Gazdasági Eseménynaptár

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. augusztus 1.) vegye figyelembe!

Megjelent a Cégvezetés (archív) 64. számában (2003. augusztus 1.)
A Gazdasági Eseménynaptárral egy-három hónapos előrejelzéssel segítjük olvasóink tájékozódását mindabban, ami a gazdasághoz kapcsolódó fontos vagy jelzésértékű hazai esemény. Áttekintést kívánunk nyújtani, amivel a részletek felé mindenki gyorsan megtalálja az utat. A CÉGVEZETÉS Gazdasági Eseménynaptárának lapzártája mindig a tárgyhavi számot megelőző hónap 15-én van. A naptár közleményeit szelekció után díjmentesen tesszük közzé, az adatszolgáltatóknak díjazást nem fizettünk, ellenszolgáltatást nem kaptunk. Kérjük, tiszteljen meg telefonhívásával, jelezze munkatársunknak azokat a gazdasági eseményeket, amelyekről Ön úgy véli, hogy számot tarthatnak a cégvezetők érdeklődésére. Információgyűjtés:CÉGVEZETÉS, Baksa Ágnes, 202-2199/181

Kiállítások, vásárok

6. JÁSZ EXPO Nemzetközi Kiállítás és Vásár

július 31.-augusztus 3.

Jászberény, Sportcsarnok

Jász-Nagykun-Szolnok megye legdinamikusabban fejlődő kistérségének, a Jászságnak vállalkozói invitálják a látogatókat Jászberénybe. A kiállításon a kistérségben tevékenykedő multinacionális vállalatok mellett minden jelentős cég képviselteti magát. Kiemelt témacsoportok: háztartásigép-gyártás, idegenforgalom, egészséges életmód, építőipar, lakás- és kertkultúra. A JÁSZ EXPO a Jászberényi Nyár – benne a Csángó Fesztivál – kéthetes programsorozat nyitórendezvénye. Az elmúlt évben 110 cég 8000 látogatónak mutatta be kínálatát. A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO Kft. szolnoki iroda 56/421-255

FARMER-EXPO

augusztus 18-21.

Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállítás

Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum

1992-ben a térség meghatározó mezőgazdasági jellegéből kiindulva került megrendezésre a FARMER-EXPO. Mára a kiállítás Magyarország egyik meghatározó agrárfórumává nőtte ki magát, minden év augusztusában agrárszakemberek ezreit vonzza hazánkból és a környező országokból, elsősorban Romániából, Lengyelországból, Fehéroroszországból és Ukrajnából. Az országos szakmai szövetségek támogatásával szervezett nívós konferenciák, tanácskozások kiváló szakmai hátteret biztosítanak a kiállításhoz. A kiállítás állattenyésztési része – bemutatókkal, árverésekkel fűszerezve – mindig emlékezetessé teszi a rendezvényt a kilátogató szakemberek és a nagyközönség számára. Az állattenyésztési kiállításon részt vevő állatfajok: szarvasmarha, sertés, ló, kecske, juh, baromfi, nyúl és hal. A FARMER-EXPO Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Szakkiállításon az utóbbi években fokozatosan megerősödött az élelmiszer-ipari kiállítók jelenléte is. A 12. alkalommal megtartandó szakkiállítás hagyományos tematikája: mezőgazdasági gépek, technológiák, alkatrészek, növénytermesztés, erdő- és vadgazdálkodás, biogazdálkodás, élelmiszer-ipari termékek, italáruk, élelmiszer-ipari gépek, technológiák, állattenyésztés eszközei, takarmányok, tenyészállatok, szolgáltatások.

Az elmúlt évben 432 kiállító 17 000 m2-en mutatta be kínálatát 45 100 látogatónak.

V-TRADE Kiállítások Kft., Gönczi Tímea 52/436-011

EGRI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

augusztus 22-24.

Kiállítás és vásár

Eger, Eszterházy Tanárképző Főiskola

Az AGRIA VÁSÁR a hevesi megyeszékhely legnagyobb gazdasági rendezvénye. Bemutatja a térség adottságait, és lehetőséget kínál a vállalkozóknak termékeik, szolgáltatásaik nagyközönséggel való megismertetésére, új termékek kipróbálására, tesztelésére. Kiemelt témacsoportok: élelmiszeripar és borkultúra, idegenforgalom, építőipar és lakáskultúra, nemzetközi kapcsolatok, együttműködések. A kiállítást és vásárt több szakmai tanácskozás kíséri, a hétvégén gasztronómiai bemutatók, kiemelt szórakoztató programok fogadják a látogatókat. Az elmúlt évben 150 cég 20 000 látogatónak mutatta be kínálatát.

COMPEXPO Szolnok Stúdió Kft. 56/421-255

Nemzetközi Bőr- és Cipőhét Szakkiállítás

szeptember 6-8.

Körcsarnok, SAP Kiállítási Csarnok, Olimpiai Csarnok, Budapest

A bőr- és cipőszakma legnagyobb magyarországi rendezvénye, nemzetközi viszonylatban Európa 5. legnagyobb szakkiállítása. Az előző kiállításon 11 ország 260 kiállítója vett részt. A kiállítás bruttó alapterülete 8500 m2. A kiállítás szakemberek részére szól, ahol a cipőtermelők, importőrök, kereskedők, bőrdíszmű- és konfekciógyártók, bőr, műbőr, textil, kellék, vegyi anyag, alkatrész, szerszám, gép stb.-vel kapcsolatos következő félév nagybani üzleteit kötik meg. Az előző kiállítást 8000 szakmai látogató tekintette meg. A belépés a szakmai látogatók részére ingyenes. A lakosság 500 Ft/fő áron tekintheti meg a kiállítást.

Bőr- és Cipőipari Egyesülés, Till István 252-9556

BNV 107. Budapesti Nemzetközi Vásár

szeptember 6-14.

Budapesti Vásárközpont

Ismét két hétvégés, 9 napos lesz a rendezvény. A BNV történetében először kerül együtt megrendezésre Magyarország legnagyobb fogyasztói vására a Budapesti Divat Napokkal.

A két évvel ezelőtti koncepcióváltásnak megfelelően a vásár ismét "otthonos" lesz, változatlan tematikával – továbbra is a BNV-vel egy időben rendezzük meg az INFOmarket 2. Információtechnológiai és Telekommunikációs Vásárt, az INTERSOUND II. Szórakoztatóelektronikai és Autohifi Vásárt és a Magyar Világot, a Kárpát-medence régióinak bemutatkozását. Tematika: HÁZÉPÍTÉS: Építőipari termékek, szerkezetek, szerszámok, szaniter- és uszodatechnika, fűtés-, lég- és klímatechnika. KERTÉPÍTÉS, LAKBERENDEZÉS: Bútor, lakástextília, lakásvilágítás, képző- és iparművészeti termékek, belsőépítészet, háztartási gép, edény és asztali teríték. SZÓRAKOZÁS: Szórakoztató-elektronika, hangszer és házi stúdió, fototechnika. SZABADIDŐ: Játék, hobbi, egészséges életmód, szolárium. LAKOSSÁGI SZOLGÁLTATÁS: Víz- és energiaszolgáltatás, banki tevékenység, biztosítási szolgáltatás, érdek-képviseleti szervezetek. Az elmúlt évben 677 kiállító 22 495 m2-en mutatta be kínálatát 106 656 látogatónak.

Helydíjak: 19 800 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Davidovics Iván 263-6082

INFOmarket

szeptember 6-14.

Információtechnológiai és Telekommunikációs Vásár

Budapesti Vásárközpont

Ismét INFOmarket a 107. Budapesti Nemzetközi Vásár idején! Legyen részese a második alkalommal megrendezésre kerülő INFOmarket Információtechnológiai és telekommunikációs vásárnak, ahol lehetősége nyílik 130 000 potenciális vásárló közvetlen megnyerésére. TEMATIKA: 1. INFORMÁCIÓTECHNOLÓGIA: Hardver, szoftver, szolgáltatások, információk, tanácsadás, irodatechnika. 2. ADAT- ÉS TELEKOMMUNIKÁCIÓ: Adatátviteli berendezések és szolgáltatások, vonalas készülékek és szolgáltatások, mobilkészülékek és -szolgáltatások, GPS-rendszerek és -szolgáltatások, e-mail-szolgáltatások, M Commerce, műholdas rendszerek és szolgáltatások, mikrohullámú rendszerek. Az elmúlt évben 33 kiállító 1083 m2-en mutatta be kínálatát 106 656 látogatónak.

HUNGEXPO Rt., Kele András 263-6265

Budapesti Divat Napok

szeptember 6-14.

Nemzetközi szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A kiállítás árucsoportjai: A Budapesti Divat Napok tematikai összeállítása: 1. Női felsőruházat. 2. Férfi-felsőruházat. 3. Tervezői kollekciók. 4. Gyermek- és ifjúsági felsőruházat. 5. Farmer- és sportruházat. 6. Fehérnemű és fürdőruha. 7. Kiegészítők. 8. Cipő. 9. Ruházati alapanyag. 10. Kellékek. 11. Ruhaipari gépek. 12. Üzlet- és kirakatberendezések. 13. Szaksajtó, szakmai szövetségek. A Budapesti Lakástextil Napok tematikai összeállítása: 1. Tapéták. 2. Dekorációs anyagok. 3. Függönyök. 4. Függönykellékek. 5. Bútorszövetek. 6. Szőnyegek, szőnyegpadlók. 7. Ágyneműk. 8. Takarók. 9. Asztalneműk. 10. Konyhai textíliák. 11. Fürdőszoba-textíliák. 12. Nemszőtt anyagok. 13. Kellékek, kiegészítők. Az elmúlt évben 214 kiállító 1807 m2-en mutatta be kínálatát 3532 látogatónak.

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6082

LIGNO-NOVUM

szeptember 10-13.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum

Faipari és Asztalosipari Szakkiállítás

Az elmúlt évek rendezvényei bebizonyították, hogy az erdészeti-faipari szakemberek (gyártók, kereskedők, felhasználók, oktatás-kutatás területén dolgozók) évenkénti összejövetelére szükség van és lesz az elkövetkezendő években is. Hasznos időtöltés mindenki számára, akár kiállítóként, látogatóként vagy a szakmai programok résztvevőjeként érkezik Sopronba. A 2002. évi erdészeti és faipari kiállítás témája a korábbiakhoz képest nem változott. A szervezők szeretnék azonban a fő témakörökön belül a kínálat még szélesebb skáláját bemutatni. Témakörök: a faipari alapanyaggyártás, faipari szárítók, faipari gépek, szerszámok, élezőgépek, asztalos-, ács- és kárpitosmunkák kisgépei, szerszámai és egyéb eszközei, bútor-, épületasztalos-, kárpitos-, alap- és segédanyagok, szerelvények, kötőelemek, faipari ragasztó- és felületkezelő anyagok, favédő szerek, faipari termékek, félkész és késztermékek, a faipar szellemi háttere (kutatás-fejlesztés, minősítés, oktatás, számítástechnika), munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek, papíripar, csomagolóipar, művészet. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-találkozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a WOOD-TECH Erdészeti Szakvásárt.

PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/338-538

WOOD-TECH

szeptember 10-13.

Soproni Sport- és Szabadidőcentrum

Erdészeti Szakvásár

Témakörök: csemetekerti gépek és növényvédelem, tápanyagpótlás-technológia és eszközei, erdővédelem, erdőművelési gépek, fahasználati gépek, erdészeti útépítés és fenntartás gépei, erdészeti kisgépek, segédeszközök, elsődleges faipari fafeldolgozó gépek, szerszámok és élezőgépeik, erdőgazdálkodási és fafeldolgozási gépek karbantartásának anyagai, eszközei, faanyagvédő szerek, üzemi rádiók, rádióvezérlés, számítástechnika az erdőgazdálkodásban, erdészeti oktatás, továbbképzés, munkavédelmi ruházat, eszközök és gépek. Újdonság az előző évekhez képest a vásárdíjra való pályázati lehetőség. A rendezvény idejére tervezett programok között a szakmai előadásokon kívül üzletember-találkozó, szakmai bemutató is szerepel. A kiállítással egy időben és azonos helyszínen rendezik meg a LIGNO-NOVUM Faipari és Asztalosipari Szakvásárt.

PROGRAM Kft., Czibula Miklós 99/338-538

Bábolnai Gazdanapok

szeptember 10-13.

Bábolna

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. mint házigazda idén is megrendezi a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok négynapos rendezvénysorozatát. A rendezvény szervezési munkáit az elmúlt két évhez hasonlóan a Hungexpo Rt. mezőgazdasági kiállításokkal foglalkozó, tapasztalt csapata végzi. A mára hagyománnyá vált Gazdanapok rendezvénysorozata 26 évvel ezelőtt indult útjára azzal a sajátos céllal, hogy a Bábolnán alkotó szakembergárda az elért eredményeit évről évre bemutassa az ország nyilvánosságának. Az idők során a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok az ország egyik legrangosabb, nemzetközileg is elismert mezőgazdasági seregszemléjévé vált. A szakemberek gazdag konferenciaprogramok, vállalkozási fórumok és partnertalálkozók keretében bővíthetik ismereteiket, az arra vállalkozó kiállítócégeknek (versenytársaknak) pedig lehetőségük van összemérni teljesítményüket. Ezt szolgálja a központi bemutató tér mellett megszervezésre kerülő gyakorlati szántóföldi gépbemutató, a növényvédelmi tesztpálya, a traktorhúzó verseny. A Gazdanapokon megjelenő széles körű kínálat, a hagyományos szállítók és az integrátorok felhozatala gyakorlatilag teljes mértékben leképezi a világban létező növénytermesztési és állattenyésztési technológiákat, anyagokat és eszközöket. A vertikum teljessége jegyében az idén nagyobb súllyal szerepelnek az élelmiszerek is. TEMATIKA: 1. Növénytermesztés. 2. Állattenyésztés és -tartás. 3. Élelmiszeripar. 4. Raktározás – tárolás, csomagolás gépei és berendezései. 5. Mérőműszerek. 6. Munkavédelmi eszközök. 7. Gépjárművek. 8. Szállítmányozás. 9. Egyéb gépek és berendezések. 10. Mezőgazdasági épületek. 11. Biogazdálkodás. 12. Környezetvédelem. 13. Mezőgazdasági szolgáltatások. 14. Szakmai szervezetek és intézmények. 15. Sajtó és könyvkiadás. 16. Egyéb. 2002. évben 12 222 m2-en 261 cég állított ki, amelyek kínálatát mintegy 100 ezer szakember és érdeklődő – nagy számban az agrárvertikum döntéshozói, a mezőgazdasági vállalkozások és családi gazdaságok képviselői – tekintette meg.

Helydíjak: 10 900 Ft/m2+áfától

HUNGEXPO Rt., Szebeni Márton 263-6537

Eger-Expo

szeptember 18-21.

Eger, Érsekkert

Az Eger Expo egy kiállítás és vásár. A kiállítás egy magas színvonalú – elsősorban szakmai közönségnek szóló – termék- és szolgáltatásbemutató, ahol nem lesz hagyományos értelemben vett vásári jellegű értékesítés. A multinacionális, valamint a magyar mamut- és nagyvállalatok, középvállalkozások egy elkülönített, professzionális eszközökből felépített kiállítási színtéren mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat a szakmai, valamint a látványos bemutatókra fogékony, igényes látogatók részére. A kiállítás mellett a szokásokhoz illeszkedő, de az eddigieknél magasabb minőségű értékesítő- és bemutatóvásár kapcsolódik. A rendezvények átjárhatósága egyirányú. A kiállítás látogatói korlátlanul megtekinthetik a vásárt, viszont a vásárlátogatók csak külön belépővel, korlátozott létszámban juthatnak be a szakmai kiállításokra, előadásokra. A vásári rész megjelenésében a kiállításénál egy kategóriával szerényebb szintű lesz, viszont a hagyományostól eltérő kialakítása következtében, a folyamatos átjárhatósággal a kényszernézelődést valósítjuk meg, ami jótékonyan hat a nézelődők és a vásárlók fogékonyságára is, mindemellett a kiállítók elégedettségi indexét is növeli.

A vásári oldal színvonalát fokozza a folyamatos rendezvények minősége és összetétele, melyekkel együttvéve ez a szekció minőségileg homogenizálódik a kiállításhoz!

Skyline Hungary Kft., Ráki Csaba 20/9333-110

HOVENTA

szeptember 21-25.

Nemzetközi Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Fejlesztésre váró terület bőven van a kereskedelem, vendéglátás és szállodaipar területén, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedben nagyon jelentős fejlődés ment végbe e szakmákban. A vendéglátóhelyek, üzletek technikai fejlődésében, technológiai korszerűsítésében fontos szerepet játszhatnak a Hoventa kiállítói, ugyanis Magyarországon több mint 30 éve ez a szakkiállítás az a fórum, ahol a kereskedelem, vendéglátás, szállodaipar és közétkeztetés gépei, berendezései, felszerelései és alapanyagai a legszélesebb választékban megjelennek. Mindez körülbelül 6000 m2-en látható, 180 kiállító cég standjain. S ahogy megszokhattuk, a Hoventán a technikai eszközök bemutatásán túl mindig hangsúlyos szerepet kap a látvány is: versenyek, bemutatók formájában. Erre a pezsgő forgatagra évente mintegy 15 000 látogató kíváncsi. Témakörök: Szállodák és vendéglátóhelyek berendezései, felszerelései. Konyhák, nagykonyhák termelőeszközei, gépei. Étel- melegentartás, -elosztás, -kiszállítás eszközei. Gyorsfalatozók technikai eszközei, gépei. Cukrászati termelés, tésztakészítés és -sütés anyagai, eszközei. Kávéfőző gépek. Fagylaltkészítés és -eladás technikája, anyagai. Tálalóeszközök, konyhai edények, segédeszközök. Vendéglátó-ipari textíliák. Munkaruhák, formaruhák. Mosogatógépek. Italkészítés és -értékesítés gépei, anyagai. Sör, üdítőitalok, snack. Pékségek gépei, eszközei. Hűtés, mélyhűtés technikai eszközei. Mérés, szeletelés, csomagolás. Pénztári elszámolás, vonalkódtechnika és számítástechnikai rendszerek. Üzletberendezések, állványrendszerek, korszerű anyagmozgatási eszközök. Takarítás eszközei, higiéniai eszközök és anyagok. Árusító- és játékautomaták. Kereskedelmi és vendéglátó-ipari dekorációk, reklámeszközök. Napellenzők, vendéglátósátrak.

HOVENTA Kft. 351-1310

MISKOLCI VÁSÁR

szeptember 25-28.

Kiállítás és vásár

Miskolc, Városi Sportközpont

Miskolc térségének hagyományos fogyasztói vásárára a lakosság érdeklődésének megfelelően minden területről érkeznek résztvevők. Bemutatkoznak a szomszédos országok termelői, kereskedői, szolgáltatói is: szlovák, ukrán kiállítók részvétele várható. A kiállítás és vásár idejére számos kísérőprogram szerveződik. Az elmúlt évben 90 kiállító mutatta be kínálatát 12 000 látogatónak.

A kiállítás díjtalanul látogatható.

COMPEXPO miskolci iroda 46/412-003

BUDATRANSPACK 21. Nemzetközi Anyagmozgatási és Csomagolási Szakkiállítás

szeptember 30.-október 3.

Budapesti Vásárközpont

A BUDATRANSPACK Nemzetközi Anyagmozgatási és Csomagolási Szakkiállítás már 1970 óta biztosít lehetőséget a szakma képviselőinek a bemutatkozásra, új üzleti kapcsolatok kialakítására, a meglévők ápolására. A legfejlettebb technikai újdonságokat felvonultató kiállítók nagy hangsúlyt fektetnek a külsőségekre is. Az impozáns és elegáns standok méltó környezetet teremtenek a kereslet és kínálat találkozásának, vagyis az üzletkötésnek.

Tematika: Csomagolás: csomagolóanyagok, csomagolóeszközök, csomagolási segédanyagok, csomagológépek és -berendezések, csomagolási rendszerek, kész csomagolások, veszélyes áruk csomagolása, mérőeszközök és -berendezések. Anyagmozgatás: anyagmozgató eszközök, anyagmozgató gépek és berendezések (kézi működtetésű, folyamatos működésű, szakaszos működésű), anyagmozgatási rendszerek. Raktározás: raktári eszközök, raktári gépek és berendezések, raktározási rendszerek. Informatika: információs rendszerek, adatkommunikáció, vonalkódtechnika. Recycling (újrahasznosítási) berendezések. Szállítás, szállítmányozás. Logisztikai szolgáltatások. Szakkiadók. Az elmúlt alkalommal 187 kiállító 5801 m2-en mutatta be kínálatát 31 718 látogatónak.

Helydíjak: 19 000 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6082

Printexpo

szeptember 30.-október 3.

11. Nemzetközi Nyomdaipari Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

A szakmabelieknek fontos a rendezvényen való megjelenés, hiszen a kiállítás egyfajta hídfőállás a magyar piac megszerzéséhez és megtartásához. A Printexpo egyre inkább a régió, a környező országok nyomdászainak számon tartott találkozási helye. Az impozáns standok méltó környezetet teremtenek a kereslet és kínálat találkozásának, vagyis az üzletkötésnek.

Tematika: 1. Nyomdai tevékenység: teljes körű nyomdai tevékenység (nyomtatás, digitális nyomtatás, sokszorosítás, kötészet, továbbfeldolgozás, egyéb nyomdai tevékenység. 2. Tervezés, nyomdai előkészítés: tervezés, computer design, kiadói és nyomdai szoftverek, integrált kép- és szövegfeldolgozás, nyomóforma-készítés. 3. Nyomdaipari gépek, berendezések: formakészítő berendezések, digitális nyomógépek, ofszetnyomó gépek, Flexo nyomógépek, speciális nyomógépek, kötészeti és továbbfeldolgozó gépek, egyéb nyomdaipari és kiegészítő gépek. 4. Nyomdai alap- és segédanyagok: papírok, nyomdafestékek, segédanyagok, egyéb anyagok. 5. Kapcsolódó tevékenységek. 6. Kiadói tevékenység: Kapcsolódó szolgáltatások, kiegészítő, védő- és ellenőrző berendezések, irodaszerek, nyomtatványok, egyéb. Az elmúlt alkalommal 138 kiállító 4704 m2-en mutatta be kínálatát 31 718 látogatónak.

Helydíjak: 19 000 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Davidovics Iván 263-6082

Ökotech

szeptember 30.-október 3.

Nemzetközi Környezetvédelmi és Kommunális Szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

Az Ökotech Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legjelentősebb rendezvénye, a szakma találkozóhelye, mely átfogó nemzetközi kínálatot nyújt, s a kiállítóknak több mint egyharmada a határon túlról érkezik.

Tematika: 1. Hulladékgazdálkodás: hulladékok gyűjtése, szállítása, szelektív hulladékgyűjtés, hulladékkezelési technológiák és eszközök, mérési eljárások és eszközök, ártalmatlanítási eszközök, veszélyes hulladékok kezelése, hasznosítása, hulladékhasznosítás/újrahasznosítás és kereskedelem, újrafeldolgozás, recycling. 2. Vízgazdálkodás: vízbeszerzés berendezései, vízellátás-csatornázás hálózati elemei, a víztisztítás technológiai berendezései, vízminőség-védelmi eszközök, a vízmintavétel és analitika eszközei, vízkárelhárítás berendezései, eszközei, ipari vízkezelés berendezései, szennyvíztisztítási eljárások, technológiai berendezések, szennyvíz és iszap(salak) kezelése, hasznosítása, csapadékvíz-elvezetés és -hasznosítás, élővizek fenntartása, vízkészletek monitoringja, csatornatisztítás, csatornavizsgálat. 3. Levegőtisztaság-védelem: levegőtisztaság-védelmi mérőeszközök, levegőszennyeződés-mérési eszközök és eljárások, tisztítóberendezések, közlekedési levegőszennyezés csökkentésének eszközei. 4. Talajvédelem: talajfeltárási technikák, kárfelmérési technikák, mentési technikák, eszközök, mérőberendezések. 5. Zaj- és rezgésvédelem: zaj és rezgés elleni védelem mérőeszközei, ipari és települési zajcsökkentő eszközök, berendezések, rezgéscsökkentő berendezések. 6. Megújuló energiák: hulladék mint energiaforrás, környezetkímélő energiaforrások, napenergia-hasznosítás, eljárások, eszközök, szélenergia, biomassza, biotechnológia, vízi energia, geotermikus energia, környezetbarát közlekedés, szállítás. 7. Települések tisztán tartása: eljárások, szolgáltatások. 8. Települések zöldterületi rendszereinek kialakítása és védelme. 9. Településfejlesztés, településüzemeltetés. 10. Kegyeleti szolgáltatások. 11. Közlekedés: fejlesztés (út, járda, kerékpárút), üzemeltetés, fenntartás, tömegközlekedés, gyalogos közlekedés, kerékpáros közlekedés. 12. Táj- és természetvédelem. 13. Környezetvédelmi vizsgálat, tervezés, minősítés: automatikus folyamat-ellenőrző rendszerek, alkalmazott szoftverek, környezetbarát termékek. 14. Környezetikár-elhárítás. 15. Környezetirányítási rendszerek. 16. Környezetvédelmi szakértők és tanácsadók: környezetvédelmi technológia transzfer, környezetvédelmi finanszírozási rendszerek, környezetvédelmi stratégia. 17. Környezetvédelmi gazdasági és jogi szabályozók, jogharmonizáció és szabványok. 18. A környezetvédelem és az európai uniós csatlakozás. 19. Társadalom és környezettudatosság: kiadványok, szakfolyóiratok, tájékoztatás, társadalmi érdekvédelmi szervezetek, környezeti nevelés. 20. Szövetségek, szervezetek, információszolgáltatók. 21. ... és minden egyéb, ami a környezetvédelemmel kapcsolatos. Az elmúlt évben 230 kiállító 3444 m2-en mutatta be kínálatát 8884 látogatónak. A kiállításhoz szakmai konferenciák kapcsolódnak.

Helydíjak: 17 700 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tóth Judit 263-6093

Promotion

szeptember 30.-október 3.

Nemzetközi marketingkommunikációs szakkiállítás

Budapesti Vásárközpont

2003-ban ismét megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb és legelismertebb marketingkommunikációs fóruma, a Promotion kiállítás, amely az elmúlt évek során a szakma rangos eseményévé vált, s kiállítók százai tekintik marketingtevékenységük meghatározó elemének.

Tematika: 1. MÉDIA: tv, rádió, multimédia, internet, sajtó, műanyag kártya, közterületi és zártterületi reklámeszközök, reklámtárgy, reklámajándék. 2. KIÁLLÍTÁS, RENDEZVÉNY: kiállítási installáció, berendezés, kiállítástervezés, látvány-, show-technika, világítástechnika, kiállításkivitelezés, kiállításszervezés, rendezvényszervezés, növény dekoráció. 3. KOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLTATÁS: média-, vélemény- és piackutatók, DM-ügynökségek, telemarketing, Below the line ügynökségek, PR-ügynökségek, médiamonitoring, médiaügynökségek, médiaképviseletek, webmarketing, interaktív, on-line, off-line, teletexszolgáltatás, szakmai szövetségek, egyesületek, kamarák, szakmai könyvkiadók, lapkiadók, szakmai oktatási intézmények, továbbképzési központok. 4. KREATÍV SZOLGÁLTATÁS: fotóstúdiók, képügynökségek, iparművészeti stúdiók, grafikai stúdiók, kreatív ügynökségek, modellügynökség, filmgyártók, videostúdiók, kiadó, kiadványszerkesztés. 5. ELADÁSHELYI REKLÁM – POS/POP: kirakatrendezés, dekoráció, display, üzleti berendezések, padlógrafika, üzleti portál, reklámcsomagolás, bevásárlókocsi-reklám, mozgó elárusítóhelyek. Az elmúlt alkalommal 163 kiállító 3092 m2-en mutatta be kínálatát 31 718 látogatónak.

Helydíjak: 15 000 Ft/m2+áfától

Hungexpo Rt., Tihanyi Klára 263-6113

Konferenciák

Országos Térinformatikai Konferencia (OTK)

szeptember 25-26.

Szolnok

A térinformatikai termékek és alkalmazások piaca dinamikusan fejlődik. A konferencia célja az, hogy néhány kiemelt témakör vonatkozásában, elsősorban a közigazgatásra fokuszálva, esettanulmányokon keresztül a térinformatikai alkalmazások és azok gyakorlati tapasztalatai kerüljenek bemutatásra, nem megfeledkezve a legújabb ismeretek átadásáról sem. Az előadások mellett munkaműhely, illetve kerekasztalvita próbálja meg a résztvevők aktív bevonásával összegezni a tapasztalatokat, közérdeklődésre számot tartó témakörökben. A plenáris ülésen, illetve a már bevált hat szekcióban elhangzó előadások két kiemelt témakörre fokuszálnak ebben az évben: EU-csatlakozás térinformatikai kihívásai, Nemzeti Fejlesztési Terv térinformatikai vonatkozásai. A konferencián elhangzó előadások témakörei: I. Területfejlesztés, környezetvédelem. II. Térinformatika az információs társadalomban. III. Térinformatikai adatinfrastruktúra, adatgazdálkodás. IV. Önkormányzati informatikai alkalmazások. V. Korszerű térinformatikai technológiák és módszerek. VI. Adatérték, ár, minőség, tulajdon és marketing a térinformatikában. A konferenciát térinformatikai cégek szakkiállítása kíséri.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei TÁH, Kemény Andrea 56-512-900/316

Figyelem! Kérjük, az értelmezésénél a megjelenés időpontját (2003. augusztus 1.) vegye figyelembe!