000 látogató számára.

Pécsi Ipari Vásár Kft. 72/315-653

7. JÁSZ EXPO Kiállítás és Vásár

július 29-augusztus 1.

Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye legdinamikusabban fejlődő kistérsége a Jászság. Az itteni vállalkozók, cégek invitálják a látogatókat Jászberénybe, ezen a kiállításon a kistérségben tevékenykedő multinacionális vállalatok mellett minden jelentős cég képviselteti magát. Az idén a kiállítás szakkiállítási jellege főként a mezőgazdaság különböző ágazatait érinti. A kiemelt témakörökön kívül természetesen a korábbi éveket követve – az idén is átfogó képet szeretnének nyújtani a város és térsége gazdasági lehetőségeiről, illetve az itt tevékenykedő cégek és vállalkozók termékeiről és szolgáltatásairól. A város gazdasági élete pezsgő, fejlődése, gyarapodása kiemelkedő a régióban. Sok sikeres és eredményes vállalkozás működik Jászberényben és a környező településeken. Úgy gondolják, hogy a 7. JÁSZ EXPO Kiállítás és Vásár megrendezése is hozzásegíti a várost ahhoz, hogy még inkább kedvelt helye legyen mind az itt élőknek, mind pedig az idelátogatóknak. Témakörök: mezőgazdaság, élelmiszeripar, gépipar, háztartási gépek, építőipar, lakáskultúra, kertkultúra, elektronika, pénzügyi szolgáltatók, járműipar. A JÁSZ EXPO a "Jászberényi Nyár" rendezvénysorozat nyitórendezvényeként számon tartott esemény.

Várható kiállítói szám: 110 cég. Látogatói szám: 12 000 fő.

A rendezvény díjtalanul látogatható.

COMPEXPO STÚDIÓ KFT. 56/421-255

EGRI Kiállítás és Vásár

augusztus 27-29.

Eger, Eszterházy Károly Főiskola

Eger város kiemelkedő gazdasági rendezvénye, mely fogyasztói vásárral párosul. Lehetőséget kínál a cégeknek, vállalkozóknak termékeik, szolgáltatásaik nagyközönséggel való megismertetésére, új termékek kipróbálására, tesztelésére. Bemutatja a térség gazdasági adottságait. Kiemelt témacsoportok: élelmiszeripar és borkultúra, idegenforgalom, építőipar és lakáskultúra, nemzetközi kapcsolatok, együttműködések. A kiállítás és vásárt több szakmai tanácskozás kíséri, a hétvégén gasztronómiai bemutatók, kiemelt szórakoztató programok fogadják a látogatókat.

Kiállítók száma: 90 cég. Látogatók száma: 12 000 fő

A rendezvény díjtalanul látogatható.

COMPEXPO STÚDIÓ KFT. 56/421-255

FARMER-EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás

augusztus 18-21.

Debreceni Egyetem, Agrártudományi Centrum

A FARMER-EXPO első pillanattól kezdve céltudatosan az agráripari ágazatcsoport részeseinek és partnereinek igyekezett minél szélesebb körű és minél hatékonyabb lehetőségeket biztosítani a kapcsolatteremtésre, a kapcsolatok elmélyítésére, a megmérettetésre. A kiállítás ennek megfelelően fórumot biztosít a közvetlenül mezőgazdasági termeléssel foglalkozó, illetve az ehhez a szférához kapcsolódó, azzal partneri viszonyban álló hazai és külföldi cégeknek, vállalkozásoknak és szervezeteknek a termékeik, szolgáltatásaik bemutatására. Emellett a program folyamatosan, évről évre bővülő palettáján olyan szakmai rendezvények is szerepelnek, amelyek az egyes, szűkebb területein tevékenykedő szakemberek számára adnak módot az új, fontos ismeretek elsajátítására, a legújabb kutatási, termelési eredmények vagy egyéb, a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható tapasztalatok megismerésére. A növekvő kiállítás kapcsolódó rendezvényei között a nemzetközi üzletember-találkozóktól a növénynemesítő szimpóziumokon keresztül az agrárpolitikai fórumokig a legkülönbözőbb események is megtalálhatóak. A Magyar Állattenyésztők Szövetsége a FARMER-EXPO-t a hivatalos tenyészállat-bemutató rendezvényeként ismeri el. Tematika: mezőgazdasági gépek, technológiák, alkatrészek, növénytermesztés, erdő- és vadgazdálkodás, biogazdálkodás, élelmiszer-ipari termékek, italáruk, élelmiszer-ipari gépek, technológiák, állattenyésztés eszközei, takarmányok, tenyészállatok, szolgáltatások. 2004-ben kiemelt tematikák: Teljes zöldség-gyümölcs termesztés és logisztikai kiállítás. Gyümölcsfaültetvények gyakorlati bemutatója. 2004-ben tervezett szakmai programok: Országos Póni és Kisló Fajtabemutató. Halászati Konferencia. Zöldségtermesztési Konferencia. Gyümölcsfa ültetvények gyakorlati bemutatója. Burgonyatermesztési Konferencia. Nyulász Fórum. Tenyészállat-bemutatók. Üzletember-találkozók. Gépészeti bemutatók. Az idei Farmer-Expora Kertészeti kiállítást létesítenek, amelyen a kiállító cégek, a különböző fejlődési stádiumban lévő gyümölcsfacsemetéket az intenzív ültetvényekhez hasonló körülmények között mutathatják be. A Kertészeti Kiállítás tematikája: Biogazdálkodás, facsemete-termesztés, kereskedelem, zöldség- és gyümölcstermesztés, -felvásárlás, -kereskedelem, zöldség- és fűszernövények termesztése, gombatermesztés, vetőmag-, szaporítóanyag-termesztés és -kereskedelem, palántatermesztés és -kereskedelem, virágföld, földkeverék. 2003-ban 434 kiállító 17 459 nm-en mutatta be termékeit, szolgáltatásait.

V-Trade Kft., Gönczi Tímea 52/436-011

LIGNO-NOVUM

szeptember 8-11.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum

Faipari és Asztalosipari Szakkiállítás

Az elmúlt évek rendezvényei bebizonyították, hogy az erdészeti-faipari szakemberek (gyártók, kereskedők, felhasználók, oktatás-kutatás területén dolgozók) évenkénti összejövetelére szükség van és lesz az elkövetkezendő években is. Hasznos időtöltés mindenki számára, akár kiállítóként, látogatóként vagy a szakmai programok résztvevőjeként érkezik Sopronba. Az erdészeti és faipari kiállítás témája a korábbiakhoz képest nem változott. A szervezők szeretnék azonban a fő témakörökön belül a kínálat még szélesebb skáláját bemutatni. Témakörök: a faiparialapanyag-gyártás, faipari szárítók, faipari gépek, szerszámok, élezőgépek, asztalos-, ács- és kárpitosmunkák kisgépei, szerszámai és egyéb eszközei, bútor-, épületasztalos-, kárpitos-, alap- és segédanyagok, szerelvények, kötőelemek, faipari ragasztó- és felületkezelő-anyagok, favédő szerek, faipari termékek, félkész és késztermékek, a faipar szellemi háttere (kutatás-fejlesztés minősítés, oktatás, számítástechnika), munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek, papíripar, csomagolóipar, művészet. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-találkozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a WOOD-TECH Erdészeti szakvásárt.

PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/524-580

WOOD-TECH

szeptember 8-11.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum

Erdészeti Szakvásár

Témakörök: csemetekerti gépek és növényvédelem, tápanyagpótlás-technológia és eszközei, erdővédelem, erdőművelési gépek, fahasználati gépek, erdészeti útépítés és fenntartás gépei, erdészeti kisgépek, segédeszközök, elsődleges faipari fafeldolgozó gépek, szerszámok és élezőgépeik, erdőgazdálkodási és fafeldolgozási gépek karbantartásának anyagai, eszközei, faanyagvédő szerek, üzemi rádiók, rádióvezérlés, számítástechnika az erdőgazdálkodásban, erdészeti oktatás, továbbképzés, munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek. Újdonság az előző évekhez képest a vásárdíjra való pályázati lehetőség. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-talákozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a LIGNO-NOVUM Faipari és Asztalosipari Szakvásárt

PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/524-580

INFOmarket

szeptember 11-19.

Információtechnológiai és Telekommunikációs Vásár

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Az informatikai piac eseménynaptárában igazi színfoltnak számít az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő INFOmarket információtechnológiai és telekommunikációs vásár. A rendezvény a végfelhasználókat célzó otthoni szoftvereket, perifériákat, multimédiás termékeket és a mobilkommunikáció legmodernebb eszközeit kívánja középpontba állítani. Kiemelt tematika: JÁTÉK és a kapcsolódó hardver- és szoftverkiegészítők. Tematika 1. INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA: 1. Hardver. 2. Szoftver. 3. Szolgáltatások. 4. Információk, tanácsadás. 5. Irodatechnika. 2. ADAT- ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓ: 1. Adatátviteli berendezések és szolgáltatások. 2. Vonalas készülékek és szolgáltatások. 3. Mobilkészülékek és szolgáltatások. 4. GPS rendszerek és szolgáltatások. 5. E-mail szolgáltatások. 6. M Commerce. 7. Műholdas rendszerek és szolgáltatások. 8. Mikrohullámú rendszerek. Az elmúlt évben 73 kiállító 1388 m2-en mutatta be kínálatát 113 200 látogatónak.

Helydíj: 24 000 Ft/m2 + 25% áfa

HUNGEXPO Rt., Kele András 263-6065

BNV

szeptember 11-19.

108. Budapesti Nemzetközi Vásár

HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

Az idei vásáron is folytatják az előző években elkezdett munkát, mely a rendezvény minőségi színvonalának emelését és a BNV valódi élményvásárrá alakítását célozza. Tovább színesítik kísérő programjaikat annak érdekében, hogy a látogatók élményekkel és egyben hasznos információkkal gazdagodva távozhassanak a rendezvényről. Törekvésük, hogy az otthon kialakításához, berendezéséhez, barátságosabbá tételéhez koncentrált információs, tájékozódási és vásárlási lehetőséget teremtsenek az érdeklődők számára. Az új termékek szolgáltatások bemutatására, a piaci jelenlét prezentálására, a nemzetközi kitekintésre kiállítóink szerint is a vásár legalkalmasabb eszköz. Tematika: Házépítés: Építési anyag, szerszám, fűtés- és klímatechnika, szanitertechnika, uszoda- és szaunaberendezés, készház, készépítmény, lakásbiztonság. Kertépítés: Építési anyag, szerszám, kertépítés, -tervezés. Lakberendezés: Design Stúdió, bútor, szobabútor, konyhabútor, fürdőszobabútor, irodabútor, beépített bútor, kerti bútor, lakástextília, szőnyeg, függöny, ágynemű, lakásvilágítás, háztartási gép, asztali teríték, asztali dísz, étkezési teríték, főző-, sütőedény. Szabadidő: Játék, hobbi, egészséges életmód, sportszer, szabadidőcikk, szolárium, táplálékkiegészítő, hangszer és házistúdió, fototechnika. Szórakoztatóelektronika: Intersound. Művészeti és kulturális termék: Kézművestermék, festmény, kép, képkeret, iparművészeti termék, könyv, kiadvány. Divat – stílus: Ruházat, cipő, kiegészítő, ékszer, kozmetikum. Lakossági szolgáltatás: Víz- és energiagazdálkodás, banki tevékenység, biztosítási szolgáltatás, ingatlanforgalmazás, érdek-képviseleti szervezet. Egy időben megtekinthető rendezvények: INFOmarket 3. információtechnológiai és telekommunikációs vásár. INTERSOUND III. Szórakoztatóelektronikai és autóhifi-vásár.

Helydíjak: 21 800 Ft/m2+áfa.

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6067

Magyar Világ

szeptember 11-19.

Magyar Világ 2003 Kárpát-medence kis- és középvállalkozásai 4. nemzetközi kiállítása

Budapesti Vásárközpont

A Hungexpo Rt. idén negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Világ gazdasági és kulturális kiállítást. A Rendezvények és Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencében élő magyar kis- és középvállalkozásoknak bemutatkozási lehetőséget biztosítson Közép-Kelet-Európa legnagyobb fogyasztásicikk-vásárán, a Budapesti Nemzetközi Vásáron. Az Új Kézfogás Közalapítvány által támogatott kiállítás a magyar piacra jutás esélyeit, a gazdasági kapcsolatok építését szolgálja, hiszen a Magyar Világ kiállítás egy sajátos eszköz a határainkon átnyúló gazdasági kapcsolatok szélesítéséhez. A kiállítás lehetőséget biztosít a határon túli kis- és középvállalkozók számára, hogy elhozhassák termékeiket, bemutathassák szolgáltatásaikat. A kiállítás és rendezvénysorozat a partnerkapcsolatok építésén túl, Horvátország, Románia, Szerbia és Montenegró, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna magyar vállalkozóinak ad esélyt a hazai vérkeringésbe való bekapcsolódáshoz, valamint a nemzetközi és EU-követelmények közvetlen megismeréséhez. A kiállítás tematikái: házépítés, kertépítés, lakberendezés, öltözködés – divat, szórakozás, szabadidő, lakossági szolgáltatás, egyéb.

KÍSÉRŐ PROGRAMOK: Kárpát-medencei könyvkuckó – a Zöld-Custos könyvesbolt gondozásában. Ajánlatok – Kárpát-medencei kereskedelmi ajánlatok az EU-nak – a Magyar Világ és az AMC közös bemutatója. Vajdasági Villanások. Kárpát-medencei Nap. Médiatalálkozó. "BEFEKTETÉSI LEHETŐSÉGEK ROMÁNIÁBAN ÉS UKRAJNÁBAN" konferencia. Régiók, a hazai és határon túli kistérségek az EU kapujában. Józsa Erika: Beat nemzedék: Zenés könyvajánló és könyvbemutató. MAGYAR VILÁG 2003 KIÁLLÍTÁS. KULTURÁLIS PROGRAMOK: A Magyar Kultúra Alapítvány és a Hagyományok Háza által szervezett kulturális programok színesek és sokoldalúak a vásár közönsége számára.

HUngexpo Rt. 263-6000

ENERGexpo 2004

szeptember 28-30.

II. Nemzetközi Energetikai Szakkiállítás és Konferencia

Debrecen, Főnix Csarnok

Mottó: "Az energia embersége – az emberiség energiája"

A V-TRADE Kiállítások Kft. a szakmai szervezetek közreműködésével második alkalommal rendezi meg az ENERGexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítást és Konferenciát. Magyarország önálló, átfogó energetikai szakkiállításaként az ENERGexpo hazánk legfontosabb energia témájú szakmai fórumai közé kerül, egyre inkább a Közép- és Kelet-Európa növekvő piacaival foglalkozó döntéshozók és szakértők központi találkozóhelyévé válik. A kiállítás termékcsoportjai: Energiatermelés, -szállítás. Energiakereskedelem, -szolgáltatás. Energiafelhasználás, -racionalizálás. Környezetvédelem. Alternatív energiaforrások hasznosítása. Erőművek, erőművi berendezések. Energetikai háttéripar. Hő- és hűtéstechnikai berendezések. Egyéb: hivatalok, egyesületek, társaságok, szövetségek, oktatási intézmények. A konferencia tervezett témái: Magyar energiaipar az európai uniós csatlakozás után – tapasztalatok. Magyar gázipar a liberalizáció után – tapasztalatok. Megújuló energiaforrások – nap-, szél- és vízenergia, biomassza, geotermikus energia. Energetika és környezetvédelem – energiatudatosság, energiahatékonyság, energiatakarékosság. Az elmúlt évben 55 kiállító 1338 m2-en mutatta be kínálatát, szolgáltatását 1800 látogatónak.

V-Trade Kft., Barta Tibor 52/436-011

Konferenciák

Megváltoztak a foglalkoztatási szabályok (EMMA, Munka Törvénykönyve, tb, uniós változások)

június 10.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: MUNKAJOG: Az EMMA-val kapcsolatos tudnivalók. A munkavégzésre irányuló jogviszonyok munkajogi vonatkozásai az Unióban. TB: Az adatszolgáltatások teljesítésének változásai az egészség- és nyugdíjbiztosításban. A külföldi és belföldi fogalmának alkalmazása a társadalombiztosításban. Az uniós foglalkoztatási szabályok. SZJA: A kiküldetés megváltozott szabályai. A kettős adózást kizáró egyezmények értelmezése az Unióban és azon kívül. A távmunka az szja-ban és egyéb adóban. Előadók: MUNKAJOG: Burik Mária főosztályvezető-helyettes, FMM, TB: Lakiné Szkiba Judit főszerkesztő, Tb Levelek, SZJA: Dr. Orbán Ildikó főosztályvezető, APEH

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

VÉGE AZ "ADÓAMNESZTIÁNAK"

június 11.

A Thermal Hotel Helia konferenciaterme, Budapest

Témakörök: "Kétes" szerződések felülvizsgálata június 30-áig. Adatszolgáltatás az adóhatósághoz július 31-éig. A színlelt szerződések adójogi következményei. Az adóhatósági és munkaügyi ellenőrzések gyakorlata, felkészülés az ellenőrzésekre. Párhuzamos jogviszonyok: munkaviszony és vállalkozási jogviszony ugyanannál a cégnél. A munkaviszony elhatárolása más jogviszonyoktól. Alkalmazottak kiváltása más foglalkoztatási formákkal. A vállalkozói díj, ügynöki jutalék, mellékszolgáltatás, megbízási díj stb. közterhei és elszámolása. Előadó: Vadász Iván alelnök, MAKSZOE.

Svédasztalos meleg ebéd, kávék, frissítők (a részvételi díj tartalmazza).

Részvételi díj: 26 500 Ft + áfa/fő, klubtagoknak (5000 Ft/fő kedvezménnyel) 21 500 Ft + áfa/fő.

Cégvezetők Klubja, Baranyó Csaba 202-2199/183

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2004. június 1.) vegye figyelembe!